Simlock-vrije iPhone 3Gs geen/slecht bereik

Simlock-vrije iPhone 3Gs geen/slecht bereik discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hey, Ik heb vandaag in een particuliere telefoon een iPhone 3Gs gekocht. Hij is officiŽel simlockvrij (was van t-mobile ) en heeft de baseband 05.16.05. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 2 May 2012, 21:10
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard Simlock-vrije iPhone 3Gs geen/slecht bereik

Hey,

Ik heb vandaag in een particuliere telefoon een iPhone 3Gs gekocht. Hij is officiŽel simlockvrij (was van t-mobileicon) en heeft de baseband 05.16.05. De telefoon draait nu op 5.1 (geen jailbreak, net hersteld en zelf geupdate zonder problemen). Het activeren ging vrijwel vlekkeloos (met mijn tmobile prepaid simkaart) maar daarna had ik gelijk slecht tot geen bereik. Ik heb steeds als ik de telefoon uit de slaapmodus haal zo'n 1 a 2 streepjes bereik (soms niet) maar na ongeveer 2 minuten stort dat in en staat er geen service. Soms blijft het bereik gewoon wel aanwezig maar meestal zwakt het wel af. Ik heb de instellingen al hersteld en opnieuw hersteld in iTunes maar ik blijf hetzelfde probleem houden. Heb inmiddels even wat gezocht op internet en kom dit probleem heel vaak tegen.

Ik hoop dat er inmiddels een oplossing voor is. Het kan haast niet aan de hardware liggen want ik heb de iPhone in de winkel op 5.0.1 draaiende gezien met ook een t-mobile simkaart en daar was wel vol bereik, zelfs 3G.

Hoop snel iets te horen want het is nu wel erg vervelend aan het worden.

alvast bedankt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 3 May 2012, 00:26
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Je simkaart zou weleens slecht kunnen zijn. Of de dekking van je netwerk is op de plek waar je het ervaart, van mindere kwaliteit. Je zou eventueel nog eens een andere sim van t-mobileicon kunnen proberen (vrienden of familie). Als dat niet helpt, kun je een slechte simkaart uitsluiten. Maar dan weet ik het ook niet verder.
  #3  
Oud 3 May 2012, 11:42
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Allerlei simkaarten geprobeerd, zelfde resultaat. Heb ook nu weer; Geen Service. Lees veel dingen over updaten naar de iPad baseband (06.15.00) en dan unlocken met ultrasn0w maar dat doe ik denk ik liever niet (compatabiliteitsproblemen voorkomen!). Buiten dat om weet ik niet eens zeker of het dan wel gaat werken!
  #4  
Oud 3 May 2012, 11:46
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Uhm... ook al bij t-mobileicon een aantal kaarten geprobeerd?

Misschien even een hard reset. Of toch nog eens herstellen via iTunes en de back-up niet terug zetten. Het is knap vervelend! Ik hoop dat je er snel een oplossing voor hebt.
  #5  
Oud 3 May 2012, 11:47
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Ik heb tot nu toe 1 t-mobileicon kaart geprobeerd waarmee ik wel het beste resultaat krijg en 2 Vodafoneicon simkaarten. Herstellen in iTunes heb ik nu al 3x gedaan. Is downgraden naar 4.1 een mogelijkheid vanaf 5.1 zonder SHSH Blobs? Die heb ik niet helaas!
  #6  
Oud 3 May 2012, 11:50
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Er is meer geschreven over een serie kaartjes van t-mobileicon (onder anderen), die niet goed willen wekrne met de laatste iphones. ik zou toch eens naar de winkel van t-mobile gaan en een nieuwe kaart laten testen. Die kunnen ze dan heel snel aan je nummer koppelen. Of je activeert die thuis even. Als je de klantenservice belt en je legt het probleem uit, krijg je die nieuwe simkaart misschien nog wel gratis ook.
Ik zou tůch op de simkaart gokken.
  #7  
Oud 3 May 2012, 12:53
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Het is wel al een simkaart die uit 2007/2008 komt, het is een oude prepaid die ik ooit eens bij mijn Sagem prepaid pakketje heb gekregen. Maar bij een half jaar oude Vodafoneicon kaart heb ik wel hetzelfde probleem?!
  #8  
Oud 3 May 2012, 12:54
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Het heeft met bepaalde series te maken. Kijk anders eens in het subforum over t-mobileicon. Even in het eerste scherm omlaag scrollen. Dan zie je het staan. Of toch even naar de shop...
  #9  
Oud 3 May 2012, 13:16
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Het gaat daar wel om Micro simkaarten voor de iPhone 4-serie. Ik heb eerlijk gezegd nooit daverend signaal gehad hier bij mijn woonomgeving (grenst een beetje aan poldergebied) maar dit is wel heel erg. 3G signaal heb ik nooit gehad, ook niet met mijn iPhone 3G maar het gewone netwerk pakt hij ook haast niet en ook niet (dus als 3G en mobiele data uitstaan).
  #10  
Oud 3 May 2012, 13:48
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Kun je niet beter zoeken naar een ander netwerk? Of zit je nu vast aan t-mobileicon?
  #11  
Oud 3 May 2012, 14:36
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Ik heb er nu Vodafoneicon inzitten en heb nu 4/5 streepjes bereik. Het valt me heel erg op dat het bereik alleen wegvalt als ik de telefoon gebruik, dus als hij standby ligt op het bureau/tafel etc dan heb ik gewoon bereik, heel soms Geen Service.
  #12  
Oud 4 May 2012, 18:50
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Ondertussen nog steeds geen oplossing. Buiten heb ik wel uitstekend bereik, maar zodra ik ergens naar binnenga zakt het in :S
  #13  
Oud 4 May 2012, 18:56
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Is je antenne niet halve bak aan het worden? Want buiten goed en binnen slecht, lijkt op de antenne.
  #14  
Oud 4 May 2012, 19:23
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Ben eigenlijk een beetje ten einde raad, heb nu weer 3/4 streepjes binnenshuis??

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 4 mei 2012 om 19:35 ----------

Ik heb PRECIES dit probleem: Binnen erg slecht bereik (sommige plekken in huis wel een beetje), buiten GEEN ENKEL probleem. Lijkt me dan niks mis met de antenne als hij het wel echt goed doet buitenshuis!

KLIK

Laatst gewijzigd door flashingst; 4 May 2012 om 19:36.
  #15  
Oud 4 May 2012, 19:39
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Nieuwbouwhuis?
  #16  
Oud 4 May 2012, 20:14
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Nee... Huis uit ongeveer 1980
  #17  
Oud 4 May 2012, 21:11
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

En anderen met dezelfde provider? Telefoon maakt niet uit. Hebben die hetzelfde in jouw huis? Kan zijn dat de constructie het signaal verstoort. Probeer eens tot een vergelijk te komen. Of stop je sim eens in een ander toestel. Dan kun je ook vergelijken wat de signaalsterkte doet. Ik probeer wat praktische dingen te bedenken.
  #18  
Oud 5 May 2012, 17:22
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Ik zal zo even dezelfde t-mobileicon prepaid sim in een Samsung stoppen. Zal zo het resultaat even posten

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 5 mei 2012 om 18:48 ----------

Hier de foto van de Samsung telefoon met de T-Mobile simkaart:

KLIK


Hier de foto van de iPhone telefoon met de T-Mobile simkaart:

KLIK
  #19  
Oud 5 May 2012, 18:51
jpwg001's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 June 2011
Locatie: Eindhoven
Berichten: 821
Standaard

Op de iPhone heb je nog 4 streepjes. Dat is toch niet zo slecht?
  #20  
Oud 5 May 2012, 19:25
» iPhone 4 8GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2010
Berichten: 575
Standaard

Nee het is nu wel te doen hier. Maar zodra ik ergens anders binnen ben zakt het helemaal weg en staat er Geen Service. Heb nu op dezelfde plek 3 streepjes.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3GS Slecht bereik lizzjuuh Vodafone 3 25 April 2012 00:23
3GS - Geen service, slecht bereik! soetie iPhone algemeen 11 22 January 2012 14:53
Slecht bereik vodafone iphone 3gs 4.1 Rated Vodafone 39 2 February 2011 10:13
Updaten simlock vrije iPhone 3gs dj-ync iTunes 2 29 October 2010 08:35
slecht bereik tmobile iphone 3GS bibitheone T-Mobile 2 3 June 2010 15:44

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:05.