Slechte 3G performance na update 6.1.2 (meerdere providers)

Slechte 3G performance na update 6.1.2 (meerdere providers) discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik wil even een verzamel topic openen voor mensen die ook 3G problemen hebben met 3G down snelheid sinds de update naar 6.1.2 Geconstateerd in ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 1 March 2013, 18:40
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 March 2013
Berichten: 3
Exclamation Slechte 3G performance na update 6.1.2 (meerdere providers)

Ik wil even een verzamel topic openen voor mensen die ook 3G problemen hebben met 3G down snelheid sinds de update naar 6.1.2

Geconstateerd in midden/zuid Limburg op een iPhone 5 (zonder jb) en 4S (met jb), op Vodafoneicon en t-mobile netwerken over meerdere dagen

Navraag bij beide providers leerde me dat er al meerdere meldingen zijn binnengekomen, maar officiële onderkenning van het probleem is er nog niet.

Hierbij wat resultaten over 2 dagen. De laatste betreft resultaat van iPhone 4S op vodafone netwerk



Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 2 March 2013, 11:45
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 January 2008
Berichten: 105
Standaard

Ik heb helemaal geen 3G meer thuis, terwijl dit geen probleem was voordat FW 6.1.2. uitkwam!

Laatst gewijzigd door bytedust; 2 March 2013 om 15:44.
  #3  
Oud 2 March 2013, 23:59
satwolf's schermafbeelding
» iPhone 6s 16GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 January 2010
Locatie: Genk, België
Berichten: 176
Standaard

Ik kwam vroeger aan 3.65 Mbps
nu nog maar op 0.45Mbps

Het gekke is als ik LTE aanzet kom ik tot zelfs 11Mbps terwijl ik nog altijd op 3G zit.
Dit is bijna 2 keer sneller dan Wi-Fi
OP mijn iPad is de LTE switch niet zichtbaar , maar toch nog 11.60Mbps
__________________
Als iedereen mekaar helpt,zijn er geen problemen meer.
  #4  
Oud 3 March 2013, 04:48
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Wow, dat is vreemd?
  #5  
Oud 3 March 2013, 08:41
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door guanche Bekijk bericht
Hierbij wat resultaten over 2 dagen. De laatste betreft resultaat van iPhone 4S op Vodafoneicon netwerk
In de eerste twee plaatjes gebruik je de servers van VOO. Die servers staan voor zover mij bekend in Luik (België).

Luik is geografisch wel heel dicht bij Zuid-Limburg. Netwerktechnisch is Luik heel ver verwijderd van Zuid-Limburg.
  #6  
Oud 3 March 2013, 08:45
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard Aan de 3G klagers

Beste mensen,

Voor alle duidelijkheid, er is GEEN probleem.
Diegenen die beweren toch problemen ondervinden kan je altijd onderstaande stappen volgen.
Maar dit lijkt me niet nodig, want er is geen probleem.

De oplossing is als volgt:

1. Ga naar instellingen -> Aanbieder en schakel daar automatisch uit
2. even wachten en maak dan je keuze van provider(laat automatisch uit staan!!!)
3. Zet vliegtuigmodus aan
4. zet vliegtuigmodus uit
5. Start je iPhone opnieuw op

(Bron: Apple discussieforum)

Veel success !!!

Laatst gewijzigd door antoon100; 3 March 2013 om 13:24.
  #7  
Oud 3 March 2013, 09:33
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht

De bug is report aan Apple.

Voila, net gedaan.
Hoe stuur jij "bug reports" naar Apple? Doe je dat met jouw Developer Account op onderstaande webpagina? En welke bijlagen voeg je daar bij?

https://bugreport.apple.com/cgi-bin/....woa/wa/signIn
  #8  
Oud 3 March 2013, 09:37
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Ja, ik heb mijn account geregistreerd als developper account.

Laatst gewijzigd door antoon100; 3 March 2013 om 13:25.
  #9  
Oud 3 March 2013, 10:01
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
ik heb een screenshot vanop dit forum doorgestuurd.(is nog aanpasbaar hé)

Ik heb de bovenste screenshot toegevoegd.
Ja, dat is het screenshot van een Nederlander op t-mobileicon NL die een server in België gebruikt. Ik denk dat Apple iets meer nodig heeft dan screenshots van het één of andere forum om een bug in behandeling te nemen. Succes verder
  #10  
Oud 3 March 2013, 10:23
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Probleem van regio tot regio zou ik zo zeggen ...

Laatst gewijzigd door antoon100; 3 March 2013 om 13:26.
  #11  
Oud 3 March 2013, 10:41
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
En spoor ook zoveel mogelijk developpers op dat zij ook de bug reporten via Apple's bug reporter.
Hoe kom jij eigenlijk tot de conclusie dat dit een bug is? Je begint het "onderzoek" met een heel onbetrouwbaar appje. Afhankelijk van de server die je in dat appje kiest krijg je totaal verschillende resultaten (is al vaker beschreven op dit forum)
  #12  
Oud 3 March 2013, 10:42
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht

ik heb een workaround gevonden(maar niet definitief)
Het grote nadeel hiervan is wel, dat je continue meldingen op je scherm 'geen netwerk' weg mag tikken als je iPhone tussen het 2G en 3G netwerk switcht / terugschakelt (wanneer de 3G ontvangst tijdelijk niet goed genoeg is)
  #13  
Oud 3 March 2013, 10:48
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Speedtest onbetrouwbare app?

Daar ben ik nog niet zo zeker van,(maar kan altijd)

ik heb met mijn vaste pc's soms ook problemen met internet en als ik naar Belgacom bel (in mijn geval) zeggen ze dat je moet testen via speedtest.(ik betwijfel het dat bedrijven zoals belgacom zich zullen baseren op basis van onbetrouwbare bronnen)

Anderzijds, mijn iPhone staat nu op 3G en reageert heel stipt wanneer er een nieuw bericht gepost is op het forum net op het exacte tijdstip terwijl 100% op 3G(met Dataroaming ook aan) verbonden staat(niet op Wi-fi)

Ik kan ook altijd eens met een alternatief appje eens testen hé.
  #14  
Oud 3 March 2013, 10:51
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
Speedtest onbetrouwbare app?

Daar ben ik nog niet zo zeker van,(maar kan altijd)
Ik ben daar absoluut zeker van Ik heb die tests ook gedaan, vroeger en vandaag, en afhankelijk van welke server ik kies zijn de resultaten bar slecht tot heel goed. Welke screenshots moet ik nu naar Apple sturen, de slechte of de goede?
  #15  
Oud 3 March 2013, 10:56
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Je kan toch moeilijk een bug reporten als je goede resultaten als screenshot meestuurt....

Laatst gewijzigd door antoon100; 3 March 2013 om 13:16. Reden: Correctie
  #16  
Oud 3 March 2013, 11:37
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
als je de telenet speedtest gebruikt krijg je goede resultaten
Laat we eens beginnen bij het begin De TS test de bandbreedte van uit Nederland op een server in Luik (België), namelijk een VOO server.

Als ik een traceroute, uit Nederland, uitvoer op die VOO server (IP-adres 212.68.193.92) krijg ik het onderstaande te zien:

Citaat:
MacBook-Pro:~ macowner$ traceroute 212.68.193.92
traceroute to 212.68.193.92 (212.68.193.92), 64 hops max, 52 byte packets
1 192.168.2.1 (192.168.2.1) 14.946 ms 0.849 ms 0.617 ms
2 10.239.32.1 (10.239.32.1) 8.645 ms 9.621 ms 11.459 ms
3 lml-rc0001-ds101-vl201.core.as9143.net (213.51.151.97) 10.748 ms 8.300 ms 8.210 ms
4 ht-rc0001-cr101-ae4-0.core.as9143.net (213.51.151.93) 12.042 ms 10.422 ms 12.454 ms
5 asd-lc0006-cr101-ae4-0.core.as9143.net (213.51.158.150) 14.799 ms 16.736 ms 14.324 ms
6 adm-b7-link.telia.net (80.239.135.165) 15.186 ms 16.178 ms 14.329 ms
7 adm-bb3-link.telia.net (213.155.130.0) 13.680 ms
adm-bb3-link.telia.net (80.91.246.44) 14.609 ms
adm-bb3-link.telia.net (213.155.134.96) 31.530 ms
8 adm-b4-link.telia.net (80.91.253.213) 14.220 ms
adm-b4-link.telia.net (80.91.247.67) 23.684 ms
adm-b4-link.telia.net (80.91.253.213) 13.628 ms
9 ae-13.r02.amstnl02.nl.bb.gin.ntt.net (129.250.8.65) 15.635 ms 18.523 ms 16.156 ms
10 po-1.r00.brslbe01.be.bb.gin.ntt.net (129.250.4.210) 21.298 ms 20.473 ms *
11 81.20.71.22 (81.20.71.22) 21.536 ms 18.981 ms 18.430 ms
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 * * *
16 * * *
17 * * *
Voer nu zelf een traceroute uit naar servers die bij jou een slecht resultaat geven en voeg die toe aan jouw "bug report".

Laatst gewijzigd door timosha; 3 March 2013 om 12:28. Reden: Taelvauten
  #17  
Oud 3 March 2013, 11:43
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Dus gewoon een ping uitvoeren?

Is Network Ping Lite hier een goede app voor?

ik heb dat eerder al gedaan op windows via opdrachtprompt maar op iPhone zal dat waarschijnlijk weer anders zijn hé
  #18  
Oud 3 March 2013, 11:46
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
Dus gewoon een ping uitvoeren?
Nee, "gewoon" een traceroute uitvoeren dan zie het hele pad en de tijden. Een ping is een ICMP Echo Request en daar kan je niet veel aan zien. Sommige servers weigeren zelfs een ICMP Echo Request.
  #19  
Oud 3 March 2013, 11:53
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Ik heb een traceroute gedaan naar die server vanop men pc.

Laatst gewijzigd door antoon100; 3 March 2013 om 16:17.
  #20  
Oud 3 March 2013, 11:55
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.084
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
Ik heb een traceroute gedaan naar die server vanop men pc.(of moet dat vanop men iPhone)
Dat plaatje toont geen traceroute maar een ICMP Echo Request (ping). Dat je nog niet lang iOS gebruiker bent is niet erg. Verdiep je eerst in de materie alvorens "bug, bug, bug" te gaan roepen en bug reports in te dienen bij Apple.

Ik ga het hier bij laten. Succes verder
Reageren

Labels
3g-dataverkeer, 6.1.2


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Slechte gps na TomTom update profisat iPhone Navigatie 2 13 December 2012 18:35
Zeer slechte ontvangst na update 4.0 Triple-D T-Mobile 2 26 June 2010 15:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:43.