iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Stof onder het Iphone Scherm/Glas (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/16553-stof-onder-iphone-scherm-glas.html)

WDS001 05-10-09 18:10

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door tazzie85 (Bericht 361210)
Helemaal Niemand?

Kan je het niet laten herstellen?

Citaat:

ik heb mijn glas laten maken bij ipod-service.nl. keurig gemaakt hoor. Maar op mijn vraag of er garantie op zit als er stof onder komt, kreeg ik als antwoord dat zij daar niet aan kunnen beginnen. Volgens hen is er bijna geen iphone zonder stof onder het glas, omdat het uit 2 gedeelten bestaat. Op mijn opmerking dat apple er wel garantie op geeft, waren ze erg verbaasd en schreven dat apple het dan wel heel druk krijgt

tazzie85 05-10-09 23:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door WDS001 (Bericht 361212)
Kan je het niet laten herstellen?

Zou zo kunnen ja.. maar wellicht dat er mensen ervaring hebben met het 2ehands kopen van een iphone en ermee naar een t-mobile shop gaan..

FrankNL 22-11-09 21:05

Vuil in het Scherm...
 
Hallo Allemaal,

Eergisteren ben ik erachter gekomen dat er vuil "in" het scherm van me iPhone zit, eerst dacht ik dat hij gewoon een beetje vies was dus ik denk ff poetsen met een doekje enz... maar niks werkt en als je beter kijkt zie je ook egt dat het onder het oppervlak zit.

Het is niet veel maar toch vind ik het erg jammer en het lijkt me niet dat dit hoort te gebeuren?
Wat ik me afvraag, kan ik hem opsturen naar t-mobile? en valt het dan onder de garantie?

Want ik wil het toch wel graag weg hebben dan dat het nog meer wordt en er straks nog meer witte puntjes zitten.

Met Vriendelijke Groet,
Frank de Ruiter

King1987 22-11-09 21:50

Is het vuil? Of zijn het dode pixels? (Omdat je het over witte puntjes hebt.)

FrankNL 22-11-09 22:03

volgens mij is het vuil want de puntjes zijn niet allemaal het zelfde en er zitten ook wat lange soort van lijntjes in o.i.d.

FrankNL 24-11-09 21:27

Bedankt, alleen heb ik 1 vraagje, ik heb hem bij de MediaMarkt gekocht kan ik dan wel gewoon naar T-Mobile gaan voor de "reparatie" of moet ik dan eerst bij de MediaMarkt Service Balie zijn?

Mvg Frank

FrankNL 28-11-09 17:27

Nou ik ben dus naar Zoetermeer gegaan heb eerst even geinformeert bij de nieuwe Apple Winkel (iFactor) en die man zei daar dat het niet gewoon is dat het stof erin komt en dat ik hem of in rijswijk moest brengen of bij t-mobile shop laten opsturen.

Dus ben ik naar de T-Mobile Shop gegaan en heb daar vervolgens het verhaal uitgelegd maar wat die vent daar mij vertelde gingen viel mijn mond egt weid open :eek:

"Ja dat stof onder je scherm komt via de Speaker (de gene waarmee je belt) dat gaat dan onder je scherm zitten, dat is heel gewoon dat gebeurd bij elk toestel ook bij andere telefoons en niet alleen bij de iPhone."

Nou als je me zoeen verhaal gaat vertellen dat het normaal is dat er stof onder je scherm komt?? :confused: dan klopt er volgens mij iets helemaal niet....

Maarja ik krijg hem nu over 2 tot 3 weken terug over de post en hopen dat het dan is gefixt.

Mvg Frank

coiken 06-01-10 13:34

Stof onder scherm iPhone 3GS
 
Hallo,

Ik heb verschillende topics gevonden over stof onder het scherm met de 3G modellen maar niet over problemen met de 3GS... vandaar dit nieuwe topic.

Sinds 2 weken zitten er vervelende stofdeeltjes onder het glas van m'n iPhone 3GS scherm, zijn er nog meer mensen met dit probleem en wat kan je daar aan doen?

Ongelooflijk, mijn eerste apple product en tevens ook direct m'n laatste, niks dan problemen met dat toestel... ik begrijp echt niet hoe mensen zo positief kunnen blijven over een toestel dat zo duur is en toch zoveel mankementen heeft :eek:

PattiMan 08-01-10 09:39

Heb je het toestel 'gefixed' terug? Ik heb ook stof onder mijn scherm, maar heb de telefoon al langer dan 1 jaar, dus waarschijnlijk geen garantie. Heb jij de reparatie binnen de garantie periode laten uitvoeren?

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door FrankNL (Bericht 388554)
Maarja ik krijg hem nu over 2 tot 3 weken terug over de post en hopen dat het dan is gefixt.Mvg Frank


intered 08-01-10 13:09

ik heb veel stof onder het glas, maar heb na een glasbreuk deze niet laten repareren via T-mobile, maar bij ISN-service. Zij geven geen garantie m.b.t. stof. Heb de Iphone nog geen jaar. Zouden jullie deze inleveren bij T-mobile en dan net doen of mijn neus bloed en vragen of het onder garantie valt?

FrankNL 08-01-10 13:10

Mijn toestel werd vervangen, en viel binnen de garantie :)

iPhone3G_Olé 13-01-10 21:46

Ik heb dat een week ofzo ook gehad. Maar raargenoeg ging het vanzelf weg.. Hopelijk bij jou ook.

FrankNL 02-02-10 17:01

Hallo allemaal zoals jullie hierboven kunne lezen zat er bij mijn iPhone die was vervangen stof onder het scherm nu heb ik dus een nieuw toestel gekregen en nu na nog geen 3 maanden zitten er alweer 6 stof puntjes onder mijn scherm.

Ik vind dit echt absurd dat bij een vervangen iPhone gewoon weer stof onder het scherm zit! :|

Wat denken jullie moet ik hem weer opsturen of zal ik maar eens even gaan mailen naar tmobile dat ik er niet blij van word.....

Mvg Frank

Schpitfrik 13-02-10 14:30

Ik begin nu ook last te krijgen van stof onder het scherm, ik heb onlangs een Sena iphone-hoesje gekocht waar ik mijn iphone in kan schuiven om hem te beschermen als ik hem niet gebruik. Volgens mij is het na het gebruik van dit hoesje gekomen dat ik stof onder het scherm heb nu.... Misschien meer mensen die die is opgevallen?

PeterTe 13-02-10 15:23

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door coiken (Bericht 401938)
Hallo,

Ik heb verschillende topics gevonden over stof onder het scherm met de 3G modellen maar niet over problemen met de 3GS... vandaar dit nieuwe topic.

Sinds 2 weken zitten er vervelende stofdeeltjes onder het glas van m'n iPhone 3GS scherm, zijn er nog meer mensen met dit probleem en wat kan je daar aan doen?

Ongelooflijk, mijn eerste apple product en tevens ook direct m'n laatste, niks dan problemen met dat toestel... ik begrijp echt niet hoe mensen zo positief kunnen blijven over een toestel dat zo duur is en toch zoveel mankementen heeft :eek:

Afwachten of kijken of je wat kan regelen met garantie.
Trouwens wat zijn de makementen dan?

iKolia 15-02-10 22:20

Ik heb nou ook erge last van stof onder schermpje, ik kan dus gewoon terug gaan naar T-mobile shop en laten repareren?

Beaux 22-02-10 11:40

Ik zie nu ook dat ik stof onder mijn glas heb zitten van mijn iphone 3gs. Ik zal donderdag even informeren als ik de iphone hiervoor kan wegsturen want ik vind het echt heel vervelend.

Mauske 25-02-10 21:53

Na iets meer dan een jaar mijn Iphone op de vloer laten vallen... vanaf toen had ik ook stof onder het scherm.. verder was er geen schade.

Aangezien ik een hekel heb aan reparaties, en omdat ik mijn iphone liever geen week of 2 wil missen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb het zelf gefixt.

Ik ben er eens goed voor gaan zitten, heb voor ene kleine schroevendraaier en voor een zuignapje gezorgd.
Nou, de 2 schroefjes eruit gedraaid, het zuignapje naast de homebutton en voorzichtig trekken.
Het schermpje kwam makkelijk naar boven, de 3 connectoren los gewipt en het scherm ligt uit de telefoon.

Dan is het nog een paar klrine schroefjes, de compressor erbij en er voorzichtig soorheen blazen... alles weer terug gezet en mijn Iphone is helemaal stofvrij ! Werkt geweldig.
Met dit vertrouwen van de week ook een nieuwe backcover erop gezet, al was dat wat meer werk, maar ook dat is goed te doen !

Dus nu een krasvrije en stofvrije iphone en ik kan er de rest van mijn abbo tijd weer goed mee vooruit !

timpio 26-02-10 00:46

Ik heb ook last van stof onder het scherm. Mijn hele scherm zit er eigenlijk onder. Echter heb ik de telefoon bij 2call gekocht met 'n vodafone abbo. Volgens de apple site heb ik tot 12 maart nog garantie. Dat komt aardig overeen met het ontvangen van de telefoon destijds.

Nu heeft 2call een reparatie afdeling. Maar kan ik het ook direct naar Apple versturen of zelfs via een T-mobile winkel naar Apple versturen??? Dit scheelt mij 'n post-traject etc. Iemand? Alvast bedankt!!

pballeur 09-03-10 16:32

Ik heb een belgische iPhone. een 3g 16 gig van iets meer dan een jaar oud. Gelukkig heeft belgie 2 jaar garantie zou je zeggen. Nu heb ik hem in december ingeleverd bij Saturn in Antwerpen. Daar is ie opgestuurd naar Dynafix in Nuth (NL) 1 maand later krijg ik een mail. de iPhone was terug. Maar volgens dynafix viel stof onder de display niet onder de garantie dus ongerepareerd retour.
Ik heb hem vandaag opgehaald bij Saturn en gezegd dat ik er niet mee akkoord ging. Ze zeiden dat het aan dynafix te bepalen was of het gerepareerd moest en kon worden of niet. Zij zijn afhankelijk van de almachtige reparatie dienst. En nu zit ik dus nog steeds met stof onder mijn display. Het frustrerende is dat het in nederland kennelijk wel onder de garantie valt. Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit? en eventueel advies geven?
Ik had apple ook gebeld maar die hebben me verwezen naar de verkopende partij...

super frustrerend.....

HELP!!

timpio 09-03-10 17:50

Na ook gesproken te hebben met medewerkers (kennis) van T-mobile en de verhalen op internet, heb ik besloten het maar zelf te doen. Er is inderdaad een kans van 50% dat je een nieuw toestel krijgt, maar er is ook 50% kans dat je een refurbished krijgt. Aangezien mijn iPhone totaal geen kuren kent, nooit vastloopt, karsvrij etc, wil ik het risico niet lopen dat ik een minder toestel terug krijg, maar dan zonder stof.

Het verwijderen van het stof onder het scherm is echt peanuts. In circa 20mins was ik ermee klaar en is mijn toestel weer zgan! Geen antwoord op je vraag, maar misschien heb je er wat aan.

pballeur 09-03-10 18:38

ik krijg niet eens of een nieuwe of een refurbished. bij mij wordt het niet als garantie erkend...

timpio 09-03-10 18:44

Dat begrijp ik. Maar ik probeer aan te geven, dat -al zou je onder de garantie vallen- je het mogelijk beter zelf kunt repareren.

pballeur 10-03-10 00:10

ok, ga ik overwegen. Ik had gehoopt opo een refurb of nieuwe, dat was makkelijker voor de verkoop. heb namelijk een 3gs van mijn werk inmiddels... maar bedankt voor de tip!

username 29-03-10 22:42

Ik heb ook stof achter het scherm zitten.
Allemaal witte puntjes, en alleen in fel licht zie je het goed..

Ik had dit probleem ook met mijn Nokia 6300 maarja daar kon ik gewoon mijn frontje af halen en de stof verwijderen en bij de iPhone kan dat niet zo 1 2 3 natuurlijk :')

deuxani 07-04-10 11:41

Ik stond echt op het punt om MacRepair te bellen, maar ik las hier een hele simpele manier om van grote stukken stof af te komen! Gewoon je iPhone tegen je handpalm aantikken op de plek waar de stof naar buiten moet. Ik had op de een of andere vage manier een rood stukje stof 1 cm boven de homebutton zitten. Ik tikte de onderkant van de iPhone 4 keer tegen mijn handpalm en het stukje was verdwenen. Je zag het per tik naar beneden schuiven. Ik ben te happy :)

parre 14-04-10 17:43

Haha gewoon tegen de hand tikken werkte bij mij ook! Oef!

Donstil 15-04-10 12:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Mauske (Bericht 420860)

Ik ben er eens goed voor gaan zitten, heb voor ene kleine schroevendraaier en voor een zuignapje gezorgd.
Nou, de 2 schroefjes eruit gedraaid, het zuignapje naast de homebutton en voorzichtig trekken.
Het schermpje kwam makkelijk naar boven, de 3 connectoren los gewipt en het scherm ligt uit de telefoon.

Dan is het nog een paar klrine schroefjes, de compressor erbij en er voorzichtig soorheen blazen... alles weer terug gezet en mijn Iphone is helemaal stofvrij ! Werkt geweldig.
Met dit vertrouwen van de week ook een nieuwe backcover erop gezet, al was dat wat meer werk, maar ook dat is goed te doen !

Dus nu een krasvrije en stofvrije iphone en ik kan er de rest van mijn abbo tijd weer goed mee vooruit !

Werkt dit echt zo makkelijk? Nu kan ik namelijk geen stof wegblazen met een luchtbus.

Als ik het scherm eraf wip (ff op youtube gekeken en dat valt best mee) lukt dat dus wel ?

Hionimi 15-04-10 12:45

Ik had ook stof onder mijn scherm bij mijn vorige iPhone. (3G.) Waar ik echt van baalde, 't was heel fijn stof van de houtzagerij waar ik wel eens kom, kreeg het niet weg. Nu wel een nieuwe iPhone, maar haal deze niet uit mijn broekzak in de buurt van stoffigheden. :P

Donstil 16-04-10 00:05

Nou ik heb me 3gs maar even open gemaakt en het stof verwijderd.

Ging perfect met een stappenplan van ifixit.com.

Schoon geblazen met zo een bus perslucht. Alles is weg op een klein (kendelijk) hartnekkig stipje na.

robijnv 12-06-10 12:04

Heb 3 weken geleden een 3Gs van een vriend, waar ineens wat stof achter het scherm zat, opgestuurd naar Dynafix (via the phone house).
Gisteren even geïnformeerd naar de status, ik vond het echter wel lachwekkend (heb de brief ook even geprint):

We hebben uw reparatie ontvangen met de klacht: stof achter window

Uw product is niet meer te repareren.

Toestel onherstelbaar retour
Onderzoekskosten 45.50 ex btw.
(54.15 inclusief)

Optie 1 ongerepareerd retour
Ik kies er voor om het toestel ongerepareerd retour te ontvangen tegen 54.15 aan onderzoekskosten

Optie 2 Product mag door dynafix milieuvriendelijk verwerkt worden
Ik kies er voor om kosteloos afstand te doen van het product (en alle meegestuurde accessoires
)

Is het serieus zo dat een iPhone 3Gs met garantie t/m 2-2-2011 "onherstelbaar beschadigd" is als er, al dan niet door een productie/constructie fout, stof onder het scherm terecht is gekomen?

De iPhone is met dual sim de tweede telefoon, wordt alleen 'savonds gebruikt en zit altijd netjes in een lederen hoes.

De telefoon is niet gejailbreakt en niet gevallen. Is simlockvrij gekocht bij TPH.

Ik weet niet wat men van TPH maandag met dynafix gaat bespreken maar het is wel duidelijk dat ik hier geen genoegen mee neem.

FrankNL 12-06-10 12:06

Dat slaat egt helemaal nergens op ik heb mijn iPhone via de t-mobile shop opgestuurd naar SolidVision en hun hebben mij gewoon een vervangend (nieuw) toestel toegestuurd omdat er stof onder mijn eerste iphone zat.

Zoiets valt gewoon onder de garantie

robijnv 15-06-10 15:58

Update:

Het blijkt dat TPH een simlockvrij, niet Nederlandse, iPhone heeft verkocht. Deze mogen ze bij dynafix niet repareren.
Nu gaat TPH zelf zorgen voor de reparatie, ben benieuwd wat ik mij daarbij moet voorstellen.

jaimiefanatic 02-07-10 20:06

Is er niemand in Amsterdam die dit thuis kan doen voor minder dan 45 ex btw? (mac repair). Ik wil er best voor betalen maar geen idiote bedragen en 10 dagen je telefoon kwijt.

ninobeukeveld 17-08-10 13:27

Ik heb alleen last gehad bij stof onder het scherm bij de iPhone 3G bij alle andere iPhone 2g, 3GS en 4 heb ik helemaal nergens last van gehad, maar toen ik met de 3G naar de T-Mobile shop geweest, toen na 2 weken kreeg ik gewoon een nieuwe thuis gestuurd :)

Kees1981 05-10-10 15:11

Ik heb sinds zaterdag een iPhone 4 uit België en nu zit er direct naast de 'Home' knop een stukje, neem aan stof, onder het glas. Het is minimaal, maar zo'n duur toestel mag/moet ook perfect zijn.

Ook zit er 2 kleine 'deukjes' in de zwarte rand aan de voorkant. Let wel, deze zijn erg klein en zitten er sinds het begin al op.

De telefoon heb ik namelijk nog niet gebruikt en enorm voorzichtig behandeld, nota bene met de originele 'plakfolie' er nog op.

Moet ik hiermee naar België terug of kan ik bij de twee reparatieadressen in Nederland terecht? Of is zelfs T-mobile mogelijk (lijkt me stug, hen kennende)

Zijn er meer mensen die dit bij de iPhone 4 hebben? Overigens zie ik geen stof op andere plaatsen onder het scherm.

Juupje 11-03-11 15:27

Ik heb hetzelfde probleem als de rest hier, ook heb ik nog garantie op de iphone.. MAARRR... Een half jaartje geleden is die helaas gevallen, kleine valschade, maar verder niks aan het handje.. Maar toch ben ik bang als ik hem opstuur dat ze deze valschade constateren en dan sowieso zeggen dat het stof hiervan het gevolg (wat natuurlijk niet zo is) en dat het dus niet onder de garantie valt..

Iemand een soortgelijke ervaring? Dus iphone met lichte gebruikerssporen opgestuurd en wel/geen nieuwe gekregen?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:29.