Upgrade vanuit de 1.1.1

Upgrade vanuit de 1.1.1 discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo Iedereen, Ben nieuw (en behoorlijk onervaren) hier. 2,5 jaar geleden heb ik een nieuwe Iphone (2g) gekocht. Ik heb een gejailbreaked en unlocked. Allemaal ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 17 June 2010, 01:34
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard Upgrade vanuit de 1.1.1

Hallo Iedereen,

Ben nieuw (en behoorlijk onervaren) hier.
2,5 jaar geleden heb ik een nieuwe Iphone (2g) gekocht.
Ik heb een gejailbreaked en unlocked.
Allemaal perfect verlopen en doet het nog steeds prima.

Maar ik wil nu echt een een upgrade van m'n softwareprogramma (1.1.1).
Ik zou graag apps in de appstore kunnen aankopen en zo...

Maar hoe doe ik dat?
Ik zie hier op deze site het bos door de bomen niet meer.

Mocht iemand een tip kunnen geven, zou geweldig zijn.


Thanks,


Roel.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 17 June 2010, 09:59
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Simpel,

- download de software uit de eerste link van dit topic.
- sluit je iPhone aan je mac en open iTunes
- zet je iPhone in DFU mode
- Doe dan op je mac alt (op je klavier) + herstel (in aantunes aanklikken)
- selecteer de software dit je zojuist heb gedownload en je bent klaar.
  #3  
Oud 17 June 2010, 17:31
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Bedankt hiervoor!
  #4  
Oud 17 June 2010, 18:45
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Nog 1 vraagje; ik ben de software nu aan het downloaden.
Er staat ook de nieuwe versie van Itunes op mijn computer.
Dat kan toch geen kwaad h, die allernieuwste versie (of gaat ie m'n Iphone dan voorgoed locken?).


Thanks,


Roel.
  #5  
Oud 17 June 2010, 18:46
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Kan geen kwaad.
  #6  
Oud 17 June 2010, 19:43
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Sorry, ik ben een echte beginner dus.

Software heb ik gedownload, en de DFU-mode lukt ook.
Ik druk "alt" in op mijn Macbook en druk op "Herstel" in Itunes.

Maar dan krijg ik niet de optie om de gedownloade software te accepteren.
Itunes geeft een scherm met "weet u zeker dat u uw Iphone wil herstellen? De nieuwste software zal genstalleerd worden...".

Geen idee of ik dit scherm mag of moet accepteren...
  #7  
Oud 17 June 2010, 20:35
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 June 2009
Berichten: 64
Standaard

je moet alt toets ingedrukt houden terwijl je op herstellen klikt...
kan krijg je normaal een selectie-kader waar je de gedownloade firmware kiest!

heel belangrijk dat je de gedownloade firmware kiest en niet automatisch laat updaten.
(alhoewel ik denk dat de modemfirmware van een 2g niet meer geupdate wordt)
  #8  
Oud 17 June 2010, 20:49
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Dju, nee niet gelukt.
Ik kreeg foutmelding "kan de Iphone niet herstellen. Er heeft zich een onbekende fout 1600 voorgedaan".
Kon de Iphone wel gewoon uit de DFU-mode halen.
Hij loopt nog steeds op de 1.1.1

Wat doe ik toch fout?
  #9  
Oud 17 June 2010, 20:54
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 June 2009
Berichten: 64
Standaard

probeer eens je iphone 2g gewoon aan te sluiten (zonder dfu of recovery ofzo)
dan gewoon op Alt+herstellen, firmware selecteren en kijken of dit werkt.

indien niet...
hier instructies om in dfu te gaan... timing is essentieel..
How To Put The iPhone Into DFU Mode
  #10  
Oud 17 June 2010, 21:16
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 November 2007
Berichten: 59
Standaard

Vreemd genoeg wil het ook weleens helpen om er zeker van te zijn dat alles in Cydia geupdated is voordat je bezig gaat met updaten van de firmware. (ja echt)
  #11  
Oud 17 June 2010, 21:24
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Heb nog eens geprobeerd, maar die fout "1600" blijft maar verschijnen.

Voor de duidelijkheid; ik heb mijn Iphone in de US gekocht 2,5 jaar geleden.
Er staat nu versie 1.1.1 op en Installer, niet Cydia.
  #12  
Oud 17 June 2010, 21:34
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 November 2007
Berichten: 59
Standaard

Misschien ben ik gek, maar een 2G is toch altijd te unlocken en jailbreaken? Dus je kan gewoon iTunes laten updaten en daarna jailbreaken en unlocken. Toch? Mensen?
  #13  
Oud 17 June 2010, 21:40
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 June 2009
Berichten: 64
Standaard

klopt maar voor 3.0 moet je betalen bij een 2G denkik
dus... google: iPhone1,1_3.1.3_7E18_Restore.ipsw
en dan unlocken via welk programma?

probleem is natuurlijk als je officiele firmware eropzet dat je activatie weg zal zijn...

Laatst gewijzigd door laurensd; 17 June 2010 om 21:42.
  #14  
Oud 17 June 2010, 21:43
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 November 2007
Berichten: 59
Standaard

Betalen is voor iPods, geen iPhones. Spirit jailbreaked, alles.
  #15  
Oud 17 June 2010, 21:47
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Bedankt voor het antwoord mannen, maar dit is allemaal te fuzzy voor mij.
Lijkt me veel te riskant om gewoon een upgrade via Itunes te doen en daarna hopen dat het unlocken en jailbreaken lukt.

Johannes, zou ik mogen vragen wat jij met spirit jailbreaked bedoelt?

na een avond surfen weet ik het echt niet meer.
Ik heb vl te lang gewacht met upgraden.
Zit nu met een hopeloos verouderde firmware 1.1.1 waarvoor blijkbaar geen programma's meer bestaan.
Jailbreaken met Spirit gaat blijkbaar ook niet want daarvoor moet je een nieuwere firmware hebben.
Foutcode "1600" bypassen met "Ireb" gaat ook niet omdat Ireb enkel een programma klaar heeft voor windows, niet voor Mac.
Wat een oerwoud van info.
Wordt er een beetje moedeloos van....

Laatst gewijzigd door Bomans; 18 June 2010 om 09:49. Reden: edit-knop gebruiken aub!
  #16  
Oud 18 June 2010, 00:39
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 June 2009
Berichten: 64
Standaard

Nu wat je kan doen. Gewoon updaten met officile Apple firmware. 3.1.3. Dan verlies je je activatie en als de baseband gepdatet wordt ook je unlock. Maar. Als je dan 3.1.3 kan jailbreaken en activeren gaat je iPhone werken maar dan is er nog de unlock. Je gaat dan in cydia bootneuter downloaden en je unlock is er terug...
Nu als er iets fout gaat heb je wel een probleem want eens officile 3.1.3 erop, is er geen weg terug naar 1.1.1
  #17  
Oud 18 June 2010, 09:01
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2008
Berichten: 156
Standaard

Sn0wbreeze gebruiken works 4 me . Ff googlen en sn0wbreeze helpt je stap voor stap.

We leuk om te lezen dat je al die tijd nog op 1.1.1 zat
Dan komt er ineens een hoop info op je af ja.
  #18  
Oud 18 June 2010, 09:18
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Bedankt voor tip. Dat ga ik vanavond proberen!
  #19  
Oud 20 June 2010, 19:35
» iPhone US 4GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 June 2010
Berichten: 4
Standaard

Roel, hoe staat het ermee?

ik heb dezelfde issue. 2,5 jaar geleden in de US gekocht. Oude software vond ik geen probleem, maar mn touchscreen hield er opeens mee op.

ik heb nu net als laatste poging geprobeerd de nieuwe versie 3.1.3 te downloaden en zowaar! de touchscreen werkt weer wel alles weg en terug naar fabrieksinstellingen etc. kan een noodoproep doen, maar verder niks

ik begin dus ook weer van voor af aan met het (jailbreaken? en/of) unlocken. ook ik zie even het bos door de bomen niet meer. ik denk dat ik nu zo ook maar snowbreeze ga proberen...

ed

Laatst gewijzigd door eddieka; 20 June 2010 om 19:53.
  #20  
Oud 21 June 2010, 12:31
» iPhone NL 8GB [FW: 1.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2010
Berichten: 11
Standaard

Hallo,

Ik heb gisteren het eindelijk aangeduft op de update te doen.
Perfect gelopen. Bedankt Bomans voor de goede software!

Dus dit was de eninge goede software; zie bijdrage Bomans van 0859hrs 17 juni.
Ik moest mijn Iphone wel niet in DFU-mode zetten, want dan kreeg ik foutmelding 1600.
En jij moet niet op alt drukken (dat is voor Mac's) maar op shift.

Ben echt blij met de update!


Roel.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Synchroniseren vanuit Google omejoop38 iTunes 1 26 February 2011 14:21
turbosim vanuit china? bibawa Unlock [archief] 52 31 January 2008 13:15
Zending vanuit VS?? Krideri Koopinformatie USA 13 4 January 2008 17:50

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:00.