iPhone 4 antenneproblemen, iPhone terugsturen?

iPhone 4 antenneproblemen, iPhone terugsturen? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds twee dagen heb ik mijn iPhone 4 van de UK. Jammer genoeg heb ik één van de modellen die problemen heeft met de antenne... ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 8 July 2010, 10:40
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard iPhone 4 antenneproblemen, iPhone terugsturen?

Sinds twee dagen heb ik mijn iPhone 4 van de UK.

Jammer genoeg heb ik één van de modellen die problemen heeft met de antenne...
Het is zeer merkbaar, vooral als ik op kantoor zit, als ik de iPhone 4 in m'n linkerhand vastneem, zoals ik dikwijls doe als ik zit te surfen in Safari of in een app zit, dan valt het signaal zeer snel weg.
Ik heb, als ik de iPhone niet vastneem, 5 streepjes signaal en 3G. Als ik em vastneem met m'n linkerhand, gaan binnen enkele seconden de streepjes 1 voor 1 weg, in nog geen halve minuut zijn ze allemaal weg , en als ik nog even langer wacht schakelt de dataconnectie over van 3G naar Edge.

Ik weet zeker dat het probleem zich niet op alle iPhone 4's voordoet, want een collega heeft ook een iPhone 4, zit op hetzelfde netwerk dan ik, zelfde locatie, en het probleem is op geen enkele manier te reproduceren. We hebben zelfs sim-kaarten gewisseld met als resultaat: de mijne heeft het probleem en die van hem niet. Verandert dus niets, aan de sim-kaart ligt het duidelijk niet, het moet de telefoon zelf zijn.

Dus nu denk ik er sterk over om de iPhone 4 terug te sturen naar de Apple Storeicon UK, je mag binnen 30 dagen je iPhone terug inleveren en je krijgt het volledige aankoopbedrag terugbetaald.

Vervolgens zou ik hem dan opnieuw kopen als hij beschikbaar is hier, maar dan zal ik hem wel eerst in de winkel eens testen, om niet opnieuw in dezelfde situatie te zitten. Ik sta nog steeds op een wachtlijst in een Mobistar center in een goede positie, zou hem dus eind deze maand als hij uitkomt al opnieuw moeten kunnen kopen.

Ik heb inderdaad verschillende methodes geprobeerd, zoals tape aan de rand, tape in de simtray zodat het metaal van de sim niet in contact komt met de band, maar geen succes. Ik hou er sowieso niet van lapmiddelen te moeten gebruiken op een telefoon van 730 euro! Het zou gewoon moeten werken.

Kan er mij iemand raad geven? Is het een goed idee die terug te sturen?
Hebben jullie dit probleem niet, want volgens mij heeft minstens 25% (ruwe schatting) van alle iPhone 4's hier last van.

Bedankt.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 8 July 2010, 10:52
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: België
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Lijkt me best dat je hem terugstuurt of nog beter, zelf teruggaan en het probleem tonen.

Ikzelf heb ook eentje uit UK en heb ook helemaal geen last van het probleem.
  #3  
Oud 8 July 2010, 11:11
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard

Zelf teruggaan zal moeilijk zijn, ten eerste is het in de UK natuurlijk, en ten tweede, hij komt van de Apple Online Store, dus ik denk niet dat ze me gaan kunnen/willen helpen in een Apple Storeicon.
  #4  
Oud 8 July 2010, 11:12
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: België
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Waarom denk je dat ze je niet willen helpen in een Apple Storeicon in de UK. Ze moeten je daar wel helpen. Het is tenslotte een UK iPhone.
  #5  
Oud 8 July 2010, 11:15
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard

Omdat hij gekocht is in de Apple Online Store, en ik denk dat je dan via daar moet gaan, omdat je hem dus in die Online Store gekocht heb... Nu ja, ik kan natuurlijk wel proberen maar het zou stom zijn om voor niets helemaal naar UK te gaan... Ik kan altijd eens informeren bij Apple of ik recht heb op service bij een Apple Storeicon als ik hem online gekocht heb.
  #6  
Oud 8 July 2010, 15:01
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 June 2009
Berichten: 92
Standaard

Ik zou hem terugsturen, je geld terug vragen en eind juli in eigen land een kopen. Zolang wachten is dat niet meer, en als er iets mee is kun je veel makkelijker even naar de winkel gaan.
Maar ik denk dat je in een Apple Storeicon in de UK gewoon aan kan komen met dit toestel, ook al is die in de Online Store UK gekocht. Als je de bon etc. maar hebt denk ik.
  #7  
Oud 8 July 2010, 16:19
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard

Misschien is dat het beste, ja. Toch wel jammer, want het is voor de rest een fantastisch apparaat.
  #8  
Oud 12 July 2010, 23:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 September 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 340
Standaard

Ik zit met de volgende vragen voor je:
*) Op welk netwerk zit je nu met dit signaal probleem?
*) Heb je het toestel met een ander netwerk geprobeerd op signaal problemen?

Ben je dan niet veel meer geld kwijt door het terug te sturen? Als je dit acceptabel vindt, dan kan je hem beter terugsturen en eentje in NL kopen zonder problemen!
  #9  
Oud 12 July 2010, 23:28
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Berichten: 97
Standaard

Of je verkoopt 'm voor 1000 euro
  #10  
Oud 13 July 2010, 11:55
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Suriboy777 Bekijk bericht
Ik zit met de volgende vragen voor je:
*) Op welk netwerk zit je nu met dit signaal probleem?
*) Heb je het toestel met een ander netwerk geprobeerd op signaal problemen?

Ben je dan niet veel meer geld kwijt door het terug te sturen? Als je dit acceptabel vindt, dan kan je hem beter terugsturen en eentje in NL kopen zonder problemen!
Ik zit op het Base netwerk in België (ik zit bij een MVNO die het Base netwerk gebruikt).

Zoals ik in mijn eerste post heb uitgelegd, heb ik het ook met een andere sim geprobeerd, maar deze sim gebruikt ook het Base netwerk, het was wel een Engelse sim maar als je deze in België gebruikt heb je het Base netwerk.

Maar dus een ander toestel die ook op het Base netwerk zit, werkt perfect, het probleem kan ik daar niet reproduceren.

Ik heb trouwens ook Apple Support UK gebeld (op het Belgische nummer konden ze me niet helpen), ruilen is niet mogelijk, ik ga hem terugsturen naar UK en ze gaan het geld teruggeven.
  #11  
Oud 13 July 2010, 12:04
» iPod touch 64GB (v3) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 July 2010
Berichten: 17
Standaard

Tjah dit is toch een probleem bij alle 4de generaties?
Wat een blunder!



Laatst gewijzigd door JJoosten69; 13 July 2010 om 12:06.
  #12  
Oud 13 July 2010, 12:19
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard

Uit mijn eigen ervaring zijn het alleen bepaalde toestellen... en als ik zo op forums lees merk ik ook dat veel mensen zeggen dat ze geen enkel probleem hebben, en anderen hebben dan weer wel het probleem.
  #13  
Oud 13 July 2010, 16:36
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard

Update: omdat ik op het punt sta hem terug te sturen, hebben we nog wat testen gedaan.

We hebben getest met de iPhone van mijn collega.
Als ik hem vastneem, kon ik het probleem WEL reproduceren. Als hij hem vastneemt niet. Hangt dus onder andere van de persoon af.

Ik moet opmerken dat hij geen data gebruikt, hij heeft namelijk een Engelse sim-kaart en dataroaming staat uit. Als ik bij mij dataconnectiviteit uit zet, krijg ik van mijn iPhone hetzelfde gedrag dan bij hem, als ik hem vastneem.

Het blijkt verder ook van het netwerk af te hangen. Als ik op de iPhone van mijn collega met Proximus verbindt (dit lukt, aangezien hij zelf zijn netwerk kan kiezen omdat hij een buitenlandse provider heeft), dan is er zeer duidelijk een signaalverlies van 4 streepjes, wanneer ik het vastneem en ook wanneer hij hem vastneemt. Als we hetzelfde proberen bij Mobistar is de connectie stabieler maar na enige tijd gaan er toch ook 2 streepjes af.

Ik wil ook zeggen dat die collega tot vandaag het probleem nog NIET kon reproduceren, thuis heeft hij een sterk signaal (en UK provider), en blijkbaar doet het probleem zich ook veel minder snel voor als hij de telefoon vastneemt. Hij dacht dus (en ik ook) dat het probleem zich bij hem niet voordoet. Maar na grondiger testen blijkt dus van wel. Ik vind het zelf ook heel erg verwarrend...

Mijn eigen conclusies zijn (maar dit kan natuurlijk verschillen met de ervaringen van andere mensen):
-Het hangt af van de persoon die hem vasthoud.
-Het hangt af van de signaalsterkte, en dus de locatie.
-Het hangt af van het netwerk, waarschijnlijk de frequentie waarop je netwerk opereert.

En het zou best kunnen dat alle iPhone 4's hier last van hebben, maar dat niet iedereen dit probleem ondervindt omdat het afhankelijk is van veel factoren. Maar dit is slechts een veronderstelling.

Dus hierdoor ben ik opnieuw gaan twijfelen of ik mijn iPhone wel zou opsturen, misschien koop ik gewoon een bumper, en ik veronderstel dat uiteindelijk Apple wel met een fix zal moeten komen, of een recall.
  #14  
Oud 13 July 2010, 18:20
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 June 2010
Locatie: Haarlem, Noord Holland
Berichten: 53
Standaard

Wel ontzettend balen voor je zeg!
Als het probleem echt te erg is zou ik hem zeker terug sturen, want als dit een uitzonderlijk geval is met veel problemen, dan zul je hem ook niet meer kunnen verkopen op internet, tenminste,dat zou ik persoonlijk niet kunnen.
  #15  
Oud 13 July 2010, 18:23
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Geronimo85 Bekijk bericht
Update: omdat ik op het punt sta hem terug te sturen, hebben we nog wat testen gedaan.

We hebben getest met de iPhone van mijn collega.
Als ik hem vastneem, kon ik het probleem WEL reproduceren. Als hij hem vastneemt niet. Hangt dus onder andere van de persoon af.

Ik moet opmerken dat hij geen data gebruikt, hij heeft namelijk een Engelse sim-kaart en dataroaming staat uit. Als ik bij mij dataconnectiviteit uit zet, krijg ik van mijn iPhone hetzelfde gedrag dan bij hem, als ik hem vastneem.

Het blijkt verder ook van het netwerk af te hangen. Als ik op de iPhone van mijn collega met Proximus verbindt (dit lukt, aangezien hij zelf zijn netwerk kan kiezen omdat hij een buitenlandse provider heeft), dan is er zeer duidelijk een signaalverlies van 4 streepjes, wanneer ik het vastneem en ook wanneer hij hem vastneemt. Als we hetzelfde proberen bij Mobistar is de connectie stabieler maar na enige tijd gaan er toch ook 2 streepjes af.

Ik wil ook zeggen dat die collega tot vandaag het probleem nog NIET kon reproduceren, thuis heeft hij een sterk signaal (en UK provider), en blijkbaar doet het probleem zich ook veel minder snel voor als hij de telefoon vastneemt. Hij dacht dus (en ik ook) dat het probleem zich bij hem niet voordoet. Maar na grondiger testen blijkt dus van wel. Ik vind het zelf ook heel erg verwarrend...

Mijn eigen conclusies zijn (maar dit kan natuurlijk verschillen met de ervaringen van andere mensen):
-Het hangt af van de persoon die hem vasthoud.
-Het hangt af van de signaalsterkte, en dus de locatie.
-Het hangt af van het netwerk, waarschijnlijk de frequentie waarop je netwerk opereert.

En het zou best kunnen dat alle iPhone 4's hier last van hebben, maar dat niet iedereen dit probleem ondervindt omdat het afhankelijk is van veel factoren. Maar dit is slechts een veronderstelling.

Dus hierdoor ben ik opnieuw gaan twijfelen of ik mijn iPhone wel zou opsturen, misschien koop ik gewoon een bumper, en ik veronderstel dat uiteindelijk Apple wel met een fix zal moeten komen, of een recall.
ik heb vandaag een nieuwe test gedaan ivm dat wegvallend signaal; op een plaats waar het signaal zwakker is lukt het me zelfs om geen service te krijgen maar als ik op een andere plaats ga waar het signaal sterker is van de provider dan heb ik dit niet voor; dus wel heel opmerkelijk vind ik dat als het signaal van de provider die je hebt sterk is je dit minder snel zal tegen komen.
Ik heb gister op die ene plaats echt alles uit de kast gehaalt om de iphone van 5 blokjes naar 1 of zelfs geen te krijgen maar het lukte me niet, hij bleef constant aan 3 blokjes staan, ga ik naar m'n garage waar het signaal zwakker is dan lukt het me wel om het signaal fors te doen minderen of zelfs geen service te krijgen.
Het ligt dus deels een stukje aan de iphone, zonder twijfel maar het ligt ook een deel aan de sterkte van het sginaal van de provider op bepaalde plaatsen.
  #16  
Oud 13 July 2010, 18:51
Matthipad's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Berichten: 166
Standaard

Ik was vandaag naar de bios geweest en ik zag een paar stoelen naar beneden iemand met een iPhone 4. Ineens stond ie daar als een halve gare met z'n iPhone in de lucht te zwaaien en riep ie: "Waarom heb ik nou geen bereik?!".
Ik had wel bereik, dus hij had last van het antenneprobleem.
  #17  
Oud 13 July 2010, 18:53
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Matthipad Bekijk bericht
Ik was vandaag naar de bios geweest en ik zag een paar stoelen naar beneden iemand met een iPhone 4. Ineens stond ie daar als een halve gare met z'n iPhone in de lucht te zwaaien en riep ie: "Waarom heb ik nou geen bereik?!".
Ik had wel bereik, dus hij had last van het antenneprobleem.
Dat hoeft zeer zeker niet, dit kan ook aan de provider liggen. Ik heb vaak met mijn iPhone (kpnicon) wel bereik en mn maat met tmobileicon 0,0
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #18  
Oud 13 July 2010, 19:26
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: België
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apotheosis Bekijk bericht
ik heb vandaag een nieuwe test gedaan ivm dat wegvallend signaal; op een plaats waar het signaal zwakker is lukt het me zelfs om geen service te krijgen maar als ik op een andere plaats ga waar het signaal sterker is van de provider dan heb ik dit niet voor; dus wel heel opmerkelijk vind ik dat als het signaal van de provider die je hebt sterk is je dit minder snel zal tegen komen.
Ik heb gister op die ene plaats echt alles uit de kast gehaalt om de iPhone van 5 blokjes naar 1 of zelfs geen te krijgen maar het lukte me niet, hij bleef constant aan 3 blokjes staan, ga ik naar m'n garage waar het signaal zwakker is dan lukt het me wel om het signaal fors te doen minderen of zelfs geen service te krijgen.
Het ligt dus deels een stukje aan de iphone, zonder twijfel maar het ligt ook een deel aan de sterkte van het sginaal van de provider op bepaalde plaatsen.
Er zijn genoeg filmpjes te vinden van mensen die vol bereik hebben en het kunnen herleiden tot volledig signaalverlies.

Dus jouw stelling gaat daar een beetje de mist in vrees ik.
  #19  
Oud 13 July 2010, 21:12
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
Er zijn genoeg filmpjes te vinden van mensen die vol bereik hebben en het kunnen herleiden tot volledig signaalverlies.

Dus jouw stelling gaat daar een beetje de mist in vrees ik.
Zoals ik zeg; kom eens bij mij in mijn garage en geef je iPhone eens aan mij, ik zal u iphone wel blokjes doen minderen.

Ik heb in huis identiek hetzelfde gedaan en zelfs nog op andere manieren en toen bleef ik altijd op 3streepjes hangen.
  #20  
Oud 13 July 2010, 23:36
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2008
Berichten: 127
Standaard

@ apotheosis. Heb je in je garage, als je de iPhone niet vasthoudt, 5 streepjes?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
terugsturen, cydia backup? thelorrr Jailbreak apps en thema's 8 28 April 2010 15:33

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:14.