//

Mensen pas op met je nieuwe iphone4 krassen achterkant.

Mensen pas op met je nieuwe iphone4 krassen achterkant. discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste mensen, Ik wil iedereen met een nieuwe iphone4 waarschuwen voor de achterkant, deze is niet zo kras bestendig als meneer Jobs verteld. Wat ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 21-09-10, 01:18
zenid zenid is offline
• iOS 4.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 15
Standaard Mensen pas op met je nieuwe iphone4 krassen achterkant.

Beste mensen,

Ik wil iedereen met een nieuwe iphone4 waarschuwen voor de achterkant, deze is niet zo kras bestendig als meneer Jobs verteld.

Wat ik eerst even wil zeggen:

Het is me eigen schuld dat ik nu een diepe kras op de achterkant van mijn 2 weken oude iphone4 heb, maar wat ik wel wil delen met jullie is dat je er toch voorzichtig mee moet zijn ik was namelijk erg verrast hoe snel ik deze diepe kras erin had zitten, zeker gezien het mooie verhaal op de website van Apple:



Alle revolutionaire technologie in iPhone 4 zit tussen twee glanzende panelen van aluminiumsilicaatglas, hetzelfde glas dat in de voorruit van helikopters en hogesnelheidstreinen wordt gebruikt. Het glas is chemisch versterkt waardoor het 20 keer zo stevig en 30 keer zo hard is als plastic. Dit maakt het uiterst duurzaam en krasbestendiger dan ooit. Bovendien kan het glas goed worden gerecycled.


Wat is gebeurd:


Mijn iphone4 is van me bed afgegleden en op de grond gevallen op het laminaat op de achterkant van ongeveer 30 - 35 CM. Er lag niks scherps op de grond ik heb dit extra nagekeken etc.


de schade?


Spoiler



zie rode pijl, als je goed kijkt zie je ook een doorlopende streep plus een streep over de lens van de camera.


Nogmaals het is me eigen schuld, geen case erom, geen screenprotector etc. ik baal er natuurlijk wel van gezien mijn toestel pas 2 weken oud is, en ik heb maar uit alle ergernis omdat ik niet nu al met een kras op me iphone wil lopen een nieuwe achterkant besteld kost 49 euro inclusief verzenden.


Ik wil dus graag met jullie delen:


Vertrouw niet op de verhalen van Apple en wees gewoon heel erg voorzichtig met je toestel en pas dus op met de achterkant en gebruik bij voorkeur een screenprotector of body.


goddank kan ik uit voorraad leverbaar een nieuwe achterkant bestellen en krijg ik deze al morgen geleverd, maar leuk is het natuurlijk niet omdat het je onnodig geld kost.


Voor alle mensen die net als ik hetzelfde is gebeurd en die net als mij ook enorm balen en hier best 49 euro voor overhebben om weer een mooie achterkant te hebben want ik baalde vooral door de kras over de camera lens.


Je kunt hier: d2onderdelen.nl, specialist in elektronica onderdelen.


een nieuwe achterkant bestellen en als je wilt zelfs in het wit zo maak je je eigen unieke iphone4 voor de mensen die net zoals bij de 3gs de front gewoon zwart willen behouden. want ik vindt persoonlijk de hele witte iphone niet mooi. Ik heb zelf gewoon een zwarte nu besteld trouwens.


Ombouwen:


Als je denkt van: poeh ik zie echt op tegen het wisselen van me achterkant ben bang dat me hele iphone uit elkaar valt en van alles moet gaan breken om erin te komen zoals bij de 2G of met een zuignap zoals bij de 3G ik heb goed nieuws het is voor iedereen super te doen!


1. Draai de 2 kleine schroefjes aan de onderkant eruit.
2. Druk nu met je vingers de achterkant omhoog en je zult zien dat hij er zo uit wipt.
3. schuif de nieuwe cover erop.
4. Draai de schroefjes erin en klaar is kees!


Voordat ik me achterkant besteld heb, heb ik eerst uitgezocht of het wel te doen is zelf en of het niet verlijmd is en of er rubbers tussen zitten etc. Maar dit is niet het geval na genoeg informatie te hebben gelezen op het internet de proef op de som genomen en alvast geprobeerd en ik was erg verras over hoe makkelijk het ging, sterker nog het lijkt gewoon een batterij cover maar dan vast met 2 schroefjes onder.


Als je eenmaal je achterkant eraf heb zal je verras zijn wat je dan ziet: een losse accu die je er gewoon met een lipje kan uithalen (dus geen vaste accu met vaste soldeer punten) en ook zie je dat alles van printplaat afgeschermd is net zoals je dat ziet bij elke telefoon waar je een cover achter afhaalt.


De voorkant is helaas een ander verhaal.

Laatst gewijzigd door WDS001; 21-09-10 om 17:30. Reden: foto in spoiler gezet.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 21-09-10, 01:38
GekkeHenkie's schermafbeelding
GekkeHenkie GekkeHenkie is offline
• iOS 5.0
• 5.0.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Sep 2009
Locatie: Utrecht
Berichten: 85
Standaard

Snap best dat het vervelend is, maar vindt je het zelf ook niet een beetje overdreven om na één minuscuul klein krasje op de achterkant(!), dus de kant waar je nooit naar kijkt, van je iPhone meteen de achterkant te vervangen?

PS: Foto is een 'beetje' groot...
  #3  
Oud 21-09-10, 01:46
zenid zenid is offline
• iOS 4.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GekkeHenkie Bekijk bericht
Snap best dat het vervelend is, maar vindt je het zelf ook niet een beetje overdreven om na één minuscuul klein krasje op de achterkant(!), dus de kant waar je nooit naar kijkt, van je iPhone meteen de achterkant te vervangen?

PS: Foto is een 'beetje' groot...
Misschien wel, misschien niet, iedereen heeft er zo zijn eigen idee over toch? er zijn mensen die maakt het niet veel uit en er zijn mensen die hebben hun iphone4 vrijwel gratis bij een abbo gekregen, maar ik heb hem los gekocht voor 850 euro en ik baal er dus wel van ja, en vandaar dat ik ook duidelijk zeg: voor de mensen die er net als ik van balen.

Foto is groot maar dan zie je het ook duidelijk.

Tevens even een kleine correctie in mijn verhaal de accu kun je er niet zomaar uittrekken aan het lipje dus ga er niet aan lopen trekken maar maak eerst links onder bij de accu de schroefjes van de connector los en til deze dan op, en dan kun je inderdaad de accu er zo uitnemen.
  #4  
Oud 21-09-10, 07:12
Turner Turner is offline
• iOS 4.1
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Sep 2010
Berichten: 15
Standaard

Opgepast: Accu eruit, is dan ook garantie weg...
Je laminaat ligt dan toch ook vol met "rotsen/zand"

Post even DIY-foto's van je vervanging!
  #5  
Oud 21-09-10, 16:02
zenid zenid is offline
• iOS 4.0.2
• Besturingssysteem: Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 15
Standaard

Inmiddels mijn backplate gekregen en wat blijkt? het gaat letterlijk alleen om het glasdeel dus niet om de achterkant zelf met camera lens en bevestiging etc. Ik kreeg nog een mooie tip om het maar warm te maken en eruit te drukken en opnieuw erin te lijmen, daar begin ik natuurlijk niet aan dat snap je. Ik vond 48 euro al goedkoop als je kijkt wat een achterkant van een 3gs kost. Nu dus maar bij een webshop in de VS besteld 99 dollar wel compleet levertijd 14-20 dagen.

Dus het feest gaat nog niet op.

Backplate kon ik gelukkig zonder gezeur terug sturen en mijn bedrag terug ontvangen.
  #6  
Oud 21-09-10, 17:43
ppl ppl is offline
• iOS 5.0
• Ik heb geen iPad
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Berichten: 307
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zenid Bekijk bericht
Misschien wel, misschien niet, iedereen heeft er zo zijn eigen idee over toch?
Door eigen schuld en een val heb je valschade. Dat is niet iets wat abnormaal is, dat onstaat bij praktisch ieder apparaat wat je laat vallen. Ik kan mij niet herinneren dat Apple ook maar ergens heeft geclaimd dat het ding praktisch onverwoestbaar is en je bij een val geen valschade (zoals krassen) zou mogen hebben. Enige wat ze hebben gezegd is iets over het glas, deze is steviger dan voorheen. Meer niet. Er is dus niets maar dan ook absoluut niets gezegd over de krasbaarheid. Die onzin hebben mensen zelf verzonnen en die nonsens wordt weer door mensen hersenloos doorgekletst want nadenken doen we tegenwoordig kennelijk niet meer. Je advies is dus feitelijk overbodig omdat hetgeen jij zegt nooit door Apple is geclaimd, gecommuniceerd, etc.

Citaat:
Foto is groot maar dan zie je het ook duidelijk.
Sja, dan maak je een klein exemplaar (een thumbnail) die je hier neer zet waarop je dan kunt klikken voor de grotere versie. Heb je een mooi overzichtelijke foto voor in het topic en het grote plaatje voor wie het beter wil bekijken. Werkt een stuk beter dan het gebruik van de spoiler tags.

Citaat:
Tevens even een kleine correctie in mijn verhaal de accu kun je er niet zomaar uittrekken aan het lipje dus ga er niet aan lopen trekken maar maak eerst links onder bij de accu de schroefjes van de connector los en til deze dan op, en dan kun je inderdaad de accu er zo uitnemen.
In aanvulling hierop: iFixit heeft dit ook vast wel goed in haar foto's vastgelegd en op YouTube zullen er ongetwijfeld al wat filmpjes staan. Handig voor wie het graag ziet
  #7  
Oud 21-09-10, 17:49
zackary zackary is offline
• iOS 8.3
• 8.4
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Jul 2010
Berichten: 133
Standaard

Koop een nokiaatje van 20 euro, is ook beter voor je hart!
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
krassen/vlekken achterkant!? Quintenajax iPhone algemeen 2 11-06-11 23:00
Krassen iphone 3gs achterkant Upodtouch iPhone algemeen 6 29-11-10 21:12
achterkant kapot iphone4 verhagen Archief 4 12-11-10 07:10
Mac OS X: Nieuwe Iphone4 = wil met een schone lei beginnen (+mobile me aanschaffen) koen_dr iTunes 9 07-08-10 15:15
Belangrijk voor mensen die Unlocken met de nieuwe IPSF! crunch81 Archief 1 22-10-07 13:09

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:07.