Locatiefunctie bij GoogleMaps

Locatiefunctie bij GoogleMaps discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) het localiseren werkt bij mij onder FW112 en FW113 maar erg onnauwkeurig. Zit er 2,5 3 km naast. Heb ook de LocateMe en Navizon ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 26 February 2008, 14:27
» iPhone US 8GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 10 January 2008
Berichten: 27
Standaard Locatiefunctie bij GoogleMaps

het localiseren werkt bij mij onder FW112 en FW113 maar erg onnauwkeurig.
Zit er 2,5 3 km naast. Heb ook de LocateMe en Navizon apps werkend, maar beide ook onnauwkeurig.
Kan dit te maken hebben met de bootloader 4.6 of weet iemand wat de oorzaak en oplossing kan zijn.
ik weet dat dit op verschillende andere plaatsen besproken wordt maar vind nog geen duidelijke oplossing.
thx
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 26 February 2008, 15:42
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.065
Standaard

Ja wat wil je het is plaatsbepaling via gsm masten... Geen gps

Btw is LocateMe en Navizon naukeuriger dan google's locate me gebeuren...

Greetz, Stiruam
  #3  
Oud 26 February 2008, 16:57
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Locatie: gouda
Berichten: 69
Stuur een bericht via MSN naar kevinvw
Standaard

Bij mij kan die sowieso niet locaten... Maar het schijnt dat die dit alleen nog maar doet in de grote steden van nederland, klopt dat?
  #4  
Oud 26 February 2008, 17:43
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.065
Standaard

Ik woon in de betuwe en zlefs daar doet ie het... zorg dat je 1.13 hebt dan zou hij het moeten doen! + Unlocked want dan update ie de baseband

Greetz, Stiruam
  #5  
Oud 26 February 2008, 17:55
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Locatie: gouda
Berichten: 69
Stuur een bericht via MSN naar kevinvw
Standaard

Ja ik heb 1.1.3 Wat bedoel je met unlocked, mijne werkt namelijk wel gewoon. Als ik op bepaal locatie druk (linksonder) gaat hij eerst heel lang 'nadenken' en zegt hij uiteindelijk: locatie kan niet bepaald worden. Ook op mijn ipod touch werkte hij niet. Daar had ik de maps zelfs gekocht in de itunes store. Hoe kan dat dan?
  #6  
Oud 26 February 2008, 18:05
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.065
Standaard

iPod touch werkt ook alleen via Wi-Fi... Das weer een heel ander verhaal Maar doet maps het daar wel of helemaal niet..? Over de unlock... Hmm mischien is ie met een oude methode geunlocked maar dan nog is het de moeite niet waard om hem helemaal opnieuw te unlocken dus ik zou zeggen vergeet dat google gebeuren en gebruik gewoon LocateMe...

Greetz, Stiruam
  #7  
Oud 26 February 2008, 18:50
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Locatie: gouda
Berichten: 69
Stuur een bericht via MSN naar kevinvw
Standaard

O mijn iphone werkt ook slechts op Wi-Fi. Edge heb ik uitstaan, daar zit dus het probleem
  #8  
Oud 26 February 2008, 19:00
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 September 2007
Berichten: 40
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stiruam Bekijk bericht
Ja wat wil je het is plaatsbepaling via gsm masten... Geen gps

Btw is LocateMe en Navizon naukeuriger dan google's locate me gebeuren...

Greetz, Stiruam
In principe is dit niet waar, als je in een plaats bent waar alle Wi-Fi hotspots in kaart zijn gebracht is de Locate functie van Google maps heel nauwkeurig! In Nederland is dit bijvoorbeeld het geval in Amsterdam en Rotterdam! Daarnaast lijkt het ook nauwkeurig omdat je locatie bij navizon en Locateme op een punt word getoond en bij google krijg je een cirkel.
  #9  
Oud 26 February 2008, 19:21
erix's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 January 2008
Berichten: 29
Standaard

Hier werkt het zonder problemen. Zowel met Wi-Fi als Gprs (edge).

Natuurlijk werkt het op een ipod touch niet, die heeft namelijk geen modem ingebouwd (het telefoon gedeelte).. tenzij je in amerika op een openbare hotspot zit maar dat lijkt me onlogisch

ook moet je de nieuwste 1.1.3 hebben, en dan officieel en daarna geunlocked. Dus niet de soft-upgrade van nate of dev..
  #10  
Oud 26 February 2008, 20:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Locatie: gouda
Berichten: 69
Stuur een bericht via MSN naar kevinvw
Standaard

Nou het werkt hier echt niet, ik meen het serieus. Maar werk dus slechts op Wi-Fi en niet op edge. Donderdag ga ik naar Amsterdam en zal ik daar kijken of het wel werkt...
  #11  
Oud 26 February 2008, 20:45
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.065
Standaard

Heb je je edge uberhaupt wel ingestelt..? En dataroaming op on gezet?

Greetz, Stiruam
  #12  
Oud 26 February 2008, 20:51
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Locatie: gouda
Berichten: 69
Stuur een bericht via MSN naar kevinvw
Standaard

nee ik gebruik edge niet, dat zei ik dus...
  #13  
Oud 26 February 2008, 20:54
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.065
Standaard

Dan lukt het ook niet hij zoekt de ID van de zendmast op internet op! En hoe wou je in hemels naam je positie vinden als je geen edge hebt...? Google maps kan dan geen plaatjes lade

Greetz, Stiruam
  #14  
Oud 26 February 2008, 21:11
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Locatie: gouda
Berichten: 69
Stuur een bericht via MSN naar kevinvw
Standaard

In principe is dit niet waar, als je in een plaats bent waar alle Wi-Fi hotspots in kaart zijn gebracht is de Locate functie van Google maps heel nauwkeurig!

Hierboven zegt Hemmik dat hij het in de grote steden wel alleen op Wi-Fi moet kunnen doen...
  #15  
Oud 16 March 2008, 20:07
» iPhone NL 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 3 December 2007
Berichten: 17
Standaard

Hoe hebben jullie google maps via edge werkend dan ?
Via Wi-Fi gaat het goed maar zodra ik via GPRS ga krijg ik edge error met google maps...
  #16  
Oud 16 March 2008, 20:13
» iPhone NL 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 3 December 2007
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macbookfreak Bekijk bericht
Hoe hebben jullie google maps via edge werkend dan ?
Via Wi-Fi gaat het goed maar zodra ik via GPRS ga krijg ik edge error met google maps...
Edit : werkt nu !

Edge settings (t-mobile)

APN: internet
user: tmobile
pass: tmobile

+

IPhone: Enable Faux-GPS Feature in Jailbroken 1.1.3 iPhone


En het werkt als een zonnetje ... !
  #17  
Oud 16 March 2008, 23:48
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 January 2008
Berichten: 985
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stiruam Bekijk bericht
Dan lukt het ook niet hij zoekt de ID van de zendmast op internet op! En hoe wou je in hemels naam je positie vinden als je geen edge hebt...? Google maps kan dan geen plaatjes lade
Greetz, Stiruam
Google Maps werkt op basis van informatie verkregen via GSM zendmasten en informatie verkregen via (evt.)aanwezige Wi-Fi stations. Afhankelijk van het aantal zendmasten en Wi-Fi stations is het resultaat meer of minder nauwkeurig.

Dus zonder Edge/GRPS kan ook de positie bepaald worden.
  #18  
Oud 18 March 2008, 01:53
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 January 2008
Berichten: 66
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stiruam Bekijk bericht
Ja wat wil je het is plaatsbepaling via gsm masten... Geen gps

Btw is LocateMe en Navizon naukeuriger dan google's locate me gebeuren...

Greetz, Stiruam
LocateMe en Googlemaps zitten redelijk goed, maar Navizon echt totaal niet.

Wel *** opzich, want ik zit best dicht bij 2 gsm-masten
  #19  
Oud 22 March 2008, 18:12
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone 6s 128GB (Space Grijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 334
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macbookfreak Bekijk bericht
Edit : werkt nu !

IPhone: Enable Faux-GPS Feature in Jailbroken 1.1.3 iPhone


En het werkt als een zonnetje ... !
hoe krijg je dit op 1.1.3. aan het werk ?: ik blijf in maps de melding: "Your location could not be determined" houden en in Navizon: "No know cells or Wi-Fi nodes in range"

ondersteund dit dan geen KPN ?
  #20  
Oud 22 March 2008, 19:29
herbie65's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi + 4G 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 November 2007
Berichten: 294
Stuur een bericht via Skype™ naar herbie65
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door forum.bericht Bekijk bericht

Dus zonder Edge/GRPS kan ook de positie bepaald worden.
Forum.bericht wat je zegt is onzin: Hij zoekt op welke zendmasten/Wi-Fi stations in de buurt zitten aan de hand van de id's, en dan moet hij via een internet verbinding de lokatie van de masten opzoeken.
Als je denkt dat het niet zo is, moet je mij vertellen waar de database in de telefoon zit met de id's van de masten en de lokaties.....
Daarnaast heeft hij en edge/Wi-Fi verbinding nodig om de kaart van de locatie te downloaden....

Laatst gewijzigd door herbie65; 23 March 2008 om 18:31.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Googlemaps Romy69 iPhone algemeen 2 16 June 2010 19:32
googlemaps 1.1.3 gerard_ztt iPhone algemeen 24 22 January 2008 22:42

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:56.