Het onmogelijke mogelijk: 3G downgrade 4.2.1 naar 3.1.3 zonder SHSH blobs

Het onmogelijke mogelijk: 3G downgrade 4.2.1 naar 3.1.3 zonder SHSH blobs discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, Ik heb net mijn iPhone 3G gedowngrade van iOS 4.2.1 met BB 06.15.00 naar iOS 3.1.3 (7E18). Er waren geen SHSH blobs opgeslagen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 17 January 2011, 18:26
Typ 81's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2010
Berichten: 350
Thumbs up Het onmogelijke mogelijk: 3G downgrade 4.2.1 naar 3.1.3 zonder SHSH blobs

Hallo allemaal,

Ik heb net mijn iPhone 3G gedowngrade van iOS 4.2.1 met BB 06.15.00 naar iOS 3.1.3 (7E18). Er waren geen SHSH blobs opgeslagen van deze firmware, niet in TinyUmbrella en niet in Cydia.

Ik wilde dit toch even delen met jullie.

Wat heb ik gedaan?

1. De officiŽle FW 3.1.3 gedownload.

2. iReb 3.1.2 gedownload.

3. iPhone in DFU gezet (zie Wiki).

4. Open iReb en klik het model aan 3G.

5. Verander de hostfile van het pad C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts in:
Citaat:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
74.208.10.249 gs.apple.com
6. Open iTunes via iReb.

7. Shift inhouden + herstel aanklikken.

8. Gedownloade FW 3.1.3 selecteren.

9. iTunes doet de rest.

10. Ik kreeg een error 1015 en het iTuneslogo op mijn scherm.

11. Ga naar iReb en klik op 'fix recovery mode loop'

12. Volg instructies (installeer LibUSB).

13. Et voilŠ, telefoon activeren in iTunes en klaar!
__________________

Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 17 January 2011, 18:34
Typ 81's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2010
Berichten: 350
Standaard

Het verhaal wordt nog vreemder: Het toestel was T-Mobile gelocked, ik doe er een KPN kaart in en die werkt gewoon (carrier 5.1)
  #3  
Oud 17 January 2011, 18:38
» iPhone 6s Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 April 2010
Berichten: 153
Stuur een bericht via Skype™ naar Royofzo
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Typ 81 Bekijk bericht
Het verhaal wordt nog vreemder: Het toestel was T-Mobile gelocked, ik doe er een KPN kaart in en die werkt gewoon (carrier 5.1)
Dat kan wel is met het volgende te maken hebben:

iPhone met T-Mobile-simlock nu gratis simlockvrij te maken (officiŽle methode) - iPhone - iPhoneclub.nl

__________________
Apple historie: iPod Touch 3G 8GB, iPhone 3G 16GB Wit , iPhone 4G 16 GB Zwart, iPhone 5 16GB Wit, iPad Mini Zwart Wi-Fi + 3G, iPhone 5S Zwart, iPhone 6 Zilver
  #4  
Oud 17 January 2011, 18:45
Typ 81's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2010
Berichten: 350
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Royofzo Bekijk bericht
Nee, want ik had hem niet aangesloten met de KPN kaart op iTunes en dat zou wel moeten volgens de beschrijving van T-Mobile
  #5  
Oud 17 January 2011, 19:25
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.877
Standaard

Een 3G heeft toch geen SHSH blobs controle voor 3.x firmwares?

Zo onmogelijk is het dus niet...
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #6  
Oud 17 January 2011, 20:01
Typ 81's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2010
Berichten: 350
Standaard

Van wat ik heb gelezen op diverse fora, lukt het vrijwel niet. Misschien heb ik het verkeerd, maar dan is het een handige tutorial voor degenen die willen downgraden.
  #7  
Oud 18 January 2011, 08:43
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Een iPhone 3G heeft pas vanaf FW 4.0 een digitale handtekening van Apple nodig (SHSH). Dus lijkt me heel logisch en volkomen normaal dat je kunt downgraden naar FW 3.x met een iPhone 3G.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #8  
Oud 18 January 2011, 09:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 May 2008
Locatie: Alkmaar
Berichten: 1
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Typ 81 Bekijk bericht
Nee, want ik had hem niet aangesloten met de KPN kaart op iTunes en dat zou wel moeten volgens de beschrijving van T-Mobile
Met mijn oude 3g met simlock van movistar Spanje had ik het zelfde verhaal. Teruggezet naar 3.1.3. en ineens werkt een vodafone kaartje ook zonder jailbreak en ultrasn0w. Nu weer 4.2.1 erop gezet en nog steeds simlockvrij.

Ik kreeg overigens geen melding in itunes dat de telefoon simlockvrij gemaakt is.
  #9  
Oud 18 January 2011, 13:42
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2010
Locatie: houten
Berichten: 203
Standaard

@ Typ 81,
misschien een domme vraag maar is je BB dan ook gedowngrade?
Kun je missschien een een voordeel noemen van 3.1.3 ten opzichtte van 4.2.1.?
Ik hoor namelijk alleen maar 'slechte' verhalen van 4.2.1 (die ik nu heb) tevens ook last van de batterij..

Ook afhankelijk van een unlock.. maar die verdwijnt lees ik na de downgrade?

Ben benieuwd...
  #10  
Oud 18 January 2011, 15:57
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Baseband zal niet downgraden wanneer je de firmware downgrade. Wel biedt Fuzzyband soms de mogelijkheid de baseband te downgraden. Welke simlock zit op je toestel?
  #11  
Oud 18 January 2011, 16:34
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2010
Locatie: houten
Berichten: 203
Standaard

Er zit een simlock op van t-mobile. Helaas geen kaart/sim van t-mobile dus als het niet werkt heb ik wel een probleem zeg maar... Tips? Wat raad je trouwens aan? 4.2.1 of 3.1.3?
  #12  
Oud 18 January 2011, 17:25
Typ 81's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2010
Berichten: 350
Standaard

Het is echt een verademing om terug te gaan van 4.2.1 naar 3.1.3 qua snelheid en gebruikersgemak. Belangrijk is: welke baseband heb je?

T-Mobile maakt nu alle iPhones met tmobile simlock gratis simlockvrij, ongeacht of je de oorspronkelijke eigenaar bent. Zoek het topic daarvoor maar even op.

Ik had dus ook een simlock en sinds ik ben gedowngrade naar 3.1.3, is ie opeens simlockvrij, zonder dat ik hem aan iTunes had gehangen voor de unlock
  #13  
Oud 18 January 2011, 17:33
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2010
Locatie: houten
Berichten: 203
Standaard

He Typ 81,

Oke dus je zou het wel aanraden om te doen zeg maar.
Ik zit nu op baseband 6.15.00.
Jij ook toch?
Dacht ik ergens gezien te hebben?

Zou je mij een stappenplan kunnen sturen via een PB?
Geen zin in problemen vandaar.
Kan ik het wel uitvoeren zonder t-mobile sim en zonder Wi-Fi?
Wi-Fi Buttom is namelijk grijs (sinds update 4.2.1)
Battery drain is zeker niet verholpen na downgrade?

Hoor heel graag!

Groetjes
  #14  
Oud 18 January 2011, 18:01
Typ 81's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2010
Berichten: 350
Standaard

Heel simpel: volg de stappen zoals boven beschreven. Zo is het bij mij gelukt. Wel is het op eigen risico uiteraard. Of die unlock nou gekomen is door dit verhaal, of door de downgrade. De baseband blijft sowieso op 06.15.00. Ik raad je wel aan om even een Tmobile kaartje van iemand die je kent te lenen om het toestel te activeren, dan heb je al die programma's als SAM en Push Doctor niet meer nodig. Zo heb ik het ook gedaan. Ik zit nu vanaf vanochtend 9 uur op 80% batterij en daarvoor met Ultrasn0w, SAM en Push Doctor, zat ik nu zeker al op 40%
  #15  
Oud 19 January 2011, 07:58
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2010
Locatie: houten
Berichten: 203
Standaard

Is het mogelijk om het percentage te zien dan op de versie van 3.1.3?
Heb je dat via Redsn0w gedaan?
Ga het straks proberen let you know!
  #16  
Oud 19 January 2011, 10:34
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2010
Locatie: houten
Berichten: 203
Standaard

beste Typ 81,

Zojuist geprobeerd maar geen unlock helaas.. Iphone komt wel gewoon in het menu maar geen netwerk verbinding te bekennen.

Tips??
  #17  
Oud 19 January 2011, 10:39
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2010
Berichten: 364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lbroek1 Bekijk bericht
beste Typ 81,

Zojuist geprobeerd maar geen unlock helaas.. Iphone komt wel gewoon in het menu maar geen netwerk verbinding te bekennen.

Tips??
Als je hiervoor 4.2.1 hebt geÔnstalleerd gehad dan heb je een baseband versie die niet te unlocken is. Dat staat los van welke versie van de iOS je erop hebt staan en de baseband wordt ook niet mee gedowngrade als je een lagere versie van de iOS installeert. Je enige optie te unlocken op dit moment met een 3G en een baseband versie die niet te unlocken is, is het installeren van de iPad baseband met redsn0w. Die kun je vervolgens wel unlocken met ultrasn0w, maar hier kleven ook wat nadelen aan...

Controleer even onder instellingen -> algemeen -> info welke versie van de modemfirmware (=baseband) je hebt en laat het hier weten.
  #18  
Oud 19 January 2011, 10:53
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2010
Locatie: houten
Berichten: 203
Standaard

6.15.00 helaas. Krijg nu zelfs 4.2.1 er al niet meer op.
Nadelen van 6.15.00 zijn toch de batterij en GPS?
Maar ik begrijp dus dat ik mijn toestel niet 'officieel' kan unlocken?
  #19  
Oud 19 January 2011, 11:52
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Indien je een iPhone met T-Mobile NL simlock hebt dan moet je bellen met de unlocklijn.
  #20  
Oud 19 January 2011, 11:56
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2010
Locatie: houten
Berichten: 203
Standaard

Heb helaas niet de sim die erbij hoort.. toestel ooit is gekregen..
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: Jailbreak na downgrade 4.2 zonder SHSH backup ? iPower Jailbreak 8 31 January 2011 19:20
iPhone: Toch downgrade 4.02 zonder shsh blobs naar 4.01 antgin Jailbreak 32 12 September 2010 12:26
iPhone: Downgrade New Bootrom (MC model) zonder shsh dylankieft Jailbreak 2 27 July 2010 09:17
iPhone: Downgrade van 4.0.x naar 3.1.3 (Geen SHSH's 3.1.3 Nodig!) DarkMessiah Jailbreak 0 23 July 2010 13:28

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:46.