Iphone gelocked voor Europa?

Iphone gelocked voor Europa? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Wellicht een simpele vraag. Ik heb een simlockvrije iPhone (gekocht in Belgie, is stukgegaan en heb een nieuwe via Mobistar gekregen) die het inderdaad doet ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 31 March 2011, 13:31
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 February 2011
Berichten: 12
Standaard Iphone gelocked voor Europa?

Wellicht een simpele vraag.

Ik heb een simlockvrije iPhone (gekocht in Belgie, is stukgegaan en heb een nieuwe via Mobistar gekregen) die het inderdaad doet met sims van T-mobile
en Vodafone in Nederland. Werkt zonder problemen.

Wilde ik m verkopen, werkt hij niet met een Russische SIM.
Werkt de iPhone alleen met Europese providers en zit er een "Europa lock" op?


Of is het iets anders?


Sorry voor de wellicht suffe vraag maar heb geen idee.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 31 March 2011, 13:47
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.307
Standaard

Eerst even voor de goede orde: Rusland is ook een Europees land

Ter zake, een prepaid SIM-kaart van BeeLine Rossiya werkt wel in mijn iPhone 3GS. Wel zonder 2G en 3G, daar heb je een abo voor nodig in de Russische Federatie.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 31 March 2011, 13:51
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 February 2011
Berichten: 12
Standaard

Ha. Dat klopt. Sorry.

Mmmm dat is wel apart dan.
Zou het aan het soort SIM kaart kunnen liggen?
  #4  
Oud 31 March 2011, 14:07
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.307
Standaard

Geen idee. Ik gebruik BeeLine omdat ik dat netwerk kan gebruiken van Sankt Petersburg tot Wladiwostok.

Misschien is het een SIM van die tientallen lokale providers, die bv. wel in Moskou werken maar dan weer niet in Novosibirsk (om maar een voorbeeld te noemen).
  #5  
Oud 31 March 2011, 14:39
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 February 2011
Berichten: 12
Standaard

Oké. Maar als je een andere sim er in doet zou hij toch in principe wel moeten connecten met een ander netwerk?

Als je roaming aan hebt staan?

Maar dan zou hij hier toch ook moeten connecten?
  #6  
Oud 31 March 2011, 14:45
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.307
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rockiphone Bekijk bericht
Oké. Maar als je een andere sim er in doet zou hij toch in principe wel moeten connecten met een ander netwerk?

Als je roaming aan hebt staan?

Maar dan zou hij hier toch ook moeten connecten?
Alleen maar als die Russische provider een overeenkomst heeft met de Nederlandse (of Belgische) providers.

Als ik mijn BeeLine prepaid hier in Nederland in mijn 3GS stop heb ik ook geen netwerk omdat er geen roaming mogelijk is met prepaid simkaarten.
  #7  
Oud 31 March 2011, 14:49
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Er bestaat geen europa simlock. Er zal iets anders aan de hand zijn waardoor die ene simkaart niet werkt. En ik denk dat het aan de simkaart ligt. Misschien een exotisch type simkaart?
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #8  
Oud 31 March 2011, 15:22
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 February 2011
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Alleen maar als die Russische provider een overeenkomst heeft met de Nederlandse (of Belgische) providers.

Als ik mijn BeeLine prepaid hier in Nederland in mijn 3GS stop heb ik ook geen netwerk omdat er geen roaming mogelijk is met prepaid simkaarten.
Snap ik.
Dat kan ik me niet voorstellen aangezien er kennelijk tig providers zijn daar.


Duidelijk. Ga ik even kijken of het een pre-paid simkaart betreft.

Er bestaat geen europa simlock. Er zal iets anders aan de hand zijn waardoor die ene simkaart niet werkt. En ik denk dat het aan de simkaart ligt. Misschien een exotisch type simkaart?

Zoiets dacht ik ook. Maar dat leek me de enige mogelijkheid omdat die Russische SIM niet werkt.
'K zal de provider ook eens navragen.
  #9  
Oud 31 March 2011, 16:12
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 February 2011
Berichten: 12
Standaard

Het is deze provider. Beeline.

Provider zegt zelf ook dat de Europese iPhone niet werkt....?

Laatst gewijzigd door rockiphone; 31 March 2011 om 16:14. Reden: Typo
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
TomTom West Europa / Europa wiscel iPhone Navigatie 9 22 March 2011 16:14
Navigon: Navigon MobileNavigator Europa nu beschikbaar voor de iPhone iCulture iPhone Navigatie 51 9 July 2009 22:55

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:16.