Opstarten verbinding in het buitenland

Opstarten verbinding in het buitenland discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Zodra ik met mijn iphone de grens met Belgie passeer, en het overschakelen naar een operator moet gaan plaats vinden, duurt het een eeuwigheid voor ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 28 March 2011, 14:10
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2010
Berichten: 6
Standaard Opstarten verbinding in het buitenland

Zodra ik met mijn iphone de grens met Belgie passeer, en het overschakelen naar een operator moet gaan plaats vinden, duurt het een eeuwigheid voor verbinding tot stand komt. Het kan zomaar 30 minuten zijn.
Aan het abonnement kan het niet liggen. Mijn reserve telefoon (Nokia) is direct verbonden met Base. Ik heb een KPN abonnement.

Wie heeft er enig idee wat de achtergrond van dit problem kan zijn?

Dank alvast,
Mark
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 March 2011, 14:37
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Staat je providerselectie wel op automatisch?
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #3  
Oud 29 March 2011, 15:48
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2010
Berichten: 6
Standaard

Voor zover ik weet wel. Maar het duurt ook een enorme tijd voordat de lijst met beschikbare operators in beeld komt. Is het wellicht een instelling ergens?

Mark
  #4  
Oud 29 March 2011, 16:05
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Dat het zo lang duurt voor de lijst verschijnt is normaal.
  #5  
Oud 30 March 2011, 10:02
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 March 2011
Locatie: belgie
Berichten: 2
Standaard

zelfde probleem met iphone 3 en daarbij moet je manueel provider kiezen
is daar echt geen oplossing voor !!
  #6  
Oud 30 March 2011, 10:17
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Ik heb m op automatisch staan. En dat werkt vlekkeloos.
  #7  
Oud 30 March 2011, 18:53
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 March 2011
Locatie: belgie
Berichten: 2
Exclamation

toch raar mijn tweede iphone 3 heeft het zelfde probleem,en staat eveneens ingesteld op automatisch!
beroepsmatig rij ik regelmatig naar kroatie en rij ik door zeven landen nl belgie,luxemburg,frankrijk,zwitserland,italie,slovenie en kroatie en in elk land is het herinstellen als ik het niet vergeet te doen
er moet toch iets niet kloppen!
  #8  
Oud 31 March 2011, 11:54
Operafreak's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Boven het IJ
Berichten: 282
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mark3066 Bekijk bericht
Zodra ik met mijn iphone de grens met Belgie passeer, en het overschakelen naar een operator moet gaan plaats vinden, duurt het een eeuwigheid voor verbinding tot stand komt. Het kan zomaar 30 minuten zijn.
Aan het abonnement kan het niet liggen. Mijn reserve telefoon (Nokia) is direct verbonden met Base. Ik heb een KPN abonnement.

Wie heeft er enig idee wat de achtergrond van dit problem kan zijn?

Dank alvast,
Mark

Heb je dataroaming wel aan staan? In te stellen bij Algemeen/Netwerk.. Misschien dat dat helpt?
__________________
 iPhone 6+ 128GB  iMac 27" 2.66 Mhz i5, 12GB intern, 1TB HD 
  #9  
Oud 31 March 2011, 12:07
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Dataroaming heeft betrekking op de dataverbinding. Dat kan veel geld kosten als je dat aan zet in het buitenland.

Als het instellen op automatisch geen effect heeft dan is het aan te raden eens te herstellen en de telefoon daarna in te stellen als een nieuwe iPhone en dus geen backup terug zetten.
  #10  
Oud 31 March 2011, 12:13
Operafreak's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 24 July 2009
Locatie: Boven het IJ
Berichten: 282
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Dataroaming heeft betrekking op de dataverbinding. Dat kan veel geld kosten als je dat aan zet in het buitenland.

Als het instellen op automatisch geen effect heeft dan is het aan te raden eens te herstellen en de telefoon daarna in te stellen als een nieuwe iPhone en dus geen backup terug zetten.

Weer wat geleerd...
  #11  
Oud 31 March 2011, 16:08
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2010
Berichten: 6
Standaard

Als ik mijn telefoon ga herstellen, ben ik dan alle data kwijt?
  #12  
Oud 31 March 2011, 16:14
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Wel als je geen reservekopie maakt en/of deze na de tijd terug zet.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Buitenland ervaringen Ipad Wi-Fi verbinding gregre iPad algemeen 2 20 March 2011 21:58
Buitenland. Heb verbinding... geen internet!! hoe? Anne4444 Wi-Fi 3 20 February 2011 11:33
Wi-Fi kan geen verbinding maken in 't buitenland Londonforever Wi-Fi 10 13 July 2009 19:24
Verbinding gelijk verbroken bij aannemen gesprek buitenland. Sfinxweb iPhone algemeen 0 11 October 2008 11:50
Verbinding gelijk verbroken bij aannemen gesprek buitenland. Sfinxweb T-Mobile 0 4 October 2008 18:05

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:20.