3GS gaat niet meer aan, logic board maakt een 'buzzzz' geluid

3GS gaat niet meer aan, logic board maakt een 'buzzzz' geluid discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Mijn 3GS gaat niet meer aan. Niet in DFU mode en ook niet in recovery mode . Itunes herkent de iPhone niet. Heb de iphone ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 26 May 2011, 21:12
» iPhone NL 16GB [FW: 2.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Berichten: 15
Standaard 3GS gaat niet meer aan, logic board maakt een 'buzzzz' geluid

Mijn 3GS gaat niet meer aan.
Niet in DFU mode en ook niet in recovery mode.
Itunes herkent de iPhone niet.
Heb de iphone uit elkaar gehaald en als ik de datakabel erin stop hoor ik een 'bzzzz' geluid komen uit 1 van de componenten. (welke weet ik niet, zitten teveel componenten op klein gebied)

Iemand die weet welk component(je) defect kan zijn of iemand die hetzelfde meegemaakt heeft?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 26 May 2011, 22:12
Jupsin's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 June 2010
Berichten: 75
Standaard

Klinkt eigenlijk als een logicboard probleem.
Nou zou je geluk kunnen hebben, want King1987 biedt er eentje aan; Klik

Echter durf ik het niet met zekerheid te zeggen hé Ik ben geen Authorised Apple Service Provider
Maar zulke oplossingen zou je als laatste oplossing kunnen zien.


Edit: Ik zie nu eigenlijk pas de woorden "Logicboard" in je onderwerp
__________________
Werkstation: iMac 27" || 3,2GHz i3 || 12GB Werkgeheugen
Telefoon: iPhone 4 zwart 32GB || iPhone 3G zwart 16GB
  #3  
Oud 26 May 2011, 22:39
» iPhone NL 16GB [FW: 2.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Berichten: 15
Standaard

Haha, dat was me al bekend.

Alleen ik dacht, misschien weet iemand welk onderdeeltje precies defect is.

Had inderdaad al gekeken naar wat KING1987 aanbied, alleen doet de backlight het niet van dat logic board.
  #4  
Oud 27 May 2011, 08:32
Jupsin's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 June 2010
Berichten: 75
Standaard

Om eerlijk te zijn denk ik dat je weinig, tot niks, aan een logicboard defect kunt doen.
Je zou even op Google kunnen zoeken wat een nieuw logicboard je gaat kosten.
Je moet je wel afvragen of je iPhone het nog waard is, of dat je over wilt op bijv. de iPhone 4 of een nieuwe/andere 3Gs
  #5  
Oud 27 May 2011, 15:13
» iPhone NL 16GB [FW: 2.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Berichten: 15
Standaard

Als het een klein componentje is wat vervagen moet worden van een paar euro...

Een 3GS 32GB is toch nog wel een paar honderd euri waard

Het geluid komt uit het groene gebied.

Ik vermoed 1 van de 2 rood gemarkerde componenten.

Welk van deze 2 kan überhaupt geluid maken?

alleen voltage regelaars kunnen dat dacht ik, die zwarte chips en weerstanden kunnen geen geluid maken.


  #6  
Oud 27 May 2011, 15:57
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Lijkt me inderdaad een defecte spanningsregelaar. het linker component is een spoel. die kan heel goed geluid maken. Dat andere component kan ik niet goed onderscheiden. Is het mogelijk een goede, scherpe, hoge resolutie macrofoto te maken?
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #7  
Oud 27 May 2011, 16:39
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Als ik mij niet heel erg vergis, wat wel vaker voorkomt, is dat ronde ding een ST MICROELECTRONICS LIS331 DL Accelerometer.

En, als ik mij weer niet vergis, is dat andere ding, met +-teken, een SKYWORKS SKY77340 Power Amplifier Module
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #8  
Oud 27 May 2011, 16:48
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

http://guide-images.ifixit.net/igi/h...6I2UNWjYJ.huge

Dat is een duidelijke foto van iFixit. Daar is het een geel component. En dat is een condensator.
  #9  
Oud 27 May 2011, 16:57
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
http://guide-images.ifixit.net/igi/h...6I2UNWjYJ.huge

Dat is een duidelijke foto van iFixit. Daar is het een geel component. En dat is een condensator.
Sorry Ik heb op het verkeerde schema gekeken. Het is inderdaad een dikke C. Zie je wel dat ik mij vaak vergis

Maar condensatoren maken geen geluid.
  #10  
Oud 27 May 2011, 17:02
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Nee idd. Behalve een elco verkeerd om aangesloten ;-)

Maar een spoel kan wel lekker zoemen. En op die ifixit foto lijkt het andere component op een spoel... Maar dat lijkt me geen onderdeel van een power switcher.. Want die ligt aan de andere kant van de chip met het Apple logo.
  #11  
Oud 27 May 2011, 17:10
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Als dat een spoel zou zijn dan zou het gelet op de grootte, en vooral de radius, een knaap van een paar uH zijn. En wat die daar zou zitten te doen is mij niet zo duidelijk.

Volgens het schema (heb geen foto's) zou het wel de accelerometer moeten (kunnen) zijn.

Laatst gewijzigd door timosha; 27 May 2011 om 17:17. Reden: Taalfouten
  #12  
Oud 27 May 2011, 18:38
» iPhone NL 16GB [FW: 2.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Berichten: 15
Standaard

Maar het zoemen als de USB stekker erin wordt gedaan zou er niks mee te maken moeten hebben dat de iPhone geen enkel teken van leven geeft?
De power switcher kan het ook niet zijn, aangezien de iPhone automatisch zou moeten inschakelen als ik hem verbind met de pc?
Dat 'rondje' is denk ik geen accelerometer.
Als ik er schuin naartoe kijk zie ik een koper draadje binnenin zitten?


Zie hier een high res foto van mijn PCB. (Je hebt verschillende in de omloop van de 3GS, gok de verschillen tussen 16 en 32GB, bij de 1ste foto had ik een geel blokje in het midden, die van mezelf is zwart):



Accelerometer kunnen we dus uitsluiten.



Onderdelen van het logicboard

Laatst gewijzigd door Snappaz; 27 May 2011 om 18:49.
  #13  
Oud 27 May 2011, 18:48
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Volgens het schema (heb geen foto's) zou het wel de accelerometer moeten (kunnen) zijn.
Heb je een schema? Het is me ook niet duidelijk wat hij daar doet.. Maar de accelerometer is het blijkbaar niet.

Laatst gewijzigd door wouter1981; 27 May 2011 om 18:55.
  #14  
Oud 27 May 2011, 18:51
» iPhone NL 16GB [FW: 2.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Berichten: 15
Standaard

Ik ga even mijn Logicboard in 96% alcohol laten 'weken'
  #15  
Oud 27 May 2011, 18:58
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snappaz Bekijk bericht
Dat 'rondje' is denk ik geen accelerometer.

Accelerometer kunnen we dus uitsluiten.
Je hebt gelijk Ik heb alleen maar schema's en heb getracht met de foto's in deze draad de componenten te identificeren. Dat is dus echt de mist in gegaan.

Ik ga in het vervolg mijn bek houden over dingen die ik toch niet begrijp

In ieder geval bedankt voor de foto's
  #16  
Oud 27 May 2011, 20:52
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Is er een mogelijkheid dat ik die schema's van je kan krijgen?
  #17  
Oud 29 May 2011, 15:25
» iPhone NL 16GB [FW: 2.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Berichten: 15
Standaard

Als je die schema's hebt kan je neem ik aan zien welk component het 'omcirkelde' is?
  #18  
Oud 30 December 2011, 13:36
SparX's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2011
Locatie: Pekel
Berichten: 31
Stuur een bericht via MSN naar SparX
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snappaz Bekijk bericht
Als je die schema's hebt kan je neem ik aan zien welk component het 'omcirkelde' is?
Ik ben nieuw hier, en schop meteen even het topic omhoog
Beide componenten ( spoel en condensator ) maken deel uit van het powermanagement circuit. Deze regelt onder andere het laden van de accu en spanningsverzorging van de iPhone als deze in bedrijf is. Dit ic is tevens een berucht component wanneer autoladers worden gebruikt van twijfelachtige kwaliteit. Het ic zal dan defect raken en de accu binnen een paar minuten leegtrekken, gepaard gaand met hoge tempereaturen. De iphone valt hierna uit omdat de accu volledig leegegtrokken is.
De enige oplossing hiervoor is het management ic te vervangen.

TS heeft echter een zingend geluid doordat de wikkelingen van de spoel op de frequentie van het LC circuit staat te "zingen". Wellicht dat een beetje lijm op de wikkelingen helpt, anders is het devies: vervangen de spoel.

EDIT: Vraagje: omdat de iphone niet meer start, vermoed ik dat je een autolader ofzo hebt gebruikt?


Henk

Laatst gewijzigd door SparX; 30 December 2011 om 14:51.
  #19  
Oud 1 January 2012, 23:26
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2010
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 743
Standaard

Hoog gepiep hoorde je ook nog wel eens bij doorgebrande capacitors / condensators bij oude tv's / radio's enzo. Kan dat het in een iPhone niet ook zijn?
  #20  
Oud 2 January 2012, 09:31
SparX's schermafbeelding
» iPhone 4 8GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2011
Locatie: Pekel
Berichten: 31
Stuur een bericht via MSN naar SparX
Standaard

POSCAP is het type condensator die hier omcirkeld is. In tegenstelling tot ouderwetse cd's die nog wel eens uit lange stroken zilverpapier gelijkend materiall bestonden, is dat hier niet zo. In principe zit er niets in dat kan gaan resoneren zoals hier beschreven. Ik geeft de spoel hier de schuld. Echter het probleem van de niet ladende warm wordende iPhone is geheel de schuld van het ic boven de spoel met het Apple logo. Dit is ook het component dat zo warm wordt omdat de uitgang is kortgesloten. Ik kan het ook bewijzen: men neme,lene een universeelmeter en meet de weerstand over de condensator. Als mijn verhaal klopt, zal je een kortsluiting meten van enkele ohms, terwijl je een redelijk hoge weerstand mag verwachten . Dit komt omdat de uitgang waar de condensator op zit, kaduuk is. Power ic moet in dat geval vervangen worden.

Edit:muggenzifterij wellicht, maar iedereen noemt het een BGA, terwijl het toch echt een QFN is, er zit namelijk niet 1 balletje onder

Laatst gewijzigd door SparX; 2 January 2012 om 09:42.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone geen geluid + gaat niet meer aan zonder kabel Sli iPhone algemeen 3 12 February 2011 10:16
Iphone 3g logic board Rupke iPhone algemeen 0 3 January 2011 14:19
logic board iphone 3gs jochinho iPhone algemeen 0 29 July 2010 21:53
Logic board en Comm board ?! vincentjanv iPhone algemeen 2 27 August 2009 16:12
iphone logic board & iphone communication board segers909 Archief 0 29 May 2008 16:17

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:23.