3G inschakelen

3G inschakelen discussie in Archief forum; ( verdwijnt na registratie ) Met het risico dat ik nu de meest domme vraag stel op het iPhone Forum, stel ik 'm toch maar. -ik heb trouwens gezocht op ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 06-03-09, 17:23
Vicstar's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Feb 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 19
Send a message via twitter to Vicstar
Question 3G inschakelen

Met het risico dat ik nu de meest domme vraag stel op het iPhone Forum, stel ik 'm toch maar. -ik heb trouwens gezocht op '3G inschakelen' en andere opties, maar kon nix vinden-
(Misschien een interessant idee voor een nieuw topic; 'Top 10 domme vragen op dit forum'... )

Toen ik mijn iPhone net had, had ik nog geen internet abonnement, en heb ik 3G uitgeschakeld. Het 3G icoontje verdween van mijn taakbalk en hiervoor kwam het GPRS balletje in de plaats. Helemaal goed gegaan, geen extra kosten gemaakt. So far so good.

Inmiddels heb ik wl een internet bundel in mijn abonnement, maar krijg ik mijn 3G niet meer ingeschakeld. Ik heb uiteraard (zo blond ben ik nou ook weer niet) Instellingen - Algemeen - Schakel 3G in al geprobeerd, maar dat icoontje is nog niet terug...

Dus neem ik aan dat 3G ook nog niet daadwerkelijk is ingeschakeld... Moet ik verder nog iets doen, zodat ik ook dat 3G icoontje weer terug krijg in mijn taakbalk en 3G ook daadwerkelijk weer actief is?

Ik heb ook al Instellingen - Stel opnieuw in - Herstel netwerkinstellingen geprobeerd, maar dat heeft ook niets veranderd.

Hulp (en blonde-jokes) zijn welkom! Alvast bedankt...
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 06-03-09, 17:28
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Nu is de 3G dekking in Nederland wel aardig, zeker in de randstad waar je lijkt te zitten. Maar je kan toch ff (zeker in huis) precies ergens zijn waar gewoon simpelweg geen 3G dekking is. Of de iPhone vindt het niet nodig 3G te gaan gebruiken (dat staat niet continu aan, dan zou je wel erg kort met je accu doen).

Je kan dus ff Google Maps of iets opstarten om te kijken of het icoontje dan nog steeds niet terugkomt.
  #3  
Oud 06-03-09, 17:30
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 1.094
Stuur een bericht via MSN naar bako
Standaard

heb je wel 3g bereik bij jouw in de buurt
heb je een jailbreak met bossprefs (ik weet dat het in je profiel niet zo staat)
en heb je daarin 3g uit gezet

misschien even reseten (gewoon uitzetten en aanzetten of home en sleep knop 10 sec indrukken en dan weer opstarten)
  #4  
Oud 06-03-09, 17:37
Vicstar's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Feb 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 19
Send a message via twitter to Vicstar
Standaard

Dank voor je reactie, evmw.

Ik zit inderdaad in Hoofddorp op dit moment. Centraler kan bijna niet. Google Maps heb ik even geprobeerd, maar nog steeds geen 3G.

En ik wist niet dat mijn iPhone een eigen mening kon hebben over het gebruiken van 3G... Bijdehand apparaatje!

Ik ga 't nog wel even op andere plekken proberen...

...to be continued...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bako Bekijk bericht
heb je wel 3g bereik bij jouw in de buurt
heb je een jailbreak met bossprefs (ik weet dat het in je profiel niet zo staat)
en heb je daarin 3g uit gezet

misschien even reseten (gewoon uitzetten en aanzetten of home en sleep knop 10 sec indrukken en dan weer opstarten)
Ook bedankt voor 't meedenken, bako!

Jailbreaken doe ik (voorlopig) niet aan... En resetten heb ik ook al geprobeerd...

Je zou toch denken dat ik hier 3G bereik heb, maar ik weet zeker dat ik het thuis in ieder geval wl heb, dus dat zullen we vanavond zien... Misschien dat ie 't dan ineens doet?

Laatst gewijzigd door King1987; 06-03-09 om 17:44. Reden: Edit knop gebruiken aub / mquote gebruiken aub
  #5  
Oud 06-03-09, 17:44
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Ik heb het even nagezocht over het icoontje. Volgens de website van Apple is het zo dat het icoontje alleen al verschijnt als er 3G ontvangst is (of het nou gebruikt wordt door de iPhone of niet). Geen icoontje is dus simpel gezegd buiten bereik van 3G, blijkbaar.

Ik heb het in je post niet teruggevonden, maar je hebt het in beide gevallen (nu en toen het nog wel werkte) over dezelfde SIM?
  #6  
Oud 06-03-09, 17:51
Vicstar's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Feb 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 19
Send a message via twitter to Vicstar
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evmw Bekijk bericht
Ik heb het even nagezocht over het icoontje. Volgens de website van Apple is het zo dat het icoontje alleen al verschijnt als er 3G ontvangst is (of het nou gebruikt wordt door de iPhone of niet). Geen icoontje is dus simpel gezegd buiten bereik van 3G, blijkbaar.

Ik heb het in je post niet teruggevonden, maar je hebt het in beide gevallen (nu en toen het nog wel werkte) over dezelfde SIM?
Oh goeie informatie! Dank je. Dan zou 't dus waarschijnlijk aan 't bedrijvenpand kunnen liggen waar ik nu in zit. (don't tell my manager)

Yup zelfde sim, alleen een aanpassing in mijn abonnement (internet bundel kon pas ingaan na nieuwe betaal-ronde, zeg maar). Pas eind april krijg ik mijn onbeperkte Internet abonnement, dan wl met nieuwe sim.
  #7  
Oud 06-03-09, 18:07
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Ga er maar van uit dat het niet in de wijziging van je abbo zit. Ook gebruikers zonder internet/3G abbo hebben bij de meeste telecom providers gewoon UMTS dekking, echter tegen lagere snelheid.
  #8  
Oud 06-03-09, 20:21
Vicstar's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Feb 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 19
Send a message via twitter to Vicstar
Standaard

... Inmiddels ben ik thuis, en zie ik het 3G icoontje weer prachtig in mijn taakbalk.
Het lag dus toch (gelukkig) gewoon aan de dekking!


~Eind goed al goed, topic mag een slotje op.~
  #9  
Oud 06-03-09, 20:33
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.246
Standaard

Dan doen we er inderdaad een slotje op, dit omdat het aan het bereik lag dus geen echt probleem.

>slotje<
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
 



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
na inschakelen 3g: geen service gjhuisman iPhone algemeen 10 20-02-13 09:23
Signaalverlies na inschakelen 3G Gesp iPhone algemeen 1 05-02-11 01:06
3g inschakelen sim unlock mastron Unlock 6 31-07-08 13:39
Hoe fotoherkenning inschakelen in 1.1.4? MacF Unlock [archief] 0 02-03-08 00:56
Bleutooth inschakelen macmaccie iPhone algemeen 3 01-12-07 16:18

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:57.