Google Maps

Google Maps discussie in Wiki - Begrippen forum; ( verdwijnt na registratie ) De meestgestelde vragen over GPS en navigatie op de iPhone [h="3"]Zit er GPS in de iPhone?[/h] Op de 1e generatie iPhones zit geen GPS. De ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iCulture Wiki > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

 

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 21-10-07, 17:23
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone 12 Pro 256GB (Oceaanblauw) [FW: 14.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 12,9 (2018) Wi-Fi + 4G 1TB (Goud) [FW: iPadOS 14.5]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.413
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture
Standaard Google Maps

De meestgestelde vragen over GPS en navigatie op de iPhone

[h="3"]Zit er GPS in de iPhone?[/h]
Op de 1e generatie iPhones zit geen GPS. De iPhone 3G en iPhone 3GS beschikken wel over een ingebouwde GPS.
[h="3"]Kan ik wel een [wiki]Bluetooth[/wiki] GPS-ontvanger koppelen met de iPhone?[/h]
Ook dat is voorlopig nog niet mogelijk. Apple heeft in de [wiki]Bluetooth[/wiki]-stack (aanwezige profielen) alleen het Headset-profiel opengezet en niet het Serial Port Profile dat voor [wiki]Bluetooth[/wiki]-gps nodig is.
[h="3"]Waar komen die kaarten dan vandaan, die ik in demo's heb gezien?[/h]
De iPhone heeft wel toegang tot Google Maps, de kaartendienst van Google. Daarmee kun je adressen en bedrijven zoeken en op de kaart laten tonen.
[h="3"]Hoe zal Google Maps op de iPhone aanwezig zijn?[/h]
Google Maps is een aparte applicatie die je via het hoofdscherm kunt bereiken. Er zijn drie knoppen: Map (kaartweergave), Satellite (satellietweergave) en List (routeweergave).



[h="3"]Kan ik met Google Maps routes uitstippelen?[/h]
Ja, dat kan. Je kunt de route van A naar B laten bepalen. Vervolgens kun je een simulatie op het scherm bekijken, zodat je de route in werkelijkheid kunt rijden/wandelen/fietsen.
[h="3"]Is Google Maps ook geschikt als stadsplattegrond?[/h]
Ja, juist omdat de kaarten zo gedetailleerd zijn weergegeven, kun je ze ook gebruiken voor stadswandelingen of wanneer je naar een adres zoekt en vermoedt dat je al vlakbij in de buurt bent. Google Maps gebruikt echter geen offline-kaarten waardoor je een internetverbinding nodig hebt en het je dus (veel) geld kan kosten.
[h="3"]Is er GPS-achtige software beschikbaar?[/h]
Ja, in de App Store staan sinds eind juni 2009 verschillende navigatie-applicaties. De eerste was Navigon, maar ondertussen is ook TomTom voor de iPhone beschikbaar.

Laatst gewijzigd door WDS001; 28-11-09 om 22:35.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11-12-07, 22:55
» iPhone US 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Berichten: 12
Standaard

hallo, klopt het dat je in nederland geen 'traffic' optie hebt als je een route uitstippeld? alvast bedankt
  #3  
Oud 11-12-07, 22:57
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: A'foort
Berichten: 93
Standaard

Ja dat klopt. Traffic werkt alleen in (sommige steden in) de VS. Hier in NL zou je scherm dan trouwens toch alleen maar rood kleuren
  #4  
Oud 12-12-07, 01:27
sjowol's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Los Angeles, California
Berichten: 1.133
Standaard

ik moet zeggen dat het trouwens wel lekker werkt in LA, helemaal cool (alleen wel teveel rood)

Off-topic
trouwens in de vs heeft google ook de "rondkijk functie" streetview, hebben ze met een auto met 360 graden camera door de straten gereden en kan je rond "pannen"

__________________
Maybe fun is just fragments of existence with better packaging.
  #5  
Oud 13-01-08, 12:08
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: schiedam
Berichten: 26
Standaard

ik kan in maps niet in europa komen heb 1.1.2 met nederlands maar mij maps wil niet hoe moet ik dat doen
  #6  
Oud 15-01-08, 12:00
xXsmileXx's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2008
Berichten: 6
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jose Bekijk bericht
ik kan in maps niet in europa komen heb 1.1.2 met nederlands maar mij maps wil niet hoe moet ik dat doen
zoek ff op "amsterdam" in google maps zelf

Laatst gewijzigd door xXsmileXx; 15-01-08 om 12:52.
  #7  
Oud 15-01-08, 12:44
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 183
Standaard

Als je de adresssen van je contacten opzoekt in Google Maps dan kun je die lokaties toevoegen aan nieuwe of bestaande contacten, en op die manier kun je ook routes plannen van 1 contact naar de ander, en als je dan jezelf erin zet kun je van je eigen huis naar een ander een route plannen, echter kun je dus geen live (GPS) route gebruiken.
  #8  
Oud 15-01-08, 12:46
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: schiedam
Berichten: 26
Standaard

Dank je maar wil die ook niet doen misschien moet ik iets doen bij mijn instellingen taal natuurlijk gedaan ik weet het ook niet
  #9  
Oud 15-01-08, 14:52
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 15
Standaard

Gisteren heb ik Navizon geinstalleerd. Het werkt echt te gek! Tot nu toe vier locaties in Amsterdam geprobeerd en elk op 100m nauwkeurig. En vervolgens kun je natuurlijk makkelijk een route plannen vanaf dat punt.
Een standaard account is gewoon gratis.
  #10  
Oud 05-02-08, 19:54
» iPhone FR 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Berichten: 5
Standaard

Is het mogelijk om in google maps UIT te zoomen.
Inzoomen lukt door te dubbelklikken maar uitzoomen lukt blijkbaar niet.
Is dit mogelijk?
Bedankt.
  #11  
Oud 06-02-08, 11:06
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 15
Standaard

Alleen met twee vingers...
  #12  
Oud 12-03-08, 11:53
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jan 2008
Locatie: schiedam
Berichten: 26
Standaard

heb 114 wil niet een route geven heb al amsterdam gedaan iemand een idee
  #13  
Oud 02-04-08, 09:39
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Vlaardingen
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jose Bekijk bericht
heb 114 wil niet een route geven heb al amsterdam gedaan iemand een idee
Je moet het beginpunt en eindbestemming zonder spelfouten en met postcode ingeven dan werkt het wel.
Dus: Straat huisnummer postcode plaats.

Laatst gewijzigd door loekieloekie; 02-04-08 om 09:55.
  #14  
Oud 02-04-08, 17:59
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Vlaardingen
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronald911 Bekijk bericht
Is dit allemaal web-based?
Kan je het ook gebruiken zonder een internet verbinding..?
Je hebt een internet verbinding nodig om de route te maken.
Daarna kan je hem gewoon op reis gebruiken zonder internet.
  #15  
Oud 02-04-08, 18:41
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Vlaardingen
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronald911 Bekijk bericht
Er is dus geen mogelijkheid om bijv. heel nederland te downloaden en voortaan zonder verbinding de kaarten te kunnen bekijken?
Of staat het misschien al standaard op de iPhone?
Nee als je echt wil navigeren is de iphone niet echt geschikt.
  #16  
Oud 18-04-08, 19:53
» iPhone US 16GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 2
Standaard

weet er niet iemand een gehackte versie van tom2
die je er op kan knallen...
  #17  
Oud 07-05-08, 12:11
» iPhone US 16GB [FW: 2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Apr 2008
Berichten: 13
Standaard

Weet iemand wat mijn probleem kan zijn met google maps plaatsbepaling? Als ik mijn eigen locatie wil bepalen krijg ik iedere keer de mededeling "your location could not be determined" kan dat aan de provider (KPN) liggen of is er iets in mijn software fout? Heb 2 iphones net uit new york gehaald en beide unlocked met liberty en die van mijn vriendin doet het wel en de mijne niet
graag tips of suggesties

gr Giet
  #18  
Oud 22-06-08, 22:04
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Locatie: Leidschendam
Berichten: 76
Stuur een bericht via MSN naar juliantomoriati
Standaard

Hallo Ik heb een probleem met de plaatsbepaling. Ik woon zelf in Doetinchem, maar als ik op de locatieknop druk geeft die aan dat ik in een dorp 8 km verderop zit :S Een kleine afwijking lijkt me logisch, maar 8 km is wel erg veel.

Weet iemand wat ik er aan kan doen?
  #19  
Oud 22-06-08, 22:54
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Oct 2007
Berichten: 2.029
Standaard

Niks blijkbaar klopt de tower info bij jullie niet helemaal of er is gewoon geen betere positie te krijgen....

Greetz, Stiruam
  #20  
Oud 23-06-08, 18:48
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Jun 2008
Locatie: Leidschendam
Berichten: 76
Stuur een bericht via MSN naar juliantomoriati
Standaard

Ah ok. Doetinchem ligt inderdaad wel erg achter het behang. Heb het vandaag trouwens opnieuw uitgeprobeerd in Amsterdam en daar doet die t inderdaad beter.
 


« EDGE | Terminal »

Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Google verbiedt iPhone developers Google Maps te gebruiken deegee Chat en geruchten 5 26-02-09 19:22

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:43.