Standaardmail wordt niet gebruikt

Standaardmail wordt niet gebruikt discussie in iPad algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik heb een probleem met het mailprogramma op mijn iPad. Ik heb 2 e-mailaccounts, nl. 1 van hetnet en 1 van gmail . Ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPad > iPad algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 19-02-13, 02:19
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2013
Berichten: 3
Standaard Standaardmail wordt niet gebruikt

Hallo,

Ik heb een probleem met het mailprogramma op mijn iPad. Ik heb 2 e-mailaccounts, nl. 1 van hetnet en 1 van gmail. Ik heb hetnet als standaardaccount ingesteld, maar toch wordt alle e-mail die ik verstuur, via gmail verstuurd. Het maakt niet uit in welke map ik sta (hetnet, gmail, alle inkomende etc.). Als ik de e-mail aan het opstellen ben, staat er bij 'Kopie/Blind, Van:' maar toch verstuurt ie het via gmail.

Iemand enig idee wat ik fout doe?

Carla
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19-02-13, 08:37
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.710
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cavdmeent Bekijk bericht
Als ik de e-mail aan het opstellen ben, staat er bij 'Kopie/Blind, Van:' maar toch verstuurt ie het via gmail.
En? Wat staat er dan bij 'Kopie/Blind, Van:.....'?
Daar kun je op tikken en kiezen tussen je 2 mail accounts.

Ik gebruik dit ook dikwijls omdat m'n werk mail op m'n iPhone heb, naast m'n eigen gmail.
  #3  
Oud 20-02-13, 00:48
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2013
Berichten: 3
Standaard

Oh, lekker slim van mij, haha!
Bij 'kopie/blind, van:' staat mijn hetnet adres. Als ik daarop klik kan ik ook gmail aanvinken, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Mijn hetnet adres staat daar dan dus ook aangevinkt. En toch wordt het via gmail verstuurd
  #4  
Oud 20-02-13, 00:53
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.710
Standaard

Hmm. Vreemd. Dan houd hier mijn kennis en advies even op.....
  #5  
Oud 11-03-13, 11:22
jap74's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Feb 2009
Berichten: 799
Standaard

Sorry dat ik even inbreek op deze string. Maar het feit dat je e-mail van hetnet werkend hebt gekregen op je iPad triggerde mij even.

Ik probeer al enige tijd op de iPad van mijn schoonvader zijn 'hetnet' e-mail account in te stellen, maar helaas zonder succes. En nu heeft hij ook nog een iPhone waar het ook niet op lukt..... Zou jij kunnen posten welke instellingen je hebt ingevuld?
  #6  
Oud 11-03-13, 13:02
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Feb 2013
Berichten: 3
Standaard

Ik weet nog dat ik ook een tijdje heb zitten rommelen voordat het lukte. Ik weet niet hoe ver je bent, dus zal het even vanaf het begin vertellen:

Instellingen
E-mail, contacten, agenda's
Voeg account toe
Anders
Voeg mailaccount toe
Gegevens invullen

Dan krijg je een scherm met 2 tabbladen, IMAP en POP, kies POP (in mijn geval had ik dat dus over het hoofd gezien).

Server inkomende post hostnaam = pop.hetnet.nl
Gebruikersnaam is incl. @hetnet.nl (let op dat je hier niet een alias gebruikt, maar echt de gebruikersnaam van Hetnet).

Server uitgaande post hostnaam is mailhost.hetnet.nl

Vanaf hier weet ik even niet meer hoe het precies verder ging (ik zat even een fakeaccount in te voeren om te zien welke stappen je krijgt, maar dat lukt nu niet verder met de fake gegevens). In ieder geval zie ik bij mijn eigen account nog de volgende dingen bij de uitgaande server:
Gebruik is SSL ingeschakeld
Serverpoort is 587, weet niet hoe dat werkt, of dat overal gelijk is of per apparaat verschillend.

Hoop dat je er zo uitkomt!
  #7  
Oud 11-03-13, 14:43
jap74's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Feb 2009
Berichten: 799
Standaard

Dank voor je snelle reactie. Ik ga het proberen (en anders moet hij maar een Gmail account aanmaken).
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Beltoon ingesteld maar wordt niet gebruikt MiDe74 iPhone algemeen 1 12-10-12 00:44
Iphone valt zomaar uit, zonder dat ie wordt gebruikt + batt. problemen daniower Unlock [archief] 1 09-04-08 13:00

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:57.