Fout bij het testen app

Fout bij het testen app discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Ben bezig met een applicatie te maken in xcode maar wanneer ik die wil testen op mijn iphone krijg ik een fout. Echter wanneer ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 28 July 2008, 11:13
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard Fout bij het testen app

Ben bezig met een applicatie te maken in xcode maar wanneer ik die wil testen op mijn iphone krijg ik een fout. Echter wanneer ik kies voor de simulator dan gaat die wel. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn.Moet wel bij zeggen dat ik (nog) niet geregistreerd ben bij apple, maar ik denk niet dat dit iets uitmaakt.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png Picture 3.png‎ (80,2 KB, 61x gelezen)
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 July 2008, 11:21
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.375
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

ben je hier iets mee?
https://forum.iculture.nl/f8/ap...-debuggen.html
  #3  
Oud 28 July 2008, 11:33
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
Had ik al gezien, maar dit heeft te maken met debuggen. Moet het eerst draaien op de iphone. Toch bedankt.
  #4  
Oud 28 July 2008, 13:17
ideveloper's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2008
Locatie: Bodegraven
Berichten: 339
Send a message via twitter to ideveloper
Standaard

Het komt wel omdat je nog niet geregistreerd bent. Je moet namelijk online een z.g. provisioning profile maken waarmee je je code moet ondertekenen. Daarna kun je de app pas testen op je iPhone. Zonder te registreren gaat dat na mijn weten niet lukken.
  #5  
Oud 28 July 2008, 13:22
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ideveloper Bekijk bericht
Het komt wel omdat je nog niet geregistreerd bent. Je moet namelijk online een z.g. provisioning profile maken waarmee je je code moet ondertekenen. Daarna kun je de app pas testen op je iPhone. Zonder te registreren gaat dat na mijn weten niet lukken.
Dus met andere woorde nu moet ik betalen ? Is dat alleen wanneer ik deze achteraf in de app store wil ?
  #6  
Oud 28 July 2008, 13:52
ideveloper's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2008
Locatie: Bodegraven
Berichten: 339
Send a message via twitter to ideveloper
Standaard

Met andere woorden, je moet betalen
  #7  
Oud 28 July 2008, 15:26
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ideveloper Bekijk bericht
Met andere woorden, je moet betalen
Dus is er geen enkele manier om deze te testen buiten de registratie om. Ik maak gewoon een app voor eigen gebruik (wil deze niet verdelen) en dat gaat niet ?
  #8  
Oud 28 July 2008, 15:52
ideveloper's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2008
Locatie: Bodegraven
Berichten: 339
Send a message via twitter to ideveloper
Standaard

Kan wel, als je de toolchain methode gebruikt. Maar dan werkt je niet met de officiele SDK en kun je niet via de iPhonesimulator testen.
  #9  
Oud 28 July 2008, 16:03
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ideveloper Bekijk bericht
Kan wel, als je de toolchain methode gebruikt. Maar dan werkt je niet met de officiele SDK en kun je niet via de iPhonesimulator testen.
Heb jij daar de nodige links of uitleg voor ? Heb het eens geprobeerd voor firmware lager dan 2.0 maar toolchain is nooit echt gelukt bij installatie. En ik vermoed dat deze voor fw 2 anders zal zijn.
  #10  
Oud 28 July 2008, 17:17
ideveloper's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2008
Locatie: Bodegraven
Berichten: 339
Send a message via twitter to ideveloper
Standaard

Helaas niet meer informatie als dat ik hier ooit een keer gegeven heb.
https://forum.iculture.nl/f8/ap...llo-world.html

Het is wel even stoeien ja, maar als je het eenmaal aan de praat hebt werkt het wel.
  #11  
Oud 2 August 2008, 09:03
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 53
Standaard

Ik heb gisteren met wat informatie die ik op diverse fora tegenkwam een aantal sample apps van de SDK website ge-build en op m'n 1st gen iPhone ( 2.0 firmware ) gecopied en gestart. Werkte zonder problemen.

Hier een korte uitleg hoe je in de officiele iPhone SDK gebouwde apps, op je iPhone ( 2.0 firmware ) kan draaien, zonder een developer account te nemen.
( Je moet wel SSH aan hebben staan voor het copyen van de app naar iphone )

Ik heb dit getest met de HelloWorld sample app en een paar andere sample apps van Apple zelf.

1) Maak een “code signing certificate” aan en noem deze ‘iPhone’ ( zie: link )
2) Zorg dat bij Project -> Set Active SDK deze op Device staat en bij Project -> Set Active Build Configuration op Release.
3) In je XCode project, bij ‘ Action ‘ kies daar Add -> New Build Phase -> New Run Script Build Phase.
Laat de shell op /bin/sh staan. en zet bij script onderstaand neer:
CODESIGN_ALLOCATE=/Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/usr/bin/codesign_allocate codesign -s iPhone -f ${TARGET_BUILD_DIR}/${EXECUTABLE_FOLDER_PATH}/${EXECUTABLE_NAME}
( Als je je certificaat anders genoemd hebt, pas dan hier ook de naam aan van ‘iPhone’ naar hoe je certificaat heet )
4) Build je app ( niet build & go, want hij probeert em dan op je iPhone te installen via xcode )
5) Kopieer handmatig je .app folder uit build/Release-iphoneos naar je iPhone /Applications map.
( bijv via scp: scp -r HelloWorld.app root@ip_van_iphone:/Applications/ )
Herstart je iphone/Springboard, en je app zou erop moeten staan….
  #12  
Oud 2 August 2008, 09:05
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 53
Standaard

< had verhaal/uitleg verstuurd, maar die wacht op goedkeuring blijkbaar >

In die uitleg gaat het dus om een Pwned 1st gen iPhone waar je dit op kan doen
  #13  
Oud 2 August 2008, 09:11
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Bedankt, Graaf.
Kga het vandaag eens uitproberen.
  #14  
Oud 2 August 2008, 09:14
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 53
Standaard

Ok, m'n uitleg is dus wel doorgekomen?
Komt zeker pas door moderatie heen als het idd werkt bij jou ?


Ik ben erg blij dat ik dit gevonden heb, want nou kan ik zonder dat ik een developer programm moet nemen, eerst meer leren te ontwikkelen voor iPhone. En ook testen op het beestje zelf. Voordat ik uberhaupt apps voor de app store ga maken.
  #15  
Oud 3 August 2008, 19:48
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 53
Standaard

De korte uitleg heb ik ook staan op m'n weblog: WissenWeblog - Jeroen van Wissen (web)dev WissenWeblog iPhone SDK apps op je Pwned 2.0 iPhone
  #16  
Oud 3 August 2008, 19:55
ideveloper's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2008
Locatie: Bodegraven
Berichten: 339
Send a message via twitter to ideveloper
Standaard

Mooie truc Graaf. Zo hoef je niet meteen een developer program aan te schaffen. Klein nadeel dat je niet echt lekker kun debuggen op deze manier volgens mij. Maar dat is natuurlijk maar een minor detail.

P.S. Mooie foto's 31F
  #17  
Oud 3 August 2008, 20:09
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Graaf Bekijk bericht
Werkt echt heel goed en ben er al volop mee aan het testen. Ik heb een 3 tal weken geleden een aanvraag gedaan voor het developer programma en tot nog toe nog altijd niets mogen ontvangen en als beginnende coder wil je wil eens het een en ander proberen op je eigen iphone vooraleer deze uit te geven.
  #18  
Oud 3 August 2008, 20:24
ideveloper's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 April 2008
Locatie: Bodegraven
Berichten: 339
Send a message via twitter to ideveloper
Standaard

Zekers, en het debuggen kun je natuurlijk altijd op de iPhone simulator doen, die werkt bijna net zo goed. Teminste als je geen locatiebepaling of versnellingsmeter nodig hebt.

Ben benieuwd wat je aan het maken bent.
  #19  
Oud 3 August 2008, 20:35
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Ben benieuwd wat je aan het maken bent.
Wel ben eerst eens iets aan het maken voor het werk. Ik ben een cmk tester aan het maken. Cmk test is een capabiliteits test van een schroefmachine. Deze wordt bij de klant gemeten (Nm), 10 opeenvolgende waarden worden ingegeven en aan de hand van verscheidene berekeningen wordt aangegeven of deze machine geschikt is voor de productie lijn van de klant (is vooral belangrijk in de automobielsector).
  #20  
Oud 14 August 2008, 01:28
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 August 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Graaf Bekijk bericht
Ik heb het uitgeprobeert, maar kreeg 2 errors waar ik niet uit kom (want volgens mij klopt het gewoon?). Suggesties?

-edit- ik zag na het posten pas dat mijn screenshot automatisch geresized was. Heb nog ff snel 2e screenshot gemaakt en ingezoomed zodat het beter leesbaar is.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg xcode.jpg‎ (78,8 KB, 15x gelezen)
Bestandstype: jpg xcode2.jpg‎ (47,3 KB, 13x gelezen)

Laatst gewijzigd door justsome; 14 August 2008 om 01:32.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Fout bij het synchroniseren van TomTom app L0u1s iPhone Apps 3 18 March 2011 16:28
Fout bij installeren APP uit itunes Dietch iPhone Apps 1 5 October 2009 21:35
Fout bij het versturen van bericht. zwiggelbig T-Mobile 36 20 May 2009 19:14
Fout bij het unlocken, HELP! Yasin2830 Archief 1 1 January 2009 21:36

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:27.