App gaat niet in landscape mode

App gaat niet in landscape mode discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hi! Ben dus maar aan het coden geslagen, en stuit meteen al tegen een probleem op. De applicatie wil niet in landscape mode gaan. In ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 19 September 2008, 23:14
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard App gaat niet in landscape mode

Hi!

Ben dus maar aan het coden geslagen, en stuit meteen al tegen een probleem op. De applicatie wil niet in landscape mode gaan.

In de Interface builder draait hij netjes mee, en ook in de code heb ik return YES; neergezet.
Normaal gesproken is dit genoeg, toch? Maar nu blijkbaar niet...

Weet iemand mss de oorzaak?
Het gaat om een textview, en daaronder een toolbar met een button.
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 September 2008, 23:51
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard

En meteen een vraag erbij:
Hoe maak ik een variabele die een string bevat?
Een integer zag ik in een tutorial, dat is gewoon int Naam;
Maar string Naam oid bestaat niet...
  #3  
Oud 19 September 2008, 23:54
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BadSide Bekijk bericht
En meteen een vraag erbij:
Hoe maak ik een variabele die een string bevat?
Een integer zag ik in een tutorial, dat is gewoon int Naam;
Maar string Naam oid bestaat niet...
Voor gewoon xcode voor de mac is het zo:
Code:
-(void)awakeFromNib
{
	
	[dreamboxip setStringValue:@"192.168.0.100"];
	[dreamboxport setIntValue:8001];
}

@end
Waarschijnlijk is dit hetzelfde voor iphone. Dit is gewoon een voorbeeld van een prog waar ik aan bezig ben voor mijn macje heeft duus niet met iphone te maken.
  #4  
Oud 20 September 2008, 00:04
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard

Dan krijg ik een error, BlaBla undeclared, first use in this function.
  #5  
Oud 20 September 2008, 00:23
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard

Yes, het is gelukt.
NSString *textViewString;
En in de functie:
textViewString = textView.text;
textView.text = [NSString stringWithFormat:@"Tekst: %@", textViewString];

Nu alleen nog landscape-mode... :/
  #6  
Oud 20 September 2008, 00:25
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Mocht ik jou zijn ik zou de edit knop gebruiken. Mods zijn hier niet gelukkig mee.
  #7  
Oud 20 September 2008, 01:14
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard

Idd, sorry.

Heb weer een vaag probleem. Vandaag al bij 2 verschillende projecten gehad dat ik, na het aanpassen van MainView.xib de melding krijg: TERMINATION_DUE_TO_UNCAUGHT_EXCEPTION, of zoiets.
Daarna kan ik er dus niks meer mee, want hij wil helemaal niet meer builden... Weet iemand misschien heo dit komt?

EDIT: Deze melding krijg ik ook al bij de nieuwste bestanden van BigBrowser, waar ik zelf helemaal niets heb aangepast. Het ligt dus gewoon aan m'n Mac... :/
Zal hem eens opnieuw opstarten.

Nog een edit: Tenminste, nu gaat ie uit, morgen weer aan. Ik ga maar eens slapen.

Laatst gewijzigd door BadSide; 20 September 2008 om 01:17.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Landscape-mode werkt niet na update iOS4 jules00 iPhone algemeen 8 23 June 2010 19:02
landscape mode damnet iPhone algemeen 2 25 October 2009 15:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:04.