Hoe een WHOIS commando uitvoeren?

Hoe een WHOIS commando uitvoeren? discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hee, Ik ben bezig voor een applicatie voor mijzelf om ervan te leren maar loop tegen een probleem aan. Het is een applicatie waarin ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 16 August 2009, 23:31
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Berichten: 104
Standaard Hoe een WHOIS commando uitvoeren?

Hee,

Ik ben bezig voor een applicatie voor mijzelf om ervan te leren maar loop tegen een probleem aan. Het is een applicatie waarin ik makkelijk en snel WHOIS informatie van domeinen kan opvragen. Nu is het probleem dat ik nog geen manier heb gevonden om daadwerkelijk een whois commando op de iphone uit te voeren. Heeft iemand hier een idee hoe ik dit voor elkaar zou kunnen krijgen? Moet ik bepaalde communicatie protocollen implementeren oid?

Als iemand hier meer over weet laat het me dan weten, bedankt alvast.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 17 August 2009, 09:27
SkyTrix's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2009
Berichten: 63
Standaard

De beste manier om dit te doen is via een API werken. Schrijf een PHP API o.i.d. die de WHOIS voor zijn rekening neemt. Deze roep je aan vanuit je applicatie met GET waarden. Zorg er dan voor dat je API de info bruikbaar teruggeeft. (bv. een json array)
  #3  
Oud 17 August 2009, 09:30
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Berichten: 104
Standaard

Bedankt, ik heb al wel het eea gevonden om een connectie op te zetten:

Code:
- (void)sendcmd:(NSString*)cmd {
 
	
	NSUserDefaults *defaults = [NSUserDefaults standardUserDefaults];
    NSString *hostname= [defaults stringForKey:@"hostname"];
	
	NSHost *host=[NSHost hostWithName:hostname];
	
	if (host) {
	
    struct sockaddr_in addr;
    int sockfd;
 
    // Create a socket
    sockfd = socket( AF_INET, SOCK_STREAM, 0 );
 
	
	
	addr.sin_family = AF_INET;
    addr.sin_addr.s_addr = inet_addr([[host address] UTF8String]);
    addr.sin_port = htons( 2001 );
 
	int conn = connect(sockfd, &addr, sizeof(addr)); 
	
	if (!conn) {
	
		NSData* data = [cmd dataUsingEncoding:NSISOLatin1StringEncoding];
	
		ssize_t datasend = send(sockfd, [data bytes], [data length], 0);
		datasend++;
	
	
		//ssize_t	send(int, const void *, size_t, int) __DARWIN_ALIAS_C(send);
	
	
		close(sockfd);
 
	} else {
		// create a popup here!
		
			
		UIAlertView *alert = [[UIAlertView alloc] initWithTitle:[@"Connection failed to host " stringByAppendingString:hostname] message:@"Please check the hostname in the preferences." delegate:self cancelButtonTitle:@"OK" otherButtonTitles:nil];
		[alert show];
		[alert release];
	}
		
	} else {
		
		UIAlertView *alert = [[UIAlertView alloc] initWithTitle:[@"Could not look up host " stringByAppendingString:hostname] message:@"Please check the hostname in the preferences." delegate:self cancelButtonTitle:@"OK" otherButtonTitles:nil];
		[alert show];
		[alert release];
	}
		
}
Maar ik heb dan nog geen manier om daadwerkelijk een string te versturen.
  #4  
Oud 17 August 2009, 09:43
SkyTrix's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 April 2009
Berichten: 63
Standaard

Neem hier even een kijkje: Open Kosmaczewski - Objective-C REST Client (Objective-C, 2008)

Deze wrapper class gebruik ik voor mijn POST en GET requests. Je kan makkelijk parameters opgeven via een NSDictionary. Heeft ook mooie errorafhandeling.

Code is van 2008, werkt goed though. Ben wel even benieuwd wat anderen gebruiken om POST requests etc te doen. Laat t even weten
  #5  
Oud 17 August 2009, 10:06
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2008
Berichten: 153
Standaard

Socket openen naar poort 43 op een WHOIS server voor die extensie, dan verstuur je de domeinnaam gevolgd door een newline, en vervolgens lees je het antwoord van de server. Probleem is dat zo'n beetje elke extensie een andere server heeft en het antwoord in een ander formaat terugstuurt.
  #6  
Oud 17 August 2009, 10:10
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Berichten: 104
Standaard

Lijst met servers en de reacties heb ik. Probeer eerst een antwoord te krijgen van SIDN maar krijg nu nog terug 'only domains with within the NL tld are accepted'

Maar opzich krijg al antwoord!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Kan ik de DFU uitvoeren terwijl er een jailbrake op zit ? moimoimoi Archief 2 7 April 2010 09:00
kun je een jailbreak uitvoeren op een 3.0 met 3.1.2? musty444 Archief 1 22 February 2010 20:34
Even een restore uitvoeren wijbosch Archief 1 10 May 2009 21:33
Heb een idee maar kan het niet uitvoeren. SuperDutch Archief 14 25 October 2008 01:18
Kan geen commando's uitvoeren op iPhone Destiny Archief 1 20 October 2007 04:51

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:16.