iPhone contact app

iPhone contact app discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal! Ik ben bezig met een App, alleen nu heb ik een UITableView nodig met allemaal namen van a/z en rechts daarvan staan alle ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 29 June 2011, 18:10
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard iPhone contact app

Hallo allemaal!

Ik ben bezig met een App, alleen nu heb ik een UITableView nodig met allemaal namen van a/z en rechts daarvan staan alle letters.

Hetzelfde als de contacten op je iPhone kan iemand dit voor mij maken?
Of heeft iemand een tutorial of download voor mij?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 June 2011, 19:03
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Dat is toch standaardfunctionaliteit van UITableView? (secties)

http://developer.apple.com/library/ios/documentation/UIKit/Reference/UITableView_Class/Reference/Reference.html
  #3  
Oud 29 June 2011, 19:20
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard

Bedankt, alleen snap ik jouw link niet. Er staan geen voorbeeld code's of ben ik nu blind?
  #4  
Oud 29 June 2011, 20:47
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 June 2009
Berichten: 137
Send a message via twitter to Jeroen0704
Standaard

FF google gebruiken op "indexed uitableview example" en ik heb een tutorial gevonden hoe je dit moet maken. Ik denk dat je hier wel iets aan hebt
  #5  
Oud 29 June 2011, 21:28
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard

Ahh, echt bedankt man! Nu kan ik weer vooruit ik wist niet precies wat ik moest googlen.
Bedankt!

EDIT: Het is alleen wel jammer dat het niet werkt via een dictionary.

Laatst gewijzigd door Wesleyyyy; 30 June 2011 om 12:21.
  #6  
Oud 30 June 2011, 16:11
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2010
Berichten: 364
Standaard

Je kan als je je data in een dictionary hebt toch heel gemakkelijk dat als bron gebruiken voor de data...

Simpelweg in de tableView:cellForRowAtIndexPath method de dictionary gebruiken om je cells te vullen met data.
  #7  
Oud 30 June 2011, 17:26
» iPhone 5s 32GB (Goud) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2010
Berichten: 121
Standaard

@JornZ het gaat niet om het vullen van een tableview, maar om een type tableview (dezelfde als in de "Contacten" app op je iphone)
  #8  
Oud 30 June 2011, 17:48
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

mwah... als je een dictionary maakt met de volgende structuur, kan je aardig ver komen:

Code:
-root {
---sectionTitles = @"abcde...."
---arrayOfSectionHeaders {
------header1
------header2
}
---arrayOfContentItems {
------item1 
------item2
---}
}
kan je ook in een plist doen, en gelijk in een dictionary inlezen
__________________
Software Engineer
iPhone Developer
  #9  
Oud 1 July 2011, 09:51
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 September 2010
Berichten: 364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DJ14 Bekijk bericht
@JornZ het gaat niet om het vullen van een tableview, maar om een type tableview (dezelfde als in de "Contacten" app op je iphone)
Ik reageerde op de opmerking van Wesleyyy dat hij het jammer vond dat het niet werkt "via een dictionary", ik snap ook wel dat hij vraagt naar een tableview met index in zijn OP...

Een handige structuur is volgens mij een juist een dictionary als databron voor een dergelijke tabel. Als je de dictionary vult met keys "ABCDEF..Z" en onder elke key een array hangt met strings dan heb je een gemakkelijk uitgangspunt voor het vullen van je cells en index.
  #10  
Oud 2 July 2011, 09:46
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard

Ik heb een site gevonden alleen het werkt niet. Link.

Weet iemand wat hier aan fout is? Want als je bijvoorbeeld een derde dictionary er bij maakt en je gaat naar 3 dan gaat hij weer naar 1.
  #11  
Oud 2 July 2011, 11:04
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wesleyyyy Bekijk bericht
Weet iemand wat hier aan fout is? Want als je bijvoorbeeld een derde dictionary er bij maakt en je gaat naar 3 dan gaat hij weer naar 1.
Kun je misschien je code (in quotes) posten?

Deze zin is wel erg vaag...
  #12  
Oud 2 July 2011, 18:43
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard RootViewController.m

RootViewController.m

Citaat:
- (void)viewDidLoad {
[super viewDidLoad];

//Initialize the array.
listOfItems = [[NSMutableArray alloc] init];

NSArray *countriesToLiveInArray = [NSArray arrayWithObjects:@"AA", @"AB", @"AC", @"AD", @"AE", @"AF", @"AG", @"AH", nil];
NSDictionary *countriesToLiveInDict = [NSDictionary dictionaryWithObject:countriesToLiveInArray forKey:@"Countries"];

NSArray *countriesLivedInArray = [NSArray arrayWithObjects:@"BA", @"BB", @"BC", @"BD", @"BE", @"BF", @"BG", @"BH", nil];
NSDictionary *countriesLivedInDict = [NSDictionary dictionaryWithObject:countriesLivedInArray forKey:@"Countries"];

NSArray *countriesToLiveInArrayy = [NSArray arrayWithObjects:@"CA", @"CB", @"CC", @"CD", @"CE", @"CF", @"CG", @"CH", nil];
NSDictionary *countriesToLiveInDicti = [NSDictionary dictionaryWithObject:countriesToLiveInArrayy forKey:@"Countries"];

[listOfItems addObject:countriesToLiveInDict];
[listOfItems addObject:countriesLivedInDict];[listOfItems addObject:countriesToLiveInDicti];

//Initialize the copy array.
copyListOfItems = [[NSMutableArray alloc] init];

//Set the title
self.navigationItem.title = @"Countries";

//Add the search bar
self.tableView.tableHeaderView = searchBar;
searchBar.autocorrectionType = UITextAutocorrectionTypeNo;

searching = NO;
letUserSelectRow = YES;
}
Citaat:
- (NSInteger)numberOfSectionsInTableViewUITableView *)tableView {

if (searching)
return 1;
else
return[listOfItems count];
}

// Customize the number of rows in the table view.
- (NSInteger)tableViewUITableView *)tableView numberOfRowsInSectionNSInteger)section {

if (searching)
return [copyListOfItems count];
else {

//Number of rows it should expect should be based on the section
NSDictionary *dictionary =[listOfItems objectAtIndex:section];
NSArray *array = [dictionary objectForKey:@"Countries"];
return [array count];
}
}

- (NSString *)tableViewUITableView *)tableView titleForHeaderInSectionNSInteger)section {

if(searching)
return @"Search Results";

if(section == 0)
return @"A";
if(section == 1)
return @"B";
if(section == 2)
return @"C";
}

- (NSArray *)sectionIndexTitlesForTableViewUITableView *)tableView {

if(searching)
return nil;

NSMutableArray *tempArray = [[NSMutableArray alloc] init];
[tempArray addObject:@"A"];
[tempArray addObject:@"B"];
[tempArray addObject:@"C"];
[tempArray addObject:@"D"];
[tempArray addObject:@"E"];
[tempArray addObject:@"F"];
[tempArray addObject:@"G"];
[tempArray addObject:@"H"];
[tempArray addObject:@"I"];
[tempArray addObject:@"J"];
[tempArray addObject:@"K"];
[tempArray addObject:@"L"];
[tempArray addObject:@"M"];
[tempArray addObject:@"N"];
[tempArray addObject:@"O"];
[tempArray addObject:@"P"];
[tempArray addObject:@"Q"];
[tempArray addObject:@"R"];
[tempArray addObject:@"S"];
[tempArray addObject:@"T"];
[tempArray addObject:@"U"];
[tempArray addObject:@"V"];
[tempArray addObject:@"W"];
[tempArray addObject:@"X"];
[tempArray addObject:@"Y"];
[tempArray addObject:@"Z"];

return tempArray;
}

- (NSInteger)tableViewUITableView *)tableView sectionForSectionIndexTitleNSString *)title atIndexNSInteger)index {

if(searching)
return -1;

return index % 2;
}
  #13  
Oud 2 July 2011, 19:52
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

3 modulo 2 is toch ook 1?

Begrijp je de code die je bij elkaar gesprokkeld hebt wel?
  #14  
Oud 2 July 2011, 20:08
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard

Ik heb het zo gedownload ik heb alleen dit aangepast:

Citaat:
NSArray *countriesToLiveInArrayy = [NSArray arrayWithObjects:@"CA", @"CB", @"CC", @"CD", @"CE", @"CF", @"CG", @"CH", nil];
NSDictionary *countriesToLiveInDicti = [NSDictionary dictionaryWithObject:countriesToLiveInArrayy forKey:@"Countries"];

if(section == 0)
return @"A";
if(section == 1)
return @"B";
if(section == 2)
return @"C";
En nee, ik snap er inderdaad niks van.
  #15  
Oud 2 July 2011, 23:56
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wesleyyyy Bekijk bericht
En nee, ik snap er inderdaad niks van.
Kun je programmeren? Zo nee, wat ben je dan aan het doen?
__________________
Leon
[iPhone- en Java ontwikkelaar]
  #16  
Oud 3 July 2011, 10:22
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard

Nee ik kan niet programmeren, maar ik moet voor iemand een App maken. En daarom ben ik op internet tutorials en codes aan het zoeken om verder te komen.
  #17  
Oud 3 July 2011, 11:55
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Eerlijk gezegd denk ik dat een App maken niet lukt als je niet kunt programmeren...

Maar desondanks succes!
  #18  
Oud 3 July 2011, 13:26
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard

Ja ik weet het, maar ik blijf het gewoon proberen.

Toch bedankt.
  #19  
Oud 3 July 2011, 15:59
» iPhone 5s 32GB (Goud) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2010
Berichten: 121
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wesleyyyy Bekijk bericht
Ja ik weet het, maar ik blijf het gewoon proberen.
Heel goed. Doorzettingsvermogen is goed. Zo ben ik ook begonnen, met gewoon een app te maken zonder al te veel kennis
  #20  
Oud 4 July 2011, 11:05
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2011
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DJ14 Bekijk bericht
Heel goed. Doorzettingsvermogen is goed. Zo ben ik ook begonnen, met gewoon een app te maken zonder al te veel kennis
Haha, maar hoe heb jij het gedaan code zoeken of tutorials gevolgd misschien iets anders?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Contact-app verdwenen Jovano iPhone Apps 1 3 April 2011 21:16
Contact Images met Google Contact Sync cloverfield iTunes 1 30 August 2009 21:56
iPhone needs repairing , contact apple ????? jaimiefanatic Unlock [archief] 45 29 March 2008 06:43

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:01.