Airport Extreme

Airport Extreme discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb aan mijn router (Fritz!Box 7340) een AirPort Extreme met daaraan bekabeld mijn externe HD (LaCie NetworkSpace 2) gesloten.. Het vreemde is, dat als ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 20 March 2012, 00:25
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard Airport Extreme

Ik heb aan mijn router (Fritz!Box 7340) een AirPort Extreme met daaraan bekabeld mijn externe HD (LaCie NetworkSpace 2) gesloten..

Het vreemde is, dat als ik via AirPort-configuratieprogramma kijk bij mijn AirPort Extreme, dan zie ik bij Schijven staan "Geen schijven gevonden" terwijl toch echt mijn externe HD via usb is aangesloten...

Weet iemand hier een oplossing voor??

Ik wil namelijk uiteindelijk mijn ATV2 via het AFP laten draaien. ATV2 draait nu via SMB maar heb (sinds laatste software-update) last van buffering..(en blijkbaar weet hier niemand een oplossing voor)
Mijn ATV2 maakt trouwens draadloos verbinding met mijn AE en externe HD.
__________________
there are no strangers, just friends who never met before
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 20 March 2012, 08:50
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lucien1966 Bekijk bericht
Het vreemde is, dat als ik via AirPort-configuratieprogramma kijk bij mijn AirPort Extreme, dan zie ik bij Schijven staan "Geen schijven gevonden" terwijl toch echt mijn externe HD via usb is aangesloten...

Weet iemand hier een oplossing voor??
Dan is die externe HD niet geformatteerd in HFS+ maar in NTFS, FAT32 of iets anders.

Formatteer de externe HD op een MAC in HFS+ (OS X Extended Journaled).
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 20 March 2012, 16:20
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dan is die externe HD niet geformatteerd in HFS+ maar in NTFS, FAT32 of iets anders.

Formatteer de externe HD op een MAC in HFS+ (OS X Extended Journaled).
Okay dan zal ik eerst nog een extra externe HD moeten aanschaffen, aangezien er al foto's, films en muziek op deze externe HD staat
  #4  
Oud 26 March 2012, 16:44
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dan is die externe HD niet geformatteerd in HFS+ maar in NTFS, FAT32 of iets anders.

Formatteer de externe HD op een MAC in HFS+ (OS X Extended Journaled).
Nog steeds hetzelfde probleem, dat ik via mijn AirPort configuratie mijn AirPort-schijf niet te zien is.

Schijf wordt wel gewoon gezien/herkend in Finder.

Mijn LaCie NetworkSpace2 netwerkschijf kan niet geformatteerd worden in HFS+. Deze wordt via LaCie Network Assistant geformatteerd..

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
  #5  
Oud 26 March 2012, 17:25
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Het gaat hier nu over OS X ondersteuning en dat zien ze niet graag op dit forum. Als de draad gesloten wordt dan stuur maar een PB.

Welke versie van het Airport Utility programma gebruik je: 5.6 of 6.0 ?
  #6  
Oud 26 March 2012, 18:09
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Het gaat hier nu over OS X ondersteuning en dat zien ze niet graag op dit forum. Als de draad gesloten wordt dan stuur maar een PB.

Welke versie van het Airport Utility programma gebruik je: 5.6 of 6.0 ?
Ohja natuurlijk, was het even vergeten dat ze dat hier eigenlijk niet fijn vinden, maar uiteindelijk wil ik dus mijn ATV2 goed aansluiten
AirPort configuratieprogramma 7.6.1
  #7  
Oud 26 March 2012, 18:11
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lucien1966 Bekijk bericht
AirPort configuratieprogramma 7.6.1
Dat is de Airport firmware.

Dit is de Airport Utility 5.6



En dit is 6.0

  #8  
Oud 26 March 2012, 19:19
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Dit heb ik dus (zie bijlage)....

maar ik heb dus nog Snow Leopard erop staan
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Schermafbeelding 2012-03-26 om 19.13.43.jpg‎ (82,4 KB, 10x gelezen)
  #9  
Oud 26 March 2012, 19:33
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Een vrij oude versie, maar oud spul werkt ook

Als je op "Handmatige Configuratie" klikt en dan op "Disks" dan moet je die HDD zien staan (en dan kan je ook nog wat parameters instellen).


Laatst gewijzigd door timosha; 26 March 2012 om 19:44.
  #10  
Oud 26 March 2012, 20:10
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Een vrij oude versie, maar oud spul werkt ook

Als je op "Handmatige Configuratie" klikt en dan op "Disks" dan moet je die HDD zien staan (en dan kan je ook nog wat parameters instellen).
Ja ik moet mijn apple software nog updaten
Maar daar zie ik dus het volgende (zie bijlage)
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png Schermafbeelding 2012-03-26 om 20.08.42.png‎ (68,3 KB, 6x gelezen)
  #11  
Oud 26 March 2012, 20:12
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lucien1966 Bekijk bericht
Ja ik moet mijn apple software nog updaten
Maar daar zie ik dus het volgende (zie bijlage)
En die HDD is cht in HFS+ geformatteerd?
  #12  
Oud 26 March 2012, 20:48
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
En die HDD is cht in HFS+ geformatteerd?
Nee want het is een netwerkschijf, die je alleen via LaCie network Assistant kan formatteren
  #13  
Oud 26 March 2012, 20:55
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.911
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lucien1966 Bekijk bericht
Nee want het is een netwerkschijf, die je alleen via LaCie network Assistant kan formatteren
De AirPort Extreme (en Time Capsule) zien alleen maar HDD die in HFS+ (OS X Extended Journaled) geformatteerd zijn. Maar dat schreef ik al in mijn eerste post

Succes verder
  #14  
Oud 26 March 2012, 22:08
Lucien1966's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2008
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
De AirPort Extreme (en Time Capsule) zien alleen maar HDD die in HFS+ (OS X Extended Journaled) geformatteerd zijn. Maar dat schreef ik al in mijn eerste post

Succes verder
Ik snap het zelf eigenlijk ook niet, waarom je deze netwerkschijf niet in HFS+ kan formateren..
Maar dank je wel voor je geduld...
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Airport extreme tonveringa Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 4 30 January 2012 18:39
Airport Extreme Wilby Wi-Fi 9 12 November 2011 18:36
Airport extreme hd en iphone mark 3gs 16gb iPhone algemeen 2 1 February 2010 10:10
Airport Extreme info pls.. 4en Archief 2 27 March 2008 19:17
Airport Extreme + iPhone instellingen lalala Archief 1 18 March 2008 21:49

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:25.