aTV3 - Problemen met streamen

aTV3 - Problemen met streamen discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Elke film die ik nu kijk die hapert, stottert en buffert. Nu heb ik eerder gewoon films kunnen kijken en deed soms er één het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 14 August 2012, 16:35
iSnatch's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 November 2009
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 12
Unhappy aTV3 - Problemen met streamen

Elke film die ik nu kijk die hapert, stottert en buffert.
Nu heb ik eerder gewoon films kunnen kijken en deed soms er één het niet, nu doet nagenoeg alles het niet.

Muziek streamed die wel gewoon zonder problemen maar het zijn de 1080 films die voor problemen zorgen.

Situatie:
Mac verbonden met een 15 meter internet kabel (of Wi-Fi) in Ziggo router.

aTV3 via kabel (of Wi-Fi) met laatste firmware update

Ik heb de netwerk test via de aTV gedaan, geen succes.

Nu heb ik verder geen problemen met de internet verbinding..
Ik download met 5,9MB p/s alleen de aTV3 doet moeilijk.

Ik lever films aan de aTV3 via iTunes geconverteerd uit iVi of gedownload in m4v formaat.

Ik weet dat 15meter inet kabel lang is maar mocht dit het probleem zijn dan zou de aTV toch gewoon wat langer moeten bufferen maar nu speelt ie af.. gaat het niet goed --> spoel ik iets door of terug --> gaat die verder maar zit je continu met de gedachten wanneer stopt ie nu weer.

Ga nu proberen te achterhalen waar die het opgeeft
Heb films voor de aTV van 600MB tot 20GB p/s
computer via een hele korte kabel aansluiten op router

Iemand die me hier mee kan helpen en/of de zelfde situatie heeft (meegemaakt)
__________________
[][][] Steeling Stones and Braking Bones [][][]
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14 August 2012, 16:43
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Een ethernetkabel van 15 meter is absoluut niet lang. Deze mag, indien correct aangesloten, 100 meter zijn. Ik verwacht dan ook niet dat daar het probleem zit.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #3  
Oud 14 August 2012, 16:47
iSnatch's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 November 2009
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 12
Standaard

Ik kwam dit draadje tegen met waarschijnlijk het zelfde probleem als wat ik heb
Ga het even rustig doorlezen mocht iemand anders nog suggesties hebben hoor ik het graag.
Zal mijn bevindingen, om andere te helpen, hier posten.
  #4  
Oud 14 August 2012, 17:23
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Dat zijn problemen die moeilijk van op afstand op te lossen zijn, helaas

Maar ik vermoed toch dat die Ziggo router problemen heeft met grote UDP pakketten en/of multicast DNS (mDNS). Streamen gebeurd met het User Datagram Protocol en dat procotol is in tegenstelling tot TCP en IP connectionless, dus zonder foutcorrectie.

Je kan mijn vermoeden heel snel testen door de Apple TV 3 direct op de Mac aan te sluiten met een Ethernet cross cable. Je hebt dan een netwerkje met maar twee apparaten.

Als je dan wel werkt is de Ziggo router met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk de boosdoener.

Om vernoemde redenen heb ik door Ziggo de router en Wi-Fi functies laten uitschakelen in mijn router en ik gebruik ik nu een router die geen problemen heeft met UDP en mDNS.

Succes gewenst
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #5  
Oud 14 August 2012, 18:51
iSnatch's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 November 2009
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 12
Standaard

Ja dat snap ik timosha, het is van veel factoren afhankelijk!

Maar bedankt voor je respons, hier heb ik wat aan.
Heb helaas net de boel versleept om erachter te komen dat de Ziggo router, in dit geval, niet de boosdoener is.
Heb met een CAT5 1gbps tested & met een gele CAT5 patch cable udp geprobeerd

Een film van ±20GB is langer dan 5min aan het laden (heb niet langer gewacht)
Films van ±8GB & films van ±3GB laden wel maar stoppen met spelen om te gaan bufferen en het is maar de vraag hoever ze komen.

De zelfde films die ik eerder, met af-en-toe een hapering, heb kunnen afspelen doen het nu niet goed. ±8GB

Ik snap dat fps e.d. ook uitmaken maar gezien er een 8GB buffer inzit heb ik sterk het gevoel dat aantal GB er wel mee te maken heeft!
Heel slecht materiaal speelt ie moeiteloos af!

Nu blijven er m.i. twee opties over, het is de aTV3 (heb restore gedaan & update 5.0.2)
of de Mac (hackintosh i5 760 / ga-h55m-usb3 / hd 5770 met Mountain Lion)

Op Lion deed hij het veel beter.
Dus ik denk dat mij rest om op Snow Leopard / Lion of evt Windows 7 / XP te proberen
  #6  
Oud 14 August 2012, 19:07
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iSnatch Bekijk bericht
Nu blijven er m.i. twee opties over, het is de aTV3 (heb restore gedaan & update 5.0.2)
of de Mac (hackintosh i5 760 / ga-h55m-usb3 / hd 5770 met Mountain Lion)
Dat ik mij over die optie niet ga uitlaten zal je wel begrijpen denk ik

Hier werkt dat allemaal perfect met échte Macs met de originele OS X 10.8 en 10.8.1 Mountain Lion software, een Apple TV 3 (en twee Apple TV 2 maar dan in 720p) en een Time Capsule als router.

Succes verder
  #7  
Oud 14 August 2012, 19:26
iSnatch's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 November 2009
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 12
Standaard

Nou nee, dat snap ik eigenlijk niet.
Maar goed zal vanavond overwegen (gezien de tijd wat het kost) om SL of Lion te installeren of een schijfje met windows er aan hangen om te kijken of het in daar in zit.

En anders zal ik de aTV terug brengen.

Zal hier, voor de minder kortzichtige mensen, mijn bevindingen plaatsen om iemand die dezelfde problemen heeft te kunnen helpen.
  #8  
Oud 14 August 2012, 19:38
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iSnatch Bekijk bericht
Nou nee, dat snap ik eigenlijk niet.
Dan zal ik het even uitleggen

Je gebruikt een gekraakte versie van OS X 10.8 Mountain Lion met Kernel Extensions (kext), ook voor de netwerk adapters, waarvan alleen jij en God (in die volgorde) weten waar die vandaan komen.

Ik ben zo kortzichtig omdat ik een interessant probleem altijd tracht te reproduceren wat in jouw geval niet mogelijk is omdat ik helaas alleen maar échte Macs bezit met het originele, niet gekraakte, besturingssysteem.

In de hoop dat het nu iets duidelijker is, nogmaals succes verder
  #9  
Oud 14 August 2012, 20:35
iSnatch's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 November 2009
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
... waarvan alleen jij en God (in die volgorde)


Duidelijk, ik had jou kortzichtigheid verward met het mijne.

Ben ondanks dat, toch van mening dat de aTV goed zou moeten werken.
Ga verder met het uitsluiten totdat ik de boosdoener heb gevonden en zoek dan een werkende workaround.

Bedankt voor het meedenken
  #10  
Oud 14 August 2012, 20:46
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Heb je toevallig meerdere Wi-Fi-netwerken thuis? Ik had laatst eenzelfde probleem waarbij films steeds haperden. Het probleem heb ik dan simpel opgelost door het kanaal van het Wi-Fi-netwerk waarop de Apple TV zit aan te passen. Geen enkel apparaat had problemen met dat kanaal, behalve de Apple TV.
  #11  
Oud 14 August 2012, 20:50
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WDS001 Bekijk bericht
Heb je toevallig meerdere Wi-Fi-netwerken thuis?
Het werkt blijkbaar ook niet goed met mijn aanbeveling: de Apple TV 3 direct aansluiten aan de iMac met een Ethernet cross cable. Wi-Fi kan men dan wel echt uitsluiten denk ik

@iSnatch

"Trouble Shooting by Elimination" is de enigste manier op dat probleem op te lossen denk ik. En kijk eens in onderstaande draad. Sysctl kan je ook in OS X (Unix) aanpassen:
http://www.dataexpedition.com/support/notes/tn0024.html
  #12  
Oud 22 August 2012, 05:04
iSnatch's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 November 2009
Locatie: 127.0.0.1
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Sysctl kan je ook in OS X (Unix) aanpassen
Thnx voor deze geniale pointer!

Ik kwam na wat zoeken over sysctl dit draadje tegen.

Heb het volgende gedaan:

- open terminal
- sudo -s
- nano /etc/sysctl.conf
Code:
net.inet.tcp.delayed_ack=1
net.inet.tcp.sendspace=2097152
net.inet.tcp.recvspace=2097152
net.inet.tcp.maxseg_unacked=32
- Ctrl + x (opslaan) Yes, Yes

Na ff snel testen streamen de meeste films zonder problemen waar ze eerst stotterde of stopten

Kwam er helaas nog steeds een film tegen die het niet goed deed maar er zit zeker verbetering in!

Nu nog er achter proberen te komen hoe ik achter de ideale waardes kom en ik ben weer helemaal blij!
Reageren

Labels
atv3, buffer, hapert, Wi-Fi


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
ATV3 icm AirPlay Island Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 3 15 August 2012 09:06
twijfel aTV 2 of aTV3 stefaaaan Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 11 27 April 2012 00:35
gebruik ATV3 samen met pc lowercat Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 0 18 April 2012 21:35
Airplay werkt niet met all Apps met ATV3 jwmeinesz Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 0 24 March 2012 09:29
PC streamen met Ipod/Iphone? GTFO iPhone algemeen 2 26 May 2010 19:08

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:05.