Streamen soms wel, meestal niet

Streamen soms wel, meestal niet discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Een probleem om gek van te worden: Heel soms is het AirPlay knopje beschikbaar maar meestal niet, natuurlijk op de momenten dat ik met een ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 05-01-13, 22:53
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2013
Berichten: 17
Standaard Streamen soms wel, meestal niet

Een probleem om gek van te worden: Heel soms is het AirPlay knopje beschikbaar maar meestal niet, natuurlijk op de momenten dat ik met een kamer vol mensen zit kan ik niet vanaf mijn iPad naar m'n Atv streamen.

Het enige dat ik dan zie op m'n Apple remote app is het mooie blauwe scherm dat zegt dat ik m'n thuisdeling moet inschakelen. Nou geloof me, dat heb ik al talloze malen gedaan, helpt niet. Hetzelfde probleem heb ik vanaf m'n iPhone.

Wie helpt me van dit GEK-makende probleem af?

Mega bedankt alvast.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 06-01-13, 02:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2010
Berichten: 1
Standaard

Zit je ook echt binnen hetzelfde netwerk als je atv?
  #3  
Oud 06-01-13, 12:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2013
Berichten: 17
Standaard

Goedemorgen Cshjserver,

Vanaf mijn iPhone kan ik de Atv bedienen dus dat zegt mij dat de Atv en de iPhone op hetzelfde netwerk zitten. Is mijn aanname correct?

Zou het ook een instelling op de router kunnen zijn die onstabiel is? Ik heb een hele moderne router van Cisco.

Bedankt voor de genomen moeite om mij te helpen.
Herman
  #4  
Oud 06-01-13, 12:33
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herman7 Bekijk bericht
Zou het ook een instelling op de router kunnen zijn die onstabiel is? Ik heb een hele moderne router van Cisco.
Is dat een Cisco EPC3925?
  #5  
Oud 06-01-13, 12:43
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2013
Berichten: 17
Standaard

Hallo Timosha,

Het model van de router is Linksys E4200. Kun je daar iets mee?

Met groet,
Herman
  #6  
Oud 06-01-13, 12:55
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herman7 Bekijk bericht
Het model van de router is Linksys E4200.
Die router heeft met de firmware versies 1.0.0.2 en 1.0.0.3 problemen met Multicast DNS (aka Bonjour). Een goede verwerking van het Bonjour protocol is absoluut nodig om te kunnen streamen.

Kijk eens na welke firmware jouw router heeft en doe eventueel een firmware upgrade. Kijk in de instellingen van de router ook na of je "Filter Multicast" kan inschakelen. Indien dat mogelijk is dan schakel die functie in.
  #7  
Oud 06-01-13, 12:56
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2012
Locatie: Utrecht
Berichten: 62
Standaard

Probeer eens je Apple tv een vast ip adres geven. Er is een kans dat er een apparaat is dat de zelfde ip adres krijgt als de Apple tv. Dan kan die ook niet streamen want dan botsen de verbindingen met elkaar.
  #8  
Oud 06-01-13, 12:59
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjonster Bekijk bericht
Dan kan die ook niet streamen want dan botsen de verbindingen met elkaar.
Waarom zou de DHCP-server van die router dezelfde IP-adressen gaan uitgeven? Als de DHCP-server dat voor de Apple TV doet dan doet hij dat ook voor andere apparaten en dan werkt het hele WLAN niet meer
  #9  
Oud 06-01-13, 13:02
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2012
Locatie: Utrecht
Berichten: 62
Standaard

Bij een bekende van mij was dat het probleem voor het soms wel en soms niet hebben van de via de Apple tv af te spelen knop.
  #10  
Oud 06-01-13, 13:20
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2009
Berichten: 59
Standaard

Ik had precies hetzelfde probleem met een Huawei modem. Ik heb daar een WAP achter gehangen waarop alles nu aangesloten is en sindsdien werkt alles weer als een speer, zelfs airprint. WAP is van Sitecom en kostte me 50. Succes.
  #11  
Oud 06-01-13, 13:28
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stefenjolanda Bekijk bericht
Ik had precies hetzelfde probleem met een Huawei modem.
Dat is een zeer bekend probleem bij klanten van Online (T-Mobile). Dat Huawei ding ondersteund Bonjour helemaal niet. Niet alleen met de Apple TV maar ook met printers, Macs en iDevices.
  #12  
Oud 06-01-13, 14:00
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2013
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Die router heeft met de firmware versies 1.0.0.2 en 1.0.0.3 problemen met Multicast DNS (aka Bonjour). Een goede verwerking van het Bonjour protocol is absoluut nodig om te kunnen streamen.

Kijk eens na welke firmware jouw router heeft en doe eventueel een firmware upgrade. Kijk in de instellingen van de router ook na of je "Filter Multicast" kan inschakelen. Indien dat mogelijk is dan schakel die functie in.
@Timosha: De router heeft firmware versie 2.0.37.
De 'Filter Multicast' optie stond niet aangevinkt in de modem, dat heb ik nu wel gedaan. Ik ga proberen of het werkt. Thx!

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 6 januari 2013 om 13:02 ----------

@andere heren (neem ik aan): Bedankt voor jullie reactie maar jullie gaan net even te snel voor mijn kennis van netwerken, WAP, DHCP, etc.

Ik kom zo terug met het resultaat van de aanpassing in de router.

Av
  #13  
Oud 06-01-13, 14:03
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herman7 Bekijk bericht
Ik kom zo terug met het resultaat van de aanpassing in de router.
Niet vergeten de router te herstarten
  #14  
Oud 06-01-13, 14:18
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2013
Berichten: 17
Standaard

@Timosha: De router is herstart maar het lijkt niets verbeterd te hebben. Nog steeds zit ik met een blauw Remote-scherm waarin staat dat ik m'n thuisdeling moet inschakelen. Daarnet de app verwijderd en weer opnieuw op m'n iPhone gezet maar zonder resultaat. Heb je nog meer ideen?
  #15  
Oud 06-01-13, 14:27
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herman7 Bekijk bericht
Heb je nog meer ideen?
Probeer ook eens om "AP Isolation" uit te schakelen. Die instelling zou onder Wireless -> Advanced Wireless Settings kunnen staan.

Als het dan nog niet werkt is er waarschijnlijk een probleem met het UDP (User Datagram Protocol).
  #16  
Oud 06-01-13, 14:56
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2013
Berichten: 17
Standaard

Sorry Timosha, de optie AP Isolation kan ik niet vinden in de settings van mn router. Hou krijg ik een plaatje in deze post?
  #17  
Oud 06-01-13, 15:02
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herman7 Bekijk bericht
de optie AP Isolation kan ik niet vinden in de settings van mn router.
Probeer onderstaande link eens:

http://192.168.1.1/Wireless_Advance.asp

Eventueel het IP-adres van de router aanpassen als dat niet 192.168.1.1 is.
  #18  
Oud 06-01-13, 15:15
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Jan 2013
Berichten: 17
Standaard

De link werkt niet, ondanks dat het IP-adres idd correct is.
  #19  
Oud 06-01-13, 15:16
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Herman7 Bekijk bericht
De router heeft firmware versie 2.0.37.
Je zou ook de firmware eens moeten updaten naar de laatste versie, zijnde 2.1.39

E4200 Support | Maximum Performance Dual Band Router
  #20  
Oud 06-01-13, 15:44
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Jun 2009
Locatie: Veenendaal
Berichten: 22
Standaard

De Airport Express loste bij alle ellende met de Huawei op.
Reageren

Labels
ipad, iphone, thuisdeling


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Itunes draadloos syncen soms wel/soms niet Rad iPhone algemeen 1 14-11-12 21:28
iPad volume-up knop reageert soms wel, soms niet joosjo iPad algemeen 3 18-04-12 15:00
3G - instabiel. Speaker werkt soms wel/soms niet _Stephan iPhone algemeen 4 03-04-11 09:53
Iphone 3g touschreen werkt soms wel soms niet??:S timarea51 iPhone algemeen 14 27-09-10 08:17
Volumeknop >>> volume kan soms wel helemaal uit.....soms niet..? MNG iPhone algemeen 4 21-08-08 23:28

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:17.