Vernieuwen netwerk tb TV3

Vernieuwen netwerk tb TV3 discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ivm toch steeds weer verlies van streaming heb ik besloten om toch mijn netwerk aan te passen en tevens uit te breiden. Maaaaar hiervoor ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 15 January 2013, 14:39
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard Vernieuwen netwerk tb TV3

Hallo,

Ivm toch steeds weer verlies van streaming heb ik besloten om toch mijn netwerk aan te passen en tevens uit te breiden.
Maaaaar hiervoor heb ik toch wat ondersteuning nodig van degene die hier wat meer kaas van hebben gegeten dus ........ Graag jullie input......

Wil gebruik gaan maken van een linksys router van het type EA4500 welke dualband is 2,4 en 5 GHz

Daarnaast als nas een synoligie zoals ik reeds eerder gelezen heb hier elders op het forum.

Dus laat maar horen is de keuze goed???

George
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 15 January 2013, 14:44
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gjds61 Bekijk bericht
Dus laat maar horen is de keuze goed???
Als die Linksys router Multicast DNS (aka Bonjour) ondersteund en niet moeilijk doet over het User Datagram Protocol (UDP) dan is die keuze goed
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 15 January 2013, 19:41
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

Timosha dank voor je reactie.

Tja ik kan het ook anders stellen, wat is dan de beste router die ik kan kiezen?
De keuze is nog niet definitief gevallen dus kan nog alle kanten op en wil eigenlijk gewoon een goed product want geld kosten doet het sowieso!!!!
  #4  
Oud 15 January 2013, 19:45
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gjds61 Bekijk bericht
Tja ik kan het ook anders stellen, wat is dan de beste router die ik kan kiezen?
Tja, als je mij zoiets vraagt dan krijg je als antwoord: "koop een refurbished AirPort Extreme bij Apple".

Gereviseerd AirPort Extreme-basisstation - Apple Store (Nederland)

Met een AirPort Extreme ga je nooit, nu niet en in de toekomst niet, Bonjour en UDP problemen hebben.
  #5  
Oud 15 January 2013, 20:25
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

Ok das dus opgelost we gaan hier voor hetgeen jij zojuist voor stelde, want we willen eerdaags ook een iMac aanschaffen dus dan maar alles van een en hetzelfde maar we dubben nog voor een nieuwe of gebruikte het scheelt dus € 35 en dan is het een type uit juni 2011............
Daarnaast begrijp ik als ik het goed lees dat ik nu een hard disk aan de airport kan hangen ipv een nas welke nu overbodig is, wat een besparing oplevert.
Kan je me ook nog vertellen of een timecapsule dan nog voordelen heeft boven een gewone harddisk of is bedraad toch beter dan draadloos?

Veel vragen h.......hihihi
  #6  
Oud 15 January 2013, 20:33
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gjds61 Bekijk bericht
Kan je me ook nog vertellen of een timecapsule dan nog voordelen heeft boven een gewone harddisk of is bedraad toch beter dan draadloos?
Met een Time Capsule kan je automatisch Time Machine backups maken van de nieuwe iMac. Als de iMac online is maakt Time Machine elk uur een backup.

Met een externe HDD aan een AirPort Extreme werkt Time Machine niet. Een externe HDD kan wel als NAS gebruikt worden.

Die refurbished Airport Extreme zijn van de 3de generatie en tip top in orde. Ik heb er een paar gekocht voor vrienden die onoverkomelijke problemen hadden met hun Huawei routers van Online.
  #7  
Oud 15 January 2013, 20:59
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

Timosha,

Super dat zijn antwoorden daar kan ik wat mee, dank je wel.
De airport extreme is al besteld en zal vrijdag in mijn bezit zijn.

Ben benieuwd hoe alles dan gaat, zal je op de hoogte houden.

George
  #8  
Oud 15 January 2013, 21:01
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gjds61 Bekijk bericht
Ben benieuwd hoe alles dan gaat, zal je op de hoogte houden.
Goed zo Succes verder
  #9  
Oud 15 January 2013, 21:02
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 January 2012
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 859
Standaard

ik heb ook een extreme en daar een harddisk aangehangen.
het enige nadeel is alleen dat je je schijf in fat moet formateren anders ziet die hem niet.
En aangezien ik een win8 pc heb gaat alles traag en kan ik niet grotere bestanden opslaan op die schijf zoals iso bestanden van 4+ gig.
  #10  
Oud 15 January 2013, 21:07
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door senna22 Bekijk bericht
het enige nadeel is alleen dat je je schijf in fat moet formateren anders ziet die hem niet.
Dat is zo voor Windows computers. Als je een Mac gebruikt kan je de externe HDD in HFS+ (journaled) formatteren en dan is er niets aan de hand. Voor Windows computers wordt de externe HDD dan zichtbaar gemaakt als een FAT32 HDD.

En vanaf een Mac kan je die HDD dan ook benaderen via het supersnelle AFP protocol ipv. het antieke SMB.
  #11  
Oud 15 January 2013, 21:11
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 January 2012
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 859
Standaard

het wordt toch eens tijd om over te stappen op een imac
  #12  
Oud 15 January 2013, 21:13
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

Ok leuk gelijk een volgende vraag..........

Als ik dus een gewone HD koop van zeg 2 3 Terrabyte en deze vervolgens door mijn zoon laat formatteren met behulp van zijn Mac dan kan ik heb daarna gebruiken in mijn netwerk waar op dit moment alleen een Windows pc aanhangt????
  #13  
Oud 15 January 2013, 21:14
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door senna22 Bekijk bericht
het wordt toch eens tijd om over te stappen op een imac
Het valt mij trouwens op dat de laatste maanden nogal veel forumleden overstappen op een Mac Wat zou er toch aan de hand zijn
  #14  
Oud 15 January 2013, 21:14
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

@senna

Alle goeie dingen komen langzaam tot stand
  #15  
Oud 15 January 2013, 21:16
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gjds61 Bekijk bericht
Als ik dus een gewone HD koop van zeg 2 3 Terrabyte en deze vervolgens door mijn zoon laat formatteren met behulp van zijn Mac dan kan ik heb daarna gebruiken in mijn netwerk waar op dit moment alleen een Windows pc aanhangt????
Dat klopt als een bus. Met de AirPort Utility for Windows lukt dat misschien ook wel.
  #16  
Oud 15 January 2013, 21:25
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

Ok valt altijd te proberen.

Nog even een reactie op het overstappen hihihi.......
Ik heb altijd Windows gehad en de interesse naar een Mac was er niet eerder totdat ik een iPhone kreeg en later met de Mac van mijn zoon kennismaakte.
Vervolgens heb ik een ipad aangeschaft welke gevolgd werd door een Apple tv en nu de airport extreem.(dit alles binnen een jaar tijd)
Was nog in dubio voor de timecapsule maar als ik me meisje aankijk gaat de iMac er eerst komen ( wat lief van haar h mmmmmm)

Een van de redenen was ook dat ik veel muziek en films via mijn pc direct naar mijn tv en homecenter kon streamen en ik twijfelde aan Apple maar dat is nu verleden tijd en ik ben langzaam aan klaar met Windows.

George
  #17  
Oud 22 January 2013, 15:19
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

Ok airport extrem is genstalleerd en ik heb een probleem......
Hopelijk kan ik deze vraag hier stellen.......

Het probleem zit hem in de printer welke wel gezien word in de configuratie maar geen enkele gebruiker in het netwerk ziet hem.
Op de iPad krijg ik de melding geen airprinter aangetroffen, maar zoals ik al schreef in de airport configuratie ziet hij hem wel ( canon mp280)

Graag hulp

George
  #18  
Oud 22 January 2013, 15:25
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gjds61 Bekijk bericht
Op de iPad krijg ik de melding geen airprinter aangetroffen, maar zoals ik al schreef in de airport configuratie ziet hij hem wel ( canon mp280)
Die Canon MP280 is geen AirPrint printer ook niet als hij aan een AirPort Extreme aangesloten is.

Ik ken die printer niet. Kijk eens in de documentatie na of dat ding het Bonjour protocol ondersteund.
  #19  
Oud 22 January 2013, 15:41
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2013
Berichten: 29
Standaard

Das weer een snelle reactie timosha!

Ok was niet helemaal helder maar de printer is op de USB poort aangesloten, dat zou toch moeten lukken ( en dat is ook geen AirPrint???? Klopt dat)
  #20  
Oud 22 January 2013, 15:43
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gjds61 Bekijk bericht
Ok was niet helemaal helder maar de printer is op de USB poort aangesloten, dat zou toch moeten lukken ( en dat is ook geen AirPrint???? Klopt dat)
De USB-poort van de AE bepaalt niet of de printer een AirPrint printer is. De hardware van de printer bepaalt dat.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Contract eerder vernieuwen Digi-Djeff T-Mobile 22 29 January 2011 14:45
Windows: Muziek in iTunes vernieuwen Lian1966 iTunes 11 23 November 2010 10:04
Iconen vernieuwen martijn2308 Jailbreak apps en thema's 4 27 October 2010 14:27
Contract vernieuwen Summ T-Mobile 10 26 August 2009 21:11
iPhone 1e gen.: blijvend probleem vernieuwen firmware koekboy Unlock 9 4 February 2009 18:48

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:31.