AirPlay is weg na update atv3 (moet eerst atv opstarten dan werkt het pas)

AirPlay is weg na update atv3 (moet eerst atv opstarten dan werkt het pas) discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds de 7.0 update van mijn atv3 werkt de airplay niet goed meer. Ik moet mijn atv eerst met de afstandsbediening aanzetten voordat airplay op ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 22 September 2014, 23:17
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 October 2008
Berichten: 49
Standaard AirPlay is weg na update atv3 (moet eerst atv opstarten dan werkt het pas)

Sinds de 7.0 update van mijn atv3 werkt de airplay niet goed meer. Ik moet mijn atv eerst met de afstandsbediening aanzetten voordat airplay op mijn toestel verschijnt (zowel op mijn ipad als de i-phone van mijn vriendin). Voorheen stond airplay altijd aan zodat ik niet eerst mijn atv moest opstarten (dat ging automatisch). Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen ?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 September 2014, 02:54
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Ja, hier ook! Nog vervelender zelfs, omdat Airplay pas zichtbaar wordt nadat ik in de Atv die optie eerst moet uitzetten en weer aan. Heel ergerlijk!
  #3  
Oud 23 September 2014, 21:29
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 July 2012
Berichten: 5
Standaard

Same problem here. Hoop dat iemand een oplossing heeft. Erg vervelend.
  #4  
Oud 23 September 2014, 23:50
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 January 2010
Berichten: 667
Standaard

Al geprobeerd om een restart van de ATV te doen?
  #5  
Oud 23 September 2014, 23:51
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 July 2012
Berichten: 5
Standaard

Ja, heb ik gedaan.
  #6  
Oud 23 September 2014, 23:54
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 October 2008
Berichten: 49
Standaard

Ik ook maar helpt niet.
  #7  
Oud 24 September 2014, 12:48
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Yep, alle betrokken spullen, meerdere keer. Helpt niet.
  #8  
Oud 27 September 2014, 00:57
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 May 2010
Berichten: 104
Standaard

Heb het probleem ook al gehad, maar alleen als ik mijn ATV manueel uitschakelde.
Maw, als ik 'm gewoon uit laat vallen, in slaapstand gaan zeg maar, heb ik het probleem niet en verschijnt Airplay automatisch op mijn ipad. Als ik 'm manueel uitschakel, dien ik ook eerst mijn ATV in te schakelen alvorens Airplay op mijn ipad verschijnt.
  #9  
Oud 27 September 2014, 17:59
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 October 2008
Berichten: 49
Standaard

Ik heb het probleem weten te verhelpen. Mijn atv is via een ethernetkabel verbonden. Deze heb ik er uit gehaald en daarna heb ik de Wi-Fi ingesteld. Daarna de ethernet kabel er weer in en alles werkt weer als vanouds !
  #10  
Oud 2 October 2014, 11:17
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

De suggestie van sheppie lijkt te werken! Ethernetkabel eruit, draadloos verbinden, Ethernet er weer in. Nu werkt het.
Wel een tikkie vreemd...
  #11  
Oud 7 October 2014, 13:08
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 July 2012
Berichten: 5
Standaard

Ook bij mij gaat het nu weer goed na bovenstaande handeling!
  #12  
Oud 28 October 2014, 20:38
» iPod touch 32GB (v5) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 April 2014
Berichten: 6
Standaard

Beste,
Ik heb dit probleem ook. Mijn Apple TV is aangesloten op Wi-Fi. Hoe kan ik dat probleem oplossen ?

Bedankt voor jullie reactie.
  #13  
Oud 28 October 2014, 22:01
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Als jouw profiel nog klopt kan het aan de iOS-versie liggen.
Update de iPad via iTunes naar 8.1 en update de Atv ook.

Ik heb de afgelopen dagen 2 Atv's via Wi-Fi genstalleerd; werkt goed!
  #14  
Oud 28 October 2014, 22:17
» iPod touch 32GB (v5) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 April 2014
Berichten: 6
Standaard

Ik heb een update gezet op mijn Apple TV. iPad zou ik liever op IOS 7 willen laten staan ivm. snelheid (iPad 2). Normaal gezien zou dit toch geen probleem moeten zijn... Als ik de Apple TV handmatig aan zet, lukt het wel om verbinding te maken.
  #15  
Oud 30 October 2014, 06:39
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Toch zit ergens daar de oorzaak.
Ik heb inmiddels, sinds iOS 8.1, het min of meer omgekeerde probleem, namelijk als ik vergeet de Airplay selectie op de iPad ongedaan te maken. Als ik dan later de iPad weer aanzet, schakelt de Atv ook weer spontaan mee aan. Maar goed, dat is beter dan een Airplay toets die maar niet wil verschijnen.
  #16  
Oud 4 November 2014, 21:40
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 March 2012
Berichten: 12
Standaard Heb zelfde probleem

Hallo,

Ik heb hetzelfde: met Wi-Fi doet ie het niet, maar met ethernet wel. iemand??
  #17  
Oud 10 November 2014, 17:10
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 May 2010
Berichten: 104
Standaard

Nu beginnen bij mij ook plots de problemen. Heb al een reset naar fabrieksinstellingen gedaan, maar blijkbaar is het geen oplossing. Onderaan mijn iPhone/iPad krijg ik wel Apple TV te zien, maar als ik 'm selecteer, maakt 'm zelfs geen verbinding met mijn AppleTV. Na een keer of drie opnieuw proberen doet ie het dan plots wel. Maar als ik dan bv. een film bekeken heb, doet ie het daarna niet meer met muziek, en omgekeerd.
Vreemd dat ik ook onderaanm ijn iPhone/iPad plots "Apple TV (2)" te zien krijg ipv het vroegere normale "Apple TV".
  #18  
Oud 10 November 2014, 17:15
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.407
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Justinke Bekijk bericht
Vreemd dat ik ook onderaanm ijn iPhone/iPad plots "Apple TV (2)" te zien krijg ipv het vroegere normale "Apple TV".
Dat is een conflict tussen het "oude" Bonjour protocol (mDNSResponder) in iOS 7 en vroeger en het "nieuwe" Bonjour protocol (Discovery Daemon - discoveryd) in iOS 8 (en OS X Yosemite).
  #19  
Oud 11 November 2014, 10:12
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 May 2010
Berichten: 104
Standaard

@timosha: tnx. Ondertussen had ik daar al iets over gelezen, maar "protocols" enz. zijn niet echt mijn ding. :-/

Wat mij deze morgen ook opgevallen is, is dat mijn Apple TV wel terug automatisch opstart als ik mijn echtgenote haar iPad Air gebruik die nog OS 7.1.2 gebruikt. Mijn iPad 4 doet het niet met OS 8.1, ook niet na herstel naar fabrieksinstellingen.
  #20  
Oud 11 November 2014, 10:36
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.407
Standaard

@Justinke

Het beste wat je kan doen is alle iDevices updaten naar iOS 8.1. Voor de Apple TV 3 is dat dan iOS 7.0.1. Als er tenminste n Mac in het LAN staat is dat ook anders op te lossen.

Hoe dan ook, dat protocol conflict is een bug in iOS 8.1. Blijkbaar wordt die bug opgelost in iOS 8.1.1. Moet ook want er zullen altijd iDevices zijn die op iOS 7 of vroeger werken.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Eerst 3 vragen dan pas installeren majuma iPad Apps 2 30 September 2012 14:11
Airplay werkt niet met all Apps met ATV3 jwmeinesz Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 0 24 March 2012 09:29
iPhone: Hoe moet ik jailbraiken ( doe het voor het eerst ) Daveynmgn Jailbreak 6 10 February 2012 11:28
Eerst trillen dan pas ringtone... edwinw Jailbreak apps en thema's 3 28 February 2011 21:32

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:58.