iPhone wil niet meer booten na verandering in iFile.

iPhone wil niet meer booten na verandering in iFile. discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Hey iPhoneclubbers, Ik heb een oude iPhone 3GS die niet meer wilt booten sinds ik een stomme fout heb gemaakt: omdat hij zo ontiegelijk traag ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 4 October 2012, 19:52
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard iPhone wil niet meer booten na verandering in iFile.

Hey iPhoneclubbers,

Ik heb een oude iPhone 3GS die niet meer wilt booten sinds ik een stomme fout heb gemaakt: omdat hij zo ontiegelijk traag was wou ik een kleine overclock toepassen, ik heb een file veranderd via iFile en nu wilt hij niet meer booten. Het Apple logo laat zich 10 seconden zien en dan begint hij opnieuw.

Hoe kan ik het bestandje terugveranderen?

Een herstel zit er echt niet in, ik heb een nieuwe pc dus heb ik dan helemaal niks meer...

De file is 'fstab', en hij staat in /private/etc. (ja echt etc zo heet de map)

eerst zag de file er zo uit:

/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1

/dev/disk0s2 /private/var hfs rw 0
2

dat heb ik veranderd in: su

alpine

sysctl -w
hw.cpufrequency_max=600000000

sysctl -w hw.cpufrequency=600000000

sysctl -w
hw.cpufrequency_min=475000000

/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1

/dev/disk0s2 /private/var hfs rw 0
2

Dank!

Laatst gewijzigd door Gibson123; 4 October 2012 om 20:51.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 October 2012, 20:45
» iPhone 6s 64GB (Zilver) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 September 2011
Berichten: 32
Standaard

Misschien best er bij zetten welke file ...
  #3  
Oud 4 October 2012, 20:51
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 0bs3rv3r Bekijk bericht
Misschien best er bij zetten welke file ...
Mijn excuses, de file is 'fstab', en hij staat in /private/etc. (ja echt etc zo heet de map)

eerst zag de file er zo uit:

/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1

/dev/disk0s2 /private/var hfs rw 0
2

dat heb ik veranderd in: su

alpine

sysctl -w
hw.cpufrequency_max=600000000

sysctl -w hw.cpufrequency=600000000

sysctl -w
hw.cpufrequency_min=475000000

/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1

/dev/disk0s2 /private/var hfs rw 0
2


Dank! Ik zou u eeuwig dankbaar zijn
  #4  
Oud 4 October 2012, 20:59
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gibson123 Bekijk bericht

De file is 'fstab', en hij staat in /private/etc. (ja echt etc zo heet de map)
Ja natuurlijk heet de File Systems Table "fstab" in Unix en Linux. De fstab beschrijft welke disks er moeten gemount worden en hoe

Hoe denk jij een iPhone te kunnen overclocken door de fstab te veranderen?

Haal die onzin uit de fstab en herstart want zoals de File Systems Table nu staat kan de iPhone niet booten.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)

Laatst gewijzigd door timosha; 4 October 2012 om 21:13. Reden: Schreifvauten
  #5  
Oud 4 October 2012, 21:02
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Ja natuurlijk heet de File Systems Table "fstab" in Unix en Linux. De fstab beschrijft welke disks er moeten gemount worden en hoe

Hoe denk jij een iPhone te kunnen overclocken door de fstab te veranderen?

Haal die onzin uit de fstab en herstart want zoals de File Systems Tabel nu staat kan de iPhone niet booten.
Haha ik weet ook niet wat ik dacht, maar ik heb geen idee hoe ik het weer uit die file moet krijgen! Enig idee? Hij wil niet booten en iTunes herkend hem alleen maar in DFU modus!
  #6  
Oud 4 October 2012, 21:09
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Haha, verander fstab op dezelfde manier zoals je het vernaggeld hebt, met iFile

Dit moet er in staan, niet meer en niet minder:

Code:
/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1
/dev/disk0s2 /private/var hfs rw 0 2
Succes gewenst
  #7  
Oud 4 October 2012, 21:15
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Haha, verander fstab op dezelfde manier zoals je het vernaggeld hebt, met iFile

Dit moet er in staan, niet meer en niet minder:

Code:
/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1
/dev/disk0s2 /private/var hfs rw 0 2
Succes gewenst
Haha ja dat snap ik maar ik kan sowieso niet in iFile komen, want de iPhone boot niet ..
  #8  
Oud 4 October 2012, 21:24
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gibson123 Bekijk bericht
Haha ja dat snap ik maar ik kan sowieso niet in iFile komen, want de iPhone boot niet ..
Juist En die iPhone zal ook niet meer booten als je fstab niet kan aanpassen.

Met een Mac zou dat met enig geknoei eventueel wel op te lossen zijn. Ik heb geen ervaring hoe je dat met Windows zou kunnen oplossen, misschien met een Redsn0w tethered boot?

Dus, in DFU-mode zetten en herstellen met iTunes.
  #9  
Oud 4 October 2012, 21:42
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Weet echt niemand iets anders? Ik heb er echt alles voor over om mijn iPhone weer werkend te krijgen zonder hem te hoeven herstellen, want ik heb ook geen backup omdat ik een nieuwe pc heb!
  #10  
Oud 4 October 2012, 22:02
» iPhone 5c 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2010
Berichten: 7
Standaard

De enige manier is herstellen, vervelend dat je geen reservekopie hebt, maar er valt niks aan te veranderen.
  #11  
Oud 4 October 2012, 22:06
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2011
Locatie: Geel (B)
Berichten: 519
Stuur een bericht via Skype™ naar hanske636 Send a message via twitter to hanske636
Standaard

Geraak je niet in je iphone met SSH ?
  #12  
Oud 4 October 2012, 22:09
» iPhone 8 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 February 2011
Berichten: 143
Standaard

Je hebt iets Naar de *****n geholpen terwijl je er geen verstand van heb. Een ieder zou eerst een BackUp maken en dan klooien met zijn telefoon . Nu moet je bloeden voor je daad . Herstellen in DFU mode en misschien heb je nog ergens een shsh blob staan in Cydia. Anders heb je gewoon pech en zit je op IOS 6 . Succes!!!
  #13  
Oud 4 October 2012, 22:11
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hanske636 Bekijk bericht
Geraak je niet in je iphone met SSH ?
Als de iPhone in DFU zit kan ik er blijkbaar niet in SSH'en.. Is er geen manier om gewoon de gehele iPhone harde schijf te kopieren naar de computer? Alle foto's, videos etc.

Mvg
  #14  
Oud 4 October 2012, 22:14
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gibson123 Bekijk bericht
Is er geen manier om gewoon de gehele iPhone harde schijf te kopieren naar de computer? Alle foto's, videos etc.
Nee, want je hebt fstab verknoeid De "harde schijven" van de iPhone kunnen daarom niet gemount worden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hanske636 Bekijk bericht
Geraak je niet in je iphone met SSH ?
Hoe doe je dat als het besturingssysteem (iOS) niet draait ?
  #15  
Oud 4 October 2012, 22:17
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Nee, want je hebt fstab verknoeid De "harde schijven" van de iPhone kunnen daarom niet gemount worden.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 4 oktober 2012 om 21:14 ----------



Hoe doe je dat als het besturingssysteem (iOS) niet draait ?
Aha, I see. Er is ook geen 3rd party software of iets dergelijks om gewoon altijd een backup te kunnen maken? Er staan namelijk heel waardevolle foto's en videos op (voor mij) en ik zou het echt erg vinden om ze kwijt te raken. Ik had het niet moeten doen, ik weet het maar is het ook niet ergens tegen betaling op te lossen? Mvg.
  #16  
Oud 4 October 2012, 22:26
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gibson123 Bekijk bericht
...maar is het ook niet ergens tegen betaling op te lossen?
Misschien wel.

http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...-mogelijk.html
  #17  
Oud 4 October 2012, 23:48
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Oke bedankt. Ik bel morgen apple wel even of er uberhaupt iets te doen is want het zou echt een ramp zijn als ik alles kwijt ben.

Nogmaals bedankt voor jullie hulp, als iemand nog iedeeen heeft hoor ik het graag!

Mvg,
  #18  
Oud 6 October 2012, 17:34
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard Hoe te SSH'en in een DFU iPhone? ?

Hallo,

Gisteren had ik een soortgelijke vraag gesteld maar ik stel hem nu iets makkelijker: Ik heb een iPhone 3GS met een corrupt bestand, hij wilt niet booten en zit nu in DFU modus. Hoe kan ik SSH'en in de iPhone als hij in DFU zit?

Of weet iemand een programma waarmee je data van je iPhone af kan halen ook als hij in DFU zit? 1 programma is 'Mr Fone' maar dat kost 100 dollar en dat gaat me cht wat te ver.

Duizendmaal dank als iemand een oplossing heeft.
  #19  
Oud 6 October 2012, 17:40
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gibson123 Bekijk bericht
Hoe kan ik SSH'en in de iPhone als hij in DFU zit?
Dat gaat niet, helaas

Om een Secure SHell (SSH) verbinding te maken moet er op de iPhone een SSH-server draaien. Op de iPhone is dat dan OpenSSH. Om een server te laten draaien moet eerst het besturingssysteem draaien. Op een iPhone is dat iOS.

In DFU mode kan je wel in de iPhone komen met het TTY protocol. Dat doen een jailbreak en iTunes ook om een iPhone te herstellen.
  #20  
Oud 6 October 2012, 17:41
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 October 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat gaat niet, helaas

Om een Secure SHell (SSH) verbinding te maken moet er op de iPhone een SSH-server draaien. Op de iPhone is dat dan OpenSSH. Om een server te laten draaien moet eerst het besturingssysteem draaien. Op een iPhone is dat iOS.

In DFU mode kan je wel in de iPhone komen met het TTY protocol. Dat doet een jailbreak en iTunes ook om een iPhone te herstellen.
Aah, ik dacht dat het via USB wel zou kunnen. Hoe moet je zo'n TTY protocol dan uitvoeren?
Reageren

Labels
booten, iphone, jailbreak, werkt niet meer


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPod touch: 4G Wil niet meer booten met redsnow Victorerik13 Jailbreak 6 29 April 2012 12:09
iPod touch: Jailbroken iTouch wil niet booten Gliferz Jailbreak 0 25 October 2011 02:36
Baseband okay, maar OS wil niet booten. Wie helpt? Fresh iPhone algemeen 4 30 January 2009 23:54
iPhone 3G: Unlock werkt niet meer naar de verandering van baseband tom91 Unlock 5 29 December 2008 18:50
iphone wil niet veder beeld blijft op het oplaad teken staan hij wil niks meer mike18 Unlock [archief] 2 18 February 2008 09:58

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:13.