3.1.2. herstellen naar 3.1.2.

3.1.2. herstellen naar 3.1.2. discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste mensen, ik zit momenteel nog op 3.1.2. met mijn 3GS. Sinds een dag of 2 loopt m'n iphone alleen vast waarna hij niet meer ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 7 February 2010, 21:25
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2007
Berichten: 88
Standaard 3.1.2. herstellen naar 3.1.2.

Beste mensen,

ik zit momenteel nog op 3.1.2. met mijn 3GS.

Sinds een dag of 2 loopt m'n iphone alleen vast waarna hij niet meer wil opstarten. blijft op apple logo steken.

Nu wil ik m'n FW opnieuw installeren om eventuele fouten eruit te halen.
Ik lees alleen overal verhalen over SHSH-gegevens die nodig zijn etc etc.

Kan ik niet een restore FW versie downloaden van apple en deze zoals in 't verleden via shift-herstel installeren?
f een custom firmware versie installeren via shift-herstel

ik heb mijn iphone 3gs uit november vorig jaar. gejailbreakt en unlocked met blacksnow/rain.

ik heb gezocht maar verder alleen situaties gevonden waarin je van 3.1.3. terug moest herstellen en niet precies mijn situatie.

alle hulp/tips van harte welkom!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 February 2010, 22:19
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Gewoon FW 3.1.2 erop zetten met shift herstel en gewoon doen wat je in november ook heb gedaan: blackra1n/blacksn0w gebruiken. Daarna kan je altijd nog de SHSH gegevens bewaren, maar daarvoor verwijs ik je naar andere topic's hier op het forum
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 7 February 2010, 22:25
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

De topic starter heeft een 3GS. Dan is er toch de signatuur van Apple nodig bij het toepassen van een firmware? Apple geeft die alleen nog voor 3.1.3, dus de voorgestelde oplossing werkt dan toch alleen als je de signatuur (SHSH) wel al hebt opgeslagen?
  #4  
Oud 7 February 2010, 22:30
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Nee, ik kan nog steeds mn iPhone herstellen met de FW 3.1.2. Ben nog niet geupdate naar fw 3.1.3.
  #5  
Oud 7 February 2010, 22:34
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2007
Berichten: 88
Standaard

Net geprobeerd via iTunes > shift-herstel..
maar iTunes (9.0) staat dit niet toe..
ander idee wellicht? kan ik de server waar hij mee contact maakt omzeilen oid?

[edit]
zojuist een custom FW gedownload..
deze schijnt wel geaccepteerd te worden!
[iphone op herstel voorbereiden] zegt ie.. en krijg voortgangsbalkje op m'n iphone!

Laatst gewijzigd door ruben; 7 February 2010 om 22:40.
  #6  
Oud 8 February 2010, 00:43
Hussie's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 17 May 2008
Berichten: 53
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Nee, ik kan nog steeds mn iPhone herstellen met de FW 3.1.2. Ben nog niet geupdate naar fw 3.1.3.
Oude versie van itunes.. ?
__________________
iPhone 3GS 16 GB 3.1.2 JB + Nieuwe bootrom
Officieel T-Mobile Simlockvrij !
  #7  
Oud 8 February 2010, 08:19
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 February 2010
Berichten: 4
Standaard

Hallo,

ik heb vandeweek mijn iphone 3G geupdate naar 3.1.3, nu is natuurlijk mijn jailbreak eraf. Nu heb ik al meerdere malen geprobeerd via custom firmware mijn iphone terug te zetten naar 3.1.2. Mijn telefoon is orgineel met een T-mobile abbo gekocht. Als ik de firmware terugzet naar 3.1.2 dan vind mijn telefoon geen netwerk, ook het tabje aanbieders is weg bij instellingen. Als ik hem dan unlock met redsn0w, komt het tabje aanbieders er wel te staan maar geeft hij aan netwerklijst kan niet geladen worden en hij blijft op automatisch staan en linksbovenin staat zoeken maar daar blijft het bij. Mijn pincode van de Sim is eraf ik had gelezen dat dit er ook nog mee te maken kon hebben. Echter heb ik ergens gelezen dat het om de modemfirmware gaat die staat bij mij op 05.12.01 en die moet terug naar 4 nog wat als ik het goed heb..

is er een mogelijkheid om mijn iphone weer werkend en bellend te krijgen met een jailbreak op 3.1.2 ? Momenteel heb ik alles weer teruggedraait en staat hij op 3.1.3.

tnx alvast!
  #8  
Oud 8 February 2010, 11:18
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2007
Berichten: 88
Standaard

even een update..

de custom firmware werkte niet helemaal goed. kreeg weer een vastloper nadat ik m'n reservekopie terug wilde zetten.

m.b.v deze handleiding (stap 1 t/m 9:
Handleiding: herstellen naar firmware 3.1.2 of eerdere versies - iPhone - iPhoneclub.nl )

het verificatieproces van apple kunnen omzeilen en alsnog een originele FW versie kunnen installeren.

m'n iPhone 3gs loopt weer als een zonnetje alleen heeft iTunes m'n reservekopieen op de een of andere manier overschreven dus ben alles kwijt.

kwam nog eens bij dat net 2 dagen geleden mijn mobile-me trial was beeindigd.. dus backup van agenda en contacts enz dacht ik kwijt te zijn.
gelukkig kon ik m'n account nog nieuw leven in blazen (door 79 euro op te offeren ) en stonden zelfs al m'n contacten nog op de server die ik nu terug probeer te zetten op m'n iphone.
  #9  
Oud 8 February 2010, 11:44
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 February 2010
Berichten: 4
Standaard

hoe heb jij die modemfirmware van 05.12.01 teruggezet ?
  #10  
Oud 8 February 2010, 11:49
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2007
Berichten: 88
Standaard

was niet nodig omdat ik niet naar 3.1.2. ben gegaan.
ik had een probleem met 3.1.2. waardoor ik deze opnieuw wilde installeren..
3.1.2. bevat geen baseband upgrade als je daar al op zit...
  #11  
Oud 10 February 2010, 20:42
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 January 2010
Berichten: 4
Standaard

Die SHSH gegevens heb je die perse nodig als je bij dezelfde versie blijft?

In mijn geval heb ik 3.1.2 erop staan nu en nog geen 3.1.3 in mijn itunes gedownload.
Ik weet dat je bij downgraden dus wel die gegevens moet opslaan heb ik net gelezen, maar als ik in mijn geval gewoon herstellen doe in itunes, moet dat gewoon lukken ?
Of is het dan ook nodig vanwege dat ie gejailbreakt is..

(3GS + jailbrack blackrain / snow)
  #12  
Oud 12 February 2010, 20:01
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 February 2010
Berichten: 3
Standaard

HI,
Gister liep mijn 3gs vast, uitgeschakeld en vervolgens nooit meer aangaan.

Appel logo verschijnt maar meer gebeurd er niet

de iphone heeft de firmwire 3.1.2
Als ik hem wil restoren met 3.1.2 dan geeft die op "this device isn't eligible for the requested build"

Heb het in zowel DFU en recovery mode geprobeerd.

Heb het Host file al aangepast zodat die de server omzeilt.
Virus scanners uitgeschakeld zelfde geldt voor de firewall.
Ook heb ik via een mobiel een internet verbinding geprobeerd.

als ik gs.apple.com in de browser uitvoer dan gaat die naar de server. TTS zichtbaar! echter klik ik op TTS dan vindt de browser geen pagina, is dit normaal?

Welke versie van itunes is geschikt ? maak nu gebruik van de meest recente.

Schiet niet echt op, heb op deze manier niks aan de iphone, 3.1.3 is geen optie i.v.m. simlock.


alvast bedankt!

Gr Stef

Laatst gewijzigd door stef67; 12 February 2010 om 20:03.
  #13  
Oud 12 February 2010, 20:04
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2007
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door stef67 Bekijk bericht
HI,
Gister liep mijn 3gs vast, uitgeschakeld en vervolgens nooit meer aangaan.

Appel logo verschijnt maar meer gebeurd er niet

de iphone heeft de firmwire 3.1.2
Als ik hem wil restoren met 3.1.2 dan geeft die op "this device isn't eligible for the requested build"

Heb het Host file al aangepast zodat die de server omzeilt.
Virus scanners uitgeschakeld zelfde geldt voor de firewall.
Ook heb ik via een mobiel een internet verbinding geprobeerd.

als ik gs.apple.com in de browser uitvoer dan gaat die naar de server. TTS zichtbaar! echter klik ik op TTS dan vindt de browser geen pagina, is dit normaal?

Welke versie van itunes is geschikt ? maak nu gebruik van de meest recente.

Schiet niet echt op, heb op deze manier niks aan de iphone, 3.1.3 is geen optie i.v.m. simlock.


alvast bedankt!

Gr Stef
Wat voor FW gebruik je?
een custom versie of officiele van apple?

de custom versie werkte niet goed bij mij dus heb ik nadat ik de hostfile heb aangepast een officiele FW versie van 3.1.2. gedownload bij apple en die er opgezet via shift-herstel..
werkt als een zonnetje!

Heb wel gebruik gemaakt van de "make my life easier" functie in cydia! jij ook?
  #14  
Oud 12 February 2010, 20:19
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2007
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kamphuis Bekijk bericht
Die SHSH gegevens heb je die perse nodig als je bij dezelfde versie blijft?

In mijn geval heb ik 3.1.2 erop staan nu en nog geen 3.1.3 in mijn itunes gedownload.
Ik weet dat je bij downgraden dus wel die gegevens moet opslaan heb ik net gelezen, maar als ik in mijn geval gewoon herstellen doe in itunes, moet dat gewoon lukken ?
Of is het dan ook nodig vanwege dat ie gejailbreakt is..

(3GS + jailbrack blackrain / snow)
dat kan ik je niet met zekerheid zeggen of je die SHSH gegevens nodig hebt..
in mijn geval heb ik gebruik gemaakt van die make my life easier in cydia en daar werkt 't wel mee! ander's lijkt 't me dat 't geen zin heeft om je host file aan te passen... als je host file naar een server verwijst waar niets te vinden is...
  #15  
Oud 12 February 2010, 20:36
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 February 2010
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ruben Bekijk bericht
Wat voor FW gebruik je?
een custom versie of officiele van apple?

de custom versie werkte niet goed bij mij dus heb ik nadat ik de hostfile heb aangepast een officiele FW versie van 3.1.2. gedownload bij apple en die er opgezet via shift-herstel..
werkt als een zonnetje!

Heb wel gebruik gemaakt van de "make my life easier" functie in cydia! jij ook?
Heb de " make my life easier" functie niet gebruikt.(toch enkel nodig indien downgraden)

ik gebruik de officieele FW van apple 3.1.2 heb hem destijds via itunes gedownload en toen via blackra!n gejailbreakd
  #16  
Oud 12 February 2010, 20:39
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2007
Berichten: 88
Standaard

ik heb een andere iphone ook proberen te herstellen naar zelfde software.. 3.1.2

ik heb eergisteren ook een iphone met 3.1.0 geprobeerd te upgraden naar 3.1.2

maar beide niet gelukt omdat ik daar niet de SHSH gegevens van had opgeslagen via make my life easier...

aangezien t bij mijn eigen iphone wel gelukt is ben ik bang dat dat misschien dus wel nodig was... iets anders kan ik me niet bedenken.. misschien zijn er mensen met andere ervaringen?
  #17  
Oud 13 February 2010, 19:09
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 February 2010
Berichten: 3
Standaard

heb hem nou via custom firmware 3.1.2 gebracht dit lukte wel, toen meteen "Make my life easier" maar dat heeft dan geen nut meer zeker?

En btw wat is het doel van een custom firmware ? is dat enkel voor tijdelijk gebruik of permanent?

alvast bedankt!
  #18  
Oud 15 February 2010, 22:17
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 13 February 2010
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ruben Bekijk bericht
Wat voor FW gebruik je?
een custom versie of officiele van apple?

de custom versie werkte niet goed bij mij dus heb ik nadat ik de hostfile heb aangepast een officiele FW versie van 3.1.2. gedownload bij apple en die er opgezet via shift-herstel..
werkt als een zonnetje!

Heb wel gebruik gemaakt van de "make my life easier" functie in cydia! jij ook?
Waar kan ik dan de officiele FW versie 3.1.2 bij apple downloaden
  #19  
Oud 15 February 2010, 22:20
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 December 2008
Berichten: 120
Standaard

check deze fora hier zitten alle FW.

[All iPhone & iTouch Firmwares] System Restore Image (download here) - Hackint0sh
Let wel goed op dat je de juiste download
(scroll naar beneden voor de 3GS)
  #20  
Oud 16 February 2010, 01:17
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 February 2010
Berichten: 1
Standaard

Beste mensen,

Ik heb een iphone 3GS FW 3.1.2 Baseband 05.11.07 (FW is nooit geupgrade van een eerdere FW, dat geld ook voor de baseband) In Cydia staat er dat ik de SHSH on file heb.

Ik wil mijn toestel dus weer van 3.1.2 restoren naar 3.1.2

Als ik gewoon via shift+restore in itunes v9.0.2.25 met de originele FW 3.1.2, krijg ik de volgende klacht "...device isn' t eligible for the requested build" Dit komt erop neer dat ik mijn telefoon niet kan herstellen. Ik heb dit niet in DFU mode gedaan, want blijkbaar is het niet de goeie FW. Ik heb in deze forum gelezen dat de Custom FW 3.1.2 ook niet werkt.

Ik weet niet of het probleem aan mijn baseband ligt?

En heb ik in mijn geval wat aan de SHSH on file? Zo ja, hoe moet ik dat gebruiken? Ik weet btw niet wat "Make my life easier" inhoud :$

Graag hoop ik dus dat een reddende engel mij kan vertellen hoe ik mijn iphone gewoon weer gerestored krijg op de originele FW 3.1.2 zonder een eventuele basebandupgrade en dat ik hem weer gewoon kan jailbraken en simlockvrij kan maken met Blackra!n.

Ik wacht op hulp!
Reageren

Labels
3.1.2, 3gs, crasht, ecid, iphone, restore, shsh, stefan0546


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: Herstellen naar 4.0.1 djkavaa Jailbreak 11 16 August 2010 23:12
3.1.3 herstellen naar 3.1.3 milcoi iPhone algemeen 14 30 July 2010 16:16
Herstellen naar 3.1.2 Sahtekar iPhone algemeen 0 10 May 2010 22:04
iPhone: Iphone herstellen naar 3.1.2 Crimz Jailbreak 8 5 May 2010 13:33
Herstellen..... 1.0.2 .. naar 1.1.1 ? RamonPouw Unlock [archief] 18 28 November 2007 04:11

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:00.