Error: main script execution failed

Error: main script execution failed discussie in Jailbreak apps en thema's forum; ( verdwijnt na registratie ) hello, Is er echt helemaal niemand die het probleem met de bovenstaande error die installer.app kan oplossen?? Als het goed is moet je iets handmatig ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak apps en thema's
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 8 January 2008, 22:28
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 January 2008
Berichten: 19
Standaard Error: main script execution failed

hello,

Is er echt helemaal niemand die het probleem met de bovenstaande error die installer.app kan oplossen??
Als het goed is moet je iets handmatig veranderen via WinSCP ofso...
Een hoop mensen hebben hetzelfde probleem...als er mensen zijn die ervan af zijn, willen die het dan aan iedereen laten weten aub?
Je kunt het in iedere geval niet fixen door BSD Subsystem te reinstalleren, meer ruimte vrij te maken, herstellen, opnieuw jailbreaken of door te downgraden en dan weer upgraden ofso....
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 9 January 2008, 13:54
topke's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Berichten: 322
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Busta227 Bekijk bericht
hello,

Is er echt helemaal niemand die het probleem met de bovenstaande error die installer.app kan oplossen??
Als het goed is moet je iets handmatig veranderen via WinSCP ofso...
Een hoop mensen hebben hetzelfde probleem...als er mensen zijn die ervan af zijn, willen die het dan aan iedereen laten weten aub?
Je kunt het in iedere geval niet fixen door BSD Subsystem te reinstalleren, meer ruimte vrij te maken, herstellen, opnieuw jailbreaken of door te downgraden en dan weer upgraden ofso....
Dat is dan ook een error in het script... Daar kan je niets aan doen tenzij de maker van het script of wie dan ook dat script aanpast.
  #3  
Oud 9 January 2008, 14:07
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 January 2008
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door topke Bekijk bericht
Dat is dan ook een error in het script... Daar kan je niets aan doen tenzij de maker van het script of wie dan ook dat script aanpast.
nee dat is niet waar... er is iets mis met een of andere bestand op de iphone zelf... want ik kan NLse T9 niet installeren.. terwijl ik dat wel gwn had voor de restore (gwn weer 1.1.2) en bijna iedereen heeft die software tog gwn en draait netjes..
  #4  
Oud 9 January 2008, 14:23
topke's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Berichten: 322
Standaard

dan kan ik je niet verder helpen
  #5  
Oud 27 January 2008, 19:06
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 November 2007
Locatie: Antwerpen
Berichten: 151
Send a message via twitter to chonazz
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem, ondertussen al 3 keer gerestored naar 1.1.1, update naar 1.1.2 en dan weer naar 1.1.3. Word er echt knetter gek van, snap niet dat dit enkel bij een aantal mensen gebeurt!

Heb jij ondertussen al een oplossing gevonden?
Groeten
jonas
  #6  
Oud 28 January 2008, 17:32
» iPhone UK 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 January 2008
Berichten: 52
Standaard

Ik had hetzelfde probleem gisteren bij mijn upgrade.

Voor je upgrade moet je zorgen dat je mistens installer 3.9 hebt en BSD 2.5 of hoger.

Toen ik de eerste keer upgrade zat ik op installer 3.4 en werkte hij niet. je hebt minstens installer 3.9 nodig.

Dus ik ben gisteren teruggegaan naar 1.1.1 en dan terug 1.1.2 en dan installer upgrade naar 3.10 en dan bsd geinstalleerd en dan opnieuw de upgrade gedaan naar 1.1.3. Dan kreeg ik die error niet meer.
__________________
1.1.2 (OTB) > 1.1.3 > 1.1.2 > 2.1
  #7  
Oud 28 January 2008, 18:50
Fab1Man's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Eindhoven
Berichten: 340
Standaard

Heeft IEMAND enig idee hoe je het "Main Script Failed" probleem in de installer kunt verhelpen??
  #8  
Oud 28 January 2008, 18:55
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone 7 128GB (Roségoud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 512GB (Roségoud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 15 September 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.450
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fab1Man Bekijk bericht
Heeft IEMAND enig idee hoe je het "Main Script Failed" probleem in de installer kunt verhelpen??
Op het gevaar af dat ik een overbodige opmerking plaats: BSD Subsystem installeren? (laatste versie)
  #9  
Oud 28 January 2008, 19:01
Fab1Man's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Eindhoven
Berichten: 340
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iphoneclub.nl Bekijk bericht
Op het gevaar af dat ik een overbodige opmerking plaats: BSD Subsystem installeren? (laatste versie)
Versie 2.0 staat er al op, en reinstallen gaat ok ook niet, vanwege dat het script weer een foutmelding geeft. Ik heb inmiddels 5!! keer gedowngrade en geupgrade (incl. syncen) en ik ben dat "gezeik" met die jailbreak een beetje zat aan het worden. Heeft iemand nog een idee?

Is BSD Subsystem misschien ook handmatig te installeren (ga er wel vanuit, maar hoe?)
  #10  
Oud 28 January 2008, 19:09
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Berichten: 18
Standaard

Hallo, had dit ergens in ander thread gepost:;

Bij upgr van 112 -> 113 krijgt men ook vaak de 'main execution script-error bij draaien van 113 soft upgrade in installer.. Hier is iig anysim de oorzaak van.. Kan trouwens opgelo0st worden door de 'fstab' file te editen. Haal ',noexec' weg uit de fstab-file;
Dus (in mijn geval) :

/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1
/dev/disk0s2 /private/var hfs rw,noexec 0 2

Veranderen in:
/dev/disk0s1 / hfs rw 0 1
/dev/disk0s2 /private/var hfs rw 0 2

Grtz JC
  #11  
Oud 28 January 2008, 19:17
Fab1Man's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Eindhoven
Berichten: 340
Standaard

Kun je even zeggen hoe je dat hebt gedaan?

EDIT
Tja, leuk en aardig, maar bij mij staat de fstab al zo :S.


Laatst gewijzigd door Fab1Man; 28 January 2008 om 19:39.
  #12  
Oud 28 January 2008, 19:39
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 November 2007
Berichten: 18
Standaard

Oh, je moet in foon SSH'en en deze file in /etc/fstab naar comprutter d/l ,, ff backuppen (ik zip ze meestal)

Dan in een text-editor bovengenoemde veranderen, saven en terug op foon zappen (besttaande lijst vervangen/deleten..

Heb ut gewoon met de bsd versie van voor 2.0 gedaan (1.6?)

Laatst gewijzigd door Johnny Crash; 28 January 2008 om 19:46.
  #13  
Oud 28 January 2008, 19:44
Fab1Man's schermafbeelding
iFoneguide Repo Master
» iPhone 6 Plus 128GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Eindhoven
Berichten: 340
Standaard

Oplossing gevonden!

Open een terminal en doe het volgende:

cd /
cd Applications/
wget http://repository.apptapp.com/packag.../Installer.zip
rm -rf Installer.app
unzip Installer.zip
chmod +s Installer.app/Installer
chown -R root:wheel Installer.app
rm Installer.zip

Laatst gewijzigd door Fab1Man; 28 January 2008 om 19:52.
  #14  
Oud 29 January 2008, 13:14
» iPhone US 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 28 January 2008
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fab1Man Bekijk bericht
Oplossing gevonden!

Open een terminal en doe het volgende:

cd /
cd Applications/
wget http://repository.apptapp.com/packag.../Installer.zip
rm -rf Installer.app
unzip Installer.zip
chmod +s Installer.app/Installer
chown -R root:wheel Installer.app
rm Installer.zip

Ik heb bovenstaande geprobeerd maar heeft voor de vt100 applicatie niets opgeleverd. Resultaat is dat ik vanuit een PuTTY met SSH kan inloggen op mijn iPhone, root/alpine

Kan ook gewoon files SCP-en (dus de hele SSH suite werkt correct).

Alleen de vt100 opstarten geeft me (na de update 1.1.3 die ik gisteren heb doorgevoerd) het resultaat dat ik een password moet geven.

Naast UID 0 (root) is er nu ook een UID 501 (mobile) waarvan ik het password echter niet ken. Ik heb ook begrepen dat de huidige versie 1.1.3 nog geen modificatie's m.b.v. passwd toelaat.

Overigens heb ik zowat alle éxtra applicatie's eerst moeten verwijderen en ze vervolgens weer installeren omdat ze niet meer beschikbaar waren.

Dat is bij alles gelukt, behalve de vt100 EN mijn Nederlandse teksten zijn ineens weer USA geworden..

Iemand een idee of en waar ik met AppInstaller dit weer voor elkaar kan krijgen?

Met groet,

Michael (Isdawa).
  #15  
Oud 29 January 2008, 13:28
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: El Arenal, Mallorca
Berichten: 95
Standaard

Gelukt met de vondst van Fab1Man, cheers for that !
__________________
"Kijk om je heen en wees blij.."
  #16  
Oud 29 January 2008, 20:36
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Locatie: Groningen
Berichten: 50
Standaard

ik draai op 1.1.3 met Installer 3.0b10, maar toch geeft hij steeds deze melding... Wat te doen?
  #17  
Oud 30 January 2008, 02:41
» iPhone UK 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 January 2008
Berichten: 52
Standaard

Ben je naar 3b10 gegaan in 1.1.3 of toen je nog op 1.1.2 zat ?

Als je het op 1.1.2 gedaan hebt, dan weet ik het niet. Misschien moet je dan eens de suggestie van Fab1Man volgen?

Bij mij was het probleem opgelost door in 1.1.2 Installer te updaten.
  #18  
Oud 2 February 2008, 16:15
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 30 January 2008
Berichten: 2
Standaard

Ik heb ook het probleem 'Error: main script execution failed'.

Ik ben van 1.1.1 naar 1.1.3 gegaan via de methode van Nate True, maar omdat Wi-Fi het niet deed wilde ik terug naar 1.1.1. Sindsdien krijg ik m'n iPhone wel aan de praat, zowel in 1.0.2, 1.1.1 als in 1.1.2, maar mijn simkaart wil maar niet unlocken.

Ik vermoed dat bovenstaande suggestie van Fab1Man mij oplossing gaat bieden, maar mijn terminal0skills zijn nihil.
Is er iemand die mij kan helpen?
  #19  
Oud 2 February 2008, 17:42
iBen's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2008
Locatie: Rosmalen
Berichten: 110
Standaard main script execusion failed

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fab1Man Bekijk bericht
Oplossing gevonden!

Open een terminal en doe het volgende:

cd /
cd Applications/
wget http://repository.apptapp.com/packag.../Installer.zip
rm -rf Installer.app
unzip Installer.zip
chmod +s Installer.app/Installer
chown -R root:wheel Installer.app
rm Installer.zip

Alles gaat goed, tot het comando "unzip" dan blijft hij met een melding Wait saan, Doe ik hier iets fout!!
  #20  
Oud 2 February 2008, 19:31
iBen's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2008
Locatie: Rosmalen
Berichten: 110
Standaard

Alles inmiddels opgelost

dank aan Fab1Man
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
main script execution failed Eciruam Unlock [archief] 18 3 May 2008 19:55
main script execution failed zidane1500 Archief 1 3 May 2008 18:46
main script execution failed jerrycan Archief 1 2 May 2008 08:05
main script execution failed nielsbrooimans Archief 3 23 March 2008 19:30
Virginizen: Main script execution failed! Nicky Unlock [archief] 1 1 February 2008 00:30

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:47.