Vodafone 3g-netwerk, Geen server

Vodafone 3g-netwerk, Geen server discussie in Vodafone forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds 2 dagen heb ik problemen met het 3g netwerk van vodafone. Ik krijg de melding dat de server niet reageert, terwijl het 3g "icoontje" ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Vodafone
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 19 February 2011, 13:03
123 123 is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 October 2008
Berichten: 16
Standaard Vodafone 3g-netwerk, Geen server

Sinds 2 dagen heb ik problemen met het 3g netwerk van vodafone.
Ik krijg de melding dat de server niet reageert, terwijl het 3g "icoontje" gewoon aan staat.
Dit staat er letterlijk als ik een pagina laad in safari: "Safari kan de pagina niet openen, omdat de server niet meer reageert."

Dit zijn mijn netwerk instellingen:
APN: live.vodafone.com
Gebruikersnaam: vodafone
Wachtwoord: vodafone

Aan- en uitschakelen heb ik ook al tevergeefs geprobeerd.

Ik heb al gezocht of er meer mensen met hetzelfde probleem zitten, maar kon niks vinden op het internet.

Kunnen jullie mij misschien helpen?

Groeten,

123
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 February 2011, 13:14
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 September 2010
Berichten: 333
Standaard

Ben je al over je data-limiet?
  #3  
Oud 19 February 2011, 14:15
iWiefring's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Locatie: Limburg (NL)
Berichten: 2.135
Stuur een bericht via MSN naar iWiefring Stuur een bericht via Skype™ naar iWiefring Send a message via twitter to iWiefring
Standaard

Heb ik zelf ook wel eens gehad, probeer eens je iPhone ten eerste te rebooten?
__________________
"Nothing will ever end war unless the people themselves refuse to go to war." -Albert Einstein
  #4  
Oud 19 February 2011, 14:22
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

Heb je wel internet als je 3G uitschakelt, ofwel op GPRS?
Kan ook zijn dat Vodafone tijdelijk / lokaal een storing heeft.
  #5  
Oud 19 February 2011, 14:26
123 123 is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 October 2008
Berichten: 16
Standaard

Ik ben nog niet over mijn tegoed heen, want op de vodafone site staat dat ik nog 625.93mb tegoed over heb.
Verder heb ik een reboot en ook hard reset uitgevoerd. Beide geen resultaat.

Gprs doet het wel (dus als ik 3g uitschakel).
Maar ik kan niet op het internet vinden dat er meer mensen last van hebben.

Laatst gewijzigd door 123; 19 February 2011 om 14:28.
  #6  
Oud 19 February 2011, 14:28
iWiefring's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Locatie: Limburg (NL)
Berichten: 2.135
Stuur een bericht via MSN naar iWiefring Stuur een bericht via Skype™ naar iWiefring Send a message via twitter to iWiefring
Standaard

Probeer eens te doen wat ballegooier gezegd heeft?
  #7  
Oud 19 February 2011, 14:37
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

Het kan alsnog zijn dat die Vodafone paal waar jij mee verbonden bent stuk is of een storing heeft (het UMTS gedeelte)
Heb je er 1,2 km verderop ook last van?

Laatst gewijzigd door ballegooier; 19 February 2011 om 14:39.
  #8  
Oud 19 February 2011, 14:47
123 123 is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 October 2008
Berichten: 16
Standaard

@ballengooier dat zou best eens het geval kunnen zijn.
Ik zal ff mensen in mijn omgeving vragen of zij ook last hebben met het vodafone 3g netwerk.

Ik ga ook testen of ik elders wel 3g netwerk heb. Dat kan helaas vanavond pas.
Voorlopig doe ik het dus met Wi-Fi en tergend langzame gprs
Alvast bedankt voor de feedback allemaal
  #9  
Oud 19 February 2011, 15:01
MoRaNi's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 January 2011
Locatie: Volendam
Berichten: 148
Standaard

Ik heb zelf ook vodafone en geen last van internet.Alles gaat zoals het hoort te zijn.

Grtz Ton
__________________
Respect als je dat hebt krijg je er ook wat voor terug....................respect
  #10  
Oud 19 February 2011, 17:15
Typ 81's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2010
Berichten: 350
Standaard

Ik heb dit probleem ook eerder gehad met mijn iPhone 4 en Vodafone. Ook een 3G icoontje in beeld, APN klopte, reboot, hard reset, deed allemaal niks. Ik heb de iPhone toen hersteld naar fabriekinstellingen, APN opnieuw ingevoerd en toen was het opgelost. Maar nog steeds een raadsel wat de oorzaak was.
__________________

  #11  
Oud 19 February 2011, 18:51
iWiefring's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Locatie: Limburg (NL)
Berichten: 2.135
Stuur een bericht via MSN naar iWiefring Stuur een bericht via Skype™ naar iWiefring Send a message via twitter to iWiefring
Standaard

Je kunt dan toch beter eerder proberen je APN instellingen terug naar fabrieksinstellingen in te stellen. Harde reset, instellingen opnieuw invoeren, en kijken of hij werkt, desnoods daarna nog een harde reset. En als ie het dan niet doet dan pas een volledige herstel procedure ondergaan.
  #12  
Oud 21 February 2011, 11:29
123 123 is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 October 2008
Berichten: 16
Standaard

Ik heb alles geprobeerd, niks werkt.
Ik heb zelfs mijn iphone hersteld naar fabrieksinstellingen, maar werkt nog steeds niet!
Heeft er iemand nog enig idee?
  #13  
Oud 21 February 2011, 12:15
iWiefring's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 July 2010
Locatie: Limburg (NL)
Berichten: 2.135
Stuur een bericht via MSN naar iWiefring Stuur een bericht via Skype™ naar iWiefring Send a message via twitter to iWiefring
Standaard

Vodafone bellen om te vragen of er een storing is oid?
  #14  
Oud 21 February 2011, 12:24
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 October 2008
Locatie: Alkmaar
Berichten: 25
Standaard

Wat zegt Vodafone eigenlijk?
Nu hebben wij een zakelijke verbinding, maar een collega had ook problemen. Belde Vodafone op en toen moest er iets geactiveerd worden voor zijn datadundel.
Maar hij had totaal geen Internet verbinding. Ook niet via GPRS.

Wat je zou kunnen testen is je kaartje in een totaal ander toestel te plaatsen en daar eens mee te testen. Werkt het dan wel, dan ligt het aan je iphone.

succes verder.
  #15  
Oud 21 February 2011, 12:29
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 January 2011
Locatie: Almere
Berichten: 55
Standaard

stop je simkaart in een andere toestel, geen geluk? bel even 1200, kunnen ze je netwerk resetten. Moet goed komen.
  #16  
Oud 21 February 2011, 12:49
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 3
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Leo Ruiters Stuur een bericht via MSN naar Leo Ruiters Stuur een bericht via Skype™ naar Leo Ruiters
Standaard 3G werkt niet

Ik heb een sim only sms en web van Vodafone. Precies na de update naar 4.2.1 werkt mijn iPhone 4 alleen als ik 3G uitschakel. Resetten hielp ook niks. Wellicht de update naar 4.3 ???
  #17  
Oud 21 February 2011, 13:44
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 September 2010
Berichten: 333
Standaard

Heb ook zakelijke abbo bij VF. Bij mij geen problemen. Zat wel een keer in de klins met VF over internet. Eerst werd alles afgescheept omdat ik het helemaal niet snapte volgens die nette dame daar. Toen nog maar keer gebeld en met die ander aan de lijn was alles zo opgelost. In januarie in de klins over internet buitenland. Had iemand van VF zomaar iets in hun systeem gezet wat ik helemaal niet hebben wou. Toen ben ik flink gaan klagen en dat heeft mij zeker anderhalf uur gekost maar heb toen de juiste persoon uiteindelijk aan lijn gekregen. Die heeft alles opgelost (tot nu toe werkt alles zoals het hoort). Mijn advies: voet bij stuk houden aan de lijn en je niet af laten schepen. Suc6
  #18  
Oud 21 February 2011, 13:48
123 123 is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 October 2008
Berichten: 16
Standaard

Net gebeld met vodafone (1201).
Na twee keer bellen en een uur later zijn we gekomen op een storing in mijn regio.
Storing was nog niet eerder gemeld, vandaar lieten ze mij eerst weer van alles resetten.
Als het goed is moeten de problemen binnen 24 uur verholpen zijn.

Toch raar dat er niet eerder een melding was van storing terwijl ik er al 4/5 dagen last van heb.

Ik had dus beter eerst vodafone kunnen bellen voordat ik jullie kwam lastig vallen
Bedankt voor de hulp allemaal

Edit: Trouwens, storing heb ik in regio Lisse. Wellicht hebben mensen daar ook last van
  #19  
Oud 21 February 2011, 20:17
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 3
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Leo Ruiters Stuur een bericht via MSN naar Leo Ruiters Stuur een bericht via Skype™ naar Leo Ruiters
Standaard

Toevallig dat toen ik november na de update naar 4.2.1 met 3G niet meer kon bellen en internetten men bij Vodafone zei dat er een storing was in de regio Amsterdam
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Viber werkt niet meer via Vodafone 3G netwerk flebbes iPhone Apps 7 11 April 2011 15:36
Skype via Vodafone netwerk werkt slecht mirsalimov Vodafone 2 2 November 2010 20:14
Met T-mobile Abbo op Vodafone Netwerk ricklahaye T-Mobile 0 29 January 2010 17:01
vodafone netwerk valt weg... nekebokker Vodafone 9 2 January 2010 12:09
T-Mobile of Vodafone als netwerk vuurvreter T-Mobile 5 22 November 2009 18:37

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:28.