Email Proximus/telenet

Email Proximus/telenet discussie in Proximus forum; ( verdwijnt na registratie ) Weet er iemand waar en welke instellingen ik moet doen op mijn 3G om mails te ontvangen en verzenden van telenet aub ? Tot nu ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Belgi > Proximus
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 May 2009, 09:51
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2008
Locatie: tessenderlo
Berichten: 1
Standaard Belgie en mail telenet

Weet er iemand waar en welke instellingen ik moet doen op mijn 3G om mails te ontvangen en verzenden van telenet aub ? Tot nu toe lukt het me niet
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 May 2009, 10:19
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

server inkomende post: in.telenet.be
gebruikersnaam: kan je in je telenet infoboekje vinden

SMPT: hiervoor gebruik ik de smtp van gmail (smtp.gmail.com), want verzenden via 3G is niet mogelijk met telenet omdat je moet verbonden zijn met het telenet netwerk. Je moet dan natuurlijk wel een gmail adres aanmaken. Ontvangen gaat probleemloos.
  #3  
Oud 12 May 2009, 10:45
Undertaxxx's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 March 2008
Locatie: Belgi (Vlaams Brabant)
Berichten: 1.239
Send a message via twitter to Undertaxxx
Standaard

Ik kan gewoon mijn mails van Telenet ontvangen via men iPhone hoor, en zonder 'truukjes' dan. Ook via 3G kan je gewoon je Telenet mails ophalen, je hoeft helemaal niet verbonden te zijn met een Telenet Netwerk .

Citaat:
Adres = Je email adres van Telenet

Gebruikersnaam = Je Telenet gebruikersnaam, nummer dat begint met t, v, u, en/of w. Vb. t123456

Wachtwoord = Het wachtwoord dat je ook gebruikt voor Mijn Telenet en je mail account in Outlook.
Instellingen voor Telenet Mail:




PS: Het kan zijn wanneer je de account bevestigd dat het 'cirkeltje' bovenaan gaat blijven draaien, sluit dan gewoon de instellingen en alles is ingesteld en werkend.
  #4  
Oud 12 May 2009, 10:49
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Ontvangen gaat inderdaad prima met 3G, maar ik had het over verzenden. (zoals ik in mijn reply ook zeg ...)

Laatst gewijzigd door Bomans; 12 May 2009 om 10:53.
  #5  
Oud 12 May 2009, 10:56
Undertaxxx's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 March 2008
Locatie: Belgi (Vlaams Brabant)
Berichten: 1.239
Send a message via twitter to Undertaxxx
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
Ontvangen gaat inderdaad prima met 3G, maar ik had het over verzenden. (zoals ik in mijn reply ook zeg ...)
Verzenden gaat ook gewoon via 3G hoor. Geen idee waarom je denkt dat dit niet zou lukken, Telenet mail is niet meer dan een pop accountje (nummer+pass) dat verbinding maakt met de server, van waar jij die verbinding dan maakt heeft geen belang.
  #6  
Oud 12 May 2009, 11:11
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 October 2008
Berichten: 36
Standaard

euhm,
ik dacht dat je als uitgaande server de uitgaande server moest instellen van de isp waarmee jij verbonden bent
dus ben je verbonden met scarlet: smtp.scarlet.be
telenet: uit.telenet.be
skynet: relay.skynet.be
...
  #7  
Oud 12 May 2009, 11:22
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Undertaxxx Bekijk bericht
Verzenden gaat ook gewoon via 3G hoor. Geen idee waarom je denkt dat dit niet zou lukken, Telenet mail is niet meer dan een pop accountje (nummer+pass) dat verbinding maakt met de server, van waar jij die verbinding dan maakt heeft geen belang.
Vreemd,want met de instellingen die jij opgeeft lukt het me helemaal niet om te verzenden met mijn telenet account.

De smtp-server hangt toch af van het netwerk waarop je zit? In het geval van 3G is dat dus niet telenet ...

EDIT
net even een andere instelling getest:
Mijn provider is proximus, dus ik verzend een mail via hun netwerk als ik 3G/GPRS gebruik.
Bij smtp server: relay.proximus.be invullen, SSL uitschakelen en de poort op 25 zetten werkt perfect.

Nu komt de mail bij de geadresseerde aan alsof het met mijn telenet account verzonden is. Wat uiteindelijk ook de bedoeling was (in tegenstelling tot de smtp van gmail)


Laatst gewijzigd door Bomans; 12 May 2009 om 11:43.
  #8  
Oud 3 November 2009, 12:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 April 2009
Berichten: 6
Standaard Email Proximus/telenet

Beste,

Ik heb problemen met mijn telenet e-mail. Ik kan mails ontvangen via proximus 3G, maar kan geen mails verzenden met mijn telenet adres (geen Wi-Fi)

kan iemand mij de juiste instellingen bezorgen?

thnx
  #9  
Oud 3 November 2009, 12:24
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

server uitgaande post:

relay.proximus.be

Werkt bij mij perfect.
  #10  
Oud 3 November 2009, 12:36
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 April 2009
Berichten: 6
Standaard

heb ik ingevuld, er komt steeds te staan : het adres van de afzender is ongeldig.

Is mijn email adres van mijn werk dus...
  #11  
Oud 4 November 2009, 11:39
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 April 2009
Berichten: 6
Standaard

probleem opgelost!

server bij SMPT uitgaande post moet op 25 staan
  #12  
Oud 9 December 2009, 22:04
Ghost's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2009
Berichten: 41
Standaard

Ik heb als smtp uit.telenet.be ingesteld en dit werkt goed, als ik thuis ben. Nu wil ik als 2e smtp relay.proximus.be instellen (als de 1e dan onbereikbaar is neemt hij de 2e) maar ik krijg steeds een melding dat het certificaat ongeldig is.

Hebben jullie 2 smtp's of 1?

Als ik relay.proximus.be als 1e instel krijg ik ook altijd de melding dat het adres van de afzender niet juist is. Zelfs als ik de serverpoort op 25 instel.

Iemand een idee?
  #13  
Oud 10 December 2009, 09:53
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Discussies samengevoegd
  #14  
Oud 1 January 2010, 15:04
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2009
Berichten: 3
Standaard

hallo,
ik krijg ook dezelfde melding.bij proximus weet men niet wat ik moet doen??

wat nu??
ik kan met mijn hotmail account versturen en ontvangen
met mijn base account kan ik alleen ontvangen
en met mijn proximus kan ik alleen ontvangen hij neem relay.proximus.be en relay.skynet.be niet altijd krijg ik de melding dat het certificaat ongeldig is.
  #15  
Oud 1 January 2010, 15:08
Undertaxxx's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 March 2008
Locatie: Belgi (Vlaams Brabant)
Berichten: 1.239
Send a message via twitter to Undertaxxx
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eddy ramboer Bekijk bericht
hallo,
ik krijg ook dezelfde melding.bij proximus weet men niet wat ik moet doen??

wat nu??
ik kan met mijn hotmail account versturen en ontvangen
met mijn base account kan ik alleen ontvangen
en met mijn proximus kan ik alleen ontvangen hij neem relay.proximus.be en relay.skynet.be niet altijd krijg ik de melding dat het certificaat ongeldig is.
Probeer het even via de instructie pdf van Proximus.
  #16  
Oud 1 January 2010, 19:54
Ghost's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2009
Berichten: 41
Standaard

Bij mij werkt het nu perfect. Ik heb als inkomende smtp: in.telenet.be en als uitgaande smtp heb ik er twee ingesteld. uit.telenet.be (voor als ik thuis over Wi-Fi ga) en relay.proximus.be (die wordt gebruikt als de eerste niet bereikbaar is, over gprs dus)
ik heb wel een aantal keren moeten proberen en rebooten.
  #17  
Oud 2 January 2010, 13:44
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2009
Berichten: 3
Standaard

ik heb dit geprobeerd
maar ik krijg altijd de melding dat het certificaat niet in orde is van die server en daardoor kan ik hem niet bewaren
  #18  
Oud 2 January 2010, 15:19
Ghost's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2009
Berichten: 41
Standaard

Er zijn twee manieren. Als je relay.proximus.be wil toevoegen moet je dat over gprs doen maar dat duurt heel lang. Ik heb hetvolgende gedaan: Ik heb als tweede server terug uit.telenet.be ingesteld. Dan even rebooten en nu kan je de tweede server weizigen naar relay.proximus.be en nu krijg je die foutmelding niet (was toch zo bij mij) als je nu je Wi-Fi afzet en verzend over gprs zou het moeten werken. (duurt wel lang als 3G niet aanstaat.)
  #19  
Oud 2 January 2010, 15:31
iPhone3G_Ol's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 December 2009
Locatie: Gent, Belgi
Berichten: 228
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iPhone3G_Ol Stuur een bericht via Skype™ naar iPhone3G_Ol Send a message via twitter to iPhone3G_Ol
Standaard

is het bij telenet niet uit.telenet.be poort 25? (op Wi-Fi)
__________________
iPhone 3G 16GB White - iPad Wi-Fi+3G 64GB - MacBook Air 11'
  #20  
Oud 2 January 2010, 15:57
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2009
Berichten: 3
Standaard relay.proximus.be

het probleem blijft hetzelfde
maar nu krijg ik de melding als ik probeer te versturen

eddy
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
email versturen lukt niet altijd Proximus Maaiketoech Proximus 0 1 January 2011 14:26
email crasht na ophalen van email snglob iPhone algemeen 2 28 February 2010 18:37
Email Instellen Proximus/Skynet Witten007 Archief 3 4 November 2009 19:58
email telenet belgie Bart Peeters iPhone algemeen 2 25 October 2009 10:54
Wi-Fi Telenet samoht Wi-Fi 6 15 February 2008 11:29

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:45.