KPN morgen, router: KPN V9 of Time Capsule?

KPN morgen, router: KPN V9 of Time Capsule? discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi, Ik heb, beetje snel als het kan, (want wordt morgen geinstalleerd), advies nodig: Wat is wijs: experiabox v9 als wifi router instellen of de ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 2 November 2015, 20:54
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard KPN morgen, router: KPN V9 of Time Capsule?

Hoi,

Ik heb, beetje snel als het kan, (want wordt morgen geinstalleerd), advies nodig:
Wat is wijs: experiabox v9 als Wi-Fi router instellen of de experiabox gebruiken als modem en de time capsule (2TB) instellen als Wi-Fi router?

Wat is wijs?

Heb nu UPC en was niet erg tevreden over het bereik van de horizon Wi-Fi.

Alvast bedankt

Harold
__________________
Apple TV2 (4.2.1)
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 2 November 2015, 22:11
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 May 2011
Berichten: 1.095
Standaard

Volgens mij hoor ik redelijke geluiden over de nieuwe(re) esperiaboxen. Misschien je esperiabox met Wi-Fi aan en de time capsule als Wi-Fi repeater?
Maar alles hangt er natuurlijk van af wat het signaal van de esperiabox is in jouw huis. Daar kan niemand iets over zeggen.
Even afwachten dus. Overzetten kan toch altijd nog?
De box van upc was idd te zwak. Dat klopt. Is ook alweer een paar jaar oud ;-)

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 2 november 2015 om 21:13 ----------

ow, en ik zie net dat iemand in het draadje er onder zeer te spreken is over de esperiabox versie 10. Waarom genoegen nemen met een V9 als er al een V10 is?
Misschien kan je proberen de V10 te krijgen?
  #3  
Oud 2 November 2015, 22:38
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.253
Standaard

Aanvankelijk zou ik de V9 krijgen, maar na melden dat ik 14 toestellen draadloos wilde koppelen in twee frequentiebanden, kreeg ik zonder bezwaar de V10. Ik gebruik de 2,4 GHz band voor alle not-so-smart spullen als airco's, afstandsbedieningen, HomeWizards, thermostaat, brandmelders, enz. De 5 GHz band heeft hetzelfde ID en wachtwoord als twee Airports in huis. Daar zijn de acht smart spullen mee verbonden. Dat is nu een roaming Wi-Fi netwerk, exclusief voor iDevices en laptops. Gaat als de brandweer.
Hiermee is de V10 dus gewoon router en werkt goed. De V9 is dacht ik geen dual band router.
  #4  
Oud 2 November 2015, 22:44
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 May 2011
Berichten: 1.095
Standaard

Dat inderdaad. Als het al geen dual band is, dan zou ik hem al niet eens meer willen (vandaar dat ik een eigen router heb staan).
Als dat dus zo is, dan lekker bij de time capsule blijven.
  #5  
Oud 3 November 2015, 10:15
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.253
Standaard

De monteur heeft vast ook de V10 in z'n bus liggen. Kopje koffie, vriendelijk aankijken, hoppa, V10!
  #6  
Oud 3 November 2015, 10:33
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

ga ik proberen! thanks.

Probeer het eerst met de Wi-Fi van de experiabox, kijken wat het bereik is.
Kan altijd nog anders instellen, vermoed ik (nog niet in experiabox gekeken)

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 3 november 2015 om 09:33 ----------

nog ff speedtest upc gedaan, dat doen ze nu wel weer goed: 204/19 (speedtest)
straks 100/100 in theorie
  #7  
Oud 3 November 2015, 10:49
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2008
Berichten: 621
Standaard

Ben benieuwd of een kopje koffie zijn werk doet. Ben ook wel genteresseerd in een V10
  #8  
Oud 3 November 2015, 19:08
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

Nope geen V10, maar alles werkt.
De V9 router heeft redelijk goed bereik, maar is echt trager dan de time capsule volgens speedtest.net
5Ghz heeft de V9 niet. Heb Wi-Fi van de V9 maar uitgezet en draai nu op Wi-Fi van apple...;-)

Laatst gewijzigd door haroldv; 3 November 2015 om 22:37.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Is Airport Time Capsule een geschikte NAS/router Rks iPad algemeen 7 25 August 2014 22:15
Mobiele Wi-Fi Router KPN of Vodafone rsoft89 iPad algemeen 4 10 March 2014 16:08

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:59.