Airport Extreme en gastnetwerk instellen

Airport Extreme en gastnetwerk instellen discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb sinds kort een Airport Extreme. Ik heb deze geinstalleerd dmv de Airport Utility app op de iPad. Hoe stel ik nu het gast ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 08-02-16, 19:51
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2014
Berichten: 2
Standaard Airport Extreme en gastnetwerk instellen

Ik heb sinds kort een Airport Extreme. Ik heb deze geinstalleerd dmv de Airport Utility app op de iPad. Hoe stel ik nu het gast Wi-Fi netwerk in?
Of heb ik daar een laptop voor nodig? Ik heb nog geen Mac maar wel een Windows 7 laptop.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 08-02-16, 20:02
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Patter Bekijk bericht
Hoe stel ik nu het gast Wi-Fi netwerk in?
Ik heb het eens bekeken met Airport Utility op een iPad. Op een iPhone is het teveel gefriemel.

Heel simpel:
1) Open Airport Utility;
2) Klik op de Airport Extreme;
3) Klik boven rechts op "Edit";
4) Klik op "Guest Network";
5) Zet de schakelaar op "ON";
  #3  
Oud 10-02-16, 20:59
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Mijn negeerlijst is weer iets langer geworden.
  #4  
Oud 10-02-16, 21:24
» iPhone SE 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2011
Berichten: 589
Send a message via twitter to Otje82
Standaard

Haha ja even laten weten of het gelukt is, is wel erg veel moeite.
  #5  
Oud 24-03-16, 16:12
jap74's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 12.0]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Feb 2009
Berichten: 800
Standaard

Gastnetwerk krijg je bijna niet actief in NL. Alle providers geven een modem/router mee en als je daarachter een Airport Extreme hangt, werkt deze alleen in Bridge mode. En in Bridge mode geen gastnetwerk.....Ik probeer dit al jaren met mijn XS4ALL Fritzbox. Heb nu een workarount. Fritzbox heeft een Wi-Fi netwerkt voor de gasten (2.4Ghz) en mijn Time Capsules Wi-Fi is voor mij en mijn gezin.
  #6  
Oud 24-03-16, 16:18
Guest-20180925190238
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jap74 Bekijk bericht
Gastnetwerk krijg je bijna niet actief in NL. Alle providers geven een modem/router mee en als je daarachter een Airport Extreme hangt, werkt deze alleen in Bridge mode.
Ik heb al bij verschillende vrienden en kennissen in Holland door Ziggo de routing functies laten uitschakelen in die Ubee of Cisco dingen. Er blijft dan een modem (modulator-demodulator) over die verbonden wordt met de WAN-poort van een AirPort Extreme. Die AE worden dan de primaire routers (die uiteraard niet in brugmodus staan).

  #7  
Oud 24-03-16, 16:43
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 11.3]  [Jailbreak: Ja]
» macOS
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 939
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Ik heb al bij verschillende vrienden en kennissen in Holland door Ziggo de routing functies laten uitschakelen in die Ubee of Cisco dingen. Er blijft dan een modem (modulator-demodulator) over die verbonden wordt met de WAN-poort van een AirPort Extreme. Die AE worden dan de primaire routers (die uiteraard niet in brugmodus staan).
Dit werkt ook bij XS4ALL met de Fritzbox. heb dit ook uit laten zetten.
__________________
.
Kennis is pas van waarde als je er iemand mee kan helpen
  #8  
Oud 09-08-18, 23:09
» iPhone XS 64GB (Zilver) [FW: 13.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 12.4]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Jan 2012
Berichten: 216
Standaard

Is er bij gasnetwerk ook de datasnelheid aan te passen? of gaat deze net zo snel als hoofdaccount?
  #9  
Oud 09-08-18, 23:25
jemmie's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 11.3]  [Jailbreak: Ja]
» macOS
 
Geregistreerd: Oct 2008
Berichten: 939
Standaard

Dit hangt van de router waar je het gast netwerk op instel af. Ik gebruik inmiddels een Netgear voot mijn gast netwerk en daar kan ik deze in bandbreedte beperken.
Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
airport extreme jannevanhecke Wi-Fi 2 04-07-15 10:53
AirPort Extreme ErikWF Wi-Fi 1 19-07-12 13:17
Airport Extreme Lucien1966 Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 13 26-03-12 23:08
Airport extreme tonveringa Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 4 30-01-12 19:39
Airport Extreme Wilby Wi-Fi 9 12-11-11 19:36

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:49.