Iphone over LAN via USB op PC

Iphone over LAN via USB op PC discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hey, ik ben volledig nieuw in het iphone gebeuren en heb een vraagje. Kan ik met mijn iphone (3G 8GB OS 3.0) op het internet ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 1 July 2009, 12:08
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 7
Standaard Iphone over LAN via USB op PC

Hey,

ik ben volledig nieuw in het iphone gebeuren en heb een vraagje.
Kan ik met mijn iphone (3G 8GB OS 3.0) op het internet als ik via USB aan mijn computer hang?
Thuis kan ik wireless op mijn access point, maar op het werk niet.

Is dit uberhaupt mogelijk?

thx

Gertsolo
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 August 2009, 09:30
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 July 2009
Berichten: 4
Standaard

Dit vraagje is intussen een maand oud en nog geen reactie, vandaar dat ik deze graag even opnieuw activeer, want ik heb identiek dezelfde vraag.

Net zoals 'gertsolo' vraag ik me af of het mogelijk is om online te gaan door de iPhone middels een USB-verbinding te koppelen met de PC.
Maw, kan ik op een of andere manier het internetsignaal delen of doorsturen naar de iPhone?
Misschien kan ik op n of andere manier dan simuleren dat iPhone wireless verbonden is terwijl hij eigenlijk gebruik maakt van het vaste netwerk?

Bedankt voor elke tip...

jofaaj

PS: ik werk op PC, niet op Mac en m'n iPhone is (momenteel) nog niet gejailbreaked.
  #3  
Oud 4 August 2009, 09:56
Chrisl's schermafbeelding
» iPhone 8 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2018) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 February 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.235
Standaard

Volgens mij kan je via USB niet zomaar je lan verbinding delen. Misschien dat je van je pc of laptop een access point kan maken, maar dan wel wireless lijkt me.
__________________
2G US 16GB, 3GS 16GB black, 4 32GB black AT&T Simlock, 4S 16GB black, 5S 32GB spacegrey.
  #4  
Oud 4 August 2009, 10:05
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 July 2009
Locatie: Voorburg
Berichten: 72
Stuur een bericht via MSN naar beakerflo Stuur een bericht via Skype™ naar beakerflo Send a message via twitter to beakerflo
Standaard

Nee dat kan niet.
Waarom wil je ook terugvallen op zulk moeilijk gedoe ?!?
Ik zou een Airport Express kopen. Mocht je ergens een dag of langer verblijven prik je de LAN kabel er in en in het stopcontact en je hebt je eigen Wi-Fi mee.

Natuurlijk wel goed beveiligen!
  #5  
Oud 4 August 2009, 10:18
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 July 2009
Berichten: 4
Thumbs up

Bedankt voor jullie snelle reactie allebei.

Helaas, 't was 't proberen waard om te vragen, maar de alternatieve oplossing van 'beakerflo' lijkt me anders ook een zeer goeie oplossing!

Want als ik dat goed begrijp, moet je dan enkel je Airport express in een stopcontact pluggen, de LAN-kabel erop aansluiten en het signaal wordt wireless doorgegeven? En ik vermoed dat die Airport express z'n eigen macadres zal hebben dus ook nmalig te configureren in de iPhone?

Zou perfect zijn mocht dat zo makkelijk zijn...


jofaaj
  #6  
Oud 4 August 2009, 10:24
Chrisl's schermafbeelding
» iPhone 8 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2018) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 February 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.235
Standaard

Die airport express is dus gewoon een een access point, alleen dan kleiner en van apple...

Kun je op je werk wel een access point aan maken dan?
  #7  
Oud 4 August 2009, 10:27
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 July 2009
Locatie: Voorburg
Berichten: 72
Stuur een bericht via MSN naar beakerflo Stuur een bericht via Skype™ naar beakerflo Send a message via twitter to beakerflo
Standaard

Klopt die airport express is inderdaad een access point. Dat is 1x instellen en daarna kan je hem overal inprikken als je maar een IP adres krijgt (is vaak standaard) van de router/server. Op je werk zou je het ook kunnen doen als je niet bij een al te groot bedrijf werkt, is het wat officieeler kan je behoorlijk in de problemen geraken omdat je de netwerk beveiliging aantast.
  #8  
Oud 4 August 2009, 10:33
Chrisl's schermafbeelding
» iPhone 8 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2018) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 February 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.235
Standaard

Tenzij je het bij een stand alone pc kan doen, maar dat is werkgever afhankelijk h.... Ik zou het dus niet kunnen, werk met WBT'tjes en een gesloten netwerk.....
  #9  
Oud 4 August 2009, 10:35
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 July 2009
Locatie: Voorburg
Berichten: 72
Stuur een bericht via MSN naar beakerflo Stuur een bericht via Skype™ naar beakerflo Send a message via twitter to beakerflo
Standaard

Vanaf een Windows XP station kan... maar is een hoop gedoe.
Vanaf mijn Macbook Pro ging het altijd vlekkeloos, Wi-Fi delen met mijn iPod Touch. Maar ik was zo op zoek naar Wi-Fi's steeds dat ik besloten heb een iPhone te nemen. Nog geen moment spijt van gehad :tong
  #10  
Oud 4 August 2009, 14:11
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 July 2009
Berichten: 4
Standaard

Owkeej...
't was te mooi om waar te zijn en dus blijkbaar niet zo simpel als ik wel had voorgesteld

Nu ja, lijkt me ergens logisch ook, anders zou dat snel de spuigaten uitlopen.

Neen, ik zal helaas geen accesspoint kunnen aanmaken op 't werk (XP Pro 2002).
Het vrijuit toegang tot het i'net via m'n standalone PC, maar als ik van daaruit de internetverbinding niet kan delen/doorsturen, heeft ook de airport express geen zin vrees ik.

Desalniettemin bedankt voor jullie replys
en ik ben er sowieso toch iets wijzer van geworden...
(al heb ik nog een lnge weg te gaan ) !


GreetZ
  #11  
Oud 4 August 2009, 14:15
Chrisl's schermafbeelding
» iPhone 8 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad (2018) Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 27 February 2008
Locatie: Amersfoort
Berichten: 2.235
Standaard

Kan je niet gewoon een router er tussen zetten met nog een vaste lijn naar je XP machine?
  #12  
Oud 4 August 2009, 16:44
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 July 2009
Berichten: 4
Standaard

Thuis zou dat wel lukken, maar op 't werk een eigen router gaan zetten lijkt me d'er een beetje 'over' te zijn, niet?

't Is trouwens niet om te profiteren van m'n werkgever tijd noch bandbreedte, maar enkel omdat ik geen data-abonnement heb en de kosten anders behoorlijk toenemen als ik met de iPhone zelf 't net opga, begrijp je?

[en eigenlijk heb ik de oorspronkelijke request van 'gertsolo' een beetje ingepikt, maar 't draait uiteindelijk om identiek 't zelfde onderwerp, dus leek me beetje zot om daar een tweede thread voor te lanceren]
  #13  
Oud 10 August 2009, 10:56
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SjofaaSj Bekijk bericht
[en eigenlijk heb ik de oorspronkelijke request van 'gertsolo' een beetje ingepikt, maar 't draait uiteindelijk om identiek 't zelfde onderwerp, dus leek me beetje zot om daar een tweede thread voor te lanceren]
Geen probleem hoor. Nu weet ik dat het niet kan dus moet ik iets anders proberen.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iTunes remote LAN Nilles iPhone Apps 3 27 September 2010 21:24
LAN/LONG Cordinaten in TomTom Nilles iPhone Apps 0 9 May 2010 12:49
Hoe doe ik wake on lan met iphone? (newbee) borgqueenx iPhone Apps 9 13 November 2009 14:56
Testers: Wake On Lan sossienl Archief 14 11 March 2008 18:48

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:21.