Data Roaming uitzetten?

Data Roaming uitzetten? discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoihoi, Ik heb een 1e generatie iPhone, welke ik gebruik met een normaal abonnement van T-Mobile. Dit abonnement is znder internet (is toch vl te ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 15 August 2008, 13:55
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard Data Roaming uitzetten?

Hoihoi,

Ik heb een 1e generatie iPhone, welke ik gebruik met een normaal abonnement van T-Mobile. Dit abonnement is znder internet (is toch vl te traag), dus ik denk, ik zet m'n Data Roaming lekker uit.
Af en toe open ik dus wel eens een applicatie die iets wil downloaden, en dat ik dan vergeten ben m'n Wi-Fi aan te zetten. Ik dacht altijd, maakt toch niks uit, gewoon applicatie sluiten, Wi-Fi aan zetten, en ik maak geen kosten, want Data Roaming staat toch uit... maar niet dus.
Het schakeltje staat op OFF, maar toch wordt er gebruik gemaakt van internet, en zie ik op T-Mobile.nl die overige kosten steeds maar weer stijgen als ik niet oppas...
Is er een manier om dit alsnog uit te zetten?? Bij m'n vorige simkaart van Vodafone had ik op deze manier gewoon geen verbinding, en werd er niks gedownload...
__________________
 iPhone 2G, 8GB  Intel MacBook (zwart), 2,2GHz, 160GB HD
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 15 August 2008, 14:21
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

Data roaming is gebruik maken van een ander netwerk als je eigen netwerk. In het buitenland bijvoorbeeld. Uitzetten kan met bossprefs of gewoon verkeerde gegevens invullen bij je edge.

Laatst gewijzigd door Nikooos; 16 August 2008 om 03:35.
  #3  
Oud 16 August 2008, 17:05
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard

Die EDGE-instellingen heb ik dus niet... eigenlijk overal al gezocht. Aan BossPrefs kan ik ook niet komen, via Installer... alle BigBoss-sources geven foutmeldingen bij mij, bij het downloaden.
  #4  
Oud 16 August 2008, 17:39
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BadSide Bekijk bericht
Die EDGE-instellingen heb ik dus niet... eigenlijk overal al gezocht. Aan BossPrefs kan ik ook niet komen, via Installer... alle BigBoss-sources geven foutmeldingen bij mij, bij het downloaden.
En cydia ? Kan je die toch gebruiken om bossprefs te installeren !!
En voor je edge kan je hier de oplossing vinden.
Wanneer je de zoekfunctie even had gebruikt kon je deze ook vinden.

https://forum.iculture.nl/f18/i...s-2-weken.html

Laatst gewijzigd door macfreaker; 16 August 2008 om 17:43.
  #5  
Oud 18 August 2008, 02:13
BadSide's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2007
Locatie: Dordrecht
Berichten: 588
Standaard

Thx, aan die link had ik wat.

Cydia heb ik niet... zal morgen dan maar eens een nieuwe custom erop zetten.
  #6  
Oud 21 August 2008, 12:01
wbs wbs is offline
» iPhone US 8GB [FW: 2.0.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 August 2008
Locatie: Gouda
Berichten: 11
Standaard Internet connectie uitschakelen

Je kunt heel simpel ervoor zorgen dat je iPhone geen contact maakt met het internet via je simkaart.

Kijk maar hier > T-Mobile Mobiel Data Netwerk uitschakelen op iPhone | Apple | WBS-ONLINE

Bij mij werkt het perfect!
  #7  
Oud 15 October 2008, 21:45
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Berichten: 10
Standaard

Ik heb ook even een vraagje hierover. ik ga binnenkort een iphone 3G kopen met i150 abbonement maar ik lees hier een aantal berichten met data roaming en dat je iphone zomaar data verbruikt in nederland en het buitenland hoe kan ik dit tegen gaan als ik me iphone heb gekocht want ik wil niet ineens een zeer hoge factuur hebben daardoor ik ben echt een leek hierin
  #8  
Oud 15 October 2008, 21:49
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Bossprefs installeren en daarmee kan je dan de dataroaming perfect uitschakelen.
  #9  
Oud 15 October 2008, 22:29
Spartan23R's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 August 2008
Berichten: 24
Standaard

ik vraag het ff want ik weet het niet zeker.. ik ga vrijdag op vakantie en neem ik me iphone mee om muziek te luisteren, dus puur als mp3 speler en ook om foto's mee te maken..

ik heb bosspreffs geinstalleerd en zie dit op me scherm, wat moet ik allemaal uitschakelen zodat ik ckr weet dat ik geen extra kosten krijg, moet ik gwn alles uitzetten? ik zie niks van dataroaming erbij staan, maar wel bij instellingen van de iphone zelf.

  #10  
Oud 19 October 2008, 00:48
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker Bekijk bericht
Bossprefs installeren en daarmee kan je dan de dataroaming perfect uitschakelen.
Ja maar dan moet ik toch me iphone jailbreaken en dat doe ik liever niet is er niet een andere manier omdat te doen?.

Laatst gewijzigd door MC_MH; 19 October 2008 om 00:52.
  #11  
Oud 19 October 2008, 01:01
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.065
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Schakel EDGE, 3G, Wi-Fi en Data Roaming uit als je er zeker van wilt zijn dat je geen extra kosten krijgt.
__________________
twitter.com/marcosnels || gallery.me.com/marcosnels || marcosnels.nl
  #12  
Oud 19 October 2008, 01:02
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Destiny Bekijk bericht
Schakel EDGE, 3G, Wi-Fi en Data Roaming uit als je er zeker van wilt zijn dat je geen extra kosten krijgt.
en dat kan gewoon zonder Bossprefs en als ik in nederland ben kan ik dat allemaal uitlaten want dat internet is toch onbeperkt met dat abbonement
  #13  
Oud 19 October 2008, 12:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 July 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 110
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MC_MH Bekijk bericht
en dat kan gewoon zonder Bossprefs en als ik in nederland ben kan ik dat allemaal uitlaten want dat internet is toch onbeperkt met dat abbonement
In Nederland kan je alles aanlaten, aangezien je abonnement onbeperkt gratis internet heeft.
De knop Data-Roaming staat standaard al uit,dus ga je naar het buitenland gebuert er niks,en maak je geen extra kosten.
  #14  
Oud 19 October 2008, 12:38
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Linux
 
Geregistreerd: 8 July 2008
Locatie: Maastricht
Berichten: 56
Standaard

Je kan zoiezo via die gadget van TMobile op je Iphone zien wat je overige kosten zijn. Ik zit zo vb al weken op 13 cent.. Zo kan je dus ook checken of je perongeluk kosten maakt.
Waar die 13 cent bij mij vandaan komt weet ik trouwens ook niet,, maargoed.
  #15  
Oud 19 October 2008, 12:54
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pete.Z Bekijk bericht
In Nederland kan je alles aanlaten, aangezien je abonnement onbeperkt gratis internet heeft.
De knop Data-Roaming staat standaard al uit,dus ga je naar het buitenland gebuert er niks,en maak je geen extra kosten.
Huh ik lees hier op het forum andere dingen over het buitenland dat je daar dat soort dingen beter uit kan zetten dmv bossprefs. En ik heb nog 2 andere vraagjes als ik me iphone wel ga jailbreaken blijven dan de telefoon nummers die ik op me simkaart heb staan op de sim of worden die verwijderd. En mijn 2e vraag hoe kan ik me sim contacten die ik nu op me simkaart van me oude telefoon heb staan kopieren naar me simkaart van me iphone die ik krijg

Laatst gewijzigd door MC_MH; 19 October 2008 om 14:56.
  #16  
Oud 28 October 2008, 23:40
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Berichten: 10
Standaard

Maar wat moet je precies uit zetten eigenlijk met bossprefs 3G ofzo ??
  #17  
Oud 5 November 2008, 21:54
Tjainie's schermafbeelding
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 3 June 2008
Locatie: Het hoge noorden
Berichten: 61
Standaard

k denk dat je edge / 3g en Wi-Fi uit moet zetten en daarnaast bij instellingen dataroaming
__________________
3G Powerrrrrrr

  #18  
Oud 5 November 2008, 22:07
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Berichten: 10
Standaard

Ok bedankt! Maar Wi-Fi hoeft toch niet dat gaat toch gewoon via een Wi-Fi netwerk dus dat is gratis als je bij een t-mobile hotspot bent of je eigen netwerk
  #19  
Oud 6 November 2008, 08:54
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 July 2008
Berichten: 128
Standaard

als je geen data in het buitenland wilt verbruiken dan zet je Data Roaming uit. Staat overigens standaard al uit en is te vinden onder Instellingen/Algemeen/Netwerk.
Je hoeft je iphone dus niet te jailbreaken hiervoor. Van de week nog getest en het werkt prima.
  #20  
Oud 27 November 2008, 10:00
OOOH's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 17 June 2008
Locatie: Delft
Berichten: 268
Standaard

Ik zou ook ssh uitzetten, dan gaat je batterij veel langer mee...

Maar nog een oplossing is:
Reboot je iPhone dan komt er een popup met "simlock" => anuleren / ontgrendelen
Als je dan op anuleren drukt kan je nooit verbinden met het internet (je kan ook niet meer bellen, maar je gaf toch aan dat je alleen muziek ging luisteren en foto's maken)
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Data-roaming? Uit of aan? Cgold Internet in buitenland (roaming) 29 9 August 2011 23:50
oproep voor actie tegen data roaming kosten BertvanHorck T-Mobile 4 1 June 2011 18:36
Data uitzetten (alleen wireless) dtroxx iPhone algemeen 13 9 February 2011 17:04
Data roaming Radical Madness T-Mobile 3 21 August 2009 13:07
Hoe kan ik data netwerk uitzetten matcool Archief 1 19 October 2008 14:00

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:38.