EDGE in Nederland (Belgie)

EDGE in Nederland (Belgie) discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi allemaal van dit mooie (slijm) forum, Ik zou graag een iPhone willen aanschaffen. Maar die dingen hebben nu EDGE ipv UMTS . Maar maakt ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 18 September 2007, 17:34
» iPhone US 16GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Duiven, Gelderland
Berichten: 70
Stuur een bericht via MSN naar Jochem
Standaard EDGE in Nederland (Belgie)

Hoi allemaal van dit mooie (slijm) forum,

Ik zou graag een iPhone willen aanschaffen. Maar die dingen hebben nu EDGE ipv UMTS. Maar maakt dit ook uit? Want uit de meeste verhalen die ik gehoord heb, daar maak ik uit op dat je dus gewoon kan bellen met EDGE in nederland?
Niet dat ik straks hier met zon mooi stukje techniek zit en dan kan ik er niet mee bellen.(nee ik neem geen duur internet abbo, dus voor internet maakt het mij niks uit) Alvast bedankt voor jullie aandacht!

Groeten,
Jochem
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 18 September 2007, 17:41
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone X 256GB (Zilver) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 512GB (Rosgoud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 15 September 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.443
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

EDGE is alleen bedoeld voor mobiel internet en wordt momenteel door geen enkele operator aangeboden in Nederland (hoe het met Belgie zit weet ik eigenlijk niet). Voor het bellen maakt wel of geen EDGE dus verder niets uit. Je kunt met de iPhone wel voor mobiel internet gebruik maken van GPRS (of Wi-Fi), maar dat is helaas wel (behoorlijker) langzamer dan EDGE. Nog sneller is UMTS en daarna weer HSDPA, maar dat ondersteunt de iPhone momenteel niet.
  #3  
Oud 18 September 2007, 17:41
Smaus's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: /dev/audio
Berichten: 69
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Smaus Stuur een bericht via MSN naar Smaus Stuur een bericht via Yahoo naar Smaus Stuur een bericht via Skype™ naar Smaus Send a message via twitter to Smaus
Standaard

Jochem, welkom op de iPhoneclub.

EDGE werd in Nederland gevoerd door Telfort, maar inmiddels is dat netwerk niet meer beschikbaar. Bovendien heeft EDGE/UMTS niks te maken met bellen. EDGE/UMTS is puur bedoeld voor dataverkeer als surfen en mailen...

Dus zelfs zonder EDGE/UMTS kan je gewoon bellen met je iPhone.

Groeten,

Jaap

EDIT
En zoals gewoonlijk is de admin me weer eens voor

__________________
Lekker bezig met CityFM Classic Rock en ook nog werkzaam bij Radio Decibel. Het radio-virus is hardnekkig en gaat nooit meer weg

Laatst gewijzigd door Smaus; 18 September 2007 om 17:44.
  #4  
Oud 18 September 2007, 17:43
» iPhone US 16GB [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Duiven, Gelderland
Berichten: 70
Stuur een bericht via MSN naar Jochem
Standaard

Bedankt voor je snelle reactie, en voor de informatie natuurlijk! Weet ik dit ook weer. Maar kan je de iPhone niet beter uit de UK halen? Wel even afwachten tot de firmwire is gehackt, maar dan betaal je veel minder import rechten enz...

Groeten,
Jochem

Ook jij bedankt voor je snelle reactie Jaap, en voor het warme welkom
  #5  
Oud 18 September 2007, 22:19
Kees's schermafbeelding
» iPhone 5s 32GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Antwerpen
Berichten: 35
Standaard

Ik gebruik EDGE in Belgi op het Proximus netwerk. Maar buiten de weersvoorspelling te bekijken gebruik ik het quasi niet (dan toch maar een hotspotje zoeken).
  #6  
Oud 19 September 2007, 14:48
Jurian's schermafbeelding
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 32GB (Zilver) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Alblasserdam
Berichten: 151
Thumbs down edge

edge is best wel fab,fab. dat is gewoon niet meer onze snelheid en ik snap niet dat apple juist achteruit is gegaan qua technologie. echt heel dom.
__________________
UPDATE: hij staat in de ladert!
  #7  
Oud 19 September 2007, 15:25
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Berichten: 20
Standaard

Ik heb naast mijn Iphone een Nokia met UMTS en ik moet zeggen dat het laden van een site op de iphone met GPRS nog best te doen is! Alleen wanneer je zaken gaat downloaden merk je wel echt verschil tussen UMTS en GPRS.

Kortom gewoon internetten is nog goed te doen op GPRS, als je dingen wilt downloaden gewoon een hotspot zoeken en met Wi-Fi downloaden.
  #8  
Oud 20 September 2007, 12:17
RJS RJS is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Xiamen, China
Berichten: 48
Standaard

Hoi,

Mijn Iphone US is on its way! Nu heb ik een vraag.

Ik heb een vodaphone abbo zonder dataverkeer. Heeft het zin als ik deze laat omzetten naar een abbo met dataverkeer? Kan ik dan met dat vodaphone abbo en de iphone US internetten zonder Wi-Fi?

Alvast bedankt,

Rolf.
  #9  
Oud 20 September 2007, 12:48
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Berichten: 28
Standaard

Beste mensen

Simpele vraag Telfort heeft GPRS, werkt de internet Iphone met telfort als je een data abbo hebt??
Jullie maken mij blji als hier een ja op komt.

cles
  #10  
Oud 20 September 2007, 13:20
Smaus's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: /dev/audio
Berichten: 69
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Smaus Stuur een bericht via MSN naar Smaus Stuur een bericht via Yahoo naar Smaus Stuur een bericht via Skype™ naar Smaus Send a message via twitter to Smaus
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cles Bekijk bericht
Beste mensen

Simpele vraag Telfort heeft GPRS, werkt de internet Iphone met telfort als je een data abbo hebt??
Jullie maken mij blji als hier een ja op komt.

cles
Ik durf niet met volle overtuiging ja te zeggen, maar het zou me heel raar lijken als dit niet het geval zou zijn... dus toch een ja...
  #11  
Oud 21 September 2007, 12:09
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Berichten: 28
Standaard

dus een halve JA

heeft iemand echte keiharde ervaringen????????
Want anders stop ik gewoon met telfort en neem een ander abbo

weer een vraag : als ik een ander abbo neem, en ik heb een gelukkige hand van kiezen dat ik de officiele Iphone provider kies (bv T-mobile)
wat denken jullie? zou je met een US phone dan toch officieel kunnen mee liften met de NL provider, zonder problemen
  #12  
Oud 24 September 2007, 21:18
» iPhone US 8GB [FW: 1.0.2]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 24 September 2007
Berichten: 7
Standaard Telfort en iPhone internet

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cles Bekijk bericht
Beste mensen

Simpele vraag Telfort heeft GPRS, werkt de internet Iphone met telfort als je een data abbo hebt??
Jullie maken mij blji als hier een ja op komt.

cles
Ben hier ook erg benieuwd naar!

Michiel
  #13  
Oud 24 September 2007, 21:38
Michael's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 September 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 4.565
Send a message via twitter to Michael
Standaard

Ja Telfort heeft naast Tmobile onbeperkte data toegang
  #14  
Oud 24 September 2007, 21:57
» iPhone NL 16GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 September 2007
Locatie: den helder
Berichten: 4
Standaard

ja ik draai hem ook met kpn telfort en gprs bundel
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Verhouding Nederland/Belgi Peter Stel jezelf voor 100 15 April 2011 17:28
Apple TV naar Belgi / Nederland ? berryvh Chat en geruchten 4 26 December 2010 23:18
Iphone kopen in Belgie of in Nederland? Onne Koopinformatie Belgi 1 14 May 2009 20:38
Verkeersweergave Nederland/Belgi cvosselt iPhone Apps 0 10 March 2009 15:51
iPhone Belgi/Nederland Turgon Archief 26 17 July 2008 19:50

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:48.