TomTom gebruik in het Buitenland

TomTom gebruik in het Buitenland discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi, Ik heb TomTom op mijn iphone. Als ik nu instel van nederland naar duitsland krijg ik geen melding van internet. Maar als ik in ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 29 December 2009, 23:04
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 150
Standaard TomTom gebruik in het Buitenland

Hoi,

Ik heb TomTom op mijn iphone. Als ik nu instel van nederland naar duitsland krijg ik geen melding van internet.

Maar als ik in duitsland instel om naar nederland te gaan vraagt die of ik dat via dataroaming wil doen.
Ik neem aan dat dit van mijn abbo af gaat.

Maar telt dat vanaf het moment dat ik de grens over ga?
Of alleen met het doorzoeken van de adressen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 December 2009, 23:08
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

\\Topic titel iets duidelijker gemaakt
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 28 January 2010, 10:54
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 August 2009
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 37
Standaard

Goede vraag, ik durf je geen antwoord te geven. Heb ook al een keer de vodafone website afgestruind om hier meer info over te vinden (GPS gebruik in het buitenland). Werd er niet wijzer van.

Naar mijn weten komen er geen abbo kosten bij zodra je TomTom gebruikt als Dataroaming staat uitgeschakeld. Ik hoop dat iemand dit kan bevestigen.
  #4  
Oud 29 January 2010, 15:09
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 April 2008
Berichten: 17
Standaard

Ik zat zelf ook met deze vraag en heb via BossPrefs alle internet verbindingen uit gezet. Toen TomTom BeNeLux opgestart en ergens heen gereden(in Nederland) op de navigatie. Hier gaf hij een prima route weer! Dus zonder internetverbinding werkt het dus ook blijkbaar.
Nou heb ik Vodafone met onbeperkt internet dus kan niet zien of er nog kosten worden gemaakt maar als via BossPrefs alles uit staat moet dit dus werken lijkt me!

Mocht ik het fout hebben hoor ik het graag! Anders wordt het een dure wintersport
  #5  
Oud 29 January 2010, 16:40
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Voor het gebruik van de GPS is nooit internet nodig!

Het kan natuurlijk wel zijn dat TomTom wat functies heeft ingebouwd zoals verkeerscontroles ofzo die je kan ophalen. Dat weet ik niet
  #6  
Oud 29 January 2010, 17:56
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 150
Standaard

Ja of dat hij via internet berekent ....
  #7  
Oud 29 January 2010, 17:57
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Nee natuurlijk berekend ie de route niet via internet, hij heeft de kaarten immers al bij zich in de installatie
Lees deze laatste post hier ook maar eens
http://discussions.apple.com/message...86274#10786274

Laatst gewijzigd door glaantje; 29 January 2010 om 18:01.
  #8  
Oud 29 January 2010, 18:41
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 April 2008
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door glaantje Bekijk bericht
Voor het gebruik van de GPS is nooit internet nodig!

Het kan natuurlijk wel zijn dat TomTom wat functies heeft ingebouwd zoals verkeerscontroles ofzo die je kan ophalen. Dat weet ik niet
GPS heeft inderdaad geen internet nodig maar het kan zijn dat TomTom toch internet vraagt voor bepaalde handelingen.. maar dat is (nog) nergens terug te vinden.
  #9  
Oud 29 January 2010, 20:33
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 150
Standaard

Als ik internet uit zet, kan ik geen route plannen.
Ik kan het wel invoeren maar als ik dan klik om de route te starten, doet die het niet.
Zet ik internet aan dan wel..
  #10  
Oud 29 January 2010, 22:15
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Wat doe je om het internet uit te zetten? Je kan hem niet op vliegtuigmodus zetten natuurlijk, want dan doet de GPS het niet
En ben je buiten zodra je dat probeert, natuurlijk ook belangrijk.

Laatst gewijzigd door glaantje; 29 January 2010 om 22:19.
  #11  
Oud 30 January 2010, 01:35
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 150
Standaard

Ik heb internet van Vodafone dus

live.vodafone.com
vodafone
vodafone

Dit laat ik dan leeg...

Internet staat dan niet uit, maar doet het niet meer.

Of moet ik 3G uitzetten?

Ik heb dit alleens gedaan maar toen werkte me iphone niet meer goed (gejailbreak en geunlockt). Had toen moeite hem weer met de simkaart aan de gang te krijgen maar dat ter zeide..
  #12  
Oud 30 January 2010, 02:15
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Gewoon roaming uitzetten moet genoeg zijn, zodra je in het buitenland zit
  #13  
Oud 30 January 2010, 20:45
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 7 December 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 150
Standaard

Heb ik uit.
  #14  
Oud 27 April 2010, 22:28
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 November 2009
Berichten: 1
Standaard

Ik was laatst in Duitsland, hierbij stond dataroaming uit. Zodra ik tomtom opstartte vroeg hij toch naar een internetverbinding, terwijl dit niet nodig is. Kan iemand dit verduidelijken? Ik ga dataroaming niet aanzetten om tomtom te kunnen gebruiken, want dat komen er ook extra kosten voor andere applicaties die gebruik maken van internet...
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
TomTom W.Europe gps betaald of onbetaald in het buitenland. JCC iPhone Navigatie 2 19 January 2011 17:55
Applicatie voor begrenzing gebruik buitenland? Frenzie Internet in buitenland (roaming) 0 16 October 2010 11:06
Iphone gebruik als ipod in buitenland played T-Mobile 9 24 June 2010 17:16
Schermvergrendeling bij TomTom gebruik ? Clumber iPhone Navigatie 0 3 February 2010 15:10
Let op bij gebruik van RaboMobiel in het buitenland RaboMobiel ervaring Overige providers Nederland 0 11 September 2009 16:54

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:51.