Extreem hoge kosten vodafone buitenland

Extreem hoge kosten vodafone buitenland discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo na mijn laatste vodafone factuur ben ik me kapot geschrokken 973 euro aan data in engeland en de factuur van jan moet nog komen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 29 January 2010, 08:23
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 November 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 9
Send a message via twitter to Barney1
Standaard Extreem hoge kosten vodafone buitenland

Hallo

na mijn laatste vodafone factuur ben ik me kapot geschrokken 973 euro aan data in engeland en de factuur van jan moet nog komen en daar staat ook al 1000 mb aan data te betalen.

heb vodafone gebeld zij hebben geen enkel idee voorbeeld op 30 dec j.l heb ik achtereen 14 uur data binnengehaald dit kan dus niet dus er zit ergens een probleem in mijn iphone.

misschien kunnen jullie mij helpen zijn er wellicht programma's die in de achtergrond draaien en data opslurpen zoals whatsapp,hyves,facebook,ping,beejive
mijn iphone is gejail breaked

iemand hier ervaringen mee want ik wil vodafone niet zo blijven sponsoren
maar je moet wel weten waar het probleem zit en ik kom er met geen mogelijkheid achter zo.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 1 February 2010, 16:08
Merlin's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 June 2009
Berichten: 162
Standaard

op deze site zijn er al meer van dit soort topics geweest. vaak kwam het voor een internetpagina die op de achtergrond blijft draaien terwijl dat eigenlijk niet moet. vaak zijn dit websites naar beamers.
  #3  
Oud 6 May 2010, 09:28
» iPhone 7 Plus 32GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 4 Wi-Fi 64GB (Goud) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 April 2010
Locatie: utrecht
Berichten: 311
Standaard

als de data roeming schakelaar op 0 staat dan kan hij toch niet internet op??
of had je die aanstaan?
  #4  
Oud 6 May 2010, 09:38
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 August 2009
Locatie: rotterdam
Berichten: 204
Stuur een bericht via MSN naar iDMi Stuur een bericht via Skype™ naar iDMi Send a message via twitter to iDMi
Standaard

gewoon alles uitzetten in het buitenland is een goede optie...

daarnaast gaat per 1 juni een maximum in voor roaming in het buitenland, volgens mij is het bij vodafone max € 50... mocht je gebruik van meer willen maken dien je dat aan te geven...
__________________
iPhone 5 [6.1 JB] iPhone 4S [6.1] iPad 2 Wi-Fi [6.1] iPod touch 2G [4.2.1] iMac 24" [Lion] MacBook Pro 15" [Lion]
  #5  
Oud 9 May 2010, 12:50
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 91
Stuur een bericht via MSN naar cyber2001 Stuur een bericht via Skype™ naar cyber2001 Send a message via twitter to cyber2001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iDMi Bekijk bericht
gewoon alles uitzetten in het buitenland is een goede optie...

daarnaast gaat per 1 juni een maximum in voor roaming in het buitenland, volgens mij is het bij vodafone max 50... mocht je gebruik van meer willen maken dien je dat aan te geven...
Het bedrag is 60 euro per maand. dit geeft jou 20 mb per dag. Het bedrag is gebaseerd op een eurpese regelgeving.
  #6  
Oud 9 May 2010, 16:32
» iPhone 6 16GB (Zilver) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 August 2009
Locatie: rotterdam
Berichten: 204
Stuur een bericht via MSN naar iDMi Stuur een bericht via Skype™ naar iDMi Send a message via twitter to iDMi
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cyber2001 Bekijk bericht
Het bedrag is 60 euro per maand. dit geeft jou 20 mb per dag. Het bedrag is gebaseerd op een eurpese regelgeving.
dank voor de verbetering...
  #7  
Oud 11 May 2010, 16:05
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 March 2009
Locatie: Almere Stad
Berichten: 206
Stuur een bericht via ICQ naar bbgt Stuur een bericht via Instant Messenger naar bbgt Stuur een bericht via MSN naar bbgt Stuur een bericht via Yahoo naar bbgt Stuur een bericht via Skype™ naar bbgt Send a message via twitter to bbgt
Standaard

Op klaarlichte dag beroofd!
Kom op woensdag 5 mei 2010 laat in de avond aan in Igalo, Montenegro.
Zie op iPhone dat Promonte de provider is geworden.
Heb naar mijn beleving nauwelijks met mijn iPhone gewerkt.
Check op zaterdagochtend 8 mei 2010 voor de goede orde via de appli
Vodafone Beltegoed mijn stand.
Beltegoed ongev. Eur 44,-- en dan.....
Overige kosten Eur 450..... Dag later eur 778.....
Ik heb een zenuwinstorting gekregen. Maandag 10 mei 2010 naar
lokaal Promonte kantoortje geweest. Nee mijnheer dan moet U
Vodafone Nederland bellen... Heb op advies gelijk mijn
Vodafone simkaart eruit gehaald en een lokale simkaart van Promonte
voor Eur 5,-- gekocht en direct emails naar Vodafone gestuurd en
ook een brief.
Dit is voor mij klinkklare diefstal. Ga ik nooit never pikken.
__________________
....i.c.m. een Tele2 sim only 1GB en 100 bel/sms
  #8  
Oud 11 May 2010, 17:36
ASNNetworks's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 February 2008
Berichten: 330
Standaard

Data roaming is a bitch...
  #9  
Oud 13 May 2010, 09:53
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 July 2009
Berichten: 20
Standaard

Als je het schuifje van roaming op 0 zet, kunnen dit soort dingen niet gebeuren. Ik snap niet dat mensen die naar het buitenland gaan, niet even aan dit soort dingen denken. Het is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest over extreem hoge telefoon rekeningen door internet in het buitenland. En nu allemaal de provider uitschelden dan het belachelijk is. Ik vind die nieuwe regelgeving van 60 euro per maand goed, maar ik vind ook dat er een eigen verantwoordelijk van de consument is.
  #10  
Oud 13 May 2010, 10:43
Econz's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 3 January 2009
Berichten: 262
Send a message via twitter to Econz
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dirkvs Bekijk bericht
Als je het schuifje van roaming op 0 zet, kunnen dit soort dingen niet gebeuren. Ik snap niet dat mensen die naar het buitenland gaan, niet even aan dit soort dingen denken. Het is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest over extreem hoge telefoon rekeningen door internet in het buitenland. En nu allemaal de provider uitschelden dan het belachelijk is. Ik vind die nieuwe regelgeving van 60 euro per maand goed, maar ik vind ook dat er een eigen verantwoordelijk van de consument is.
Er zijn ook mensen die er helemaal geen idee van hebben,die niet eens weten wat roaming is,die niet eens weten hoe je roaming moet uitzetten.
Hebben een abbo afgesloten waarbij ze een bv een iphone hebben uitgezocht waarmee ze kunnen internetten,mooi toch?
Gaan ze even naar het buitenland en zijn daarna bv 1000 euro lichter...

Ik vind niet dat dit moet kunnen.

Ze zouden het zo moeten regelen,dat zodra je in het buitenland komt,de roaming automatisch wordt uitgeschakeld en dmv bv een sms laten weten dat dit is gebeurt.Dan misschien met een optie om roaming weer in te schakelen dmv sms 4040 ROAMING AAN of zoiets.
Dit is pure geldklopperij.
De verantwoordelijkheid moet gewoon bij de provider liggen vind ik...
  #11  
Oud 16 May 2010, 18:36
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2009
Berichten: 4
Unhappy Roaming

Het schuifje van roaming uitzetten is niet voldoende. Beter is het de instellingen van je provider voor dataverkeer te verwijderen. Ik had het schuifje "uit" staan maar mijn telefoon voerde toch een update uit. Dit geintje kosten mij 300 euro!
  #12  
Oud 17 May 2010, 13:24
J0HAN85's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 June 2009
Berichten: 75
Standaard

Afgelopen 2 weken ben ik in Zwitserland op vakantie geweest.
Kort voor mijn vakantie kreeg ik een SMS van Vodafone met de mogelijkheid om een limiet van €50,- in te stellen voor het verbruik van data in het buitenland.
Dit heb ik dus voor mijn vakantie gedaan, dus ik dacht: mij kan niets meer overkomen.
Kijk ik halverwege mijn vakantie even wat mijn verbruik is; heb ik al €85,- aan extra kosten!!
Ik dus gelijk data roaming maar uitgezet, en verder weinig gebruik gemaakt van mobiel internet.

Na thuiskomst wilde ik gelijk al boos naar Vodafone gaan bellen, maar ik dacht laat ik eerst even op de site kijken. Hier blijkt dus dat deze limiet maar voor een beperkt aantal landen binnen de EU geldt.
Ik voel me wel een beetje genaaid, maar uiteindelijk is het toch gedeeltelijk mijn eigen schuld. Gelukkig is de "schade" beperkt gebleven tot niet veel meer dan €85,- maar toch jammer.

Uiteindelijk vind ik het dus een prima initiatief om een limiet te kunnen instellen, alleen jammer dat uit het SMSje van Vodafone niet bleek dat het om een beperkt aantal landen ging.
__________________
HTC Shift Windows 7 - Palm Treo 500v WM6 - HTC TyTN II WM6.1 - HTC Touch PRO WM6.1 - Samsung i780 WM6.1 - iPhone 4 16GB
  #13  
Oud 19 May 2010, 13:15
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 39
Standaard

Tja en dan mag je nog blij zijn met vodafone die passportlanden heeft, hiervoor zat ik bij KPN die rekenden gewoon het drievoudige van vodafone.
  #14  
Oud 19 May 2010, 22:39
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 May 2010
Locatie: Sittard
Berichten: 35
Send a message via twitter to Thommes
Standaard

Kheb al een aantal forums gelezen met betrekking tot dat data roaming. Nu heb ik toch nog een aantal vragen:

1. Als data roaming uit staat kun je wel nog gewoon smsen en bellen in het buiteland? Het enige wat dan dus geblokkeerd wordt is het mobiel internet? Dus push berichten van Hyves, Nu.nl, mail etc kunnen gewoonweg niet binnenkomen? Zelfs als je perongeluk nog een internetpagina open hebt laten staan, haalt deze geen gegevens meer binnen?

2. Ik las ook iemand die flight modus gebruikte in het buitenland, maar dan kun je ook niet meer bellen en smsen toch?

Alvast bedankt!
  #15  
Oud 19 May 2010, 23:24
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 July 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 110
Standaard

Data roaming op uit, je kan dan gewoon bellen en een sms sturen/krijgen.
Flightmodus kan je inderdaad niet bellen ook.

Nogmaals, data roaming uit, en er kan je niks gebeuren.
  #16  
Oud 19 May 2010, 23:25
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 May 2010
Locatie: Sittard
Berichten: 35
Send a message via twitter to Thommes
Standaard

thanks voor de snelle reply!
  #17  
Oud 20 May 2010, 14:00
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2009
Berichten: 148
Send a message via twitter to dicbro
Standaard

Kom net terug uit Portugal. Kreeg bijna dagelijks een mailtje van T-Mobile dat ik driekwart van de dagelijkse gebruikslimiet had bereikt. Ook een paar keer erover heen gegaan. Het enige wat dan gebeurt, is dat je in snelheid terug wordt gezet! Je kan dus gewoon blijven internetten.
Ik heb hiervoor bewust gekozen en heb na 3 weken ca. 50 euro extra kosten gehad.
  #18  
Oud 20 May 2010, 14:01
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 May 2010
Locatie: Sittard
Berichten: 35
Send a message via twitter to Thommes
Standaard

@dicbro

kan ik dan concluderen dat je dataroaming aan had staan?
  #19  
Oud 20 May 2010, 14:28
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2009
Berichten: 148
Send a message via twitter to dicbro
Standaard

Juiste conclusie.
  #20  
Oud 11 June 2010, 22:46
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 June 2010
Locatie: Bij Eindhoven
Berichten: 92
Standaard

Zat hier geen maximumtarief meer op dan?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Extreem hoge datakosten BEN abonnement door T-mobile elsa_nl Overige providers Nederland 29 10 May 2011 22:05
Onverwacht hoge kosten voorkomen Ramquin T-Mobile 14 14 December 2009 18:15
Hoge Kosten (Family) Eduardboon T-Mobile 2 29 September 2009 08:09
hoge kosten gprs in 2.0 tbeumer@ iPhone algemeen 3 24 July 2008 22:34
Op vakantie Hoge kosten? sharcy15 Archief 11 20 December 2007 19:03

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:37.