Wat zijn de juiste instellingen voor het buitenland

Wat zijn de juiste instellingen voor het buitenland discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Morgen vertrek ik naar het buitenland, en wil niet geconfronteerd worden met hoge roaming kosten. Welke instellingen moet ik maken. Ik heb een iphone 4, ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 22 October 2010, 20:52
» iPhone NL 16GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 June 2010
Berichten: 45
Standaard Wat zijn de juiste instellingen voor het buitenland

Morgen vertrek ik naar het buitenland, en wil niet geconfronteerd worden met hoge roaming kosten.
Welke instellingen moet ik maken.

Ik heb een iphone 4,

en kan het volgende wijzigen.

Mobiele data I/O
Mobiel datanetwerk >
Dataroaming I/O

Als ik mobiele data op O zet, verdwijnt Dataroaming.
Dus ik neem aan dat dataroaming dan is uitgeschakeld.

Als ik Mobiele Data op I laat staan, en Dataroaming op O zet, is dan dataroaming ook uitgeschakeld?

Nu kan ik in nederland ook internetten, maar volgens mij had ik Dataroaming ook uit staan.

Ik vindt het dus een beetje verwarrend.

Wat zijn nu de juiste instellingen.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 22 October 2010, 21:04
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Dataroaming moet uitstaan. Dat zorgt ervoor dat je wel ef niet data kan ontvangen in het buitenland.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #3  
Oud 22 October 2010, 21:05
» iPhone NL 16GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 June 2010
Berichten: 45
Standaard

Oke,

Maar maar wat is dan het verschil met Mobiele Data uitschakelen?
  #4  
Oud 22 October 2010, 21:09
» iPhone NL 16GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 June 2010
Berichten: 45
Standaard

Ik ben er uit,

Nog even op het net de iphone 4 handleiding bekeken.

Daarin wordt gezegt: "U kunt mobiele data ook uitschakelen om te voorkomen dat deze wordt gebruikt"

Het is blijkbaar hetzelfde als "Roaming data" uitschakelen.
  #5  
Oud 17 November 2010, 15:15
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 January 2009
Berichten: 1
Standaard

Als ik dataroaming op mijn G3 uitzet dan ontvang ik geen voicemailberichten meer. Ook al maak ik geen gebruik van internet toch krijg ik elke keer fikse rekeningen. Volgens Tmobile zijn er dan apps die zelf online gaan als ze de kans krijgen. Maar hoe weet je nou welke programma's dat zijn en hoe zet je die uit?
  #6  
Oud 18 November 2010, 21:12
Macbookto's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 435
Standaard

Ook mobile data uitschakelen?
  #7  
Oud 7 January 2011, 07:59
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 July 2010
Locatie: noorden
Berichten: 128
Standaard

Ga volgende maand naar Barcelona voor een wedstrijdje, maar neem wel mijn iPhone mee, ook om mooie foto's te maken natuurlijk..Zet ook alleen dataroming, dit moet genoeg zijn lijkt mij..Hoewel vodafone ook iets heeft van 5 euro, dat je dan in buitenland kunt internetten etc..Ga maar een weekend, misschien is dat ook nog een optie..
  #8  
Oud 11 January 2011, 13:06
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 September 2010
Berichten: 333
Standaard

Heb ik vorige week ook per abuis gehad bij VF. Data voor 10 euries. Is zo op, zonde van je geld!!!
  #9  
Oud 11 January 2011, 13:54
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dutchronnie Bekijk bericht
Ik ben er uit,

Nog even op het net de iphone 4 handleiding bekeken.

Daarin wordt gezegt: "U kunt mobiele data ook uitschakelen om te voorkomen dat deze wordt gebruikt"

Het is blijkbaar hetzelfde als "Roaming data" uitschakelen.
Is natuurlijk niet hetzelfde! Het effect wanneer je je in het buitenland bevindt is echter wel hetzelfde.
Wanneer je in Nederland bent en je zet "Mobiele data" uit dan heb je geen internet meer. Wanneer je in Nederland "Dataroaming" uit hebt staan, kun je gewoon internetten op je iPhone.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #10  
Oud 30 January 2011, 21:57
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 January 2011
Berichten: 1
Standaard

hoi mensen,

Ik vind het nog een beetje onduidelijk, sorry.
Ik heb een G3s en ga binnenkort naar oostenrijk.
Nu weet ik dat ik dataroaming uit moet zetten en dus ook de mobiele data?
maar wat nu met apps zoals watchapp, wat moet ik hier mee, ook al stuur ik zelf geen berichten ik kan ze natuurlijk wel binnen krijgen wat nu?

Ik hoop op een duidelijk antwoordt.
Thanks!
  #11  
Oud 2 February 2011, 19:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 July 2010
Locatie: noorden
Berichten: 128
Standaard

Ik ben gister bij vodafone winkel geweest en daar gevraagd over mijn iPhone4..Ga dit weekend naar Barcelona, maar wil wel mijn mail checken en lichtjes surfen/facebooken..

Heb nu voor 2,- euro per dag 35MB per dag beschikbaar..Staat aan 300 normale mailtjes ofzo werd er verteld..En zit ik bijna aan de limiet van 35MB, krijg ik een sms, kan ik roaming uitzetten en heb ik de volgende dag weer 35MB tot beschikking..Ik denk wel dat ik hier iets mee kan en zo niet hoog in de kosten kom...

Misschien een tip om ook zoiets bij uw provider te doen?

Gr Patrick..
  #12  
Oud 2 February 2011, 21:18
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Patrick Leendertse Bekijk bericht
hoi mensen,

Ik vind het nog een beetje onduidelijk, sorry.
Ik heb een G3s en ga binnenkort naar oostenrijk.
Nu weet ik dat ik dataroaming uit moet zetten en dus ook de mobiele data?
maar wat nu met apps zoals watchapp, wat moet ik hier mee, ook al stuur ik zelf geen berichten ik kan ze natuurlijk wel binnen krijgen wat nu?

Ik hoop op een duidelijk antwoordt.
Thanks!
Met de schakelaar "Mobiele data" schakel je de dataverbinding overal uit! Ook in Nederland.

Met de schakelaar "Dataroaming" schakel je de dataverbinding voor in het buitenland uit.
Veel duidelijker kan ik het niet uitleggen...

Wanneer je in het buitenland bent en je hebt "Dataroaming" uitgeschakeld dan kun je alleen sms'en en bellen.
Indien je in het buitenland de dataverbinding wil gebruiken, voor bijvoorbeeld Whatsapp, MMS, internet of mail, dan zul je "Dataroaming" moeten inschakelen. Houdt wel rekening met flinke kosten!
  #13  
Oud 26 June 2011, 11:31
» iPhone 4 16GB (Zwart)  
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2011
Berichten: 4
Standaard

Hoi Wouter1981,

Geldt dit ook voor de Iphone 4?
  #14  
Oud 27 June 2011, 08:35
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Amie Bekijk bericht
Hoi Wouter1981,

Geldt dit ook voor de Iphone 4?
Uiteraard.
  #15  
Oud 30 June 2011, 09:21
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 August 2010
Berichten: 82
Standaard

Vandaag staat er bij tip van de dag dat je Data Roaming op -o- moet staan. Maar dat is niet juist!!
  #16  
Oud 30 June 2011, 10:08
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door darickj Bekijk bericht
Vandaag staat er bij tip van de dag dat je Data Roaming op -o- moet staan. Maar dat is niet juist!!
Waarom is dat niet juist? Het ligt er maar net aan wat je wil... Staat dataroaming UIT dan heb je geen data verbinding in het buitenland. Staat dataroaming AAN dan heb je wel een dataverbinding in het buitenland.
  #17  
Oud 30 June 2011, 10:43
simlockvrij's schermafbeelding
» iPhone 7 Plus 128GB (Gitzwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi 128GB (Zilver) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 December 2010
Locatie: regio leiden
Berichten: 704
Stuur een bericht via ICQ naar simlockvrij
Standaard

je kan ook bij vodafone een livebar laten plaatsen, dan kan je alleen nog bellen, smsen en Wi-Fi-en, bij trug komst even vodafone bellen en ze zetten het in 5 sec weer uit. niks geen risico op hoge kosten.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone defect?? wat kan het zijn?? FamousD iPhone algemeen 2 17 May 2011 16:37
Wat zijn de juiste instellingen voor syncen? Macbookto iTunes 0 14 May 2011 15:30
Wat moet ik uitzetten voor ik naar het buitenland ga? joerieve iPhone algemeen 5 14 July 2010 23:04
Video: juiste handbrake instellingen voor widescreen films drboot Muziek, foto & video 1 17 June 2008 18:01

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:46.