Beltonen / Ringtones

Beltonen / Ringtones discussie in Ringtones en Wallpapers forum; ( verdwijnt na registratie ) ik vind de manier in itunes en quicktime tot nu toe het makkelijkst. iPhone ringtones maken in 8 stappen (zonder extra software te gebruiken) 1. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Media > Ringtones en Wallpapers
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 8 November 2008, 03:05
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 8 November 2008
Berichten: 5
Standaard

ik vind de manier in itunes en quicktime tot nu toe het makkelijkst.

iPhone ringtones maken in 8 stappen
(zonder extra software te gebruiken)

1. open de mp3 die je als ringtone wilt in QuickTime
2. haal met behulp van de sliders in QuickTime het gedeelte weg wat je niet wilt gebruiken, (je kan maar 30 seconden bewaren). kies daarna bij de edit opties voor delete.
3. exporteer je bestand als .aif bestand (archief>exporteer)
4. open dit bestand in iTunes en zet het daar om naar een AAC bestand
5. zoek het gemaakte AAC bestand op je computer (op de Mac is het Command+R, reveal in Finder)
6. het bestand heeft nu de extensie m4a, verander dit in m4r (op de Mac zal je icoontje van iTunes aangeven dat het ringtone is)
7. open dit bestand in iTunes, het zal nu verschijnen in je bibliotheek onder 'ringtones'
8. slepen naar je iPhone bibliotheek

persoonlijk doe ik het vanaf stap 7 anders.
ik wis het bestand itunes maar behoud het in de mapjes dan her importeer ik het in itunes en verschijnt die vanzelf in de ringtonen.
maar dat kan aan mijn macje liggen

http://iphone.hyves.nl/forum/2120869...s_Handleiding/

credit voor Richmond op hyves. [a]
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 9 November 2008, 14:49
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 August 2008
Berichten: 30
Standaard ringtones via itunes

je kan met FW 2.1 en Itunes 8 een ringtone maken die 40 sec kan duren.

1. importeer het mp3 in itunes
2. selecteer het liedje en klik rechtermuisknop info tonen
3. ga naar tabblad opties en pas de begin en eindtijd zo aan dat de max tijd
40 seconden is
4. druk ok
5. druk nu op nieuw ingestelde mp3 rechtermuisknop en aac versie aanmaken
6. als deze voltooid is komt deze boven in de lijst te staan bij onlangs
toegevoegde nummers
7. verander nu de extensie van de m4a naar m4r d.m.v. explorer of total
commander
8. speel de ringtone af (dubbelklik) en hij zal in de map beltoon komen van
itunes. (indien niet zichtbaar in bewerken-voorkeur-vinkje plaatsen)
9. na synchroniseren van de iphone staat de ringtone op de iphone en in
het tabblad beltonen. Bij meer dan 40 seconden werkt deze procedure
niet meer.

Er staat trouwens ook al een beschrijving op van deze procedure met plaatjes erbij voor de duur van 29 sec. Ik heb de maker ook al een bericht gestuurd.

Ik houd mij aanbevolen voor de tip voor langere beltonen in de iphone 3G.

Ik heb via Total Commander en de plugin T-PoT verbinding gemaakt met de iphone en een langere m4r gekopieerd maar deze kwam niet in de lijst met ringtones.
  #23  
Oud 9 November 2008, 19:47
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 7.0.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2008
Berichten: 8
Standaard

Heb het allemaal gedaan, maar uiteindelijk komt het niet op de Iphone zelf. Wel in Itunes onder alle menu's. Ook alles aangevinkt etc..Het lijkt wel of iets in de Iphone e.e.a. blokkeert mede daar het eerst wel gewerkt heeft en na een sync nooit meer. Daar zit mijn probleem. Heb een unlocked 3G met firmware 2.1.

grt JWS
  #24  
Oud 9 November 2008, 19:56
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 August 2008
Berichten: 30
Standaard beltoon

als hij in itunes komt te staan en niet in de beltoon lijst is hij nog niet goed. In tijd met de procedure op 39 zetten.
  #25  
Oud 3 December 2008, 16:15
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 1
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem gehad. Als je de ringtone via Garageband exporteert als beltoon lukt het wel (MAC).

Sleep het bestand/nummer in een nieuw project in garageband. zorg dat je de lengte instelt <40 sec. door de 'lus' knop in te drukken en het gele tijdsbalkje niet langer dan 40 sec. te zetten. Selecteer onder 'Deel' -> 'stuur beltoon naar itunes' en voila. De beltoon staat bovenaan apart in de lijst op de iphone.

Tenminste bij mij lukte dit.

(orginele simlockvrije iphone 3G - Itali, met 2.2)
  #26  
Oud 6 December 2008, 00:10
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 32
Standaard

@ Klok
ik kom tot en met puntje 7, de extensie heb ik gewijzigd via finder. Mijn Mac converteert de ringtoon dan naar m4r. Maar als ik hem daarna in de itunes afspeel, komt hij niet in mijn beltonen te staan. De ringtoon is 38 sec. Ik heb geen garageband en geen quicktime pro. Hoe krijg ik die ringtoon nu bij de beltonen?
__________________
Groetjes
Naomi

Laatst gewijzigd door Pneumi; 6 December 2008 om 00:24.
  #27  
Oud 6 December 2008, 00:12
gjhartog's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2008
Locatie: Purmerend
Berichten: 89
Standaard

Ik had hetzelfde! Wat ik gedaan heb is het liedje uit iTunes verwijderd, maar daarna dus NIET van schijf laten verwijderen. Daarna heb ik via de Finder het bestand opnieuw gezocht en met dubbelklikken geopend in iTunes. Daarna verscheen het wel in 1 keer in een nieuw tabblad 'Beltonen'. Wellicht dat dit voor jou ook de oplossing is.
__________________
- Apple iMac 20" - Apple TV 160Gb - iPhone 3GS - MacBook Pro -
  #28  
Oud 6 December 2008, 00:36
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 32
Standaard

Yep, het is gelukt, hij staat nu onder de beltonen. Ik heb direct mijn Iphone gesynchroniseerd. En aangegeven dat de beltoon gesynchroniseerd moet worden. Maar nu staat hij toch niet bij de beltonen in mijn Iphone. Wat mis ik nou nog?
(behalve de beltoon )
  #29  
Oud 6 December 2008, 09:10
gjhartog's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2008
Locatie: Purmerend
Berichten: 89
Standaard

Is je zelf gemaakte ringtone korter dan 29 seconden? Da's wel een vereiste (heb ik me laten vertellen)
  #30  
Oud 6 December 2008, 10:16
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 August 2008
Berichten: 30
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pneumi Bekijk bericht
@ Klok
ik kom tot en met puntje 7, de extensie heb ik gewijzigd via finder. Mijn Mac converteert de ringtoon dan naar m4r. Maar als ik hem daarna in de itunes afspeel, komt hij niet in mijn beltonen te staan. De ringtoon is 38 sec. Ik heb geen garageband en geen quicktime pro. Hoe krijg ik die ringtoon nu bij de beltonen?
@Pneumi

stuur de originele ringtone maar op klokluider@hotmail.com

dan kan ik ik je vanuit hier helpen. 29 seconden is waarschijnlijk safe maar het kan langer. Ik heb het ook met een ringtone gehad.

groet Klok
  #31  
Oud 7 December 2008, 15:40
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 32
Standaard

Hoi Klok, bedankt voor je aanbod. Ik heb de ringtone nu 29 seconden gemaakt en daarmee is het zonet wel gelukt. Bedankt voor alle tips hier. Ben echt heel erg blij dat ik nu mijn eigen ringtonen kan maken!
  #32  
Oud 7 December 2008, 16:23
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 August 2008
Berichten: 30
Standaard

als dat is gelukt kun je ook vanaf 38 terug gaan. ik ben er bijna van overtuigt dat hij langer kan dan 29 seconden.

succes
  #33  
Oud 7 December 2008, 19:04
Mi.Chelleee's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 October 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 14
Stuur een bericht via MSN naar Mi.Chelleee Send a message via twitter to Mi.Chelleee
Standaard

Er is ook een podcast waarbij je +/- 100 ringtones krijgt (gratis!). Hij heet MacMost iPhone Ringtones. Die download je via de iTunes Store in iTunes. Als je die hebt gedownload verbind je je iPhone met je computer, en ga je naar het tabblad Podcast in je iPhone. Vervolgens selecteer je ze allemaal (let op dat er staat: sync all episodes of. Dan syncroniseer je ze, daarna ga je in je iPhone naar het tabblad ringtones en selecteer je ze weer allemaal en syncroniseer je wr. Dan kan je je iPhone loshalen en bij settings (op je iPhone) een gezellige ringtone kiezen. Zelf heb ik Treat Pleaseee!

Succes Michelle!
__________________
iPhone:  4, 32GB  Firmware: 4.3.3 
  #34  
Oud 8 December 2008, 18:57
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 August 2008
Berichten: 30
Standaard

ik heb jouw beschrijving gevolgd maar ik krijg het niet voor elkaar.

"ga je naar het tabblad Podcast in je iPhone"

bedoel je hiermee het blad in itunes op de iphone of het tabblad podcasts in itunes op de PC. In de laatste heb ik alleen de podcast macmost iphone ringtones staan.

Als ik deze synchroniseer gebeurt er met mijn beltonen helemaal niets. Mischien doe ik wat verkeerd

zie je raad tegemoet
  #35  
Oud 8 December 2008, 19:06
Tijn1's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Locatie: IK DEEL SOEST MET MEZELF!
Berichten: 754
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door klok Bekijk bericht
ik heb jouw beschrijving gevolgd maar ik krijg het niet voor elkaar.

"ga je naar het tabblad Podcast in je iPhone"

bedoel je hiermee het blad in itunes op de iphone of het tabblad podcasts in itunes op de PC. In de laatste heb ik alleen de podcast macmost iphone ringtones staan.

Als ik deze synchroniseer gebeurt er met mijn beltonen helemaal niets. Mischien doe ik wat verkeerd

zie je raad tegemoet
links in itunes staat je iphone als "iphone van.... of een naam" die je er zelf aan hebt gegeven, dan staat er bovenin een rijtje met tabbladen zoals info, muziek foto's en dus ook het tabblad podcast!
Klik die aan en selecteer alle podcast die je volgens de uitleg hebt gedownload en daarna even synchroniseren en dan staan ze erop!

Volgens mij moet dit dit oplossing voor je vraag zijn!
__________________
US 2G 8GB 3.1.3, Nl 3G 8GB Ios 4.0, Nl 4 32GB Ios 4.0.1
" Fresh heeft het laatste woord " leuk spelletje!
  #36  
Oud 8 December 2008, 19:47
Mi.Chelleee's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 October 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 14
Stuur een bericht via MSN naar Mi.Chelleee Send a message via twitter to Mi.Chelleee
Red face

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tijn1 Bekijk bericht
links in itunes staat je iphone als "iphone van.... of een naam" die je er zelf aan hebt gegeven, dan staat er bovenin een rijtje met tabbladen zoals info, muziek foto's en dus ook het tabblad podcast!
Klik die aan en selecteer alle podcast die je volgens de uitleg hebt gedownload en daarna even synchroniseren en dan staan ze erop!

Volgens mij moet dit dit oplossing voor je vraag zijn!
Inderdaad, dat is wat ik bedoel... Als je ze syncroniseerd staan ze op je iPhone bij je settings...
  #37  
Oud 29 December 2008, 22:42
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 November 2008
Berichten: 13
Standaard Ringtones Maken op MacBook

Hallo,

Sinds kort heb ik mij een MacBook Pro aangekocht en via Itunes sync ben ik nu al mijn ringtones kwijt.
Hoe kan ik mp3 omzetten naar een ringtone via mac? Op windows xp ging dit goed maar ben nu al meer dan een uur aan het knoeien......



dank bij voorbaat.
  #38  
Oud 4 January 2009, 22:01
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 32
Standaard

@Jokepetoke,

kijk even hierboven vanaf 9 november het bericht van Klok en daaronder. Ik kwa, er ook niet uit en dit kan je volgen in de berichten. Vergeet niet de aangemaakte beltoon die in je itunes staat te verwijderen en daarna in je itunes bibliotheek door aan te klikken weer in itunes te zetten. Dan komt hij wel in je beltonen te staan.

succes!
  #39  
Oud 5 January 2009, 20:04
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 November 2008
Berichten: 13
Standaard

Hey Pneumi,

Bedankt voor de tip. Ik heb jouw raad gevolgd en deze van erboven en het lukt.
Thx en ring ring....

Groeten
Johan
  #40  
Oud 5 January 2009, 22:18
ahm ahm is offline
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 May 2008
Locatie: Brabant
Berichten: 10
Standaard

Nog makkelijker; ik gebruik iRinger. Klein programma, alleen een EXE. Muziek loaden, niet langer als 30 seconden, stukje eruit knippen. Exporteren.
Vervolgens iTunes starten, en de ringtone staat erbij. Even aanvinken en synce.
Klaar!!
Reageren

Labels
beltonen, instellen, iphone 3g, ringtones


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Beltonen timovanaagten iPhone algemeen 4 20 October 2010 03:14
Beltonen tomdelbarge Ringtones en Wallpapers 5 15 November 2009 21:03
beltonen michel78 Ringtones en Wallpapers 1 30 August 2008 17:33
Beltonen iTommie Ringtones en Wallpapers 7 20 July 2008 21:41
BELTONEN bully112 Ringtones en Wallpapers 2 9 February 2008 16:07

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:38.