Filmrol leeg na maken foto's

Filmrol leeg na maken foto's discussie in Muziek, foto & video forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste mensen! Ik heb nu een aantal keer mijn iPhone herteld maar alsnog blijf het probleem behouden dat mijn telefoon de foto's niet opslaat in ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Media > Muziek, foto & video
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 29 May 2012, 11:58
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Question Filmrol leeg na maken foto's

Beste mensen!

Ik heb nu een aantal keer mijn iPhone herteld maar alsnog blijf het probleem behouden dat mijn telefoon de foto's niet opslaat in de Foto's app! Ik kan de foto's wel terug zien als ik de camera app start en links onder op de voorbeeld pictogram kies van de laatst gemaakte foto. Ik vermoed dat dit komt door de nieuwe jailbreak.. Heeft iemand anders hier ook last van en is hier een oplossing voor?

Groeten,

Emre
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 May 2012, 12:30
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Verwijder met iFile /Private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE en herstart de iPhone.

Het verwijderen van 100APPLE lukt eventueel ook met OS X Finder als je Netatalk genstalleerd hebt.

Maak eerst een backup van de inhoud van 100APPLE.

Succes gewenst
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 29 May 2012, 12:58
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Smile

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Verwijder met iFile /Private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE en herstart de iPhone.

Het verwijderen van 100APPLE lukt eventueel ook met OS X Finder als je Netatalk genstalleerd hebt.

Maak eerst een backup van de inhoud van 100APPLE.

Succes gewenst
Bedankt! alleen het heeft niet geholpen?
Wat nu?
  #4  
Oud 29 May 2012, 13:00
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht
Wat nu?
Dat is de enige methode die ik ken om het weer aan de gang te krijgen
  #5  
Oud 29 May 2012, 13:04
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat is de enige methode die ik ken om het weer aan de gang te krijgen
Ik krijg in de map 100APPLE wel de foto's te zien als ik de map open binnen iFile maar in de app foto's krijg ik niks te zien lijkt alsof de app verwezen wordt naar de verkeerde of een lege map?
  #6  
Oud 29 May 2012, 13:05
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht
Ik krijg in de map 100APPLE wel de foto's te zien als ik de map open binnen iFile maar in de app foto's krijg ik niks te zien lijkt alsof de app verwezen wordt naar de verkeerde of een lege map?
Heb je de map 100APPLE dan niet verwijderd als je foto's te zien krijgt in iFile
  #7  
Oud 29 May 2012, 13:07
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Heb je de map 100APPLE dan niet verwijderd als je foto's te zien krijgt in iFile
Ik heb de map verwijderd alleen als ik mijn telefoon reboot is de map opnieuw aangemaakt. Alsvolgt maak ik foto's en dan staan de fotos er wel in maar krijg ik in de album niets te zien?
  #8  
Oud 29 May 2012, 13:13
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht
Ik heb de map verwijderd alleen als ik mijn telefoon reboot is de map opnieuw aangemaakt. Alsvolgt maak ik foto's en dan staan de fotos er wel in maar krijg ik in de album niets te zien?
Het pad /Private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE is een logical link. Het kan ook zijn dat je met de een of andere tweak of iFile de persmissions vernaggeld hebt.

Die kan je, net zoals bij OS X, herstellen met SBSettings -> System Options -> Fix User Dir Permissions
  #9  
Oud 29 May 2012, 13:19
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Exclamation

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Het pad /Private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE is een logical link. Het kan ook zijn dat je met de een of andere tweak of iFile de persmissions vernaggeld hebt.

Die kan je, net zoals bij OS X, herstellen met SBSettings -> System Options -> Fix User Dir Permissions
Dit werkt ook niet, ik weet echt niet hoe ik dit zou moeten oplossen!

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 29 mei 2012 om 13:30 ----------

De oplossing is als volgt:

Navigeer naar: /Private/var/mobile/Media/PhotoData

Verwijder Photos.sqlite d.m.v. iFile (Cydia)

Start je telefoon opnieuw op! Open de app Foto's wacht aantal seconden geduldig af en daar zijn je foto's!
  #10  
Oud 29 May 2012, 13:51
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht

De oplossing is als volgt:

Navigeer naar: /Private/var/mobile/Media/PhotoData

Verwijder Photos.sqlite d.m.v. iFile (Cydia)
Bedankt voor de update Een corrupte SQLite database dus
  #11  
Oud 29 May 2012, 13:52
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Standaard

weer wat geleerd!
  #12  
Oud 29 May 2012, 13:56
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht
weer wat geleerd!
Ik ook Er zijn echter ook gebruikers zonder jailbreak die dit probleem hebben en die kunnen dat niet met iFile oplossen.

Uit een andere draad heb ik geleerd dat het probleem in de iTunes backup zit. En dan blijft de vraag: wie of wat corrumpeert die SQLite database?
  #13  
Oud 29 May 2012, 14:00
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Thumbs down

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Ik ook Er zijn echter ook gebruikers zonder jailbreak die dit probleem hebben en die kunnen dat niet met iFile oplossen.

Uit een andere draad heb ik geleerd dat het probleem in de iTunes backup zit. En dan blijft de vraag: wie of wat corrumpeert die SQLite database?
Lijkt op een fout van Apple!
  #14  
Oud 29 May 2012, 14:05
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 January 2010
Berichten: 124
Standaard

Thanks, het lijkt te werken !!!
Ben ongeveer 400 foto's kwijt nu, maar er komen er om de paar minuten wat terug.

Hij slaat ze iig wel weer op
  #15  
Oud 29 May 2012, 14:06
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht
Lijkt op een fout van Apple!
Ik heb een theorie Gebruik jij een virusscanner op jouw Mac. Ik hoop van niet maar je weet maar nooit
  #16  
Oud 29 May 2012, 14:07
Wally's schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo Belgi
Berichten: 1.891
Send a message via twitter to Wally
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Ik heb een theorie Gebruik jij een virusscanner op jouw Mac. Ik hoop van niet maar je weet maar nooit
Zat ook in die richting te denken...

Als dit een Apple fout zou zijn, dan hadden er meer last van...
  #17  
Oud 29 May 2012, 14:07
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Standaard

Nee ik werk op dit moment op Windows dus daar ligt het niet aan!
  #18  
Oud 29 May 2012, 14:09
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht
Nee ik werk op dit moment op Windows dus daar ligt het niet aan!
Windows Dan weet ik wie de schuldige is en dat is niet Apple
  #19  
Oud 29 May 2012, 14:10
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2012
Berichten: 23
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Windows Dan weet ik wie de schuldige is en dat is niet Apple
You think so! ik heb het geprobeerd met Mac en Windows beide same problem! Ik weet niet waar het aan zou kunnen liggen. Ik denk toch iets tijdens het jailbreaken!
  #20  
Oud 29 May 2012, 14:12
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.891
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wally Bekijk bericht
Zat ook in die richting te denken...
Sommige Windows virusscanners bemoeien zich ook met .jpg bestanden en sommige scanners iets te fanatiek.

Als een virusscanner die .jpg bestanden zou openen tijdens de restore dan komt de data van het .jpg bestand niet meer overeen met data in de SQLite database.

Ik denk dat hier de oorzaak moet gezocht worden.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 29 mei 2012 om 14:15 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emregullu Bekijk bericht
You think so! ik heb het geprobeerd met Mac en Windows beide same problem!
Ik heb er geen last van op drie iPhones maar ik ga toch eens trachten om het probleem te reproduceren met een Windows 7 virtuele machine.
Reageren

Labels
filmrol, foto, fotorol


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Foto: Foto's verwijderen uit Filmrol (Foto's App) TRAAG MvdS Muziek, foto & video 1 15 May 2012 21:04
Foto in filmrol paul45 Muziek, foto & video 0 10 December 2011 15:04
Foto: foto's zwart in filmrol Hanneke76 Muziek, foto & video 14 14 September 2010 22:13
Foto's filmrol BruceSV Muziek, foto & video 4 22 October 2009 20:04
Foto: Geen foto's in filmrol HBosss Muziek, foto & video 10 9 September 2009 11:58

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:09.