Zakelijk bellen via 'wifi' met iPhone in businessnetwerk?

Zakelijk bellen via 'wifi' met iPhone in businessnetwerk? discussie in iPhone Apps forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik gooi hier maar een balletje op omdat diverse telecomaanbieders (KPN/Vodafone/etc) deze denkwijze niet helemaal begrijpen of met VoIP aankomen waar wellicht nog handiger mee ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Apps
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 4 August 2008, 12:32
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 February 2008
Berichten: 11
Standaard Zakelijk bellen via 'Wi-Fi' met iPhone in businessnetwerk?

Ik gooi hier maar een balletje op omdat diverse telecomaanbieders (KPN/Vodafone/etc) deze denkwijze niet helemaal begrijpen of met VoIP aankomen waar wellicht nog handiger mee om te gaan is dan standaard vaste VoIP telefoons op tafel (of we zijn nog iets te vroeg). Daarnaast heb ik te weinig ervaring met VoIP, Skype, Wi-Fi, etc.

Case:
Ik heb een bedrijf met 20 werkplekken (Mac's). Nu zijn wij toe aan een nieuwe telefooncentrale. Iedereen biedt tegenwoordig VoIP aan omdat de belkosten laag zijn en de centrale fysiek niet meer in ons bedrijf staat ('geen' investering, makkelijk updaten, etc).

Wat wij graag willen is dat iedereen een mobiele telefoon (uiteraard een iPhone) van de zaak krijgt die zowel zakelijk als privé gebruikt mag/kan worden. Op het moment dat je binnen een straal van 50m (oid) van de zaak komt, zou de telefoon moeten worden opgenomen door het zakelijke netwerk (Wi-Fi). Mijn idee zou kunnen zijn dat we dan via Wi-Fi(?) VoIP(?) via de iPhone kunnen bellen - zowel intern als extern.
Kan dit? Is het betrouwbaar (zakelijk)? Heeft er iemand ervaring mee?
Ik heb reeds een iPhone, dus kan eventueel wat testen. Daarnaast is het al zo dat mijn iPhone automatisch het bedrijfsnetwerk gebruikt als ik binnen ben.
Hoor graag jullie ervaringen / tips / ....

Dank alvast!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 August 2008, 13:08
Ezekiel's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 November 2007
Locatie: Baarn
Berichten: 307
Standaard

volgens mij is er nog geen voip software voor de iphone (iig geen goede) op dit moment is een nokia e51 de beste oplossing hiervoor.
__________________
iPhone 4 32Gb,iPad Wi-Fi 64gb,iPhone 3G 16Gb
  #3  
Oud 4 August 2008, 15:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 October 2007
Berichten: 45
Standaard

Ik heb eens een UK apple blad gelezen waar veel advertenties in stonden voor VOIP systemen. Wellicht is het handig deze eens te bekijken. Had het blad in een nl kiosk gekocht.

Wellicht kun je op de hoogte houden.
  #4  
Oud 4 August 2008, 15:25
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 18 July 2008
Locatie: Tiel
Berichten: 13
Standaard

Is dit precies wat het "Unique" van Orange deed? Dus met een GSM telefoon met Wi-Fi thuis bellen via thuiscentrale en buiten via het GSM netwerk.
  #5  
Oud 4 August 2008, 17:20
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 November 2007
Locatie: Wenen, Oostenrijk
Berichten: 244
Stuur een bericht via ICQ naar Frits Stuur een bericht via MSN naar Frits Stuur een bericht via Skype™ naar Frits
Standaard

@MD71:
JAJAH - web-activated telephony

Ook voor de Iphone is een plug-in .)
  #6  
Oud 11 August 2008, 17:23
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 February 2008
Berichten: 11
Standaard

Door omstandigheden wat later dan verwacht, maar zeker niet minder gemeend: Bedankt allemaal voor de reacties! Ik ga er eens mee aan de slag.
  #7  
Oud 12 August 2008, 00:18
» iPhone 6 Plus 64GB (Zilver) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2007
Locatie: 52°18'51.59"N 4°56'32.13"O
Berichten: 822
Standaard

Je zou overigens ook eens naar een Cisco achtige oplossing kunnen kijken. Hun hele kantoor is op deze wijze ingericht
__________________
Herinner je verleden, droom van je toekomst, maar leef Vandaag!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 3G Telfort, bellen werkt niet Wi-Fi/internet wel Schippertje KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 2 29 March 2011 14:52
iPhone 3G na jailbreak geen netwerk meer (Wi-Fi, 3g en bellen) Stoney268 Wi-Fi 2 27 December 2010 14:40
Iphone 4 zakelijk en met korte wachttijd bij een grote leverancier? jorries Overige providers Nederland 4 16 September 2010 11:45

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:38.