Local Network Apps

Local Network Apps discussie in iPhone Apps forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik zal deze vraag maar even centraal stellen: Met de apps als 'Files', 'Mocha VNC' en de webapp 'uTorrent WebUI' ... : ... heb je ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Apps
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 13 August 2008, 13:53
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard Local Network Apps

Ik zal deze vraag maar even centraal stellen:

Met de apps als 'Files', 'Mocha VNC' en de webapp 'uTorrent WebUI' ... :












... heb je toegang tot je PC, maar dit kan alleen op je eigen Wi-Fi netwerk. Voor alle is het namelijk 'http://IPadresort (etc)'.

Nou vroeg ik of dit werkelijk beperkt was tot alleen je eigen netwerk, en 'tr1pp3r' reageerde met:

Citaat:
Nee dat is niet correct.

Binnen hetzelfde netwerk, zijn ze op hun DNS naam of lan-ip bereikbaar, als jij je router/modem instelt om porten te forwarden, naar desbetreffende pc, kan jij via gprs/3g ook verbinding maken naar jou pc thuis (alleen dan met het externe ip adres, van je isp dus).
Nou snap ik als een leek natuurlijk niks van termen als isp e.d. Maar de vraag is eigenlijk of iemand enig idee heeft hoe dit te bewerkstelligen is!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 13 August 2008, 14:01
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2008
Berichten: 77
Standaard

ISP - definition of ISP by the Free Online Dictionary, Thesaurus and Encyclopedia.+

en hier staat precies beschreven hoe je dat moet doen

https://forum.iculture.nl/f8/ap...-vnc-lite.html
  #3  
Oud 13 August 2008, 14:16
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

Citaat:
en hier staat precies beschreven hoe je dat moet doen
Daar heb ik zelfs de vraag gesteld, beste vrind.

Wat daar beschreven is, is dat je TightVNC moest dloaden zodat je op je LOKALE NETWERK op je pc kan.. En nu? Met die definitie komen we natuurlijk niet veel verder..
  #4  
Oud 13 August 2008, 15:57
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2008
Berichten: 77
Standaard

nou vrind waar lees jij dan dat dat voor je LOKALE NETWERK is ?
isp is internet service provider met andere woorden gewoon je ip waarmee je op internet zit dus als je ip 12.34.56.78 is die de buitenwereld ziet dan moet je die opgeven als server ip adres
  #5  
Oud 13 August 2008, 21:22
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

En moet ik als ik dat IP wil gebruiken (whois.com achtige website om het te achterhalen neem ik aan), moet ik dan nog iets in de instellingen aanpassen van de eerder benoemde apps?

Voor Files bijvoorbeeld staat nadrukkelijk mijn 'static IP' weer gegeven. Maakt het dan niet uit dat ik een heel andere url zal gebruiken?
  #6  
Oud 13 August 2008, 23:18
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2008
Berichten: 77
Standaard

Nou als je punt 4 leest van de link die ik gegeven heb zie je hoe je ip kan zien En je hoeft niks aan te passen, dat geld dan voor dan vnc gebeuren. En ik heb geen verstand van Files sorry. En als dat allemaal niet lukt kan je deze handleiding proberen Handleiding: Windows bedienen met Mocha VNC > Nieuws > iPhoneclub.nl en als het dan nog niet lukt dan moet je iemand bij halen die er verstand van heeft. Nou succes.
  #7  
Oud 14 August 2008, 00:10
iGregor's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Locatie: Zutphen
Berichten: 132
Stuur een bericht via MSN naar iGregor
Standaard

@jantjuh

Je moet wel portforwarden als je er via buitenaf op wil.
Voor een duidelijke uitleg van wat portforwarden is en hoe je dat moet doen kan je het beste bij een zoekmachine intikken: "portforwarding #jou routermerk en model#"
  #8  
Oud 14 August 2008, 00:19
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2008
Berichten: 152
Standaard

Open je browser en typ daar het IP adres in van je router (ik hoop dat je dat nog ergens kan vinden)
daar zoek je dan het kopje port forwarding.
new rule => (moet je ff de vnc port opzoeken) *port* naar joun mac/pc forwarden
als je een dynamic ip hebt nog ff iets erop zetten van no-ip.org of dyndns.org
en dan kan je dat adres wat je dan hebt (joepie.no-ip.org als voorbeeld) gewoon in je VNC app gebruiken en die komt dan thuis aan.
  #9  
Oud 14 August 2008, 01:00
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

Erg bedankt voor jullie reacties !


Ik heb ondanks de beperkte kennis geprobeerd wat ik dacht dat jullie bedoelen

(Check foto's)

1. Eerst de ports geforward volgens portforward.com (ook firewall is gefixt)

2. TightVNC geeft overigens nog steeds mijn 'static IP' aan, om mee te connecten..

3. Heb de 'ISP' gebruikt, zoals vermeld op watismijnip.nl

4. 'Probeert' te connecten via 3G, tevergeefs helaas..


Dikke kans dat ik vanalles fout doe natuurlijk .. Volgens de help optie in mocha vnc moet ik gewoon via dat ip die Tightvnch aangeeft connecten.. Maar dan kan ik alleen via mn Wi-Fi
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg portf.JPG‎ (24,2 KB, 10x gelezen)
Bestandstype: jpg tightvnc.JPG‎ (11,4 KB, 10x gelezen)
Bestandstype: jpg ip2.jpg‎ (28,2 KB, 11x gelezen)
Bestandstype: jpg ip1.jpg‎ (16,7 KB, 11x gelezen)
  #10  
Oud 14 August 2008, 01:45
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2008
Berichten: 77
Standaard

ja je moet zien te zorgen dat die tightvnc zoals in foto 2 84.8.* aangeeft dan kan het pas , bij mij gebeurt dat automatisch als me computer opstart dus je bent er bijna misschien weet iemand anders nog wat.
  #11  
Oud 14 August 2008, 02:38
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

Ok, thanx for helping..

Ik zal wat rondzoeken in het progje en i-net



EDIT: Dit soort vragen dwalen als zo'n 2 tot 3 jaar rond..

http://www.experts-exchange.com/Netw..._21478281.html

http://www.experts-exchange.com/Netw..._22036652.html

Laatst gewijzigd door lnn.art; 14 August 2008 om 02:53.
  #12  
Oud 14 August 2008, 09:48
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2008
Berichten: 152
Standaard

is het bij deze VNC CLient echt nodig dat je tightVNC gebruikt als Server?
  #13  
Oud 14 August 2008, 10:36
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 January 2008
Berichten: 77
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vlees91 Bekijk bericht
is het bij deze VNC CLient echt nodig dat je tightVNC gebruikt als Server?
nee alles werkt wat erop lijkt
  #14  
Oud 14 August 2008, 16:47
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

is er dan misschien een betere die je me kan aanraden? Voornamelijk met de optie mn IP daarbij te kunnen veranderen?
  #15  
Oud 14 August 2008, 19:49
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2008
Berichten: 152
Standaard

ik weet ff niet welke ik af en toe gebruik (omdat ik vanaf deze computer alleen maar bij anderen op de screen kijk maar omdat niemand van die mensen de computer nu aan heeft kan ik dit niet nakijken)

maar ik weet dus dat het heel simpel kan want ik weet daar ook niet veel van maar het programma deed dus na de portforwarding alles vanzelf.
  #16  
Oud 14 August 2008, 20:25
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

het enige wat ik dusver gedaan heb zijn drie poorten open gegooid, maar niets dat naar de software toewijst zeg maar..
  #17  
Oud 14 August 2008, 21:20
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2008
Berichten: 152
Standaard

volgens mij moest ik port 5800 open zetten (doe maar voor de zekerheid TCP en UDP en die moet je forwarde naar joun PC/MAC (doorsturen op computernaam is vaak handiger dan naar IP want je IP verandert mss ivm DHCP))
maar dat kan specifiek zijn voor mijn VNC programma
  #18  
Oud 15 August 2008, 18:36
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

Waarschijnlijk wel.. Met TightVNC schijn je misschien niet zoveel opties te hebben?

Vooralsnog luid de vraag dus nu:

Hoe zorg ik, dat als ik met mijn muis boven het icoontje in mijn system tray hover, ik niet mijn static IP te zien krijg, maar mijn ISP?

  #19  
Oud 17 August 2008, 22:48
Fasty's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 August 2008
Locatie: Melick
Berichten: 412
Standaard

hou het maar bij poort 5900 standaard. 5800 hoef je in de router niet te forwarden deze poort wordt gebruikt voor java plugin....

Gebruik zelf de betaalde versie van VNC. En op de PC heb ik realVNC staan

als je 2 poorten open zet zou je bv ook 2pc's thuis kunnen beheren dezelfde poorten in VNC instellen en in je firewall..

je ip static maken hoef je alleen maar bij een lokaal netwerk want windows wilt de boel thuis nog wel eens omgooien..

anders kijk hier eens meschien heb je hier iets aan

http://www.nationaalcomputerforum.nl...ad.php?t=23534

Laatst gewijzigd door Fasty; 17 August 2008 om 22:55.
  #20  
Oud 17 August 2008, 23:54
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 July 2008
Berichten: 152
Standaard

ja ok. komt doordat ik altijd een java plugin daarvoor gebruik
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
3G Network Booster winock iPhone Apps 1 30 June 2010 03:48
Speedup webapp: images local bewaren op de iPhone? m-jay iPhone Apps 4 4 October 2009 13:29
Network Error Dietch Jailbreak apps en thema's 2 12 May 2009 22:32
Ad-hoc/local Wi-Fi tussen iPhone en Mac Nemisis2003 Wi-Fi 4 14 December 2008 14:41

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:12.