Rabobankieren NU mogelijk op Iphone

Rabobankieren NU mogelijk op Iphone discussie in iPhone Apps forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds vandaag kun je rabobankieren via je iPhone . ga naar wap.rabobank.nl Klik boven op rabomobiel... klik bovenaan op mobielbankieren. je zult een link te ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Apps
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 1 November 2008, 21:53
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Berichten: 25
Talking Rabobankieren NU mogelijk op Iphone

Sinds vandaag kun je rabobankieren via je iPhone.

ga naar wap.rabobank.nl

Klik boven op rabomobiel...
klik bovenaan op mobielbankieren.
je zult een link te zien krijgen waar gevraagd wordt om de beveiliging op te zeggen. druk hierop.

Je kunt nu je 5 cijferige code intoesten zonder raboreader!


1 belangrijke tip: zorg dat je Wi-Fi verbinding uitstaat, het lukt alleen via je grpsverbinding (via de sim van rabomobiel)

Als je hier een icoon op je springboard van wilt hebben, druk op de + onder de pagina toets dan op voeg toe aan beginscherm.

zie:



succes .

groet Jasper

Laatst gewijzigd door jappiededeur; 4 November 2008 om 16:29.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 2 November 2008, 13:15
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 April 2008
Locatie: amstelveen
Berichten: 33
Stuur een bericht via MSN naar ejmitch
Standaard

handig, ga het even proberen (Y)
  #3  
Oud 2 November 2008, 14:05
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ejmitch Bekijk bericht
handig, ga het even proberen (Y)
en gelukt?
  #4  
Oud 2 November 2008, 21:16
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 November 2007
Locatie: limburg
Berichten: 55
Stuur een bericht via MSN naar timm6545
Standaard

Helaas werkt het niet met kpnicon volgens mij....
het zou fijn zijn als het wel zou gaan.
  #5  
Oud 2 November 2008, 22:11
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timm6545 Bekijk bericht
Helaas werkt het niet met kpnicon volgens mij....
het zou fijn zijn als het wel zou gaan.
dit begrijp ik niet helemaal, je bent toch wel geabonneerd op rabomobiel?
Rabomobiel is het 'nieuwe' netwerk van de rabobank en is verbonden aan KPN.(voorheen met Orange)

Nogmaals deze toepassing kan alleen maar als je een simkaart hebt van de rabobank en dus het rabomobielnetwerk hebt!

Laat even weten of je idd rabomobiel hebt...want KPN netwerk is in dat geval het zelfde.
  #6  
Oud 2 November 2008, 23:06
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

...komt zeker geen versie voor niet-rabo-mobiel-bellers?
Ik doe nu geregeld rabobankieren via de iPhone, maar dan gewoon met het random readertje erbij...
__________________
MCMA: Microsoft Certified Mac Addict!
iPhone 4s 16GB | iPhone 4 16GB | iPhone 3Gs 32GB | iPad 16GB Wi-Fi
  #7  
Oud 3 November 2008, 15:00
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dirkuijt Bekijk bericht
...komt zeker geen versie voor niet-rabo-mobiel-bellers?
Ik doe nu geregeld rabobankieren via de iPhone, maar dan gewoon met het random readertje erbij...
Nee, helaas...
dat zou ook niet kunnen i.v.m. de beveiliging. Omdat de simkaart van de rabobank gekoppeld is met jou bankrekeningnummer kun je alleen met jou rekening inloggen. de gehele beveiliging zit zich in de simkaart.
Overigens voor pre-paidkaarten van de rabo kan dit weer wel, eventjes checken op: rabomobiel.nl

groet,
Jasper
  #8  
Oud 4 November 2008, 15:34
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 July 2008
Berichten: 36
Standaard

Dat is klinkklare onzin...
Rabomobilebankieren kan op allerlei andere toestellen prima, ook met allerlei andere abbonementen. Je hebt dan gewoon een inlogcode net als voor Rabofoon.
Bij navraag bij de Rabobank waarom dit niet mogelijk was op de iPhone (los van de achtelijke wap interface die ze nog steeds hanteren) was het antwoord: niet genoeg beveiligde verbinding...

Spijtig want ik wacht hier echt op.
Waarom komt rabo niet met een native app?

EDIT
Waarom komen ALLE banken niet met native apps?


Laatst gewijzigd door toothpickt; 4 November 2008 om 15:35. Reden: laatste zin nog ff
  #9  
Oud 4 November 2008, 16:19
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door toothpickt Bekijk bericht
Dat is klinkklare onzin...
Rabomobilebankieren kan op allerlei andere toestellen prima, ook met allerlei andere abbonementen. Je hebt dan gewoon een inlogcode net als voor Rabofoon.
Bij navraag bij de Rabobank waarom dit niet mogelijk was op de iPhone (los van de achtelijke wap interface die ze nog steeds hanteren) was het antwoord: niet genoeg beveiligde verbinding...

Spijtig want ik wacht hier echt op.
Waarom komt rabo niet met een native app?

EDIT
Waarom komen ALLE banken niet met native apps?


na je berichtje heb ik de rabomobielsite eens bestudeerd en kom terug op wat ik zei:
je hebt inderdaad deels gelijk. Dit was toendertijd alleen met je rabosimkaart mogelijk.

wat betreft de beveiliging van de simkaart van rabomobiel klopt echter wel:

als je rabomobiel hebt, zit in je simkaart je rekeningnummer geprogrammeerd...zodra je wilt inloggen staat je rekeningnummer al vast. je hoeft alleen nog je TIN-code (zelfde als de rabofoon) in te vullen.

Dit staat er op de rabomobielwebsite :



rabomobiel bankieren kan op 2 manieren:

Via Rabo Mobiel. U krijgt dan van ons een gratis abonnement op Rabo Mobielbankieren. Alle mobiele telefoons van Rabo Mobiel zijn hiervoor geschikt.

Via een andere provider. Het abonnement kost dan € 3 per kwartaal. Uw mobiele telefoon moet wel geschikt zijn voor Rabo Mobielbankieren.

Als je 1 van de bovenstaande abonnementen hebt, zou het moeten lukken op de Iphone! Ikzelf heb de rabomobiel en daar lukt het prima mee.

edit: bron: http://www.rabobank.nl/particulieren...obielbankieren

Laatst gewijzigd door jappiededeur; 4 November 2008 om 16:38.
  #10  
Oud 4 November 2008, 19:09
midego's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 October 2008
Berichten: 186
Send a message via twitter to midego
Standaard

Zowieso heeft internet bankieren altijd al op de iPhone gewerkt...
  #11  
Oud 4 November 2008, 19:11
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door midego Bekijk bericht
Zowieso heeft internet bankieren altijd al op de iPhone gewerkt...

ook zonder raboreader? dit kan pas sinds kort op de iphone omdat er problemen waren met de beveiliging
  #12  
Oud 4 November 2008, 19:46
midego's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 October 2008
Berichten: 186
Send a message via twitter to midego
Standaard

Jah, nouja dat kleine beetje moeite dan, maarja je moet wel €3,- lappen als je bij een andere provider zit...helaas.
  #13  
Oud 5 November 2008, 20:49
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.894
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Stuur een bericht via Skype™ naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Standaard

Zeker nog niets voor de Postbank?.... (of ING tegenwoordig...)
  #14  
Oud 6 November 2008, 11:55
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Timmeh_ Bekijk bericht
Zeker nog niets voor de Postbank?.... (of ING tegenwoordig...)
Meestal als er 1 schaap over de dam is....
de Rabobank is naar mijn weten vooralsnog de enige bank die een eigen provider heeft, wat verklaard dat zij hier mee begonnen zijn en dat voor de mensen die aangesloten zijn bij de rabobank deze mogelijkheid bestaat. (al dan niet aangesloten bij het netwerk rabomobiel)

Gelukkig hoef je als bank zijnde geen netwerkbeheer te hebben om een simpele app te maken wat gelinkt wordt aan een beveiligde inlogserver zoals de rabo...

Het is, denk ik, een kwestie van afwachten en hopen dat andere banken steeds meer gaan inzien hoe belangrijk de iPhone (en de gehele mobiele sector) voor hun kan zijn, dan kunnen ze niet meer achterblijven

misschien houdt de economiecrises bij bepaalde banken dit nog even tegen om niet te investeren naar research, aan de andere kant kun je hiermee wel weer klanten trekken...

afwachten

Laatst gewijzigd door jappiededeur; 6 November 2008 om 12:02.
  #15  
Oud 6 November 2008, 21:37
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 November 2007
Locatie: limburg
Berichten: 55
Stuur een bericht via MSN naar timm6545
Standaard

Zijn er nu wel of geen mensen die Rabo mobiel bankieren kunnen met hun iPhone met een kpnicon abonnement ?

En als dat zo is gebruik je dan Wi-Fi , 3g , of edge?
  #16  
Oud 7 November 2008, 14:27
Channie's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Zilver) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 July 2008
Locatie: Hellevoetsluis, NL
Berichten: 201
Stuur een bericht via Skype™ naar Channie Send a message via twitter to Channie
Standaard

Via 3G kan je gewoon Rabo Internetbankieren gebruiken. Het is wel even inzoomen en je random reader gebruiken.
  #17  
Oud 7 November 2008, 18:29
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 November 2007
Locatie: limburg
Berichten: 55
Stuur een bericht via MSN naar timm6545
Standaard

Ja dat snap ik , maar dat bedoel ik dus niet, het gaat mij om de mobiele variant. wat je op iedere huis tuin en keuken gsm kunt gebruiken.
  #18  
Oud 8 November 2008, 14:45
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 July 2008
Berichten: 36
Standaard

precies.
Zonder op een zielige wap website te moeten inloggen.

Ik snap werkelijk waar niet waarom grote banken (zeker in deze tijd) niet een iPhone app maken voor mobiel bankieren... Waar blijven ze?
  #19  
Oud 30 December 2008, 20:37
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2008
Locatie: in een huis
Berichten: 34
Stuur een bericht via MSN naar rich156 Stuur een bericht via Yahoo naar rich156
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timm6545 Bekijk bericht
Zijn er nu wel of geen mensen die Rabo mobiel bankieren kunnen met hun iPhone met een kpnicon abonnement ?

En als dat zo is gebruik je dan Wi-Fi , 3g , of edge?
bij mij in ieder geval niet... (t-mobileicon abo) ik zeg het rabo mobiel internet bankieren nog wel even op...tot het wel werkt. dan maar even met de random reader
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3G: IPhone unlock mogelijk? Blaze4life Unlock 1 21 February 2011 17:51
iPhone: Android al mogelijk op iPhone 4? matsoft Jailbreak 21 30 November 2010 09:32
iPhone: Iphone 4 (4.0.2) downgrade to 4.01 mogelijk ? dimaxxx Jailbreak 1 24 September 2010 09:20
HELP,iphone mogelijk stuk! tommypanis iPhone algemeen 9 10 June 2010 20:23

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:44.