Kost GPS geld?

Kost GPS geld? discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik dacht dat A- gps een beetje data gebruikt, en voor de mensen met een iPhone zonder data abo( , wat moet je met de ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 20 July 2008, 19:42
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 February 2008
Berichten: 66
Standaard

Ik dacht dat A-gps een beetje data gebruikt, en voor de mensen met een iPhone zonder data abo(, wat moet je met de iPhone) zou het dan wel geld kosten?!
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 20 July 2008, 20:02
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 75
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bengek Bekijk bericht
Ik dacht dat A-gps een beetje data gebruikt, en voor de mensen met een iPhone zonder data abo (, wat moet je met de iPhone) zou het dan wel geld kosten?!
Das een beetje een moeilijk kwestie. Apple heeft ervoor gekozen dat je kaarten van Google moet downloaden om te weten waar je bent, online dus. Er zijn - zoals je zelf wellicht al gehoord hebt - berichten dat bijvoorbeeld TomTom bezig is met iPhone-versies. Die zijn zo data intensief dat je die echt (bij voorkeur!) op je device moet hebben, offline dus.
Alles wat je nu doet kost je geld voor dataverkeer.

[haha, spuit elf! SORRY!]
__________________
[iPhone 5 | iPad 4 cellular | KPN | Mobile Vikings | iMac]

Laatst gewijzigd door DutchClick; 20 July 2008 om 20:10. Reden: spuit elf
  #23  
Oud 20 July 2008, 22:42
deuxani's schermafbeelding
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 April 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 138
Standaard

Waar het in ieder geval nu op neerkomt is dat je met je iPhone3G je GPS niet kan gebruiken zonder dat deze het datanetwerk van je provider gebruikt. Ten eerste omdat de Maps applicatie de map moet downloaden over het netwerk en ten tweede omdat de GPS unit het netwerk in eerste instantie gebruikt om sneller een lock te krijgen. Dus als je geen extra data abonnement zou hebben, dan kost het gebruiken van Maps en GPS in de iPhone3G altijd geld.
  #24  
Oud 6 August 2008, 16:40
TriXal0ne's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Locatie: Zaandam
Berichten: 130
Standaard

De GPS geeft dus alleen je positie aan op de kaarten van Google Maps. Beetje hetzelfde als Maps op de iPhone 1.0 dus, alleen nu zie je waar je bent. Leuk en aarig, maar als je gewoon even de naam van de straat invoert op iPhone 1.0 zie je ook waar je bent, en kan je ook gewoon je route ergens naartoe uitstippelen. Het enige vershil is dat de route niet wordt bijgewerkt namate je dichterbij je bestemming komt.

Om even terug te komen op de vraag van dit topic: GPS zelf kost dus geen geld, maar wil je er wat aan hebben moet je de kaarten downloaden van google maps wat dus wel geld kost (Tenzij je een onbeveiligd Wi-Fi netwerk of een gratis t-mobileicon Hotspot in de buurt hebt).

TriXal0ne

Laatst gewijzigd door TriXal0ne; 6 August 2008 om 16:47.
  #25  
Oud 6 August 2008, 17:07
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2008
Berichten: 38
Standaard

Stel je bent thuis en je wil vertrekken naar bv. Parijs. Kan je dan thuis via je Wi-Fi netwerk de kaarten al downloaden voor je weg naar Parijs? Of download je iPhone die kaarten telkens je dichter in de buurt van je bestemming komt?
  #26  
Oud 6 August 2008, 17:10
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

De kaarten kan je niet downloaden. Dit gebeurd onderweg en in het buitenland kost dat dus wel veel geld.
  #27  
Oud 6 August 2008, 17:12
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2008
Berichten: 38
Standaard

Ja das wel ff rot Hopen dat TomTom zijn navigatiesoftware uitbrengt voor de volgende vakantie dan!
  #28  
Oud 7 August 2008, 12:47
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Berichten: 10
Standaard

Ik heb even mijn simkaart eruit gehaald en krijg nog steeds informatie (kaarten e.d.) te zien. Hoe kan mijn provider nu herkennen wat er via mijn telefoon gebeurt?
  #29  
Oud 7 August 2008, 12:50
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door johannes39 Bekijk bericht
Ik heb even mijn simkaart eruit gehaald en krijg nog steeds informatie (kaarten e.d.) te zien. Hoe kan mijn provider nu herkennen wat er via mijn telefoon gebeurt?
Zit je niet op een Wi-Fi netwerk?
En een gedeelte van de kaart wordt in de cache opgeslagen.
  #30  
Oud 7 August 2008, 12:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Berichten: 10
Standaard

Wat houd cache in
  #31  
Oud 7 August 2008, 13:04
cypher21's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 March 2008
Locatie: Dieren
Berichten: 1.823
Standaard

Cache - Wikipedia

tijdelijke opslagruimte zeg maar
  #32  
Oud 14 August 2008, 12:05
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 May 2008
Locatie: Keerbergen
Berichten: 10
Standaard

Hallo iedereen.

Ik heb een vraagje ivm de maps & GPS. Heb hier al veel rond gelezen maar nog nergens een antwoord op mijn vraag gevonden. Ik herinner me van mijn vorige iPhone (eerste generatie iphone, zit momenteel zonder iphone maar wacht op de levering van de 3G ) de applicatie, google maps offline, waarbij je kaarten in het cache geheugen bleven staan zodat je niet steeds al je kaarten opnieuw moest downloaden. Valt dit te combineren met de gps? Met andere woorden, je zorgt dat je route in je cache staat en je kan dan gewoon zonder dataverkeer je route blijven volgen via deze kaarten? Of zie ik iets over het hoofd & gaat dit helemaal niet werken.?
  #33  
Oud 15 August 2008, 20:48
» iPhone UK 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 June 2008
Locatie: Gent
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lavendula Bekijk bericht
Hallo iedereen.

Ik heb een vraagje ivm de maps & GPS. Heb hier al veel rond gelezen maar nog nergens een antwoord op mijn vraag gevonden. Ik herinner me van mijn vorige iPhone (eerste generatie iphone, zit momenteel zonder iphone maar wacht op de levering van de 3G ) de applicatie, google maps offline, waarbij je kaarten in het cache geheugen bleven staan zodat je niet steeds al je kaarten opnieuw moest downloaden. Valt dit te combineren met de gps? Met andere woorden, je zorgt dat je route in je cache staat en je kan dan gewoon zonder dataverkeer je route blijven volgen via deze kaarten? Of zie ik iets over het hoofd & gaat dit helemaal niet werken.?
Denk niet dat dat werkt, heb eens een plaats opgezocht en dan als ik ernaartoe gereden was zonder verbinding de kaart geopend en had maar een klein stukje nog in beeld, dus denk dat t er vooral aan ligt dat je zelf niet bepaalt wat hij precies in cache heeft.
  #34  
Oud 21 July 2009, 09:38
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 July 2009
Berichten: 11
Standaard

Ik heb bijvoorbeeld de App: rome2go op mijn iPhone. die maakt gebruik van gps.
kost me dit in rome dan bakken met geld om te gebruiken???
de kaarten en dergelijke zitten toch al in de app??
  #35  
Oud 21 July 2009, 09:44
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

GPS gebruikt geen dataverkeer en is gratis. Pas als je data moet gaan binnenhalen kost het geld.

Probeer het eens in airplanemodus.. kijken of hij dan wel kaarten toont enzo. Als dat zo is kost het je geen geld in Rome..
  #36  
Oud 21 July 2009, 09:53
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 20 July 2009
Berichten: 11
Standaard

Bedankt voor de tip!!
maar vond net een artikeltje over dat Rome2go, en volgens die info zijn het offline maps ( http://appshopper.com/travel/rome2go ). en kosten ze dus geen geld.
maar zal als ik in rome ben, airplanemodus inschakelen voor de zekerheid.

Laatst gewijzigd door MarkP; 21 July 2009 om 09:56.
  #37  
Oud 21 July 2009, 10:41
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 August 2008
Berichten: 138
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarkP Bekijk bericht
maar zal als ik in rome ben, airplanemodus inschakelen voor de zekerheid.
Dan werkt je GPS niet.

Laat dat ding nu gewoon op data roaming = off staan, dan komt alles goed. Zoals je ook in duizendvoud op dit forum en andere plekken kunt lezen.
  #38  
Oud 14 August 2009, 23:05
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2009
Berichten: 3
Standaard

Dus als je een data-abbo erbij hebt dat je onbeperkt kan internetten kost het niks?
  #39  
Oud 30 March 2010, 14:25
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 March 2010
Locatie: Assen
Berichten: 47
Standaard

er bestaan nu toch wel on board apps zoals tomtom europa enzo? als je die hebt moet je er dan alsnog voor betalen?
  #40  
Oud 30 March 2010, 14:40
Almo's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2010
Locatie: Zuid - Holland
Berichten: 118
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door douwef Bekijk bericht
er bestaan nu toch wel on board apps zoals tomtom europa enzo? als je die hebt moet je er dan alsnog voor betalen?
Je betaalt voor de APP zelf, maar je gebruikt eigenlijk geen internet om te navigeren aangezien je GPS ingebouwd zit + de kaarten op je telefoon zijn opgeslagen.

Google-maps kost wel geld, er is al eerder uitgelegd waarom !!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Kost tetheren extra geld? bramiphone Jailbreak apps en thema's 1 16 August 2010 11:15
TomTom: Kost LiveTraffic geld? srgnn-38 iPhone Navigatie 7 13 August 2010 23:05
iPhone 3GS: Jailbroken. Internet kost geld? bugmenot2 Unlock 5 1 April 2010 09:03
Wi-Fi kost toch geld? Ancotje Archief 2 14 December 2009 17:02
Bitesms Kost Geld? chabirx Archief 1 10 August 2009 11:19

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:13.