TomTom 2g vraag

TomTom 2g vraag discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik heb een iphone 2g met firmware 3.1. Nu heb ik recent de carkit gekocht van Tomtom . In de review van de carkit ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 26 October 2009, 17:37
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard TomTom 2g vraag

Hallo,

Ik heb een iphone 2g met firmware 3.1. Nu heb ik recent de carkit gekocht van Tomtom. In de review van de carkit was duidelijk te zien dat tomtom navigatie ook op een 2g werkt.

Nu heb ik ook in de app store tomtom gedownload, maar het start nu elke keer niet op. Ik krijg het tomtom scherm te zien en dan gaat hij weer terug naar het springboard.

Doe ik iets verkeerds misschien?

Alvast bedankt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 26 October 2009, 17:45
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

een 2G heeft geen GPS

maar die carkit heeft natuurlijk wel GPS, weet niet precies of die dat dan overneemt
__________________

  #3  
Oud 26 October 2009, 17:47
Timmeh_'s schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 September 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 2.894
Stuur een bericht via MSN naar Timmeh_ Stuur een bericht via Skype™ naar Timmeh_ Send a message via twitter to Timmeh_
Standaard

Al een harde reset geprobeerd? Of anders TomTom even te verwijderen en weer opniew te installeren?
__________________
iPhone 2G UK iOS 3.1.3 Jailbreak by RedSn0w /  iPhone 4 32GB iOS 4.2.1 Jailbreak by RedSn0w
MacBook Pro 15,4" OSX 10.6.6 /  iMac 20" OSX 10.6.6 /  iPad 3G 32GB iOS 4.2.1
Stuur me geen privé-berichten met vragen, ik negeer ze. Gebruik liever de zoekfunctie en de Wiki (Begrippen|Handleidingen)
  #4  
Oud 26 October 2009, 18:00
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

kijk eens dit topic
https://forum.iculture.nl/f8/ap...crashen-6.html

probleem met je account misschien ?
  #5  
Oud 26 October 2009, 18:19
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
een 2G heeft geen GPS

maar die carkit heeft natuurlijk wel GPS, weet niet precies of die dat dan overneemt
Ik weet niet precies hoe het in zijn werk gaat maar ik ga er vanuit dat de carkit van tom tom het overneemt. Op het het filmpje van de review van de carkit is het mogelijk dat je de navigatie op een 2g werkend kunt krijgen.

Ik heb al een nieuwe installatie gedaan en een nieuwere firmware geprobeerd. Al mijn andere applicaties werken wel gewoon goed..
  #6  
Oud 26 October 2009, 18:36
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Timmeh_ Bekijk bericht
Al een harde reset geprobeerd? Of anders TomTom even te verwijderen en weer opniew te installeren?
Ja dit heb ik al wel geprobeerd, het verwijderen heeft ook niet geholpen. Maar het is wel mogelijk op tomtom te gebruiken op een 2g?
  #7  
Oud 26 October 2009, 18:48
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Hipster Bekijk bericht
Ja dit heb ik al wel geprobeerd, het verwijderen heeft ook niet geholpen. Maar het is wel mogelijk op tomtom te gebruiken op een 2g?
Ja dat is mogelijk. Heb je dit topic al eens doorgelezen? Kan daar mee te maken hebben.
  #8  
Oud 26 October 2009, 18:59
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WDS001 Bekijk bericht
Ja dat is mogelijk. Heb je dit topic al eens doorgelezen? Kan daar mee te maken hebben.
hmm ok... ik zal het eens even goed doornemen.. het zou mooi zijn als de oplossing daarbij staat.

Alvast bedankt
  #9  
Oud 27 October 2009, 07:57
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WDS001 Bekijk bericht
Ja dat is mogelijk. Heb je dit topic al eens doorgelezen? Kan daar mee te maken hebben.
Helaas heeft dit topic mijn probleem niet opgelost.. Al mijn andere applicaties werken wel, alleen tomtom werkt niet.

Normaal gesproken moet het gewoon op kunnen starten op een 2g toch?
  #10  
Oud 27 October 2009, 08:59
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Op de site van TomTom staat onderstaande, met de iPhone bedoelen ze neem ik aan de 2G


Compatibiliteit
iPhone
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPhone OS 3.0 of later vereist

EDIT Bovendien zal de applicatie eerst opstarten en dan pas zoeken naar GPS, zonder GPS zou je wel routes moeten kunnen berekenen.

Waarom de app dan crasht bij jou, zou niks met GPS te maken hebben

Laatst gewijzigd door Michel15; 27 October 2009 om 09:13. Reden: zie edit
  #11  
Oud 27 October 2009, 09:29
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
Op de site van TomTom staat onderstaande, met de iPhone bedoelen ze neem ik aan de 2G


Compatibiliteit
iPhone
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPhone OS 3.0 of later vereist

EDIT Bovendien zal de applicatie eerst opstarten en dan pas zoeken naar GPS, zonder GPS zou je wel routes moeten kunnen berekenen.

Waarom de app dan crasht bij jou, zou niks met GPS te maken hebben
Ja andere gps applicaties werken wel via de carkit. Alleen tomtom start niet op, ik denk ook niet dat het met de gps te maken. Maar ik weet ook niet waar het nog meer aan kan liggen.

Zijn er mensen die het wel gewoon draaiend hebben op een iphone 2g?
  #12  
Oud 27 October 2009, 10:12
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The Hipster Bekijk bericht
Ja andere gps applicaties werken wel via de carkit. Alleen tomtom start niet op, ik denk ook niet dat het met de gps te maken. Maar ik weet ook niet waar het nog meer aan kan liggen.

Zijn er mensen die het wel gewoon draaiend hebben op een iphone 2g?
al eens het programma gestart na een fresh restart, dan is je geheugen nog maximaal vrij.
Misschien dat TomTom meer gheugen vergt bij de opstart en dat je dat niet meer vrij hebt.
  #13  
Oud 27 October 2009, 10:24
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kal_el Bekijk bericht
al eens het programma gestart na een fresh restart, dan is je geheugen nog maximaal vrij.
Misschien dat TomTom meer gheugen vergt bij de opstart en dat je dat niet meer vrij hebt.
Ja dat heb ik net nog even geprobeerd, helaas werkte dat ook niet.. Ik zou niet kunnen bedenken waar het aan kan liggen. Ik heb het meeste nu wel geprobeerd volgens mij.

Andere programma's die ook gps nodig hebben om te werken doen het ook gewoon in de carkit.
Ik ga er van uit dat het niet te maken heeft met de gps.
  #14  
Oud 27 October 2009, 10:34
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Welke applicaties bedoel jij dan ?
Maps maakt gebruik van masten bijvoorbeeld

Probeer eens xGPS te downloaden uit Cydia, in die app kun echt zien of je verbinding maakt via GPS
  #15  
Oud 27 October 2009, 10:50
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
Welke applicaties bedoel jij dan ?
Maps maakt gebruik van masten bijvoorbeeld

Probeer eens xGPS te downloaden uit Cydia, in die app kun echt zien of je verbinding maakt via GPS
Ik heb xgps er ook op staan en die werkt wel gewoon met de gps. verder heb ik nog wat andere gps applicaties er op staan zoals: Speedometer, GPS stone. Gewoon om te kijken of die het wel doen.
Deze applicaties werken wel gewoon via de carkit.
  #16  
Oud 27 October 2009, 13:36
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 September 2008
Berichten: 212
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
Welke applicaties bedoel jij dan ?
Maps maakt gebruik van masten bijvoorbeeld
Maps kan zowel van masten als van GPS gebruik maken. Je kunt dit zien aan de blauwe cirkel met bol. "Stilstaande" cirkel is masten, "pulserende" (vaak kleinere) cirkel is GPS. Als er GPS ontvangst is schakelt maps daar automatisch naar over.
  #17  
Oud 28 October 2009, 11:51
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Ik heb de Tomtom app verwijderd en Navigon geinstalleerd. Deze werkt super in combinatie met de carkit.

Ik heb nu een mail gestuurd naar apple. Om te kijken of ik mijn geld nog terug kan krijgen, aangezien de tomtom app niet werkt.

In ieder geval bedankt voor de hulp.
  #18  
Oud 2 November 2009, 11:59
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 January 2008
Berichten: 6
Standaard

Bij mij draait TomTom prima op een 2g met firmware 3.1.2. Gebruik wel een externe gps-muis met RoqyBT maar dat zou geen verschil moeten maken.

Kan het niet iets te maken hebben met rechten (read/write) van mappen. Dat heeft er bij mij wel eens voor gezorgd dat apps crashen...
  #19  
Oud 2 November 2009, 12:10
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door frankkoning Bekijk bericht
Bij mij draait TomTom prima op een 2g met firmware 3.1.2. Gebruik wel een externe gps-muis met RoqyBT maar dat zou geen verschil moeten maken.

Kan het niet iets te maken hebben met rechten (read/write) van mappen. Dat heeft er bij mij wel eens voor gezorgd dat apps crashen...

Ok dus het werkt wel op een 2g. Ik gebruik de tomtom carkit al externe gps. dat zou dus eigenlijk niet uit maken.

Ik denk ook dat het iets met rechten heeft te maken.. maar ik draai nu navigon. Ik moet zeggen deze doet het super goed.

Ik heb apple een mail gestuurd dat tomtom bij mij niet werkte, en ik kreeg de volgende dag een mail terug. Ik krijg mijn geld terug die ik besteed heb aan de tomtom applicatie.. Dus dat is zeer netjes gedaan van apple.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
TomTom: Vraag: Tomtom en "rijrichting" robin en nienke iPhone Navigatie 6 7 May 2010 12:31
TomTom vraag :S Targox Archief 2 27 December 2009 14:26
VRAAG Tomtom op 2 toestellen installeren FrankJ Archief 1 14 October 2009 20:32
tomtom Benelux geen geluid -> tomtom support wilt niet helpen jeroenhermans Archief 3 24 August 2009 16:56

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:47.