Taal wijzigen in Navigon

Taal wijzigen in Navigon discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik gebruik mijn iPhone in het engels, dat vind ik prettiger, maar ik wil graag in het nederlands navigeren (of in ieder geval nederlandse aanwijzingen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 07-07-09, 11:27
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Arrow Taal wijzigen in Navigon

Ik gebruik mijn iPhone in het engels, dat vind ik prettiger, maar ik wil graag in het nederlands navigeren (of in ieder geval nederlandse aanwijzingen krijgen)

Dit is in Navigon niet in te stellen (daar is TT dus beter in) maar ik vroeg mij af of iemand weet of ik dit kan hard-coden...

Ik ben al aan het zoeken op mijn iPhone in de structuur naar config files, maar heb nog niets gevonden...

Help?!
__________________
MCMA: Microsoft Certified Mac Addict!
iPhone 4s 16GB | iPhone 4 16GB | iPhone 3Gs 32GB | iPad 16GB Wi-Fi
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 08-07-09, 12:16
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

bump...

Niemand met dit probleem?
  #3  
Oud 08-07-09, 22:23
» iPhone 7 128GB (Gitzwart) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2008
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dirkuijt Bekijk bericht
bump...

Niemand met dit probleem?
Heb gemerkt dat Navignon zelf de taal aanpast !
Heb mijn software geinstalleerd op een duitse iPhone en... alles automatisch in het Duits !

Dus waarschijnlijk zal Navigon in het Nederlands zijn wanneer je iPhone ook Nederlands is.
  #4  
Oud 08-07-09, 22:27
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 14.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 12,9 (2018) Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: iPadOS 14.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.221
Standaard

Is volgens mij ook niet verder aan te passen in Navigon zelf.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #5  
Oud 09-07-09, 04:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: Aug 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3
Standaard

Mijn probleem is dat de taalinstelling op de Iphone wel op Nederlands staat maar engelstalige Navigon krijgt!!!
  #6  
Oud 09-07-09, 08:56
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door michelp Bekijk bericht
Mijn probleem is dat de taalinstelling op de Iphone wel op Nederlands staat maar engelstalige Navigon krijgt!!!
...dus is het ergens in een plist of ini in te stellen!
Ik graaf ff door in de files...
  #7  
Oud 09-07-09, 09:46
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.367
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Even en gok in het wilde, maar als je navigon.app even opent op je mac (toon inhoud) dan kan je misschien de taalmappen "omdraaien".

en.lproj en nl.lproj overschrijven. Je moet dan wel even onderzoeken welke betanden je juist moet vervangen en dan zou normaal het probleem moeten opgelost zijn.
  #8  
Oud 09-07-09, 09:55
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

hmm... stom dat ik dat nog niet geprobeerd heb...
Ik ga er gelijk mee aan de slag, dank je!

edit:
PROPS @ BOMAN !

Net de navigon.app in geSSH't, en hierin de map en.lproj gebackupped.
Vervolgens een kopie van nl_NL.lproj gemaakt en gerenamed naar en.lproj

Navigon gestart: alles Nederlands!

woohoo, bedankt man!

Laatst gewijzigd door dirkuijt; 09-07-09 om 10:05. Reden: Het werkt!
  #9  
Oud 14-07-09, 16:15
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 64GB [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: May 2009
Locatie: Oostende
Berichten: 3
Send a message via twitter to Jesnic
Standaard

Waar kan ik de Navigon map vinden via SSH ?
  #10  
Oud 14-07-09, 16:24
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.367
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

root/applications/navigon.app
  #11  
Oud 15-07-09, 11:00
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 64GB [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: May 2009
Locatie: Oostende
Berichten: 3
Send a message via twitter to Jesnic
Standaard

Van harte bedankt hoor.
  #12  
Oud 27-07-09, 20:16
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 35
Standaard

Als ik in Root kijk staat daar een snelkoppeling naar Applications, maar vervolgens staat Navigon er niet tussen? Kijk ik verkeerd??
  #13  
Oud 30-07-09, 22:59
» iPhone XR 64GB (Zwart) [FW: 13.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 12.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Jun 2009
Berichten: 127
Standaard

Kan hem ook niet vinden.
  #14  
Oud 30-07-09, 23:06
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.367
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

sorry, maar hij staat in var/mobile/applications
Daar moet je een van de mappen openen.
  #15  
Oud 01-08-09, 15:47
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Jul 2009
Berichten: 8
Standaard

Waar kan ik nl_NL.lproj vinden?
Staat volgens mij niet in de Navigon map.
  #16  
Oud 01-08-09, 16:52
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

SSH naar je iPhone of maak een verbinding met WinSCP, Transmit o.i.d.

Ga naar:

(/private) /var/mobile/applications

Hier staat navigon tussen.
Dit kan encrypted zijn. Bij mij is het de map 3A777B78-...
Zie je geen Navigon.app dan moet je elke map een voor een aanklikken en in de inhoud kijken of je navigon.app ziet staan...

Open de map navigon.app en hierin staan de taal mappen, en dus ook nl_NL.lproj tussen...

good luck...

p.s.
Er staan ook plists in en ini files. Hierin kan je bijvoorbeeld de naam aanpassen... ik heb NAVIGON veranderd in Navigon... CAPS suck!
  #17  
Oud 01-08-09, 17:14
iMario's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Mar 2008
Locatie: /SpringBoard
Berichten: 6.160
Send a message via twitter to iMario
Standaard

Je kan trouwens AppLinks uit Cydia halen om makkelijker bij App Sore apps te komen.
__________________
Game Center ID ORIONSFKNBELT
  #18  
Oud 02-08-09, 00:39
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Jul 2009
Berichten: 8
Standaard

Gebruik diskaid, zie de map Navigon wel, maar niet de taal mappen!
Zie hier maar 4 mappen staan: _CodeSignature,Coderesources,enlproj en Overmaps waar zo ook niet in staan. Navigon staat hier in het grieks, dus best lastig voor mij..

in ieder geval bedankt voor de hulp..

Laatst gewijzigd door ketoem; 02-08-09 om 01:25.
  #19  
Oud 02-08-09, 13:53
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: Feb 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.367
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ketoem Bekijk bericht
Gebruik diskaid, zie de map Navigon wel, maar niet de taal mappen!
Zie hier maar 4 mappen staan: _CodeSignature,Coderesources,enlproj en Overmaps waar zo ook niet in staan. Navigon staat hier in het grieks, dus best lastig voor mij..

in ieder geval bedankt voor de hulp..
Navigon neemt de taal van je iphone, dus dat wil zeggen dat die ook in het grieks staat of er is iets anders aan de hand.
  #20  
Oud 15-08-09, 11:36
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Barendrecht
Berichten: 56
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem gehad. Na upgrade van 1.0 naar 1.1 bleek mijn Navigon in Grieks op te starten. Vanalles geprobeerd maar geen succes. Ook geen nl_NL.lprojte vinden in mijn Navigon.app directory.
Oplossing:
Verwijder vanuit Winscp de Navigon.app direcory. iPhone opnieuw opstarten. In iTunes/Programma's Navigon deselecteren. Je iPhone synchroniseren.
Na synchronisatie Navigon weer selecteren in iTunes en weer synchroniseren.
Voila, Navigon weer geinstalleerd en nu in het Nederlands.
Hij doet het weer en ik zit nu op Navigon 1.1

Succes allen.
Reageren

Labels
navigon, taal



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
wijzigen taal in app Spreeuwke iPhone Apps 3 07-10-10 17:20

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:01.