iPhone 4S - zeer veel RAM verbruik

iPhone 4S - zeer veel RAM verbruik discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik heb gisteren mijn iPhone 4S laten vallen. Geen enkele schade te bekennen, maar na het laten vallen was de iPhone opeens ontzettend traag. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 26 July 2012, 20:29
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 October 2009
Berichten: 20
Standaard iPhone 4S - zeer veel RAM verbruik

Hallo,

Ik heb gisteren mijn iPhone 4S laten vallen. Geen enkele schade te bekennen, maar na het laten vallen was de iPhone opeens ontzettend traag.

Na wat speurwerk kwam ik erachter dat ik slechts 5-10 MB free RAM had, terwijl al mijn apps uit stonden.

Ik heb dus maar besloten om mijn telefoon te restoren, en op te zetten als een New iPhone. Direct na het restoren heb ik een system monitor app gedownload. Deze zegt dat mijn iPhone 504 MB RAM heeft (dat klopt dus), maar dat er 389 MB in gebruik is (terwijl ik net gerestored heb en geen enkele app aan heb staan). Er is 157 MB Free RAM, wat echt veel te weinig is voor een iPhone 4S; zeker direct na een restore. Ook na het installeren van SBSettings en de Free Memory optie blijft het rond de 157 MB.

Kan iemand mij hiermee helpen? Alvast bedankt!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 26 July 2012, 21:16
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2012
Locatie: Dordrecht
Berichten: 303
Standaard

Klinkt alsof er wel schade is. Mogelijk de RAM op het moederbord die beschadigd is. Maar dat kan ik hiervandaan niet zien.
__________________
Het is niet de vraag of iets een keer gebeurt maar wanneer...
  #3  
Oud 26 July 2012, 21:29
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 October 2009
Berichten: 20
Standaard

Dacht ik zelf ook, maar toch geeft de iPhone aan dat er 504 MB RAM is en dat de rest 'in gebruik' is..
  #4  
Oud 26 July 2012, 21:34
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2012
Locatie: Dordrecht
Berichten: 303
Standaard

Mogelijk dat hij wel de RAM chip herkend en ziet dat het 504MB aan kan maar dat een aantal sectoren beschadigd zijn waardoor hij niet het volle vermogen kan aanspreken. Hierdoor lijkt het net alsof die in gebruik zijn. Lijkt alleen, want wat de iPhone in werkelijkheid weergeeft is het aantal MB dat hij kan gebruiken.

Maar om dat echt vast te kunnen stellen zul je er mee naar de reparatieboer moeten

Laatst gewijzigd door Gilles111; 27 July 2012 om 02:26. Reden: typo
  #5  
Oud 26 July 2012, 23:22
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.873
Standaard

Werkt flash geheugen dan met sensoren?
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #6  
Oud 27 July 2012, 02:24
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2012
Locatie: Dordrecht
Berichten: 303
Standaard

Het gaat niet om Flash maar om de RAM. Het flashgeheugen van je telefoon is de 16/32/64 GB geheugen. RAM is iets anders (zie hier voor de wikipedia pagina over RAM). Tegenwoordig voor telefoons en camera's etc. in een chip ipv RAM-bank zoals in je pc. In die chip zitten fysieke schakelingen (condensatoren) die heel goed defect kunnen raken.

Ik denk dat door die val dat aan de hand is.
  #7  
Oud 27 July 2012, 07:20
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.873
Standaard

Oh ja, eDRAM, niet Flash…

Maar gebruikt dat eDRAM dan sectoren zoals jij schreef?

(dat lijkt mij typisch iets voor opslag, maar niet voor werkgeheugen)
  #8  
Oud 27 July 2012, 07:57
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.177
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gilles111 Bekijk bericht
Ik denk dat door die val dat aan de hand is.
Als het iets mis is met de eDRAM moet je daar niet lang over nadenken, dat merk je aan de Kernel Panics.

Overigens, eDRAM heeft geen "sectoren" die kunnen gemarkeerd worden als zijnde defect. eDRAM is tenslotte geen HDD.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrŘmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #9  
Oud 27 July 2012, 12:08
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 July 2012
Locatie: Dordrecht
Berichten: 303
Standaard

Sectoren als op een HDD is dan misschien niet goede woord maar het lijkt er op. Wist even niet hoe anders in Jip&Janneke taal de schakelingen moest omschrijven Ze worden idd niet als defect aangemerkt maar je iPhone ziet wel dat er minder RAM beschikbaar is als beschadigingen aan zijn.
  #10  
Oud 27 July 2012, 12:09
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.177
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gilles111 Bekijk bericht
Ze worden idd niet als defect aangemerkt maar je iPhone ziet wel dat er minder RAM beschikbaar is als beschadigingen aan zijn.
Juist, en dan krijg je Kernel Panics die je in de Diagnostics kan terug vinden En, in die Diagnostics moet de TS nu gaan kijken om te zien wat er allemaal aan de hand is.

EDIT
Ik zie nu eerst dat de TS OS X gebruikt. @brampower: synchroniseer de iPhone met iTunes. Alle Diganostic Reports worden dan overgezet naar de OS X Console. Daar kan je dan rustig nakijken wat er allemaal aan de hand is.


Laatst gewijzigd door timosha; 27 July 2012 om 12:31.
  #11  
Oud 27 July 2012, 12:23
hot12345's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Zilver) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2012
Locatie: Nijmegen
Berichten: 453
Standaard

Is dat na je val gebeurdt?, waarom breng je uhm niet voor de reperatie?,
  #12  
Oud 27 July 2012, 12:41
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.177
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hot12345 Bekijk bericht
waarom breng je uhm niet voor de reperatie?,
Dat zou jij eigenlijk ook moeten doen

http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...meer-help.html
  #13  
Oud 27 July 2012, 13:06
hot12345's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Zilver) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2012
Locatie: Nijmegen
Berichten: 453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat zou jij eigenlijk ook moeten doen

http://forum.iculture.nl/f28/iphone/...meer-help.html
Ja nou ik heb er al 1 nieuwe gekregen ipv me vorige 4s
Z

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 27 juli 2012 om 13:29 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brampower Bekijk bericht
Dacht ik zelf ook, maar toch geeft de iPhone aan dat er 504 MB RAM is en dat de rest 'in gebruik' is..
Bram,

Kun je uitleggen hoe traag is hij daadwerkelijk geworden, hoe je kunt dat merken, kun je ongeveer omschrijven?

Ben benieuwd hoe sloom jou toestel is geworden
  #14  
Oud 29 July 2012, 08:56
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 May 2012
Berichten: 4
Standaard

Heb hier het zelfde probleem

Laat het toestel vaak vallen (per ongeluk)

Als ik via dubbel tap op home button alles leegmaak heb ik nog maar 126 mb vrij

Toestel is gewoon nog snel maar je moet apps vaak afsluiten

Heb IOS 5.1.1 met jailbreak

Laatst gewijzigd door bragra; 29 July 2012 om 09:01. Reden: Ios versie erbij zetten
  #15  
Oud 29 July 2012, 09:12
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.177
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bragra Bekijk bericht
Laat het toestel vaak vallen (per ongeluk)
Tja, dat moet je maar niet te vaak doen doen, ook niet per ongeluk

Kijk eens in Diagnostics of er daar foutboodschappen staan.
  #16  
Oud 29 July 2012, 09:33
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.1.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 May 2012
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Kijk eens in Diagnostics of er daar foutboodschappen staan.
hoe doe je dat?
  #17  
Oud 29 July 2012, 09:35
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.177
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bragra Bekijk bericht
hoe doe je dat?
In jouw geval kan je synchroniseren met iTunes en dan kan je de foutboodschappen in de OS X Console zien.
  #18  
Oud 30 July 2012, 00:21
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 1.0.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 June 2010
Locatie: In een huis
Berichten: 188
Standaard

Off Topic:Intressante dingen worden hier gezegt On-Topic als er geen zichtbare schade is en niet zegt ie gevallen is en gejailbreakt dan lijkt mij dat je hem gewoon voor garantie kan opsturen
  #19  
Oud 2 August 2012, 08:36
hot12345's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Zilver) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2012
Locatie: Nijmegen
Berichten: 453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door brampower Bekijk bericht
Dacht ik zelf ook, maar toch geeft de iPhone aan dat er 504 MB RAM is en dat de rest 'in gebruik' is..
Hoe is t hiermee nog Afgelopen?,
  #20  
Oud 2 August 2012, 20:53
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 June 2009
Berichten: 1.061
Standaard

Zo hoort een iPhone te werken. Het is niet de bedoeling dat er zoveel mogelijk RAM vrij is. iOS probeert optimaal gebruik te maken van het RAM geheugen, en als een app bijvoorbeeld meer nodig heeft dan wordt daarvoor gewoon ruimte vrij gemaakt.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iphone 4 gebruikt zeer veel data?? stella1 iPhone algemeen 6 22 September 2011 17:17
iPhone: Veel te hoog batterij verbruik 3GS/4.1 rondekloet Jailbreak 2 24 December 2010 14:28
Wi-Fi data verbruik het zelfde als mobiel data verbruik ? ceesboersen Wi-Fi 1 24 November 2010 23:06
RAM iPhone 4 t-kroon iPhone algemeen 8 22 November 2010 16:59

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:36.