Internet via wifi thuis maar toch hoge rekeningen

Internet via wifi thuis maar toch hoge rekeningen discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoi Mensen, Ik ben nieuw op dit forum. Ik heb pas een nieuwe iPhone 4 gekocht. Echter heb ik bewust gekzen voor alleen internet thuis. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 30 August 2012, 21:10
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 August 2012
Berichten: 4
Standaard Internet via Wi-Fi thuis maar toch hoge rekeningen

Hoi Mensen,

Ik ben nieuw op dit forum. Ik heb pas een nieuwe iPhone 4 gekocht.
Echter heb ik bewust gekzen voor alleen internet thuis.

Maar ik zag de eerste maand dat er kosten werden berekend voor het internetten. Ik ben dus naar de winkel gegaan en zij hebben mobiele data en roaming uitgezet.

Vandaag schrok ik toen ik een factuur kreeg met bijna 120 euro aan internet data

Kan iemand mij vertellen hoe dit mogelijk is? Ik las op internet iets van verkeerde gegevens in de apn invoeren maar dat heb ik helemaal niet in mijn configuratiescherm bij netwerk.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen

groetjes
Latifa
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 31 August 2012, 01:09
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 April 2009
Locatie: NB
Berichten: 221
Standaard

Op het moment dat je iDevice in slaapmodus gaat springt hij over op mobiele data verbinding. Ook kan mogelijk je woonplaats mits deze aan de grens ligt het verklaren, internetten in het buitenland kost extra.

Ik ga ervan uit dat mijn eerste opmerking correct is, dit kun je voorkomen door simpel mobiele data uit te zetten bij instellingen > algemeen > netwerk > mobiele data uit. (geen blauw achter de optie).

Als je 100% zeker wilt zijn, neem contact op met je aanbieder en laat een blokkade op internet plaatsen. Dan sta je nooit voor een verrassing, al kun je tegenwoordig praktisch niet zonder internet met een iPhone ivm alle functies.
De reden waarom je toestel dit doet is me niet geheel bekend, maar ik gok dat mobiel internet minder energie vreet dan Wi-Fi.

Wat er gebeurd is dat proces X toch internet pakketten verstuurd en ontvangt, kan alles zijn, een app of een proces van Apple zelf. Echter kun je daar weinig aan doen, behalve de blokkade aanvragen.
Succes!
  #3  
Oud 31 August 2012, 06:42
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 August 2012
Berichten: 4
Standaard hoge rekeningen door internet

Bedankt voor je goede uitleg. Echter heb ik alles uitzitten.

Ik heb een ben abonnement en heb vandaag de klantenservice gebelt en die geven aan dat zij geen internetblokkade kunnen plaatsen. Is dat waar of gewoon een leugen?

Hoe zit het dan met de APN?
  #4  
Oud 31 August 2012, 07:46
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.678
Standaard

Misschien liegen ze niet (mogen of kunnen zíj het niet) t-mobileicon doet het wel. Mijn vrouw heeft bijv data af laten sluiten op haar mobiel nummer / simkaart.

Als je zegt dat je alles uitgezet hebt, dan is natuurlijk onmogelijk dat je kosten voor dataverkeer hebt gemaakt. Dus wat heb je allemaal uit (danwel aan laten) staan?
3G uitzetten bijv is een beroemde: daarmee is géén dataverkeer geblokkeerd! Dat gebeurt pas als je 'mobiele data' uitgeschakeld hebt (vanaf iOS 4 en hoger mogelijk)
  #5  
Oud 31 August 2012, 23:25
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 August 2012
Berichten: 4
Standaard

Ik heb mobiele data, push up, 3G uitgezet.
  #6  
Oud 1 September 2012, 02:11
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 April 2009
Locatie: NB
Berichten: 221
Standaard

Het is mogelijk dat Ben het niet mag. Al vraag ik me af hoe Ben dat doet met diefstal melding, ook virituele SPs kunnen dit.

Ik heb de instellingen van de apn van Ben bekeken, daar zie ik niets staan.

Wat je zou kunnen vragen is of je de apn van prepaid kunt invullen en zodoende geen kosten kan maken omdat je apn niet herkend wordt en dus een fout melding geeft. Of dat werkt weet ik niet, maar vroeger deed ik bijv een extra karakter invoeren zodat de klant zijn telefoon geen verbinding kan maken. Wederom: email Ben...

Als het goed is kun je ook zien wanneer je telefoon internet gebruikt heeft, als dat s nachts is, kun je ook nog de vliegtuig stand aanzetten.

Verder zijn er jailbreak tweaks voor geen data gebruik, maar dat is een ander verhaal.
  #7  
Oud 1 September 2012, 03:00
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 August 2012
Berichten: 287
Standaard

gebruikt dit my data manager dan zie je wat voor progamma het hinderd
  #8  
Oud 1 September 2012, 04:35
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 August 2012
Berichten: 4
Standaard

ik heb datamanager en zie alleen wat mb's verbruikt: Roaming, mobiel internet of Wi-Fi en dus alleen bij Wi-Fi zie ik wat mb.

Hoe zie ik dan welk programma mb's vernruikt

gr

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 1 september 2012 om 04:37 ----------

Ik zie ook bij mobiel netwerk geen apn. Ik heb een programma gedownload waarin ik een netwerk apn kon kiezen. Ik heb dus een spaanse netwerk maar gekozen en opgeslagen.
  #9  
Oud 1 September 2012, 08:56
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.678
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door latifa87 Bekijk bericht
Ik heb mobiele data, push, 3G uitgezet.
Als je mobiele data uit hebt staan, kun je onmogelijk mobiel internet verkeer hebben. Als je dit direct uit had gezet of al uit had staan, kan er niks gefactureerd worden!

Met APN klooien werkt nooit helemaal goed. De iPhone kan zelf carrier settings ophalen (bijv na een reboot of reset) en bij t-mobileicon (en ik denk dus ook Ben) wordt het APN veld in de instellingen verborgen.
Als ik een kpnicon of Vodafoneicon sim in m'n iPhone, kan ik die APN velden bewerken. Met een t-mobile sim verdwijnen ze dus.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 1 September 2012 om 09:07.
  #10  
Oud 11 October 2012, 11:37
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 May 2012
Berichten: 29
Standaard

Ik wil hetzelfde gaan doen,
heb nog een iPhone 4 + een bel en sms abbonement.
Als ik mobiele data + roaming + 3G uitzet schakelt de telefoon dus nog over?
  #11  
Oud 11 October 2012, 13:28
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.678
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Basc Bekijk bericht
Ik wil hetzelfde gaan doen,
-knip-
schakelt de telefoon dus nog over?
Wat wil je precies hetzelfde doen? APN instellingen handmatig veranderen?

Wat bedoel je met 'overschakelen'?
  #12  
Oud 11 October 2012, 13:36
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 May 2012
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Wat wil je precies hetzelfde doen? APN instellingen handmatig veranderen?

Wat bedoel je met 'overschakelen'?
Sorry voor de onduidelijkheid,
Ik heb een iPhone 4 liggen, en een simkaart zonder data-abonnement.
De iPhone mag dus geen data gaan verbruiken, ik wou bij settings gewoon mobiele data en alles uitschakelen en vroeg mij of dit dus voldoende is.
Over het overschakelen bedoel ik:
Dat een iPhone in stand-by modus van Wi-Fi 'overschakel't na data.
  #13  
Oud 11 October 2012, 14:17
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 February 2012
Locatie: België
Berichten: 318
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Basc Bekijk bericht
Sorry voor de onduidelijkheid,
Ik heb een iPhone 4 liggen, en een simkaart zonder data-abonnement.
De iPhone mag dus geen data gaan verbruiken, ik wou bij settings gewoon mobiele data en alles uitschakelen en vroeg mij of dit dus voldoende is.
Over het overschakelen bedoel ik:
Dat een iPhone in stand-by modus van Wi-Fi 'overschakel't na data.
dat is voldoende... en als dat alles uitstaat zal hij niet overschakelen naar data.
  #14  
Oud 11 October 2012, 14:50
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 November 2011
Locatie: Geel (B)
Berichten: 519
Stuur een bericht via Skype™ naar hanske636 Send a message via twitter to hanske636
Standaard

Als je dan toch geen data mag/kan/wil verbruiken wis dan je mobiele netwekinstellingen.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wi-Fi thuis; wel verbinding, geen internet Kim7 Wi-Fi 16 17 September 2011 15:40
intellingen van internet uit, maar toch internet rekening... -tim- iPhone algemeen 20 26 September 2010 11:12
Wi-Fi Thuis werkt niet op mijn Iphone maar wel op die van vriend deaapdaar Wi-Fi 0 20 May 2009 18:06
geen Wi-Fi, maar toch internet perozie Archief 4 22 February 2008 20:27
Geen Wi-Fi verbinding maar toch internet? JasperrrB Archief 11 10 January 2008 16:51

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:46.