iPhone 5 start niet op. Accu defect?

iPhone 5 start niet op. Accu defect? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Sinds dit weekend had mijn iPhone 5 last van een snel leeglopende accu. Zaterdags viel het nog mee, maar toen ik hem zondag van de ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 18 February 2013, 09:45
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 February 2013
Berichten: 5
Standaard iPhone 5 start niet op. Accu defect?

Sinds dit weekend had mijn iPhone 5 last van een snel leeglopende accu. Zaterdags viel het nog mee, maar toen ik hem zondag van de lader afhaalde, was hij maar tot 49% opgeladen. Ik heb hem toen nog even bijgeladen en dit ging goed. Hij was die avond rond een uur of 9 leeg, wat sneller was dan normaal. Zondags ondervond ik hetzelfde probleem. Ik heb hem toen weer bijgeladen tot 100%. Rond 1 uur haalde ik hem van de lader af en tegen een uur of 5 - half 6 was hij compleet leeg. Dat terwijl ik enkel wat whatsappjes heb beantwoord en de telefoon verder niet zoveel gebruikt heb. Normaal gaat hij dan makkelijk tot laat in de avond mee. Toen hij helemaal leeg was heb ik hem 's avonds aan de lader gelegd voordat ik ging slapen. De volgende ochtend startte de iPhone helemaal niet meer op. Wanneer ik de iPhone nu aan de lader leg, verschijnt het Apple logo en gaat het scherm na een seconde of 3 weer uit. Daarna gaat hij weer aan en vervolgens na 3 seconde het Apple logo getoond te hebben weer uit. Dit herhaalt zich constant.

Is mijn accu kapot of weet iemand wat anders het probleem kan zijn? Ik heb de iPhone 5 nu anderhalve maand. Mijn iPhone 4S heeft in een jaar tijd nog geen probleem gehad.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 18 February 2013, 09:52
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rouwe111 Bekijk bericht
Wanneer ik de iPhone nu aan de lader leg, verschijnt het Apple logo en gaat het scherm na een seconde of 3 weer uit. Daarna gaat hij weer aan en vervolgens na 3 seconde het Apple logo getoond te hebben weer uit. Dit herhaalt zich constant.
Dat betekent dat de accu te diep ontladen is en de bootspanning te laag is. Laat de iPhone aan de lader (niet aan een USB-poort van een Windows PC!), voer een harde reset uit na een tijdje, als de bootspanning hoog genoeg, zou het ding weer moeten opstarten.

Als de iPhone weer opstart dan laat hem laden tot 100%. Laat het ding na het bereiken van 100% nog 30 minuten aan de lader.

Het is onwaarschijnlijk dat de accu na zo korte tijd al defect is maar uitgesloten is het niet.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrümmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #3  
Oud 18 February 2013, 09:53
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Als het een iPhone 5 betreft heb je vast nog garantie, toch?
  #4  
Oud 18 February 2013, 10:17
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.667
Standaard

Toch geen vuil/stof in de connectors?
  #5  
Oud 18 February 2013, 10:18
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Bekijk bericht
Toch geen vuil/stof in de connectors?
In de Lightning connector?
  #6  
Oud 18 February 2013, 10:21
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 February 2013
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dat betekent dat de accu te diep ontladen is en de bootspanning te laag is. Laat de iPhone aan de lader (niet aan een USB-poort van een Windows PC!), voer een harde reset uit na een tijdje, als de bootspanning hoog genoeg, zou het ding weer moeten opstarten.

Als de iPhone weer opstart dan laat hem laden tot 100%. Laat het ding na het bereiken van 100% nog 30 minuten aan de lader.

Het is onwaarschijnlijk dat de accu na zo korte tijd al defect is maar uitgesloten is het niet.
Ik heb de iPhone nu in recovery mode kunnen krijgen, iTunes herkent de iPhone ook, maar na het restoren krijg ik error 2001.
  #7  
Oud 18 February 2013, 10:24
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rouwe111 Bekijk bericht
.... maar na het restoren krijg ik error 2001.
Welke versie van OS X en iTunes gebruik je?
  #8  
Oud 18 February 2013, 10:25
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 February 2013
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Welke versie van OS X en iTunes gebruik je?
OS X 10.8.2 en iTunes 11.0.1
  #9  
Oud 18 February 2013, 10:27
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rouwe111 Bekijk bericht
OS X 10.8.2 en iTunes 11.0.1
iTunes fout 2001 wijst op een probleem met de USB multiplexer-demultiplexer. Met OS X 10.8.2 zou dat niet mogen optreden.

Probeer eens een andere USB-poort zonder gebruikt te maken van een USB-hub (als je dat doet).
  #10  
Oud 18 February 2013, 10:34
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 February 2013
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
iTunes fout 2001 wijst op een probleem met de USB multiplexer-demultiplexer. Met OS X 10.8.2 zou dat niet mogen optreden.

Probeer eens een andere USB-poort zonder gebruikt te maken van een USB-hub (als je dat doet).
Bij beide USB poorten krijg ik de error. Soms komt er een error 2006 tussendoor. Een van de oplossingen die Apple geeft bij die errors is dat je de SMC moet resetten. Ik zit nu op mijn werk, dus dat lukt me op dit moment even niet. Ga het vanmiddag/vanavond een keer proberen met de hoop dat het probleem opgelost is.
  #11  
Oud 18 February 2013, 10:36
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rouwe111 Bekijk bericht
Een van de oplossingen die Apple geeft bij die errors is dat je de SMC moet resetten. Ik zit nu op mijn werk, dus dat lukt me op dit moment even niet.
Ja, een reset van de System Management Controller kan soelaas bieden bij USB-problemen. Succes gewenst
  #12  
Oud 18 February 2013, 10:39
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 February 2013
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Ja, een reset van de System Management Controller kan soelaas bieden bij USB-problemen. Succes gewenst
Bedankt in ieder geval voor je hulp
  #13  
Oud 18 February 2013, 10:40
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rouwe111 Bekijk bericht
Bedankt in ieder geval voor je hulp
Zonder dank en graag gedaan
  #14  
Oud 19 May 2013, 09:08
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 May 2013
Berichten: 3
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem als rouwe111, het enige verschil is dat de harde reset niet werkt bij mij. Zijn er nog andere oplossingen?
  #15  
Oud 19 May 2013, 09:14
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door naudke Bekijk bericht
Ik heb hetzelfde probleem als rouwe111, het enige verschil is dat de harde reset niet werkt bij mij. Zijn er nog andere oplossingen?
Waarom werkt een harde reset niet? Een harde reset zou altijd moeten werken tenzij het toestel defect is. Krijg je ook iTunes fout 2001?
  #16  
Oud 19 May 2013, 09:23
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 May 2013
Berichten: 3
Standaard

Als ik de harde reset uitvoer, gebeurt er helemaal niks. Als ik de knoppen loslaat, begint het apple logo gewoon opnieuw te knipperen. Aangezien de iPhone niet opstart, kan itunes hem ook niet vinden.
  #17  
Oud 19 May 2013, 09:28
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.082
Standaard

Dan is er inderdaad een hardware defect.
  #18  
Oud 19 May 2013, 12:00
pascalletje's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Locatie: Bergeijk
Berichten: 760
Standaard

Heb je al geprobeerd de iPhone in dfu modus te krijgen en dan te herstellen?
  #19  
Oud 19 May 2013, 16:10
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 October 2009
Locatie: Oost Souburg (zeeland)
Berichten: 230
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rouwe111 Bekijk bericht
Ik heb de iPhone nu in recovery mode kunnen krijgen, iTunes herkent de iPhone ook, maar na het restoren krijg ik error 2001.
Dat is een oplaad probleem had dat laatst ook op een iPhone 4S accu helemaal leeg kreeg ook melding 2001 en wou ook niet opstarten wel appeltje na 3sec dan reboot
wat je moet doen proberen de accu opladen mocht het niet lukken dan pak dan even een oplader van een iPad dan start die wel door met de gewone lader van iphone weer niet.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Defect iPhone omgeruild voor een defect iPhone sinanyavuz T-Mobile 16 31 March 2012 12:14
Accu zeer snel leeg, nieuwe accu een optie? Jarno05 iPhone algemeen 3 29 March 2011 18:53
iPhone 3g start niet meer op accu kapot?? aeger iPhone algemeen 2 1 December 2010 09:18
2G Start opnieuw op: accu niet leeg Nilles iPhone algemeen 0 25 June 2010 13:06
nieuwe accu iphone doet het weer maar start niet op vankraay iPhone algemeen 11 18 June 2010 19:04

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:22.