Mobiele data, gebruik = stand-by

Mobiele data, gebruik = stand-by discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Indien ik mijn iPhone opzet zonder mobiele data en zonder Wi-Fi is er geen probleem Indien ik mijn iPhone opzet zonder mobiele data maar met ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 11 March 2013, 08:35
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard Mobiele data, gebruik = stand-by

Indien ik mijn iPhone opzet zonder mobiele data en zonder Wi-Fi is er geen probleem

Indien ik mijn iPhone opzet zonder mobiele data maar met Wi-Fi is er ook geen probleem

De problemen beginnen als ik mobiele data opzet (geen 3G):
  • In eerste instantie gebeurt er niets, er verschijnt zelfs geen E symbool
  • Ik moet eerst 3G opzetten vooraleer het mobiel datanetwerk actief wordt, indien ik 3G afzet is het E symbool zichtbaar en heb ik nog steeds een dataconnectie
  • Vanaf dan lopen mijn gebruik en stand-by tijd samen op, ook al gebruik ik mijn iPhone niet
  • Indien ik mobiele data uitschakel blijft het probleem aanwezig

Het heeft niets te maken met een internetconnectie als dusdanig, want indien enkel Wi-Fi doet het probleem zich niet voor.

Mijn operator voor mijn iPhone is Proximus.

Iemand een idee? (de iPhone als nieuw apparaat configureren zou ik liefst willen vermijden)
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11 March 2013, 17:08
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BfromB Bekijk bericht
Indien ik mijn iPhone opzet zonder mobiele data en zonder Wi-Fi is er geen probleem

Indien ik mijn iPhone opzet zonder mobiele data maar met Wi-Fi is er ook geen probleem

De problemen beginnen als ik mobiele data opzet (geen 3G):
  • In eerste instantie gebeurt er niets, er verschijnt zelfs geen E symbool
  • Ik moet eerst 3G opzetten vooraleer het mobiel datanetwerk actief wordt, indien ik 3G afzet is het E symbool zichtbaar en heb ik nog steeds een dataconnectie
  • Vanaf dan lopen mijn gebruik en stand-by tijd samen op, ook al gebruik ik mijn iPhone niet
  • Indien ik mobiele data uitschakel blijft het probleem aanwezig

Het heeft niets te maken met een internetconnectie als dusdanig, want indien enkel Wi-Fi doet het probleem zich niet voor.

Mijn operator voor mijn iPhone is Proximus.

Iemand een idee? (de iPhone als nieuw apparaat configureren zou ik liefst willen vermijden)
Wat staat er bij 'Persoonlijke Hotspot' bij instellingen? Staat daar uit of zoeken?
  #3  
Oud 11 March 2013, 18:32
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard

Eerst is hij aan het zoeken, na een tijdje verschijnt er "Uit"
  #4  
Oud 11 March 2013, 18:39
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 June 2012
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 1.411
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BfromB Bekijk bericht
Eerst is hij aan het zoeken, na een tijdje verschijnt er "Uit"
Ok. Dan kan het dat al niet zijn.

Heb je de andere topics op dit forum al nagelezen?
  #5  
Oud 12 March 2013, 07:11
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard

Heb andere topics al nagelezen, en heb hierdoor al een aantal oorzaken kunnen uitsluiten zoals locatievoorzieningen.
  #6  
Oud 12 March 2013, 07:36
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.667
Standaard

Het lijkt alsof er een app op de achtergrond blijft draaien

Dubbelklik je op de homeknop, dan komt de multitasking-balk tevoorschijn, waar je de apps kunt ‘afsluiten’ blijf dan duwen op een app en tik opnieuw om de app uit de achtergrond te halen.

Sluit alle apps en doe een harde reset en (later) bekijk je je verbruik en stand-by tijd.

Nu zullen er ook nog steeds apps die toch nog internet verbruik zullen hebben zoals bv Whatsapp en Viber ......


http://www.iphoneclub.nl/160424/misv...eeft-geen-zin/
  #7  
Oud 12 March 2013, 07:45
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard

Dat van die apps was het eerste dat ik gecheckt heb. Eens mobiele data geactiveerd, blijven gebruik en stand-by samen oplopen, zelfs als er geen apps in de achtergrond lopen, mobieledata terug uitgeschakeld wordt of de vliegtuigmodus wordt opgezet.
  #8  
Oud 12 March 2013, 07:54
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BfromB Bekijk bericht
Dat van die apps was het eerste dat ik gecheckt heb. Eens mobiele data geactiveerd, blijven gebruik en stand-by samen oplopen, zelfs als er geen apps in de achtergrond lopen, mobieledata terug uitgeschakeld wordt of de vliegtuigmodus wordt opgezet.

Dan zou ik toch proberen met app per app te verwijderen en telkens nakijken.
(of alle app verwijderen en 1 voor 1 opnieuw installeren en telkens nakijken)

Ik ga er vanuit dat Je nooit een jailbreak hebt gehad of een backup hebt terug geplaatst waar een jailbreak op was (van een oud toestel)
  #9  
Oud 12 March 2013, 07:59
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard

146 apps ...
Nooit een jailbreak of back-up met jailbreak gebruikt
  #10  
Oud 12 March 2013, 08:08
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.667
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BfromB Bekijk bericht
146 apps ...
Nooit een jailbreak of back-up met jailbreak gebruikt
zeker meer dan de helft te veel die je niet gebruikt

Misschien biedt deze app de oplossing. Deze app geeft aan welke apps internet verbruik hebben en hoeveel
https://itunes.apple.com/be/app/data...1648?l=nl&mt=8
  #11  
Oud 17 March 2013, 17:41
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2012
Berichten: 4
Standaard

Ik heb identiek hetzelfde probleem.
Iemand een oplossing?
  #12  
Oud 20 March 2013, 08:31
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard

Ik heb ondertussen ook een nieuwe Proximus nano-SIM kaart gehaald, maar dit heeft het probleem niet opgelost.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 20 maart 2013 om 10:09 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Werner1963 Bekijk bericht
zeker meer dan de helft te veel die je niet gebruikt

Misschien biedt deze app de oplossing. Deze app geeft aan welke apps internet verbruik hebben en hoeveel
https://itunes.apple.com/be/app/data...1648?l=nl&mt=8
Indien het gewoon betrekking had tot internet gebruik zou het probleem zich ook moeten voordoen indien ik enkel Wi-Fi heb opstaan, maar dit is niet het geval. Het is dus specifiek voor mobiele data.
  #13  
Oud 21 March 2013, 09:46
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard

Ondertussen heb ik mijn iPhone volledig opnieuw ingesteld als nieuwe iPhone. Ik had echter ook reeds een aantal apps geinstalleerd en het probleem was nog steeds aanwezig. Na verwijderen van alle niet-standaard apps was het probleem opgelost. Nu de apps een voor een terug installeren en zien welke app de oorzaak is. Ik laat hier weten als ik de "dader" gevonden heb.
  #14  
Oud 26 March 2013, 09:04
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 November 2012
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BfromB Bekijk bericht
Ondertussen heb ik mijn iPhone volledig opnieuw ingesteld als nieuwe iPhone. Ik had echter ook reeds een aantal apps geinstalleerd en het probleem was nog steeds aanwezig. Na verwijderen van alle niet-standaard apps was het probleem opgelost. Nu de apps een voor een terug installeren en zien welke app de oorzaak is. Ik laat hier weten als ik de "dader" gevonden heb.
Heb je de "dader" intussen al gevonden?

Ik heb identiek hetzelfde probleem met mijn iPhone 5 (zit bij Proximus).

Anders zet ik hier een lijst van al mijn geÔnstalleerde apps, indien je dezelfde staan hebt vinden we misschien welke app dit veroorzaakt.
  #15  
Oud 26 March 2013, 10:47
» iPhone 6s 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 January 2011
Berichten: 1.667
Standaard

Bij mij was het de app instamusic (niet meer te verkrijgen in de AppStore).
Dit is om YouTube filmpjes en muziek offline te downloaden

Tijdens een Wi-Fi verbinden gebruikte deze app toch mijn databundel mobiel internet. Mogelijk wanneer de app op de achtergrond aan het downloaden was
  #16  
Oud 26 March 2013, 11:30
BfromB's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 September 2008
Locatie: BelgiŽ (Antwerpse Kempen)
Berichten: 254
Send a message via twitter to BfromB
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door verdu30 Bekijk bericht
Heb je de "dader" intussen al gevonden?

Ik heb identiek hetzelfde probleem met mijn iPhone 5 (zit bij Proximus).

Anders zet ik hier een lijst van al mijn geÔnstalleerde apps, indien je dezelfde staan hebt vinden we misschien welke app dit veroorzaakt.
Ik heb de "dader" nog niet gevonden, ik installeer apps al naargelang ik ze nodig heb. Momenteel 27 van de oorspronkelijke 146 apps geinstalleerd.

Goed idee om de apps te vergelijken.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Gebruik en stand by hetzelfde Applefan42 iPhone algemeen 9 10 March 2013 07:37
Ik zoek een app die mobiel data gebruik afsluit na bv 50mb gebruik schre12 iPhone Apps 5 21 January 2013 22:31
Data alleen via mobiele data en niet via Wi-Fi Micht iPhone algemeen 2 29 September 2012 21:21
Gebruik & Stand-by qware23 iPhone algemeen 2 16 April 2012 15:16
stand/case voor horizontaal gebruik bert1975 iPhone accessoires en onderdelen 1 28 April 2011 20:00

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:28.