Home button vervangen of schoonmaken?

Home button vervangen of schoonmaken? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: Oorspronkelijk geplaatst door K2P2 Bij mij was het voldoende om met perslucht via de connectoringang wat rond te spuiten. Simpel, goedkoop en erg doeltreffend. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 8 April 2013, 16:44
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door K2P2 Bekijk bericht
Bij mij was het voldoende om met perslucht via de connectoringang wat rond te spuiten. Simpel, goedkoop en erg doeltreffend.
Bedankt voor de tip Ik heb hier nog een Airbrush compressortje staan. Ik zal dat eens proberen.
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 8 April 2013, 17:01
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2013
Berichten: 29
Standaard

Je kan eventueel nog met je connector half aangesloten een beetje wrikken tijdens het luchtspuiten. Wel voorzichtig natuurlijk..
  #23  
Oud 8 April 2013, 18:17
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.675
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
Ik geloof die man dat het gewerkt heeft, maar met vloeistof (in dit geval alcohol) en elektronica moet je uiterst voorzichtig zijn
Ik geloof hem ook, maar ik begrijp niet wat ie nou precies schoon heeft gemaakt.

Ook met die pers lucht tip, vraag ik me af wat je nu precies waar vandaan weg blaast? of is dat meer gokwerk? Plus dat ik een permanente oplossing wil. De iPhone kan nog zat minimaal 2 jaar mee en dat vind ik de reparatie wel waard.

Uiteraard weet ik van de gevaren van vloeistof en electronica, daarom is mij plan de home knop eerst te demonteren.
Maar als dat niet kan of zinloos is, bestel ik natuurlijk liever meteen eerst het onderdeel (kennelijk niet de knop zelf die je moet hebben maar de ribbon kabel) dan vervang ik die meteen.
  #24  
Oud 8 April 2013, 18:38
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2013
Berichten: 29
Standaard

Ik kreeg last van een haperende knop na ongeveer 8 maanden. Na de perslucht helemaal geen last meer gehad. Hij is nu dik anderhalf jaar oud.
  #25  
Oud 8 April 2013, 18:44
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi +4G 32GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 February 2013
Berichten: 9
Standaard

Wat een mooi app zeg dat Zephyr. Direct gekocht. Bedankt voor de tip.
  #26  
Oud 8 April 2013, 18:44
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door K2P2 Bekijk bericht
I Na de perslucht helemaal geen last meer gehad.
Hier schijnt het (voorlopig) ook weer te werken. Ik heb eerst met het Airbrush compressortje een heel fijn straaltje lucht gebruikt en goed naar boven gemikt. Dan nog eens met een breder straaltje.

Nogmaals bedankt voor de goede tip
  #27  
Oud 8 April 2013, 18:44
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Ik heb wat meer info gevonden over Zephyr (dit is nog een 3e mogelijkheid) naast de andere
(we hebben nu al 6 mogelijke oplossingen geloof ik)

Daarvoor is een JB vereist en kan uit de Cydia store gehaald worden.

Link: Zephyr: multitasking gebaren op iOS in de MeeGo stijl (jailbreak) - iPhoneclub.nl

Hiervoor is wel iOS 5 vereist (dus op een iPhone 4 met het standaard iOS niet mogelijk, na een update wel)

Laatst gewijzigd door antoon100; 8 April 2013 om 18:49. Reden: typfout
  #28  
Oud 8 April 2013, 19:12
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 March 2013
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Hier schijnt het (voorlopig) ook weer te werken. Ik heb eerst met het Airbrush compressortje een heel fijn straaltje lucht gebruikt en goed naar boven gemikt. Dan nog eens met een breder straaltje.

Nogmaals bedankt voor de goede tip
Graag gedaan. 😃
  #29  
Oud 9 April 2013, 06:53
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.675
Standaard

Over die lucht compressor; wat denken / menen / vermoeden jullie nu dat je weggeblazen hebt, en waar ongeveer precies?

*blikje luchtcompressor zoeken gaat* 😌
  #30  
Oud 9 April 2013, 10:04
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Over die lucht compressor; wat denken / menen / vermoeden jullie nu dat je weggeblazen hebt, en waar ongeveer precies?
Ik zou het niet weten Ik begrijp (nog) niet hoe die home knop precies werkt. Is het een doodgewone drukschakelaar? Bestaat de mogelijkheid dat er (micro)stof in kan komen?

(micro)stof kan een Ohmse weerstand veranderen. Mechanisch schijnt die home knop in orde te zijn want ik voel duidelijk een drukpunt.
  #31  
Oud 9 April 2013, 14:53
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 128GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2012
Locatie: Gelderland
Berichten: 1.357
Standaard

Het zal inderdaad met weerstand te maken hebben of er is 1 diode defect. Op de homebutton flex zitten er twee op
  #32  
Oud 9 April 2013, 15:36
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door suzuki2002 Bekijk bericht
Op de homebutton flex zitten er twee op
Twee (2) diodes? Dan is het geen gewone drukschakelaar maar eventueel een soort van matrixschakelaar.
  #33  
Oud 9 April 2013, 17:00
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 128GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2012
Locatie: Gelderland
Berichten: 1.357
Standaard

Heb foto,s gemaakt van een schakelaar. Waarop de diodes te zien,zijn


Hoop dat het duidelijk genoeg is
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg image.jpg‎ (69,2 KB, 28x gelezen)
  #34  
Oud 9 April 2013, 17:01
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 128GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2012
Locatie: Gelderland
Berichten: 1.357
Standaard

Hier een opengewerkt exemplaar ...


Loopt een super dun draadje over heen. Als deze los ligt. Gaat deze ook haperen
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg image.jpg‎ (45,9 KB, 23x gelezen)
  #35  
Oud 9 April 2013, 17:04
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.089
Standaard

@Suzuki2002

Bedankt voor de foto's Ik heb de plaatjes opgeslagen en ga dat eens in alle rust bekijken.
  #36  
Oud 19 April 2013, 21:56
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.675
Standaard

Men, wat is dit voor irritants zeg! Sinds ik assistive toch heb ingeschakeld werkt m'n home button probleemloos. Toeval natuurlijk.

Na een weekje had ik het weer uitgezet en de home button blijft goed werken. De ribbon kabel is echter al besteld. Misschien vervang ik die toch maar, t zal wel tijdelijk zijn....
  #37  
Oud 20 June 2013, 13:50
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 April 2010
Locatie: Heusden O-Vl. Belgie
Berichten: 97
Standaard

Die assistive touch optie is echt wel een héél leuke oplossing
Reageren

Labels
home button, schoonmaken, slecht reageren, vervangen


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Home button seba123a iPhone algemeen 1 7 November 2012 10:54
Home Button kastenbart iPhone algemeen 12 25 August 2012 14:15
Home Button Fmkk iPhone algemeen 2 8 February 2011 14:46
Home Button Feroz iPhone algemeen 3 19 August 2010 15:02
Home Button Dien Wiki - Begrippen 0 11 November 2007 01:21

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:49.