iPhone 5 netwerkproblemen

iPhone 5 netwerkproblemen discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, ik ben bij mijn provider langs geweest en zei dat de iPhone 5 te kampen heeft met netwerkproblemen daar een probleem aan de rand ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 April 2013, 19:13
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard iPhone 5 netwerkproblemen

Hallo,

ik ben bij mijn provider langs geweest en zei dat de iPhone 5 te kampen heeft met netwerkproblemen daar een probleem aan de rand van de behuizing.

Zou dit echt het probleem zijn van mijn 3G issue?

Wat moet ik nu doen?

Ik ben nu bezig aan het updaten naar iOS 6.1.3

hij zij ook dit momenteel niet het beste toestel is op de markt en dat hij met Samsung Galaxy S3 geen problemen had.

Help!!!!!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 April 2013, 19:18
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 128GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2012
Locatie: Gelderland
Berichten: 1.357
Standaard

Bekende verkoop praatje van de verkopende instantie .
  #3  
Oud 12 April 2013, 19:21
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

En wat moet er nu gebeuren?

update afwachten?

indien geen oplossing opsturen?

maar ik hoor dat je dan refurbished toestellen terugkrijgt.

Dat wil ik niet een toestel van een ander waar er mee "geprutst" is.
Repareren ze niet jouw eigen toestel?

Voorhand bedankt!!!
  #4  
Oud 12 April 2013, 19:43
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 128GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2012
Locatie: Gelderland
Berichten: 1.357
Standaard

Gewoon omruilen voor refurbished .

Moet geen enkel probleem zijn.

Als ze jou toestel zouden repareren is er toch ook mee geprutst, ?
  #5  
Oud 12 April 2013, 19:46
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Als ze jou toestel zouden repareren is er toch ook mee geprutst, ?

Maar van een ander zijn toestel weet je niet wat hij er allemaal mee gedaan heeft.

De inhoud wordt ook gewist zeker ?

En nog iets de simkaart uithalen zeker (waar kan je die tool kopen?)
  #6  
Oud 12 April 2013, 20:12
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 128GB (Wit) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2012
Locatie: Gelderland
Berichten: 1.357
Standaard

Simkaart kan je er simpel uithalen. Door een naald in het gaatje te duwen dan druk je de simtrayber zo uit

Inhoud wordt gewist , Maar als het goed is heb je een backup gemaakt in itunes

Als jou toestel wordt gerepareert weet je ook niet wat er allemaal mee gedaan is
  #7  
Oud 24 April 2013, 17:58
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

iPhone opsturen zal geen verschil maken, er zijn mensen met dezelfde problemen die hun iPhone al 5x opgestuurd hebben en nog steeds zonder resulaat.

Je gaat me toch niet zeggen dat daar overal hardwareproblemen zijn?

Ik vermoed dat dit echt een software issue is.
  #8  
Oud 26 April 2013, 21:28
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Ik heb net eens getest met Fieldtester.

De resultaten:

Edge: max. 66% phone signal, signal latency 121.8ms
3G: max. 20% phone signal, latency: 121,8ms

Kan dit een van de redenen zijn waarom hij niet automatisch omschakelt naar 3G?
Is 20% te weinig voor de omschakeling?

Nochtans beweert base 3G dekking voor 99.XX% te hebben.
Maar ik weet niet hoe ze bedoelen 99,..% 3G signaal al dan niet slecht of goed?

Alvast op voorhand bedankt.
  #9  
Oud 27 April 2013, 10:15
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.199
Standaard

Je haalt weer eens een aantal dingen door mekaar

1) De ontvangen veldsterkte in EDGE is 66% van de nominale veldsterkte. De ontvangen veldsterkte in 3G (UMTS/HSPDA) is 20% van de nominale veldsterkte. Die procenten zijn relatief. Correcte metingen doet in men in dBm (decibel boven een milliwatt).

2) Base pretendeert dat zij een 3G dekking hebben op 99% van het Belgisch grondgebied. Base pretendeert niet dat de ontvangen veldsterkte steeds 99% is van de nominale veldsterkte. Dat is trouwens volgens de thans bekende natuurwetten absoluut onmogelijk.

Dus, het één heeft met het andere volstrekt niets te maken.

Ik ga het hier bij laten. Succes verder
  #10  
Oud 27 April 2013, 10:24
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 October 2010
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 743
Standaard

3G zal altijd minder bereik hebben dan EDGE / GPRS, omdat het een andere soort gegevensoverdracht is. LTE zal op zijn beurt weer (iets) minder bereik hebben dan 3G.

Helaas, je woont dus in een plaats waar geen goede 3G-dekking aanwezig is.
  #11  
Oud 27 April 2013, 10:40
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard Enkele metingen dBm via het appje FieldTester

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Base pretendeert dat zij een 3G dekking hebben op 99% van het Belgisch grondgebied. Base pretendeert niet dat de ontvangen veldsterkte steeds 99% is van de nominale veldsterkte. Dat is trouwens volgens de thans bekende natuurwetten absoluut onmogelijk.
Dat weet ik ook dat je niet overal 100% bereik kan hebben (komt door wetten idd, niet toegelaten om in iedere straat een mast te plaatsen en zal ook niet goed zijn voor de volksgezondheid vermoed ik)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arjan95 Bekijk bericht
Helaas, je woont dus in een plaats waar geen goede 3G-dekking aanwezig is.
Het vreemde is dat hij wel automatisch omschakelt 1.5 straat verder.
Ik wandel stukje terug even richting huis lukt het niet de omschakeling.
andere richting paar meter verder doet hij het wel.
Aan de andere kant van de straat doet hij het 'soms' ook.(niet altijd)

Het lijkt me dat ik net ergens aan de grens zit van E of 3G.

Ik ga even van thuis de metingen posten in dBm. (via dat appje kan je dat ook zien)

nu momenteel:

Edge: -74.2dBm
3G: -100.5dBm

Wat betekenen die dBm (ik vind het raar dat dit negatief is die waarden)

Ik weet natuurlijk ook niet voor zover we dat appje mogen betrouwen.

Hopelijk kunnen jullie uit deze gemeten resultaten (in dBm) ietsje meer uit afleiden.

Eenmaal ik 3G heb en kom thuis behoudt hij dit wel het signaal. (maar slecht in het beste geval 2 bars)

Alvast op voorhand bedankt.
  #12  
Oud 27 April 2013, 10:57
» iPhone SE 128GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.199
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door antoon100 Bekijk bericht
Dat weet ik ook dat je niet overal 100% bereik kan hebben (komt door wetten idd, niet toegelaten om in iedere straat een mast te plaatsen en zal ook niet goed zijn voor de volksgezondheid vermoed ik)

Wat betekenen die dBm (ik vind het raar dat dit negatief is die waarden)
Ik wist dat je weer eens zulke conclusies ging trekken. Daarom schreef ik ook "ik ga het hier bij laten".

Nog even dit:

1) het "bereik" van een elektromagnetisch signaal is oneindig. Dat is theoretisch en experimenteel bewezen met de Algemene Relativiteits Theorie van Albert Einstein.

2) Het "bereik" heeft niets te maken met de volksgezondheid. Wel de elektromagnetische veldsterkte in V/m en A/m.

3) dBm is decibel over een milliwatt, maar dat schreef ik al. Dat jij het raar vindt dat die waardes negatief zijn daar kan ik niets aan veranderen.

Aangezien ik niet zinnens ben om hier een cursus theoretische fysica en HF-techniek te geven ga ik het hier echt bij laten
  #13  
Oud 27 April 2013, 11:08
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Bedankt voor de informatie maar dat is me iets te technisch

Nog even in het kort een vraag:

Aan wat zou het dus liggen:
- je woont dus in een plaats waar geen goede 3G-dekking aanwezig is.
- probleem bij provider
-probleem met iOS software

(ik weet nu nog steeds niet aan wat het kan liggen, toestel is uitgesloten aangezien hij het op andere locaties wel doet)

Alvast op voorhand bedankt.
  #14  
Oud 27 April 2013, 11:40
antoon100's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 December 2012
Locatie: privé
Berichten: 608
Stuur een bericht via Skype™ naar antoon100
Standaard

Bruin: mijn locatie
rood: 3G masten

Zijn deze allen té ver gelegen mischien voor goede ontvangst?

Bedankt op voorhand!!!
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png masten.png‎ (493,3 KB, 10x gelezen)
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
netwerkproblemen ral1968 iPhone algemeen 0 27 April 2011 19:33
Wederom netwerkproblemen Meurtz iPhone algemeen 1 25 November 2009 12:20
Kan niet resetten omdat door netwerkproblemen de update niet kan Sabine91 iPhone algemeen 2 9 August 2009 07:01

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:21.